Şimdi Ara

350 TL bütçeli acemi Hi-Fi ciye yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başlıkta yazdığım gibi yaklaşık 350TL bütçeyle bana kaliteli müzik keyfi sunacak bir sistem kurmak istiyorum. Öncelikle dinlediğim şeyler, FLAC formatlı stereo 16 bit veya 24 bit müzik ve filmler. Tür olarak uçuk baslı müzikler dinlemiyorum, bas düşkünü de değilim. Filmlerin çoğu DTS veya çok kanallı AC-3, ama surround olayına şimdi girmek istemiyorum. Dolayısıyla önceliğim kaliteli stereo müzik dinlemek.

Laptopumda Realtek HD ALC269 2.0 tümleşik ses kartı var. Bu kartın yetersiz olduğunu farz ettim ve yerine bir harici USB kart buldum: CREATIVE X-FI SURROUND 5.1 HARİCİ SES KARTI . 5.1 hoparlör almayacak olmama rağmen ileriye dönük uyumlu olsun diye bunu seçtim. Öncelikle ses kalitesi için gerçekten bu değişikliğe gerek var mı?

Orijinal üretici firma sayfası: http://asia.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=873&product=17751&listby=usage

Hoparlöre gelirsek, Hi-Fi uzmanı bir arkadaşım kaliteli müzik için (çoğu albümün stereo kaydedildiğini düşünürsek) 2.0 stereo hoparlör tavsiye etti. 2.0'ın 2.1 e göre derinlik hissini daha iyi verdiğini söyledi. Benim zaten surround bir sistem almaya niyetim yok, ancak 2.1 ve 2.0 arasında kararsızım. Özellikle bu konuda tavsiyenizi rica ediyorum.

2.0 için iki alternatif buldum:

CREATIVE GIGAWORKS T20
    Creative GİGAWORKS T40 2.0

Üretici firma sayfaları: T20 T40

Kolon başına 3 sürücü içerdiği için T40'a sıcak bakıyorum ama nette T20'nin daha iyi ses verdiğini söyleyenler var.

Ayrıca bu stereo sistemler 5.1 kartla uyumlu mudur? Yoksa 2.0 bir kart mı gerekir?

Yardımlarınız için şimdiden tşk ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Really -- 16 Aralık 2012; 21:00:32 >

• Sanırım kimse bilmiyor?
  • ürünler kartınızla uyumludur.2 ürün arasından t40 daha mantıklı duruyor.m-audionun 2.0 modellerinide bir incelemenizi tavsiye ederim.
  • İnceleyeceğim, ancak 2.0 vs 2.1 seçimine ne diyorsunuz? Hedefim stereo ses kalitesi.
  • sadece müzik dinleyecekseniz 2.0 sistemler sizin için ideal.ama işin içine filmde gircekse creative t3 yada edifier s-530 filmler için daha mantıklı.(bütçeniz doğrultusunda bu iki sistemi yazdım)
  • Sanctuary33 teşekkürler. Peki bu alacağım kart mevcut onboard kartımdan (ortalama bir Realtek ürünü) daha iyi mi sonuç verir? İkisi de 24 bit output verebiliyor ama DAC kaliteleri farklı mı?
  • Oysa ki monitor audio rx mi daha iyi yoksa dali ikon mu daha iyi diye bir konu açsaydiniz yuzlerce cevap alabilir onlarca kişiyi de forumdan attirabilirdiniz aksiyon olurdu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Oysa ki monitor audio rx mi daha iyi yoksa dali ikon mu daha iyi diye bir konu açsaydiniz yuzlerce cevap alabilir onlarca kişiyi de forumdan attirabilirdiniz aksiyon olurdu

Anlamadım şimdi sorduğum sorular mı kötü?
  • Tekrar selam sanırım burada bir yardım alamayacağım bana bir HI-FI forumu söyleyebilir misiniz? TR olmasını tercih ederim.
  • Standart tavsiyemi vereceğim, iyi bir hifi kulaklık alın 350 tl'ye iyi bir tane rahat alınabilir. Ben Grado sr80 kullanıyorum. bilgisayar ipod ipad hepsi rahatça sürebiliyor. İyi hoparlör derseniz bütçeyi 2 katına çıkarmak gerekiyor, bu iş için de behringer 1031a kullanıyorum, 750-800 tl arasinda bulmuştum.

Kulaklık ile 2000 tl civarı bile olan sistemlerden daha iyi ses alırsınız, bu hoparlörler ile de sanırım 3000tl civarı amfi+hoparlör kombinasyonlarindan daha iyi ses alınabilir, tabi bu benim subjektif görüşüm.

Ses kartı çok kötü ses vermiyorsa değiştirmeye gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 22 Aralık 2012; 20:29:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 350 tl ye iyi hoparlör alamazsın. Anca kablosunu alabilirsin. Ama bir grado sr60 kulaklık + giriş seviyesi kulaklık amfisi alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JakX

350 tl ye iyi hoparlör alamazsın. Anca kablosunu alabilirsin. Ama bir grado sr60 kulaklık + giriş seviyesi kulaklık amfisi alabilirsin.

Ben iyi hoparlör almak istemiyorum zaten kötü hoparlör istiyorum. Bana 350 TL lik kötü hoparlör tavsiye et.
  • M-AUDIO AV-40 StudioPhile yada av-30
    Edifier r-2600 bunlar bütçen ile alabileceğin benim şuan aklıma gelen 2.0 hoparlörler.

2.1 düşünürsende.creative t3 yada edifier s-530 düşünebilirsin...

yoksa bu konu uzar gider.sende herkes gibi elindeki bütçeyle en mantıklısını almak istiosun.2000 tlyede iyi cihaz olmaz 20000 tl'yede olmaz...dipsiz kuyudur bu.sonuçta herkesin ayıracağı bir bütçe var bu işlere..ve senin elindeki bütçen ile gidip logitech 623 almaktansa creative t3 almak iyi hoparlör almak ve mantıklı seçimi yapmak demektir.
  • Bunun sesi temizdir

http://www.sony.com.tr/product/hmi-ipod-hi-fi/cmt-mx500i/teknik-ozellikler#tab

400 tl ye alabilirsin sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanctuary33

M-AUDIO AV-40 StudioPhile yada av-30
    Edifier r-2600 bunlar bütçen ile alabileceğin benim şuan aklıma gelen 2.0 hoparlörler.

yoksa bu konu uzar gider.sende herkes gibi elindeki bütçeyle en mantıklısını almak istiosun.2000 tlyede iyi cihaz olmaz 20000 tl'yede olmaz...dipsiz kuyudur bu.sonuçta herkesin ayıracağı bir bütçe var bu işlere..ve senin elindeki bütçen ile gidip logitech 623 almaktansa creative t3 almak iyi hoparlör almak ve mantıklı seçimi yapmak demektir.

Selam sanctuary, bir süredir araştırıyordum ve M-studio AV-40 ın bir çok yerde tavsiye edildiğini gördüm. 350 TL civarı fiyatı var, diğer yandan av-30 da 260 TL civarında seyrediyor. Creative'in T20 sinin özellikle bass konusunda zayıf olduğunu okudum. T40 ın ise dinlerken yorduğunu, ve sanırım M-Audio hoparlörleri her yönden bu Creative lerden daha kaliteli ses sunuyor.

AV-30 un toplam 20 W ses vermesi biraz düşündürücü. Apartmanda oturduğum için 30W rms lik bir çıkışın üstüne çıkmayacağım kesin, ama 20W rms lik çıkışı AV-40 ta temiz alırken AV-30 da bozuk alma olasılığı var. AV-30'un ses çıkış gücü ve AV-40 a göre ses kalitesi hakkında ne dersin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Really

quote:

Orijinalden alıntı: sanctuary33

M-AUDIO AV-40 StudioPhile yada av-30

Selam sanctuary, bir süredir araştırıyordum ve M-studio AV-40 ın bir çok yerde tavsiye edildiğini gördüm. 350 TL civarı fiyatı var, diğer yandan av-30 da 260 TL civarında seyrediyor. Creative'in T20 sinin özellikle bass konusunda zayıf olduğunu okudum. T40 ın ise dinlerken yorduğunu, ve sanırım M-Audio hoparlörleri her yönden bu Creative lerden daha kaliteli ses sunuyor.

AV-30 un toplam 20 W ses vermesi biraz düşündürücü. Apartmanda oturduğum için 30W rms lik bir çıkışın üstüne çıkmayacağım kesin, ama 20W rms lik çıkışı AV-40 ta temiz alırken AV-30 da bozuk alma olasılığı var. AV-30'un ses çıkış gücü ve AV-40 a göre ses kalitesi hakkında ne dersin?

işin aslı 2sini aynı ortamda dinleme gibi bir şansım yok..ama 2side aynı marka ve yaklaşık olarak aynı özelliklerde olan cihazlar.av-40ın sürücüleri biraz daha faklı.onun içinde watt olarak biraz daha yüksek av-30a göre.ama aralarında 50 lira gibi cuzi bir miktar fark olduğu için bence hiç kıyaslamaya bile girmeden av-40 al derim.

• Merhaba, yenisini açmamak için konuyu hortlatıyorum izninizle. Çünkü başlık aynen bana uyuyor.

Müzik amaçlı, laptop ile kullanabileceğim max 350 TL gibi 2.0 aktif hoparlör arıyorum. Aslında Edifier R2700 veya 2600 beğendim ama malesef hiç yok bunlardan. Bunlara benzer M-Audio AV40 önerilmiş bu konuda.

Dediğiniz gibi bütçenin iyi sistemler için yetersiz olduğunu biliyorum ancak, Edifier bulamadığım için onlara benzer, Özellikle Progressive ve Psyched. Rock türünde nispeten iyi sonuç verecek ürünler tavsiye edebilir misiniz?
  • M Audio Av30 veya Av40 alacaksınız iyi de bunlar flat hoparlör değil mi ? Prodüksiyon için yani. Bunlar referans hoparlörüdür günlük müzik dinlemelik aletler değil. Yanlışsam düzeltin.
  • Estağfirullah hocam ben yanlışım muhtemelen de prodüksiyonla işim yok, sadece bu fiyatlarda olabildiğince düzgün müzik dinlemek istiyorum. Dıptıs ve türevleri dinlemediğim için ne alsam bilemedim. Edifierlar aslında uygun gibi ama, piyasada yoklar.
  • Prodüksiyonla işiniz yoksa referans monitör almanıza gerek yok, çünkü sesi değiştirmeden dümdüz veriyor onlar. Tat alamazsınız yani,onların amacı tüm frekansları ayırt edip masteringi doğru bir şekilde yapmak. Müzik dinlemek için üretilen hoparlörler ise sesi daha dinlenebilir olarak vermeyi amaçlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.