Şimdi Ara

353. dönem trabzon il jandarma komutanlığı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
4.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir çoğu bilinen şeyler ama yanlış bilinen yada kararlarınıza değişiklik yapmanıza sebeb olacak bişeyler olabilir diye denk gelince aktarmak istedim.
    http://www.asal.msb.gov.tr/bilgilendirme_brosuru/Bilgilendirme_Brosuru.doc

1. Askerlik Şubesi Başkanlığından Sevk Evrakını Almayı Müteakip Yapılacak Faaliyetlerdeki Hareket Tarzları :

a. Kutsal vatan hizmetini yapmak üzere, askerlik şubesinden sevk evrakı ile yiyecek ve taşıma bedeli tarafınıza teslim edilerek askere sevk işleminiz yapılmıştır.
    b. Gideceğiniz eğitim merkezi ve sınıfınız; son yoklama sırasında tespit edilen eğitim durumu, sağlık, meslek vb. nitelikleriniz esas alınarak bilgisayar ortamında tespit edilmiştir. Bu konuda yapılan ve yapılacak olan söylentilere inanmayınız.
    c. Kabul ve toplanma merkezi vasıtasıyla eğitim merkezine sevkiniz yapılmış ise, askerlik şubesi başkanlığınca verilen talimata göre hareket ediniz.
    ç. Sevk evrakınızı aldığınız tarihten itibaren hukuken asker kişi olduğunuzu unutmayınız. Resmi makamlarca veya ailelerce düzenlenen uğurlama törenleri dışındaki törenlere katılmayınız. Siyasi parti, dernek, sendika, vakıf, cemaat vb. kuruluş ve oluşumların toplantılarına katılmanızın suç teşkil edebileceğini biliniz.
    d. Eğitim merkezine katılmak için yola çıkarken; size askerlik şubesi tarafından kapalı zarf olarak verilen sevk evrakını yanınıza alınız ve açmayınız. Ayrıca nüfus cüzdanı, varsa ehliyet ve banka kartınızı da beraberinizde götürmeyi unutmayınız.
    e. Muhtaç durumdaki eş ve çocuklarınız ile anne ve babalarınıza askerlik hizmetiniz sırasında yardım edilmesi mümkündür. Eş ve çocuklarınız ile anne ve babalarınızın; bu imkândan faydalanabilmesi için, ikamet ettiği il veya ilçedeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müdürlükleri ile valilik, kaymakamlık, belediye başkanlıklarına müracaatları gerekmektedir. Eş ve çocuklarınızın bu haklardan yararlanabilmesi için resmi nikâh şartı bulunmaktadır.

2. Eğitim Merkezine Seyahat Esnasındaki Hareket Tarzları :

a. Eğitim merkezine seyahat esnasında; kaza, hırsızlık, gasp vb. bir durumla karşılaşmanız halinde en yakın polis, jandarma, merkez komutanlığı veya askerlik şubesi başkanlığına müracaat ediniz veya telefonla arayınız.
    b. Seyahat esnasında veya eğitim merkezinin bulunduğu il veya ilçede; katılacağınız birlikte tanıdığı subay ve astsubaylar olduğunu söyleyerek size farklı uygulamalar yaptırabileceğini, istediğiniz bölüğe yerleştirebileceğini vb. hususları söyleyerek sizden menfaat elde etmeye çalışacak kişilerle karşılaşabilirsiniz. Bu tür girişimlerde bulunabilecek kişilere asla inanmayınız, bilinçli, dikkatli ve uyanık olunuz.
    c. Temel eğitimi müteakip dağıtım olacağınız birlikler, bilgisayar ortamında belirlenmekte ve kimseye bu konuda ayrıcalık tanınmamaktadır. Sizi, istediğiniz yere dağıtım yaptırabileceğini söyleyen kişilere asla inanmayınız.

3. Eğitim Merkezinin Bulunduğu İl/İlçelerdeki Hareket Tarzları :

a. Eğitim merkezinin bulunduğu il veya ilçedeki otobüs terminali, tren garı, hava ve deniz limanları vb. yerlerde merkez komutanlıklarının ve eğitim merkezi komutanlıklarının irtibat personeli bulunmaktadır. Mutlaka bu personel ile temas kurunuz. Sizi birliklere götürecek askeri araçlardan istifade ediniz. Askeri araçlardan istifade etmezseniz, öncelikle belediye otobüsü veya dolmuş gibi tarifeli vasıtalardan istifade ediniz.
    b. Çarşı içinde merkez komutanlığınca görevlendirilen inzibat erbaş ve erlerinden her türlü yardımı alabilir, alışverişlerde karşılaştığınız değişik fiyat uygulamaları vb. hususları bu personele iletebilirsiniz.
    c. Askerlik şubesinden size verilen sevk belgesini memlekette unuttuğunuz veya kaybettiğiniz takdirde, bulunduğunuz yerdeki askerlik şubesine müracaat ederek yenisini alabilirsiniz.
    ç. Sevk edildiğiniz eğitim merkezi; Cumartesi, Pazar ve tatil günleri dahi çalışmaktadır. Bu nedenle katılmanız gereken son gün saat 17.00’ye kadar eğitim merkezine katılmanız, kayıt-kabul işlemlerinizi kolaylaştırılacaktır.
    d. Kışlaya ayak bastığınız andan itibaren her türlü ihtiyacınız birlik komutanlıkları tarafından karşılanacaktır.
    e. Berber ihtiyacınız kışlada ücretsiz karşılanmaktadır. Çarşıda üç numara veya uygunsuz tıraş olmayınız.
    f. Kayıt- kabul esnasında (bot, çorap, havlu, terlik, diş macunu, diş fırçası, eldiven, pijama ve eşofman gibi) istihkaklarınız devlet tarafından karşılanacaktır. Piyasadan satın almayınız.
    g. Günlük gereksinimlerinizi (traş malzemesi, bot boyası, temizlik malzemesi, kalem vb.) kışla kantinlerinden piyasadan daha ucuz fiyata karşılayabilirsiniz.
    ğ. Kışlaya gelirken yanınızda cep telefonu, fotoğraf makinesi, teyp, radyo, CD, disket, kesici ve delici alet, yiyecek, içecek ve benzeri maddeleri getirmeyiniz.
    h. Sorunlarınıza daha kolay çözüm bulunabilmesi maksadıyla; kayıt–kabul esnasında, varsa özel, sağlık ve benzeri sorunlarınızı çekinmeden ve doğru olarak görevli personele anlatınız.
    ı. Tedavi amacıyla sürekli kullandığınız ilaçları getirebilir, doktor nezaretinde kullanabilirsiniz. Bu maksatla yanınızda getireceğiniz ilaçları kışlaya girişte teslim ediniz.

Değerli Mehmetçik;

Bu Broşür, Sizlere Askerlik Yükümlülüğünüzü Yerine Getirmek Üzere, Askerlik Şubesinden, Tertip Edildiğiniz Eğitim Merkezine Katılıncaya Kadar Dikkat Etmenizin Faydalı Olacağı Değerlendirilen Hususlar Hakkında Genel Ve Öz Bilgiler Vermek Üzere Hazırlanmıştır.

• micprog M kullanıcısına yanıt
    evet doğrudur kardeşim, zaten direk adresinden anladım orada olduğunu, ayasofyanın altında moloz durağı. Oradan gidebilirsiniz. Otel hakkında bilgim yok maalesef...

Rica ederim nevzat8188, görevimiz...

Ben perşembe sabahı orada olacağım, salı günü de saçlarıma veda etmeyi düşünüyorum. Herkese iyi uçuşlar
  • selam devreler bende il jandarma yok diye tasalanıyodum tanışıp teslim olalım büyük ihtimal aynı kafadayız içerde uzunlara karşı sıkıntı yaşamayalım özellikle izmirli (egeli) insanlara zaten kanım ısınır 4 sene egedeydim :) ben çarşamba günü 15:45 pegasus ile geliyorum istanbuldan 1 gece kalıp 7si saat 10 a kadar teslim olucam büyük ihtimal herkesin 7si saat 10 heralde bir yerde toplanalım kahvaltı yapalım sonra teslim olalım derim
    Giderken yanımda getireceklerim
    3çift iç çamaşır
    5 adet çorap
    1 pijama takımı
    1 ufak havlu
    traş bıçağı, köpük, aftershave krem ( kolonyaları alıyolar getirmeyin) 1 adet arko krem

başkada birşey getirmiyecem zaten eğitim 1 ay yemin töreninde zaten aile büyük ihtimal gelir gereken bir şey olursa getirirler yada ustada çarşı izininde alınır. Büyük ihtimal çalıncağı için çok şey getirmiyorum.
    içlik şuan lazım değil bence onuda ustada alıcam ayrıyetten digital saat ve asker cüzdanını unutmayın birde telefon numaralarını bir kağıda yazın orda insan unutuyormuş devreler facebooktanda ekleyelim birbirimiz yoksa tanıyamayız

• Merhaba Arkadaşlar,

Ayin 6'sinda Istanbul'dan (kutuk Karaman) ucuyorum ben de. Yuksek ihtimal otelde kalip 7'si 10'a dogru teslim olacagim. Otel onerileri icin birkac o taraflari bilen arkadasa mail/msj attim, cevaplar zamaninda gelirse henuz ayarlamamis olanlar icin paylasirim.

Haydi hakkimizda hayirlisi
    Önce yarın izmite bir gün sonra ordanda İstanbul sabiha gökçenden 12:00 Trabzona geçmeyi düşünüyorum.. Hepimiz için hayırlısı olsun, hayırlısıyla teslim olup en güzel şekliyle tamamlarız inşallah askerlik görevimizi. Tam emin değilim ama kış aylarında Trabzonda olacağımız için arada çarşı iznine çıktığımızda bize kışlık sivil elbiseler lazım olabilir acemilikten sonraki dönemde yemin törenine aileler gelirken getiredebilir.

Orijinalden alıntı: micprog

Sağolasın Slauter, Öylese son yoklamaları yapıp konuyu özetleyelim artık. yarın yolculuk başlıyacak benim :) yarından itibaren buralarda olmayabilirim.
    Önce yarın izmite bir gün sonra ordanda İstanbul sabiha gökçenden 12:00 Trabzona geçmeyi düşünüyorum.. Hepimiz için hayırlısı olsun, hayırlısıyla teslim olup en güzel şekliyle tamamlarız inşallah askerlik görevimizi. Tam emin değilim ama kış aylarında Trabzonda olacağımız için arada çarşı iznine çıktığımızda bize kışlık sivil elbiseler lazım olabilir acemilikten sonraki dönemde yemin törenine aileler gelirken getiredebilir.

ben izmitteyim kardeş gelirsen görüşelim tanışalım

• Telefon vb. goturmuyorsunuz degil mi arkadaslar ?
    KTM ile mi teslim olacaksiniz?
    Kaldı 2 günümüz.son kontrolleri yapıyorum eşyalarla ilgili.ayrıca türk telekomun 4 tl lik kartlarından 3-4 tane alacağım.İzmirden gideceklerle havaalanında nasıl buluşacağız.aynı uçaktayız ama önceden tanışırsak koltukları yakın alırız.sohbet etme imkanımız olur.
    Biraz heyecan biraz da hüzün var açıkçası.herkesin keyfi iyidir umuyorum.
    Tekrardan hatırlatayim arkadaşlar
    Silikon tabanlık içlik bol miktarda demir para telefon kartı cep telefonunuzdaki önemli kişileri kağıda yazmayı unutmayın.şimdilik aklıma gelenler bunlar.
    Hakkımızda hayırlısı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    yeappa Ktm nin ne olduğunu bile şimdi öğrendim biz normal gidip teslim olacaz. Ben doğru belli bişey almadım hayırlısı neyse o olsun napalım. 1 ayda ölmeyiz heralde ihtiyaca göre acemilikten sonra ilk izinde bi hal çaresine bakıcam. Düzceden 12 arabasına bilet aldım desert, mevcut dertlerden askerliğin dertlerine bu günde vakit kalmadı ati hayırlısı bakalım. Ben 12 uçağıyla gideceğim için hepinizden önce oraya varıcam gibi yolculuk şeklinin keşfini yaparım :P siz gelene kadar. İzmirliler gidiş öncesi hava alanı buluşmanızı kararlaştırın, daha sonra hava alanında cümbür cemaat buluşur tanışırız. Desertle büyük ihtimalle izmitte buluşur tanışırız. hava alanı saatlerimiz bir değil galiba ama en azından Trabzonda birbirimizi bulabiliriz. İzmite kadar telefon götürecem ama Trabzonda iletişime geçemiyecez o sebeple tek iletişim adresimiz hava alanı yada yakınında güzel bir yerde erken gelen diğerlerini bekler ilk tanışma hava alanında yapılır yada tercih sizin.

• valla daha 6 ay var 3 ay var derken kaldı 2 gün dediğiniz gibi
    buluşam yeri olarak bence en iyi yer trabzon havaalanı çünkü başka yer bilmiyoruz :D:D

izmirli arkadaşlar saat kaç gibi havaalanında olacaksınız

ben ayın6 sı yani çarşamba günü 15:45 istanbul sabiha gökçenden biniyorum. sizinde aynı gün ve saattemi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: desert_18

gençler sizin uçak ayın kaçında saat kaçta?

ben ayın6 sı yani çarşamba günü 15:45 istanbul sabiha gökçenden biniyorum. sizinde aynı gün ve saattemi?

13.55 uçağı bizimki kardeşim 15.55'te Trabzon'a iniş.

Orijinalden alıntı: micprog

yeappa Ktm nin ne olduğunu bile şimdi öğrendim biz normal gidip teslim olacaz. Ben doğru belli bişey almadım hayırlısı neyse o olsun napalım. 1 ayda ölmeyiz heralde ihtiyaca göre acemilikten sonra ilk izinde bi hal çaresine bakıcam. Düzceden 12 arabasına bilet aldım desert, mevcut dertlerden askerliğin dertlerine bu günde vakit kalmadı ati hayırlısı bakalım. Ben 12 uçağıyla gideceğim için hepinizden önce oraya varıcam gibi yolculuk şeklinin keşfini yaparım :P siz gelene kadar. İzmirliler gidiş öncesi hava alanı buluşmanızı kararlaştırın, daha sonra hava alanında cümbür cemaat buluşur tanışırız. Desertle büyük ihtimalle izmitte buluşur tanışırız. hava alanı saatlerimiz bir değil galiba ama en azından Trabzonda birbirimizi bulabiliriz. İzmite kadar telefon götürecem ama Trabzonda iletişime geçemiyecez o sebeple tek iletişim adresimiz hava alanı yada yakınında güzel bir yerde erken gelen diğerlerini bekler ilk tanışma hava alanında yapılır yada tercih sizin.

Burada tanisip gitmek, forumu bilen arastian bilgili arkadaslarla ayni yerde olmak bulunmaz bir avantaj.
    Ben de gidecegimden buradan mutlaka birileri ciksin istiyor ve zamanin ancak dayanisma ve muhabbet ile cekilir kilinacagina inaniyorum.

Evet KTM, toplayip goturuyorlar birliginize, ya da birlige kendiniz gidiyorsunuz e tabii ki lokasyon musaitse. KTMsiz gitmeyi tercih etmeli.

Mental ve fiziksel hayirli teskereler

• quote:

Orijinalden alıntı: karakule2013

quote:

ozaman havaalanında mı buluşuyoruz? yoksa çarşıda kimse kimseyi bulamaz heralde?

quote:

Orijinalden alıntı: karakule2013

quote:

ozaman havaalanında mı buluşuyoruz? yoksa çarşıda kimse kimseyi bulamaz heralde?

havaalanında buluşmak daha mantıklı gibi diğer arkadaşlara da uyarsa.senin inişin kaçta?

• 15:45 te binicem heralde 2 saat falan sürer işte 17:45 te orda olurum.
  • bende havaalanı diodum ama oradaki buluşma saatleri çok farkılı herkes farklı saatlaerde gelecek ve saat geç olacak bence bi otel belirleyek ya kareyel yada bulvar palas olabilir
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.