|
360 Robot Süpürge (C50, S5, S6, S6 Pro, S7, S7 Pro, S9, S10) Kullanıcıları Kulübü (184. sayfa)

-
-
Sıfır sıkıntı adamsın helal bee , derdimiz bu olsun
-
Teşekkürler @oqi 💪🏻💪🏻💪🏻 -
Haritalar bulutta saklanır zaten hocam yani siz silmedikçe mantıken uçmaz, belki sunucu kaynaklı ciddi bir sorun olursa...
S9 kullanıcısı olarak memnun olmanıza çok sevindim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar merhaba. Robogil videolarına bakarken yeni dizayn robotların artık yüksek pil kapasiteli üretilmedigi şeklinde bir ifadeleri geçti. Belirttiklerine göre 5200 olan eski dizayn ile 3200 olan yeni dizayn aynı m2 evi süpürebilir diyorlar. Bu duruma ilişkin bir yorumunuz var mıdır. Bende s9 planliyorum ama yeni çikacak x100 max da çok ilgimi çekiyor😂
quote:
Orijinalden alıntı: Mytro
Arkadaşlar merhaba. Robogil videolarına bakarken yeni dizayn robotların artık yüksek pil kapasiteli üretilmedigi şeklinde bir ifadeleri geçti. Belirttiklerine göre 5200 olan eski dizayn ile 3200 olan yeni dizayn aynı m2 evi süpürebilir diyorlar. Bu duruma ilişkin bir yorumunuz var mıdır. Bende s9 planliyorum ama yeni çikacak x100 max da çok ilgimi çekiyor😂Hocam eviniz 120-140m2 civarında ve eşyalı alan 70-90 m2 civarında ise normal modda 3200 mAh bataryaya sahip bir ürün sizin için yeterli olur. Eğer eviniz 4+1 ve daha fazla m2'ye sahipse 5200 mAh bir ürünü tercih etmenizi öneririm. Robotlarda boyutlar birbirine yakın olduğu için daha büyük batarya olduğu zaman toz ve su hazneleri küçülüyor aynı zamanda batarya yenilemek için haliyle daha fazla para ödüyorsunuz. Bu tamamen sizin ihtiyacınıza bağlı. Ayrıca alacağınız robot kameralı yerine lidarlı bir model olursa daha hassas haritalama yaptığı için eşyalarla ve sınırlarla daha az uğraşacağı için batarya tüketimin de olumlu etkisi olacaktır.
-
Yanıtınız için teşekkür ederim. Biraz merakli birisi olduğum için detayları araştirma eğilimi var bende. Resimi eğer yükleyebildiysem mesela robogil ürünlerinde 3200mah en büyük batarya. 4+1 ve 165 m2 evim ( tabi banyolar ve alaturka tuvalet çıkarılır ise belki 140 falan olabilir net süpürecek alan). Robogil illa büyük evler içinde satılıyordur diye düşündüm. Aslinda firmadan ve yetkililerinden de cevaplayanlar belki olabilir de benim merakım yeni ürünler artık eski ürünlerden daha mi az enerji ile fazla alan temizliyor.
Modüler tasarımın avantajları;
su ve toz haznesi ayrı ayır yani süpür + mop olayı olmadığı için hepa filtre ve fan motorunun nem sıvı temas riski kalmıyor.
Daha küçük ve hafif bir kasa tasarımı sayesinde bataryanın yorulması azalıyor. Daha küçük olduğu için temizlik sırasında karşılaştığı engellere takılma durumu azalıyor.
Tasarım gereği toz ve su hazne kapasiteli aratar
Zaten artık büyük evler için oda oda temizlik modu tercih ediliyor, hem robotun dinlenmesi hem de kullanıcının dinlenmesi için.
Artık bir çok marka ki 360 markasıda buna dahil Klasik tasarımı terk edecekler, vadesi doldu sırf daha uygun fiyatlı olma cazibesi var...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali_bu16 -- 9 Şubat 2021; 13:56:0 > -
Merhaba,
Evet, Robogil Luna-200 robot süpürge 4 hücreli 3200 mah lityum iyon pil kullanarak yaklaşık 120-150 dakikada 180-200 metrekare alan temizleyebilmektedir. (Tabii ki bu ideal şartlarda, evinizin dizaynı, halı ve mobilya durumu sonucu etkilemektedir!)
Eğer Robogil Luna-200 modelinde 8 hücreli 5200 mah batarya paketi tercih etseydik (5600 mah veya 6200 mah batarya da tercih edilebilir!) çalışma süresini teknik olarak yaklaşık 240-300 dakikaya ve temizlik alanını 360-400 metrekareye çıkarabilirdik..
Sanırım bu da sektörde önemli bir ses getirir, güzel bir reklam olurdu!!
Ancak bu aynı zamanda;
1. Pil maliyetlerini ikiye katlar (yedek pil fiyatları dahil!)
2. Pil paketinde bir hücrenin arızalanması durumunda (ki sık görülen bir arızadır) 3 hücre çöpe gidecek ise 7 hücre boş yere çöpe gider,
3. Uzun çalışma sonucunda emiş fanının ve döner aksamların fazla ısınmasına ve zamanla arıza oranlarının yükselmesine neden olur,
4. Toz haznesinin dolmasına ve filtrelerin tıkanmasına rağmen devam ettirilen uzun süreli temizlik nidec motorun ayrıca ısınmasına ve zamanla arıza oranlarının daha da artmasına neden olur,
İlk aklıma gelen bunlar.. Tabii siz bunlara lityum iyon pil temininde yaşanan sıkıntıları, pillerin atık yönetimi gibi konuları da ilave edebilirsiniz.
Oda oda temizlik özelliği sayesinde tüm evi birden temizlemek yerine çok kullanılan odaları daha sık, az kullanılan yerleri daha seyrek temizleterek temizlikte optimumu yakalamak sektörde yeni çıkan ürünlerde artık yoğun olarak tercih ediliyor...
İyi forumlar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BravoUno -- 9 Şubat 2021; 13:16:56 >
-
Yorumuna sağlık abim @BravoUno , gerçekten bir kullanıcı olarak dürüstçe 135 m2 evimde hiçbir zaman 3200 mAh civarının eksikliğini hissetmediğimi iletiyim mesajınız üzerinden, hatta şuanda evimde 2600 mAh lık N3 Max inceliyorum bu bile fazla geliyor.
İnsanların bakış açısı evim büyükse büyük mAh olmalı şeklinde , bu kırılacak inşallah böyle mesajlarla...
İznin olursa kaynak belirterek bu değerli yazıyı Facebook grubunda da paylaşmak isterim abim.
-
Tabii ki her zaman.. -
Hocam, benim evim robotun gösterdiğini baz alirsak 208 M2 görünüyor, s7 var pil konusunda bir sıkıntı yaşamadım. İleride pil gücü azalır vb ona birşey diyemiyorum. Bence yeterli. Birde genellikle oda oda temizlik yaptırıyoruz. Kolay gelsin
turkcell den başka satışı yok mu? 360 robotun.
-
Çok kısa bir süre sonra tüm alışveriş sitelerinde ürünlerin ön siparişe açılacağını iletti firma. Görür görmez bilgilendiriyor oluruz. -
-
https://post.m.smzdm.com/p/a98edqeo/
Linkten detaylı incelemesi yapılmış.
Galiba hem lidar var hem vslam var. -
Harika görüntüler, S10 adıyla bi gelsin canavar bakalım ülkeye bi test edelim inceleyelim
-
Evim brüt 225 M2. Banyolar , tuvalet, balkon vb alanları çıkınca Süpürülmesi gereken kullanım alanı ölçtüm net 125 m2 çıktı.Evde 10 ve 15 yaşında iki kızım var. Haliyle özellikle mutfakta bazende odalarindan tozlanma daha fazla. Antre ve odalarda halı var. Halılar büyük değil ve eşya altına girmiyor. Moplama az olacağı için gerekirse mop için halılar toplanabilir. S7 Pro fiyat ve ihtiyacı karşılama olarak S9'a göre daha ağır basıyor. Konuyu Forum ve YouTube:dan takip ediyorum. Robot süpürgeler ile az çok bilgim var. Büyük pilin avantajı ile birlikte toz haznesinin küçülmesi, uzun çalisma ile birlikte ısınmanın ve filtre tozlanmanın getirdiği dezavantajlarının farkındayım. Distribütör firmada önemli. Eşyaların çoğu zeminden 14 cm yukarıda. Baza ve yatak odası komidinlerin ayakları alçak. Bu ayakları ise 12cm krom baza ayağı ile değiştirmeyi düşünüyorum. Daha çok karar veremediğim mop. Mopu tahminim iki en fazla üç hafta bir kullanırız. Islak Moptan beklentim hafif lekeyi ve süpürgenin alamadığı ince tozu alsın yeterli. 360 S7 bu beklentimi karşılar mı? S9' a gerek olur mu? Ayrıca Şebeke suyumuz çok kireçli. Bu su S9 su püskürtme sisteminde riskli olur diye de düşünüyorum. Başka marka model nasıl olur? Tavsiyeniz nedir? Teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kallus -- 11 Şubat 2021; 13:9:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
m² büyük ama neti 125 m² olması size uygunluk batarya açısından S7 de olur. Batarya için m² dışında temizlik anlayışınızda önemli, misal benim gibi X2 moduyla detaylı süpürtme durumları olacaksa S7 sizi oda oda temzilklede olsa mola vermeye zorlar. Bu sizin ve robot için iyi birşey aslında :)
Mop için olması gereken mantıken; hafta içi müsaitlik ve temizlik anlayışınıza göre hergün veya günaşırı süpürülen zeminde toz, pislik birikimi azalıp zamanla ve düzenli temizlikle kontrol altına alınıyor. Yine tercihe ve temizlik anlayışınıza göre hafta sonları (iki, üç hafta da bir vs) mop yaparken zeminde toz az olduğunu var sayarak mop mantıklı bir fonksiyon.
S9 kullanıcısıyım kireçli su riskindense 200ml kadar suyu damacanadan kullanıyorum + bir çay ya da tatlı kaşığı beyaz sirke ile dezenfaltan olarak kullanıyorum.
S7 için çok bir ikame, muadil yok açıkçası.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X