Şimdi Ara

3500 Bandında Sistem Karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar, kendi çapımda yardım alarak birkaç sistem topladım fakat hala aklımda bir sürü soru var, hemen sorularıma geçiyorum.
    Öncelikle bu kategoride bu sistemler arasında kazanan kim olur? (Nedeniyle birlikte söylerseniz sevinirim)
    (Sapphire R9 390x vs Asus GTX970 vs MSI GTX970)

    1)http://i.hizliresim.com/Vv4VOP.jpg (Sapphire R9 390x Model ekran kartı)
    2)http://i.hizliresim.com/vnMEWp.jpg (MSI GTX 970 Ekran kartı, 390x ile aynı parada)
    3)http://i.hizliresim.com/BDlM5G.jpg (Asus GTX 970 Model Ekran Kartı, 390x ile aynı parada)

    1. Soru - Sizce bu kategorinin kazananı kim olur? Sebepleriyle birlikte açıklarsanız çok mutlu olurum, 390x çok daha iyi bir ekran kartı diyorlar fakar 970'in de msı veya asus gibi markası var. Ayrıca GTX970 Ailesinde '' Asus vs MSI vs Galax '' konusunda ne düşünüyorsunuz? Neden asus veya neden MSI?

    2. Soru - Sapphire markası ucuz olduğu için onu ekleyebildim, sizce Sapphire r9 390x yerine 390 eklersem bir değişiklik olurmu? Ayrıca MSI/ASUS GTX970 yerine Sapphire R9 390X alırsam pişman olurmuyum? Sonuç olarak uzun zaman kullanıcam bu bilgisayarı.

    3. Soru - 390x serisi fala güç tüketiyor diyorlar, bu yüzden 700w'lık bir kasamı tercih etmeliyim? GTX970 alırsam psu yükseltme ihtiyacı duyarmıyım? Bütçenin çokta üstüne çıkmak istemiyorum, zaten bir hayli aştım bütçemi.

    4. Soru - Vatan PC'de montaj yaptırtmak doğrumu? Zira kendim bu işlerden anlamıyorum. Ayrıca mecburen işletim sistemini de bilgisayarcıya kurdurmak zorundayım.

    5. Soru - GTX970 arasındaki marka farklılıkları nedir? Örnek olarak Galax markası daha ucuz, asus daha pahalı vs. Herkes deli gibi MSI GTX970 öneriyor nedense. Bazıları da asusçu.

    (Bilgisayarı video çekmek için kullanmayacağım, sadece oyun oynamak ve gündelik işleri halletmek için kullanacağım, GTA 5 , Battlefield gibi oyunlada iyi çözünürlükte (1080p kullanıcam bu arada) iyi fps'ler almak istiyorum.)

    6. Soru - OC ne işe yarar? Yapmak gereklimi? Ayrıca Sistemdeki bileşenleri yeterli görüyormusunuz? (Kasa,Ram,HDD,SSD)

    - - EK olarak konu kirliliği yapmak istemediğimden dolayı Windows 10 ile ilgili sorularım var, onlarıda sormak istiyorum. - -

    -Herhangi bir bilgisayarcıya götürdüğüm zaman windows 8.1 mi yoksa win10 mu yükletmemi önerirsiniz?
    -Sistem yeni olacağı için bilgisayarcıya neleri yapmasını söylemeliyim, malsef bu konularda biraz acemiyim. (Bios ayarları , Ekran kartı / driver güncellemeleri, Office programları)
    -Bilgisayarcılarda orjinal windows 10 veya windows 8.1 yükletmek tahminen kaç para olur? Malum lisanslı işletim sistemi alınca pahalıya geliyor.
    -Windows 10 cracklı ve korsan oyunları (torrent dahil) çalıştırmıyor, oynatmıyor diyorlar doğrumu?

    Çok soru sorduğumu biliyorum fakat fazla konu kirliliği yapmak istemedim, benim gibi bir çok yardıma muhtaç arkadaş olduğuna eminim, onlarda bu konuya bakarak yardım alacaklardır. Şimdiden çok çok çok teşekkür ederim, iyi akşamlar dilerim. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmeTkc -- 13 Şubat 2016; 22:57:53 >







  • Hocam anakarttan kısıp işlemciye verin mesela anakartı bazooka yapıp işlemciyi 6500 veya 6600 yapın. Vede vatandan almanızı önermiyorum kendim daha oradan toplatmadım ama toplatanların çok fazla şikayeti var vatan bilgisayar yerine sinerji yi öneririm en azından bazı parçalar daha ucuz. Ekran kartı konusunda bişey diyemeyeceğim ama şahsen asus strix gtx 970 benim tercihim olurdu. İyi günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem olarak i5 6500 zalman z3plus msi gtx970 li yapıp seçmeni öneririm.

    Yaklaşık 1 aydır forumda aktif olarak sistemleri takip ediyorum gtx970 de msi veya gıgabyte g1 modeli öneriliyor nedeni ise coilwhine sorununa az rastlanması ve performanslarının daha iyi olması.

    Performans olarak yukarı çıkıldıkça nvidia amd den daha önde oluyor.

    Yeni oyunları ise ultra ayarlarda rahatça oynatabilir sistem.

    Windows da suanda en stabil 8.1 deniliyor.

    Bilgisayarcın güvenilir ve işinde iyi ise sistemi güzelce toplat ve gerekli programları güzelce kurar zaten.

    Umarım yardımcı olmusumdur.
  • Hocam şimdi 970'ler arasında en iyi marka galax.Neden diye sorarsan oc kapasitesi,gpu bellek hızları ve uygun fiyatı derim.Sapphire da diğerleri gibi iyi bir marka,hiç bir sorun olmaz eğer ki onu seçerseniz.Vatan pc'de montaj yapmak hakkında kendi fikirlerim yok fakat çoğu kişi yaptıkları montajdan hoşlanmıyor.Marka farklılıklarını açıkladım.Hocam overclock ''oc'' işlemcinin,ramlarin ve ekran kartına daha fazla voltaj verip mhzlerini düzelterek yapılıyor.Eğer anlamıyorsanız hiç bulaşmayın tek bir hatayla tüm sisteminiz çöpe gider.Hocam şu an elinizde bir pc varsa usb belleğinize 8.1 atarak işletim sistemini kendiniz kurabilirsiniz.
    Bu da sizin için topladığım sistem: 3500 Bandında Sistem Karşılaştırması
    En ucuz site denilebilir,bedava montaj ve test de yapıyorlar ayrıca güvenilir de.
    Kasayı kendi zevkinize göre bir şey de yapabilirsiniz.Ssd 120 gb yapabiliriz isterseniz...




  • Anakartı msı b150A gaming pro da yapabilirsiniz.Hiç bir fark olmayacaktır ama :D
  • Peki gtx970 vs sapphire r9 390x için de yorum yapabilirmisiniz rica etsem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LoliconOtaku

    Hocam şimdi 970'ler arasında en iyi marka galax.Neden diye sorarsan oc kapasitesi,gpu bellek hızları ve uygun fiyatı derim.Sapphire da diğerleri gibi iyi bir marka,hiç bir sorun olmaz eğer ki onu seçerseniz.Vatan pc'de montaj yapmak hakkında kendi fikirlerim yok fakat çoğu kişi yaptıkları montajdan hoşlanmıyor.Marka farklılıklarını açıkladım.Hocam overclock ''oc'' işlemcinin,ramlarin ve ekran kartına daha fazla voltaj verip mhzlerini düzelterek yapılıyor.Eğer anlamıyorsanız hiç bulaşmayın tek bir hatayla tüm sisteminiz çöpe gider.Hocam şu an elinizde bir pc varsa usb belleğinize 8.1 atarak işletim sistemini kendiniz kurabilirsiniz.
    Bu da sizin için topladığım sistem: 3500 Bandında Sistem Karşılaştırması
    En ucuz site denilebilir,bedava montaj ve test de yapıyorlar ayrıca güvenilir de.
    Kasayı kendi zevkinize göre bir şey de yapabilirsiniz.Ssd 120 gb yapabiliriz isterseniz...

    Peki hocam neden 6400 değilde 6500 tercih etmeliyim? Birde sapphire 390 ve 390x , gtx970 'den daha iyi performans verir diyorlar doğrumu?




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3500 4000 liraya sistem önerisi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • MehmeTkc kullanıcısına yanıt
    oc düşülmeyen sistemlerde iki işlemci arasında fazla bir fiyat farkı yoksa yüksek hızda olanı tercih edilir, oc için düşünülecek olsa bu sefer anakart onagöre seçilir ve işlemci "K" olanından alınır bu şuanki güncel 6. nesiller için

    390 || 390x || gtx 970 arasında bir test:https://www.youtube.com/watch?v=vSDQzlKDYq4 bunun gibi bir çok video yu bulup karşılaştırabilirsin
  • MehmeTkc kullanıcısına yanıt
    Hocam 6500,6400'den 0.5 ghz fazla.Bu da 1 yıl daha uzun ömür denilebilir.390 testlerde genellikle 970'i geçiyor.Fakat bunun artısı sadece 3-5 fps olacağı için kime 3k bütçe de yardım etsem 970 öneririm.Sonuçta bilgisayarı alıyorsun fakat sadece bu kadarla bitmiyor bunun elektriği de var.3-5 fps için 10-15 tl elektrik parasına katlanabilirsen değiştirelim.Ayrıca 390x 970'i rahat geçiyor paran yeterse onu alabilirsin.Hani öyle 3-5 fps değil baya etkiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MehmeTkc

    Peki gtx970 vs sapphire r9 390x için de yorum yapabilirmisiniz rica etsem.

    390x karşılığı gtx980 dir yani bu demek oluyorki 390x > gtx970
  • Nereden duydun bu bilgiyi? Tamamen saçmalık. 390x 970'den güçlü 980!den zayıf.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LoliconOtaku

    Nereden duydun bu bilgiyi? Tamamen saçmalık. 390x 970'den güçlü 980!den zayıf.

    Saat ikiye geliyor ama yeni uyandın sanırım ya yazdığımı yanlış okudun yada yanlış anladın 390x >(büyüktür) gtx 970 980 ilede aynı fiyat bandındadır performans olarakda 980 'e yakındır...








  • quote:

    Orijinalden alıntı: LoliconOtaku

    Nereden duydun bu bilgiyi? Tamamen saçmalık. 390x 970'den güçlü 980!den zayıf.

    Peki hocam Galax GTX970 vs Sapphire R9 390 dersek ne düşünürsünüz? Ayrıca 80+sertifikalı 600w yeterli olurmu bu kartlara?
    Ayrıca 390x için yeterli olamyabilir diyorlar 600W. 390 ile 390x arasındaki 300 tl fark verilirmi?
  • ''390x karşılığı gtx980'' yazarsan millet fiyat olarak mı performans olarak mı anlamaz.Yeni de kalkmadım bu arada.
  • MehmeTkc kullanıcısına yanıt
    r9 390 3-5 fps ile öne geçer.Hocam açıkçası 300 tl fazla vermeye değmez diye düşünüyorum.sağlam bir 600 watt çalıştırabilir yazıyor net de.Ayrıca sistemi topladığınızda resimleri falan atarsanız sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.