Şimdi Ara

3500 tl lik sistem toplamak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben başlıkta yazdığım gibi 3500 tl lik bir sistem toplamak istiyorum ama gerekirse 300 tl daha üzerine çıkabiliriz, çok büyük performans ve kalite farkı olmadığı sürece 300 tl cebimde kalsın istiyorum. Bilgisayarı genel olarak oyun için kullanacağım.

Toplamak istediğim sistemde monitör, kasa her şey olacak yani anlayacağınız baştan aşağı yeni bir sistem toplayacağım bana bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim.

Aklımda az çok bir sistem var:
    ekran kartı: gtx970 , amd düşünmüyorum
    işlemci: i5 (i7 ile arasındaki farklar neler)
    anakart: asus ya da msi istiyorum ama hangi modellerini alacağım hakkında hiç bir fikrim yok
    bellek: 8gb (2x4 mü dah iyi yoksa direk 8 mi? )
    kasa: kaliteli olursa güzel olur, dvd yazıcı kasaya dahil oluyormu olmuyyorsa bitane ekleyelim.
    ses kartı : almalımıyım
    ssd mi almalıyım hdd mi
    monitör: asus düşünüyorum ama emin değilim full hd 21-23 ekran boyutlarında tepki süresi 5ms hdmi olursa güzel olur.

Sistemi araştırmalarım sonucunda inventustan almaya karar verdim, sistemi oradan toplarsanız sevinirim

• Dostum mobilim birkac sorunu cevaplayabilirim.I5 ile i7 arasindaki farki render vs yapmadigin surece yani oyunlarda pek farketmezsin.Anakarta gelince insanlar asusun servisinden sikayetci msi tercih edebilirsin.Oc yapacak misin,yapacak isen belirtmen onemlidir.Oc yapmayacaksan anakart h97+i5 4590 islemci kombinasyonu yapabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
     3500 tl lik sistem toplamak istiyorum

3844 tl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Docta -- 7 Temmuz 2015; 23:50:45 >
    ekran kartı markası çok fark yaratıyormu, evga güvenilir ve iyi bir marka mı? msi mı evga mı asus mu?
    monitorün tepki süresi çok iyi fakat görüntü kalitesinde diğer ips ekranlara göre bir fark varmı? 1ms ile 5ms arasındaki farklar çok mu büyük?
    son olarak oc yapmaktan bahsetmişsin, ben bu konularda çok biligili olmadığım için beni aydınlatabilirmisin, mesela oc nasıl yapılır ve oc nedir gibi
    Dostum evga çok kaliteli bir markadır.Monitörlerde fps oyunlarında falan biraz farkeder tepkime süresi 1 olursa daha iyi senin için renkleri bilemeyeceğim ips kullanmadım hiç.Oc hız aşırtma demektir işlemcinin biraz daha performans vermesi için yapılır.Pek bilgin yoksa bulaşma derim,bütçenide zorlamazsın hem.

Eksi veren arkadaşta bir yorum yaparsa sevinirim sistemin neyinde sıkıntı varmış merak ettim.

Edit: Önerdiğim sistemin fiyatları vatandandır aynı sistemi sinerjiden toplarsan fiyat farkı olur bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Docta -- 8 Temmuz 2015; 20:22:36 >
    Daha Fazla Göster
  • Temel amacın oyun ise 4590 yeterlidir.
  • saol dostum monitör konusunda biraz daha düşüneceğim, oc o zaman ilerde yapılabilir. sistem hoşuma gitti herhangi bi sıkıntı çıkmaz ise bu haftaya almak istiyorum ama biraz bekleyeceğim başka arkadaşların fikirlerini de almak için.
    son sorum, bu sistem beni kaç sene götürür

• YLDRM109 kullanıcısına yanıt
    DDR4 geçmen gerekebilir belki ama upgrade de edilebilir belli olmaz

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.