Şimdi Ara

3500 liraya evde spor salonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3500 liraya evde spor salonu kurmak istiyorum. Cardio aletlerine gerek yok. Power cage kesinlikle olmalı. hangi aletleri almalıyım?

• Power cage in cable takılan versiyonları var onlardan al. Bir çok izole hareketi yapmana yardımcı olur. Onun dışında olimpik bar , ez bar , dumbell , ağırlıklar yeterli zaten.
  • Sizce kaliteli bir salona mı gitmeliyim bu paraya eve kendi salonumu mu kurmalıyım? Evde kendim yaparsam hoca olmayacak çünkü. öbür yandan evin yakınlarında kaliteli salon yok
  • Kalitesiz de olsa salona gitmek daha mantıklı bence.

Görev yaptığım küçük ilçede, Gençlik Spor M. ne ait son derece ilkel bir salonda idman yapıyorum. Yılbaşında , kapalı salonun tepesinden inen kar yüzünden hasar gördü. Bugün açtılar. İlk ben girdim salona.

Evde olsa, bu kadar aradan sonra ertelerdim sürekli , eminim. Yok Tv, yok bilgisayar, yok çoluk çocuk...
  • Ayırabileceğin özel bir bodrumun vs. varsa evde gayet olur bence. Birazda alt yapın varsa on numara olur hatta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Kalitesiz de olsa salona gitmek daha mantıklı bence.

Görev yaptığım küçük ilçede, Gençlik Spor M. ne ait son derece ilkel bir salonda idman yapıyorum. Yılbaşında , kapalı salonun tepesinden inen kar yüzünden hasar gördü. Bugün açtılar. İlk ben girdim salona.

Evde olsa, bu kadar aradan sonra ertelerdim sürekli , eminim. Yok Tv, yok bilgisayar, yok çoluk çocuk...

Alirsam disiplinli bir sekilde yaparim ama 3500 liraya hem eksik olur hem de antrenorsuz calismis olacagim.avantaji su evin bodrumunda yolda vakit kaybetmeden antrenmanimi yapabilecegim.kaliteli salonla verecegim 150 tlye kendi salonumu kurmus olacagim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Kalitesiz de olsa salona gitmek daha mantıklı bence.

Böyle bir salondo malesef bende çalıştım. Bir tane bar vardı ağırlıkları eski usul döndürerek sıkıştırıyorsunuz sıkıştırmazsanız en ufak denge kaybında gidiyor. Küçük bir şehirde (ilçesinde) çalıştım 4 ay ve salon yoktu. motivasyonda gidince yağ bağladık. şimdi tekrardan başladık. Düzen olmayınca ilerlemek malesef çok zor

Bence böyle sistem kurarsa yeride varsa gayet yerinde olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara da Masaj Salonu Arıyorum
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O kadar da kötü değil bizim salon. Ama squat rack yok en önemli olarak... Barfiks ve dips için alet yok. Dumbellarda bazı eksikler var. Buna da şükür. Daha önceki görev yerim olan Almus'ta ,kapalı havuz bile vardı. Ama fittnes aletlerini ilgi yok diye satmışlar zamanında.

Evde de olur. Ama sağlam irade lazım bence.
  • KIZLARIN KORKULU RÜYASI K kullanıcısına yanıt
    eğer gerçekten motivasyonunu sağlayabilirsen eve al ama bir süre sonra evde yorulursun..... yapmak istemezsin . mesela ben gücüm bitene kadar çalışıyorum.
    arkadaşım son 1-2 de yardım ediyor ve süper setlerde keza öyle zorluyorum. senin bu şekilde çalışma şansın olmayacak. ilerleme şansın salonda çalıştığın kadar olmayacak. kendini motive etmek açısından bile salon oldukça avantajlıdır bence....
  • Sahibinden'de ikinci el pasific ps2201 ve pasific half rack'i toplam 800 tl'ye (kargo dahil) düşürmüş ve almış biri olarak o bütçeye ortalama bir salon kurulabilir. Ben 6000 tl'yi aştım ve süre olarak 1.5 senedir yapıyorum. İkinci el harici sıfır fiyatla en az 3 katı bütçe lazım...

Unutma bu sporu evde yapmak bazı açılardan çok kolay, bazı açılardan çok zordur.

Kolaylıkları;
    Salona ulaşım derdi yok
    Spordan yemeğe, duşa geçiş sürelerinin saniyeler olması :)
    Sıra bekleme yok
    İstediğin müzik var
    Apachi, Broscience, Nasıl şişiyoz, Kaç ayda senin gibi olurum olayları yok.
    Isıtma ve soğutma tam istediğin gibi oluyor
    Terin senin terin, başkasınınkini çekmek zorunda değilsin

Zorlukları;
    Boş oda lazım
    Komşular şikayet etmesin diye ağırlıkları atamıyorsun
    Acayip nem oluyor ( cidden ACAYİP, pencerelerin altından şarıl şarıl su akıyor )
    Zemin kaplaması vs. varsa plakalar eziyor, çok dikkat ettim ama yine gitti.

Motivasyon olayı seninle alakalı, yoksa spor salonuna başlayıp da 3 ayda bırakan adamların, yıllarca çalışan adamlara oranı %90'dır. Spor salonu geçmişin varsa (bence en az 9 ay ve üstü) her türlü altından kalkılır.

Evde kumandaya uzanamayan, ya da kalkıp su içmeye üşenen adam da var, 3. koşu bandını bitiren (kardeşim) adam da...

Yani olay sende biter kardeş. Olur ya da olmaz diyen hep kendini anlatır...

• murathan11 M kullanıcısına yanıt
    Hocam kaucuk, lastik kaplama bakmadiniz mi yer dosemesi icin?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salona gitmek en iyisi. Etrafta çalışanları gördükçe hem yeni şeyler öğrenirsiniz hem de teşvik olursunuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Johnny B. Goode J kullanıcısına yanıt
    Mutlaka alternatifler var, ancak ben kilosu 2.5 - 2 - 1.5 lira arası çoğunlukla ikinci el plaka aldım. Kauçukların en ucuzu kilo başı 9 lira civarıydı o zaman. Şimdi 5tlye bulunabiliyor ama yine almazdım. Salon gibi bir oda yaptığım için 860 kg plaka aldım. Haliyle plastik kaplı almış olsam bir servete malolurdu.

Öte yandan yer kaplamaları ev ortamı için pek sağlıklı değil, toza alerjim var ve sürekli elektrik süpürgesi + paspas atılıyor. Yer kaplamalarındaki gözenekler de temizliği zorlaştırıyor. Kauçuk kaplama çözüm olabilir belki ama işte bütçem kısıtlıydı, gerçi çok aştım ama sonuç alınca insan gaza geliyor.

İlk başladığımda 50kg set ve avessa masa ile başladım. 80kg benchi son setin son tekrarında canhıraş bir şekilde atınca iki yerden eğdi masayı, yakında salon yok, + kalabalık ortamları pek sevmem, dedim girdik bir işe hakkını verelim. Ucuza ps2201 bulunca atladım hemen. Bunu eğmem mümkün değil, evladiyelik.

12 rack olduğu için spottersız girilebiliyor, her aşamada arkaya atabiliyorsunuz, çapraz racklere bile attığım oldu, eğilme vs. yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murathan11 -- 22 Ocak 2015; 18:14:13 >

• murathan11 M kullanıcısına yanıt
    Ben de isler yolunda giderse bir toplama yapmayi dusunuyorum da su an icin erken. Vakti gelince danisirim size. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.