Şimdi Ara

3500TL'YE HER ŞEY DAHİL BU SİSTEM NASIL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

3500 tl ye topladığım bu pc'ye her şey dahil (Wifi kartı ve mouse'da) bilgisayarda overclock yapmayacağım o yüzden h97 anakart ve k ibaresi olmayan bir İ5 aldım
    fakat ram benim için çok önemli olduğu için de sepete 16gb ram ekledim cl9 gecikme süresine sahip siz bu bütçe ve ekipman hakkında ne düşünüyorsunuz bu arada merak edenlere cevap vereyim

120gb ssd sistemi kurabilmek için
    250gb ssd ise yerel disk d için

şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegaWindows -- 12 Ağustos 2016; 1:09:23 >

• Bu tarihte DDR3 ram ve anakart almayın. Bir iki sene sonra upgrade yapmak isterseniz ya da anakartınız vs. arıza yaparsa elinizde kalır.

İki farklı SSD yerine tek bir 500GB SSD öneririm, bu şekilde boş alanı daha verimli kullanırsınız. Hiç olmadı 250GB SSD alıp programları ve oyunları buna kurun, arşiv için 1tb harddisk alın.

Ekran kartınız ise eski seri, o fiyatı şu an hak etmiyor. Rx 470 alın, bulamazsanız r9 380 alın, gtx 960'ın muadili ve fiyatı daha uygun.

Kabaca:

H110 Anakart
    i5 6500/6600 işlemci
    RX 470 ekran kartı
    DDR4 ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faustus -- 12 Ağustos 2016; 3:33:00 >
  • Faustus ; 1-2 yıl sonra zaten intel 2 pin değiştirmiş olur. her zamanki hali.
    şimdi parası neye yetiyorsa onu alsın.
    tam bunu yazarken i5 4. nesile 3500 harcamış :S bu aklıma geldi :S

MegaWindows; kardeşim 3500 tl veripte i5 4. nesil işlemci alınmaz biraz kendinize gelin.

i5 6600 + sapphire 1551 anakart + 16 gb ram + rx 480 + 250 yada 500 ssd + 600 watt coolmaster psu + kasa.

hdd artık eski teknoloji bunun yerine 250 gb yada 500 gb uygun ssd seçin. bir hdd bir ssd sistemi saçmalatmayın. sorun yaşayan çok.

işlemci soğutucuya gerek yok i5 için 250 liralık soğutucuya değmez. intel manuel soğutucuyla yetinin. overclock yapmayın.
  •  3500TL'YE HER ŞEY DAHİL BU SİSTEM NASIL

960 bu saaten sonra alınmaz onun yerine 470 daha mantıklıdır (970 ile neredeyse aynı performansı verir).SSD yi tek 500 lük yaptım ve 850 evo seçitm (yazma hızı daha yüksektir) genede ben C ve D için ayrı istiyorum derseniz bir 120 veya 240 gb lik ssd istersiniz diye bir 230 lira bütçe bıraktım. Aerocool kasaları hakkında pek fikrim yok bu yüzden kalitesine güvendiğim ve bildiğim dark n10 veya corsair 100r'yi öneriyorum.Bu saatten sonra ddr3 alınmaz onun yerine ddr4 lü sistem toplamak daha mantıklı.En son sürüm olan skylake işlemci toplamak daha mantıklı bu şekilkde ek fan parasından da kurtulursunuz. Wi-fi adaptörler hangisinin daha iyi olduğunu bilidğim söylenemez sizin seçtiğini devam ettirdim. Fare olarak da kullanımı rahat bozulması zor M185 öneriyorum gene de tercih sizin farenin ele oturması önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: MegaWindows

Herkese Merhaba Arkadaşlar

3500 tl ye topladığım bu pc'ye her şey dahil (Wifi kartı ve mouse'da) bilgisayarda overclock yapmayacağım o yüzden h97 anakart ve k ibaresi olmayan bir İ5 aldım
    fakat ram benim için çok önemli olduğu için de sepete 16gb ram ekledim cl9 gecikme süresine sahip siz bu bütçe ve ekipman hakkında ne düşünüyorsunuz bu arada merak edenlere cevap vereyim

120gb ssd sistemi kurabilmek için
    250gb ssd ise yerel disk d için

şimdiden teşekkürler

Dostum eski donanımlara yatırım yapmanın hiç anlamı yok.

Bu sistemi gözün kapalı alabilirsin.

• Arkadaşlar öncelikle görüşleriniz için çok teşekkür ederim

Skylake konusunu bende düşündüm elbet o kadar da akılsız değiliz lütfen

fakat anakartın bacaklarında yamulma sorunu yaptığı hepimizin malumu bende bundan korktum

GTX 960 konusunda haklısınız zamanında bilişim teknolojilerini çok takip ederdim fakat sonra takibi bıraktım sadece 2 ay bırakınca bile insan ne kadar cahilleşiyor

fakat bir şey anlamadım
    neden asus veya msi bir anakart yerine sapphire tavsiye ettiniz amirililyaz

HERKESE TEKRAR TEŞEKKÜRLER

EDİT: ŞİMDİKİ SİSTEM NASIL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegaWindows -- 12 Ağustos 2016; 9:53:42 >

• MegaWindows kullanıcısına yanıt
    sapphire anakartmi varmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İŞTE SON HALİYLE SİSTEM
    15 yıl önce açıldı
    Bu Sistem Nasıl?
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yine pek olmamış kardeşim.. işlemciyi i5 6500 yap, 6600'e fazla para vermene gerek yok.. o pahalı ve devasa işlemci soğutucuya da ihtiyaç olmaz, soğutucu HİÇ alma yani.. RAM'leri de CL değeri düşük olacak diye en pahalı modelleri seçmişsin, o da yanlış.. CL14 - CL15 de olabilir.. kasa ve PSU daha kaliteli ürünler olabilir, olmalı.. anakart o paraya B150 çipsetli modeller bulabilirsin.. bunlara göre tekrar düzenleme yaparsan harika bir sistemin olur.. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Yine pek olmamış kardeşim.. işlemciyi i5 6500 yap, 6600'e fazla para vermene gerek yok.. o pahalı ve devasa işlemci soğutucuya da ihtiyaç olmaz, soğutucu HİÇ alma yani.. RAM'leri de CL değeri düşük olacak diye en pahalı modelleri seçmişsin, o da yanlış.. CL14 - CL15 de olabilir.. kasa ve PSU daha kaliteli ürünler olabilir, olmalı.. anakart o paraya B150 çipsetli modeller bulabilirsin.. bunlara göre tekrar düzenleme yaparsan harika bir sistemin olur.. :)

skylake işlemcilerin içinden stok fan çıkıyor mu ki hocam

• quote:

Evet, elbette çıkıyor kardeşim.. sadece sonu K olan seri, yani i5 6600K ve i7 6700K olan işlemcilerde soğutucu gelmiyor.. diğer bütün işlemcilerde çok iyi olmasa da bir stok soğutucu gelmektedir.. boşuna para verme yani işlemci soğutucusuna.. :)
  • quote:

quote:

Evet, elbette çıkıyor kardeşim.. sadece sonu K olan seri, yani i5 6600K ve i7 6700K olan işlemcilerde soğutucu gelmiyor.. diğer bütün işlemcilerde çok iyi olmasa da bir stok soğutucu gelmektedir.. boşuna para verme yani işlemci soğutucusuna.. :)

Hocam b150 gaming pro ile h110 plus arasında ne fark var
  • quote:

Şahin ile BMW arasındaki kadar fark vardır kardeşim.. çipset, yazılım, işçilik kalitesi, stabilite, desteklenen RAM miktarı, bağlantı türü ve miktarı, O.C. imkanı, çift ekran kartı slotu, üzerindeki portların sayısı gibi pek çok konuda B150 Gaming Pro daha iyidir.. ancak bunun da bedeli epey fiyat farkı da var.. yüksek bir bütçeye (4500 - 5000 gibi) sahip değilsen B150 Gaming Pro senin için gereksiz bir tercih olacaktır.. :)
  • quote:

quote:

Şahin ile BMW arasındaki kadar fark vardır kardeşim.. çipset, yazılım, işçilik kalitesi, stabilite, desteklenen RAM miktarı, bağlantı türü ve miktarı, O.C. imkanı, çift ekran kartı slotu, üzerindeki portların sayısı gibi pek çok konuda B150 Gaming Pro daha iyidir.. ancak bunun da bedeli epey fiyat farkı da var.. yüksek bir bütçeye (4500 - 5000 gibi) sahip değilsen B150 Gaming Pro senin için gereksiz bir tercih olacaktır.. :)

hocam ben k ibaresi olmayan bir işlemci aldım fakat overclock yapmayacağım siz ramdaki overclocku mu kastettiniz

• quote:

hocam ben k ibaresi olmayan bir işlemci aldım fakat overclock yapmayacağım siz ramdaki overclocku mu kastettiniz

Hayır kardeşim.. B150 çipsetli anakartla az da olsa aldığın işlemciye O.C. yapabilme imkanı vardır.. düşük, H110 çipsetli bir anakartla bu imkanın da olmaz.. onu demek istemiştim..
  • quote:

quote:

Hayır kardeşim.. B150 çipsetli anakartla az da olsa aldığın işlemciye O.C. yapabilme imkanı vardır.. düşük, H110 çipsetli bir anakartla bu imkanın da olmaz.. onu demek istemiştim..

bu sistem nasıl hocam gördüğünüz gibi i5 6500 yaptım ve b150 anakart aldım bir Micro ıtx sistem tercih ettim 2 adet cl14 8 gb ram ram aldım

• quote:

quote:

bu sistem nasıl hocam gördüğünüz gibi i5 6500 yaptım ve b150 anakart aldım bir Micro ıtx sistem tercih ettim 2 adet cl14 8 gb ram ram aldım

Anakart: Gigabyte B150M-D3H DDR4 Soket 1151http://www.sinerji.gen.tr/gigabyte-b150m-d3h-d4-2133mhz-matx-1151-pmu68068

Alternatif: MSI B150M Pro-VDH DDR4 Soket 1151http://www.sinerji.gen.tr/msi-b150m-pro-vdh-d4-2133mhz-matx-1151-pmu67510

Kasa:http://www.sinerji.gen.tr/zalman-z3-plus-mid-tower-kasa-beyaz-pmu3573

http://www.sinerji.gen.tr/aerocool-gt-a-usb-30-pencereli-siyah-atx-kasa-pmu67056

http://www.sinerji.gen.tr/aerocool-aero-800-usb-30-4xfan-siyah-atx-kasa-pmu67037

http://www.sinerji.gen.tr/aerocool-battlehawk-usb-30-5xfanli-siyah-atx-kasa-pmu67039

http://www.sinerji.gen.tr/corsair-carbide-champ-spec-02-kirmizi-fanli-mid-tower-kasa-psu-yok--pmu2865

http://www.sinerji.gen.tr/corsair-case-cc-9011050-ww-spec-01-mid-tower-pmu67413

Hocam büyük kasa tavsiye etmişsiniz ben matx sistem toplamıştım

• quote:

Bu bütçeye ve bu sıcaklarda micro ITX kasa toplanmaz kardeşim.. ama olsun, ben illa istiyorum ve uğraşırım dersen son karar senin elbette.. :)
  • quote:

quote:

Bu bütçeye ve bu sıcaklarda micro ITX kasa toplanmaz kardeşim.. ama olsun, ben illa istiyorum ve uğraşırım dersen son karar senin elbette.. :)

Evet soğutma konusunda biraz sıkıntılılar fakat bu kasa iyi gib bir incelerseniz fotosunu attım üstte hocam

• quote:

Evet soğutma konusunda biraz sıkıntılılar fakat bu kasa iyi gib bir incelerseniz fotosunu attım üstte hocam

Tamam kardeşim.. beğendiysen al ne diyeyim.. inşallah çok uğraşmazsın.. :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.