Şimdi Ara

357. Dönem (Kasım 2014) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
10.197
Cevap
100
Favori
593.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    seanone07 adlı kullanıcı, arkadaşım çok teşekkür ederim yardımcı olduğun için... @seanone07
  • seanone07 kullanıcısına yanıt
    Bir de YS lik ile ilgili listeye ulaşamadım. Eğer bana göndermen mümkünse rica edebilir miyim onu?
  • Merhaba sayın arkadaşlar,

Öncelikle herkese iyi bayramlar dilerim.

Foruma yeni üye oldum, uzaktan hep takip ediyordum ancak üye olmak bugüne kısmetmiş.

Neyse, ben 2 hafta önce Sarıyer askerlik şubesine gitmiştim, orada bulunan yetkili bayana kasımda askere gitmek istiyorum dediğimde (yedek subay olarak) bana başvuruyu eylül ayı içerisinde yapmam gerektiğini şimdi başvuruyu alamayacağını söyledi.

Burada okuduğum yorumlara göre kasım ayında asker olabilmem için Ağustos'un 15'ine kadar başvuru yapmam gerektiğini anladım.

Üniversiteyi bitireli 2 yıl oldu. Tecilim eylül ayı içerisinde bitecek diye biliyorum tam da emin değilim açıkçası.

Perşembe ve cuma günlerine izin aldım iş yerinden. Ümraniye askerlik şubesi bana yakın oraya uğrayıp askerlik işlemlerimi bitireyim diyorum.

Sizin önerileriniz nelerdir arkadaşlar?

Bu arada okuduğum okul Doğuş Üniversitesi %100 Burslu Ekonomi ve Finans bölümüdür.

Sizce yedek subay olabilir miyim? :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rise Of Kingdom -- 28 Temmuz 2014; 16:48:43 >

• Beyler merhaba askerlik şubeden aldığım kağıtta sınıflandırma tarihi 27.11.2014 yazıyor kasım celbinde gitmeme bir sıkıntı yoktur değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi televizyoncu357 -- 28 Temmuz 2014; 18:23:05 >
  • feyyaz.vural92 F kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=95272593

bu mesajdaki linklerden ulaşamıyor musun?
  • Merhaba,

Öncelikle şimdiden hayırlı olsun diyeyim ve sorularını kısa ve öz olarak yanıtlayım. Birincisi, Kasım celbinde asker olabilmen için belirtilen süre içerisinde (yanlış hatırlamıyorsam Ağustos 15) başvurunu ve sevk işlemlerini gerçekleştirmen gerekiyor aksi taktirde bakaya olma ve dönemi geçirme riskin var. İkincisi, yedek subay olmak istiyorsun anladığım kadarıyla. Okuduğun bölümün etkisi elbetteki var ama TSK yedek subay alma işlemlerini ihtiyaca ve belli kriterlere göre sürdürüyor. Bizim dönemdekilere bakınca da böyle izlenim veriyor. Yedek subay olmak istiyorsan yabancı dil belgen varsa mutlaka ver, not ortalaman yüksekse şansın daha fazla. Fazla belge vermek bu şansını artırıyor ama tabi ki fazla belgeden kasıt her şey değil. Master diploması, doktora diploması, yabancı dil belgesi (TOEFL, IELTS, YDS, UDS vb.)

Yedek subay olma şansın her 357. dönem adayı gibi %50 %50 ama bunu artırmak biraz senin elinde gerisi şans ve kriterlerine kalıyor. Herhangi bir sorun olursa pm'den de sorabilirsin buradan da yazabilirsin.

Tekrar hayırlı olsun şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buongiorno -- 30 Temmuz 2014; 8:58:03 >

• buongiorno kullanıcısına yanıt
    A2 almanca sınavı sertifikası ve Amerika'da yapılan stajın sertifikasını göstermek abartı olur ama değil mi? YDS ile yetineceğim muhtemelen.
  • tecil bozdurmak için tecil belgesi yeterlimi.
  • Herkesin ramazan bayramı mübarek olsun İnşAllah.

Yaklaşık 3 hafta önce kasım celbi için bende tecil bozdurdum.. Şimdi bir yerden iş teklifi geldi ve bunu kaçırmak istemiyorum. Acaba tekrar tecil yaparlar mı ? Bilgisi, tecrübesi, fikri olan arkadaşlardan bu konu hakkında yardım bekliyorum.
  • Herkese merhaba arkadaşlar.öncelikle askerlik konusunda herkesin gönlüne göre olur inş.herkes için hayırlısı olsun kısaca.bu konunun tüm mesajlarını okudum hemen hemen.aklıma takılan bir yer var.ben haziranda mezun oldum.ilk başlarda kararsızken şu an için kasım celbine yetişmek istiyorum.başvurumu önümüzdeki hafta başlarında yapmayı düşünüyorum fakat bir iki mesajda arkadaşlar kasım celbinin dolduğunu ve ya son zamanlara bırakılırsa dolabileceğini yazmış.pazartesi geçici mezuniyet ve transkripti alıp salı da şubeye gitmeyi düşünüyodum ancak bu mesajlar kafamı karıştırdı.eğer kontenjan dolmuş vs türünden bir şey varsa boşuna bu iki gün içinde uğraşmanın manası yok.inş böyle bir durum yoktur.bu işin aslı astarı nedir bilgilendirebilirseniz çok sevincem.askerlik şubesini aradım fakat bilgisi olmadığını söyledi. ( türkiye'de olduğumuz için normal karşıladım tabi ) şimdiden cevaplayan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: BNYZ

quote:

Orijinalden alıntı: sokak_papagani

Selamlar, bende şu an yüksek lisansımın 2. senesini geride bıraktım ama bitecek gibi değil o
    Bu hafta veya en geç haftaya okuldan kaydımı aldırıp bende başvuracağım sanırım.

Bir de belki bahsedilmiştir forumda ama ben yinede gören bilen varsa diye bir sorayım: Yüksek lisansa halen kaydım var, önce okulla ilişiğimi mi kesmem gerekiyor, yoksa lisans diplomam ile askerlik şubesine gidip oradan yüksek lisans tecilimi iptal ettirip bende 357'ye katılabilir miyim?

Okuldan kayit aldirmaniza gerek yok. Enstituye gidip tecil iptal dilekcesi vermeniz gerekli. Onlar kutugunuzun oldugu subeye yazi gonderip tecilinizi iptal ediyorlar. Sonra da siz askerlik subesindeki islemlerinizi halledip askere gideceginize dair belgeyi okulunuza vereceksiniz. Boylece kayit dondurabileceksiniz. Ancak bu vereceginiz belgenin sulus mu olmasi gerekiyor emin degilim. Bir de direk subeye gidip islem yapmaya calismayin okul tecil yaptiysa siz bozamiyorsunuz.

Ben de benzer bir süreç yaşayarak (tüm dersleri 1,5 sene öncesinden tamamlamış fakat tezini teslim edememiş biri olarak) 354 KD olarak askerliğimi yaptım ve geldim. Enstitünüzün yaptığı tecili siz askerlik şubesi yoluyla bozamıyorsunuz arkadaşın da dediği gibi. Okulunuzda kaydınızı 1 dönem veya 2 dönem olarak dondurabilirsiniz (istanbul kültür üniversitesinde bu şekildeydi, süre bana soruldu). Kayıt dondurma işlemi için enstitü tarafından sülüs veya başka bir belge istenmedi, sadece gerekçeli dilekçe yazıp enstitüye teslim ettim. Akabinde askerlik şubesine gidip işlemleri tamamladım.

• necoopanik N kullanıcısına yanıt
    Evet biran önce şubeye gidip tekrar tecil yaptırabilirsin. Ben de haziran 2013'te mezun olmuştum önce 2 yıl tecil ettirdim sonra kasım 2013 celbinde gideceğim diyerek tecil bozdurdum. Sonra benzer şeyler gelişti iş, aile durumları vs. tekrar tecil ettirdim. Sonunda Ağustos celbiyle gidiyorum Yani merak etme tecil hakkın varsa tekrar tecil ettirebilirsin sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufukdemirci35

quote:

Orijinalden alıntı: BNYZ

quote:

Orijinalden alıntı: sokak_papagani

Selamlar, bende şu an yüksek lisansımın 2. senesini geride bıraktım ama bitecek gibi değil o
    Bu hafta veya en geç haftaya okuldan kaydımı aldırıp bende başvuracağım sanırım.

Bir de belki bahsedilmiştir forumda ama ben yinede gören bilen varsa diye bir sorayım: Yüksek lisansa halen kaydım var, önce okulla ilişiğimi mi kesmem gerekiyor, yoksa lisans diplomam ile askerlik şubesine gidip oradan yüksek lisans tecilimi iptal ettirip bende 357'ye katılabilir miyim?

Okuldan kayit aldirmaniza gerek yok. Enstituye gidip tecil iptal dilekcesi vermeniz gerekli. Onlar kutugunuzun oldugu subeye yazi gonderip tecilinizi iptal ediyorlar. Sonra da siz askerlik subesindeki islemlerinizi halledip askere gideceginize dair belgeyi okulunuza vereceksiniz. Boylece kayit dondurabileceksiniz. Ancak bu vereceginiz belgenin sulus mu olmasi gerekiyor emin degilim. Bir de direk subeye gidip islem yapmaya calismayin okul tecil yaptiysa siz bozamiyorsunuz.

Ben de benzer bir süreç yaşayarak (tüm dersleri 1,5 sene öncesinden tamamlamış fakat tezini teslim edememiş biri olarak) 354 KD olarak askerliğimi yaptım ve geldim. Enstitünüzün yaptığı tecili siz askerlik şubesi yoluyla bozamıyorsunuz arkadaşın da dediği gibi. Okulunuzda kaydınızı 1 dönem veya 2 dönem olarak dondurabilirsiniz (istanbul kültür üniversitesinde bu şekildeydi, süre bana soruldu). Kayıt dondurma işlemi için enstitü tarafından sülüs veya başka bir belge istenmedi, sadece gerekçeli dilekçe yazıp enstitüye teslim ettim. Akabinde askerlik şubesine gidip işlemleri tamamladım.

Ben de benzer bir süreçten geçtim benimki biraz daha karışıktı da sizin yapmanız gerekeni söyliyeyim. BNYZ zaten açıklamış aynen dediği gibi ; "Okuldan kayit aldirmaniza gerek yok. Enstituye gidip tecil iptal dilekcesi vermeniz gerekli. Onlar kutugunuzun oldugu subeye yazi gonderip tecilinizi iptal ediyorlar. Sonra da siz askerlik subesindeki islemlerinizi halledip askere gideceginize dair belgeyi okulunuza vereceksiniz. Boylece kayit dondurabileceksiniz."
    tamamen doğru bilgi. Kayıt dondururken Askerlik sevk belgenizi (sülüsünüzü) kayıt dondurma dilekçenize ek olarak vermeniz gerekiyor. Marmara üniversitesinde sülüs isteniyor.
    Ayrıca iki arkadaşın da dediği gibi "Bir de direk subeye gidip islem yapmaya calismayin okul tecil yaptiysa siz bozamiyorsunuz."

• quote:

Orijinalden alıntı: seanone07

Evet biran önce şubeye gidip tekrar tecil yaptırabilirsin. Ben de haziran 2013'te mezun olmuştum önce 2 yıl tecil ettirdim sonra kasım 2013 celbinde gideceğim diyerek tecil bozdurdum. Sonra benzer şeyler gelişti iş, aile durumları vs. tekrar tecil ettirdim. Sonunda Ağustos celbiyle gidiyorum Yani merak etme tecil hakkın varsa tekrar tecil ettirebilirsin sıkıntı yok.

Değerli bilgilerini ve tecrübeni paylaştığın için teşekkürler :) Eyvallah.
  • rain when i die kullanıcısına yanıt
    Stajları vermek abartı olur elbet ama Almanca sınav belgeni ekletebilirsin. İngilizce ve/ya Almanca sınavlarında hangisi yüksekse onu eklettir çünkü sadece birini yazabiliyorlar ki zaten yeterli gelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buongiorno -- 31 Temmuz 2014; 8:37:15 >
  • Dean-Winchester D kullanıcısına yanıt
    Merhaba, kontenjan dolması gibi bir durumu bizim buradan fikir yürüterek tartışmamız gereksiz ve manasız. Sen gerekli belgelerini hazırla ve belirtilen süre içerisinde başvurunu yap. Erken sevk istemen gerekiyorsa erken sevk iste ve bizim yaptığımız gibi o büyük günü beklemeye koyul Hayırlısı olsun hakkında...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buongiorno -- 31 Temmuz 2014; 8:36:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dean-Winchester

Herkese merhaba arkadaşlar.öncelikle askerlik konusunda herkesin gönlüne göre olur inş.herkes için hayırlısı olsun kısaca.bu konunun tüm mesajlarını okudum hemen hemen.aklıma takılan bir yer var.ben haziranda mezun oldum.ilk başlarda kararsızken şu an için kasım celbine yetişmek istiyorum.başvurumu önümüzdeki hafta başlarında yapmayı düşünüyorum fakat bir iki mesajda arkadaşlar kasım celbinin dolduğunu ve ya son zamanlara bırakılırsa dolabileceğini yazmış.pazartesi geçici mezuniyet ve transkripti alıp salı da şubeye gitmeyi düşünüyodum ancak bu mesajlar kafamı karıştırdı.eğer kontenjan dolmuş vs türünden bir şey varsa boşuna bu iki gün içinde uğraşmanın manası yok.inş böyle bir durum yoktur.bu işin aslı astarı nedir bilgilendirebilirseniz çok sevincem.askerlik şubesini aradım fakat bilgisi olmadığını söyledi. ( türkiye'de olduğumuz için normal karşıladım tabi ) şimdiden cevaplayan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

ben mayıs celbinde gidiyodum normalde kontejan doldu ağustosa kaldım oda olmadı kasıma kaldım bu sefer.artık sen düşün kasımda nasıl yer olsun

• beyler ben toefl belgemi götürdüğümde ısrarla, o olay kalktı artık sadece yds belgesi alıyorlar dendi, bu durum hakkında bir bilgisi olan varmı ?

• Vucumda bu sekilde yarıklar var 2 omuzumda ön ve arkalarda bu herhangibi sorun olurmu askerlikde.Ne oldugunu bilmiyorum herhangibi olumsuzluk olmadıgından çok üsütne düşmedim doktor falan aile hemine gitmiştim bi ara gelişim çağında yırtılma olmusdur dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halit1x1 -- 31 Temmuz 2014; 10:08:13 >

• Halit1x1 H kullanıcısına yanıt
    edit....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halit1x1 -- 31 Temmuz 2014; 10:08:26 >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.