360'larda çok stabilite sorunu var demek bence acımasız olmuş. Böyle bir genelleme yapabilmek için firmanın sattığı robotların sayısını ve bunun içinde kaç tanesinin arızalı çıktığını, sorun olduğunu bilmek lazım. Yani satılan tüm 360lar içinde sorunlu olanların ciddi bir oranda olması lazım. Bunu da firma dışında kimse bilemez. Bu forumda memmun olanda var olmayanda var. Memmun olmayan doğal olarak parasının karşılığını alamadığını düşünerek bunu daha uzun ve sık dile getiriyor. 1,5 ay önce S9 aldım. Memmunun. Stabilite sorunu var diyecek şekilde dengesiz bir çalışma yaşamadım. Aynı yeri farklı zamanlarda farklı temizleme düzensizliği olmadı. Fakat bazı noktalarda daha iyi olabilirdi. Arkasında distribütör olması avantaj. Karşılaştırılan S5max Ekay garantili yanlış bilmiyorsam 4600 civarın da satılıyor. İki modeli de bilenler S5max S9'dan bir tık daha iyi deniliyor. Ama onda bile şikayetler okudum. Bence S9 genel olarak yeterli. Standart modda 225m2 evde kullanıyorum. Bazen halının hemen kenarında yer ile halı arasında kırıntılar kalabiliyor. Bunun ise tüm robot süpürgelerde olabildiğini öğrendim. Bunu da mutfakta X2 süpürme ile çözüyorum. Diğer odalarda tek geçiş standart süpürme yetiyor. Halıda güç arttırma bazen geç devreye giriyor. Ama temizlik sonunda tüm halı temiz oluyor. Mutfakta X2 , diğer odalarda sirkeli su ile tek sefer mop yaptırdım eşim yeterli buldu. Ayda bir mop yaptırıyorum. En kötü ihtimal odalarda bile x2 mop yaptırırım yeterli olur. Haritalama ve çoklu harita çok iyi. Odada değişiklik olursa haritayı hemen güncelliyor. Hiç şarz ünitesini bulma sorunu yaşamadım. Hatta temizlik bitip docka dönerken durdurup yeni temizlik komutu verdim. Sorunsuz odaya giderek temizliğini yaptı, docka geri döndü. Bir çok markada şarz ünitesinde komut verilir. Ona göre haritada yerini bulur. S9’da böyle sorun olmadı. Bir defa temizlik sırasında internet kesildi alet tekrar nete bağlanamadı ve saçmaladı. Reset yapınca düzeldi. Mutfak halılarım siyah ve koyu gri. Robot halıya çıkmaz veya saçmalar iyi süpürmez diye çekindim ama hiç öyle olmadı. Yakınımda Xiaomi robot süpürge var. Koyu halıda duruyor, süpürmüyor saçmalıyor diyor. Krom ayaklarda soru yaşadım. Buda tüm robot süpürgelerde olan bir durummuş. Bunu da bu ayakları gri bant ile kaplayarak aştım. Bazen, özellikle hafta sonu server yoğunluğundan dolayı komutu geç algılama oldu. Bir defada komut verdiğim halde alana ulaşılamıyor uyarısı aldım. Bir iki denemeden sonra düzeldi, görevini sorunsuz yaptı. Bu gibi anlık hatalar başka markalarda da oluyor. Bunlar önemli değil. Birkaç ay önce Sony’in üst seviye lcd tvsini aldım. Tv eleştirmenleri tarafından Özellik ve kalite olarak çok beğenilen android bir model. Onda bile arada netfilx- youtube-tv- video derken bir iki defa ses gelmeme sorunu oldu. Tv’ yi yeniden başlatınca herşey düzeldi. Ne kadar özellik olursa malesef sorun çıkma riski de artıyor. O nedenle sonuçta 360 S9’dan memmunum. Ufak tefek anlık sorun dışında kronik sayılacak, temizlik kalitesini düşürecek sorun yaşamadım. Bu tabiki yaşamayacağım anlamına da gelmez fakat arkasında resmi distribütör olması, servisinin olması benim için avantaj. İyi akşamlar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kallus -- 16 Nisan 2021; 19:1:15 > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

önceki