Şimdi Ara

35+türkçe için türkçe ustaları tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
8
Favori
2.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkçe de 35 + net yapmak için neler yapmalıyız.Türkçeye nasıl çalışıyorsunuz konu anlatımı için kitap mı youtubedan kanal mı önerirsiniz?soru bankası olarak neleri önerirsiniz?ayrıntılı yazarsanız sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim... Bir şeyi yanlış yapiyoruz. İlk önce sağlıklı cümle nedir onu gormeliyiz. İlk önce cumlenin öğeleri ve cumle yapısı... Sonra sözcük türleri. Sonra sözcükte Yapı. Sonra anlatım bozuklukları. Sonraa ANLAM soruları.. sonra imlâ...noktalamar...ve işaretler ayri ayri çözülmelidir. Saglikli duzgun cumleyi bilmeden somut teknik olarak matematiksel olan yapiyi kesfetmeden soyut anlam konularinda boguluyoruz... Benim tavsiyem 35+ net yapmak sizin 2-3 haftanizi alir en fazla. 3 haftadan sonra 39-40'ı zorlarsiniz.. bu sirayi takip edin bana kesin dönüş yaparsiniz. Çünkü sözcükte anlam cümlede paragrafta anlam konulari soyuttur.. bu sorulari dil bilgisi bilen bir öğrenci özgüveni yüksek olarak cevaplar... Teknik kısımları algılayan öğrenci anlamda bocalamaz. Konu sıralamasıni isteyen olursa detaylı yazabilirim. Basarilar
  • Up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GuNLuK 2o PaRaGRaF CoZ KaRdESiM BeNiMmm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 35 net yapmadım öncelikle onu belirteyim fakat bana kalırsa bu işin tek formülü var. Konu eksikliklerini kapatıp, seri Türkçe alan denemesine başlamaktır.

Türkçe için Orta seviye: Birey B, Karekök

Orta ve üstü için ise: Bilgi sarmalı ve Limit

Deneme için : şuan bende kararsızım.
  • Nefret58 N kullanıcısına yanıt
    Bilgi Sarmal Tyt Türkçe nin dil bilgisi kısmı bana çok zayıf geldi anlam bilgisi ve paragraf kısmı güzel ama dil bilgisinde ayrıntılara vs çok girmemiş ben o yüzden bilgi sarmal ın dil bilgisi kitabını da alacağım okuyanlara tavsiye amaçlı yazdım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Deneme: hız ve renk konu kazanım tablolu tr denemesi var

• freaking out F kullanıcısına yanıt

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    zor türkçe deneme önerileri
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 36-4 yaptım 2019'da.

Bilgi Sarmal Dil Bilgisi-Paragraf veya 345 çözülebilir. Bence Türkçe'den 2 kaynak çözmek saçma onun yerine iyi bir kaynak çözüp denemelere başlamak en iyisi. Eksik konuları belirlemek için de Hız ve Renk-Toprak denemeleri güzel denebilir. Konu-Soru çizelgeleri olduğu için. Belirledikten sonra da Kadir Gümüş'ü izlemenizi öneririm. (Önder Hocanın videoları varsa elinizde onları izleyin derim :))
  • Dil bilgisinden soru kaçırmaman lazım en azından karşına çıkan sorularda acemice zaman kaybetmeden dil bilgisinden sıyrılman gerekiyor. Ocağa kadar hallet derim. Yoksa mezuna kalma yolunda büyük bir adım olursun
    TECRÜBEYLE SABİTTİR

• Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim... Bir şeyi yanlış yapiyoruz. İlk önce sağlıklı cümle nedir onu gormeliyiz. İlk önce cumlenin öğeleri ve cumle yapısı... Sonra sözcük türleri. Sonra sözcükte Yapı. Sonra anlatım bozuklukları. Sonraa ANLAM soruları.. sonra imlâ...noktalamar...ve işaretler ayri ayri çözülmelidir. Saglikli duzgun cumleyi bilmeden somut teknik olarak matematiksel olan yapiyi kesfetmeden soyut anlam konularinda boguluyoruz... Benim tavsiyem 35+ net yapmak sizin 2-3 haftanizi alir en fazla. 3 haftadan sonra 39-40'ı zorlarsiniz.. bu sirayi takip edin bana kesin dönüş yaparsiniz. Çünkü sözcükte anlam cümlede paragrafta anlam konulari soyuttur.. bu sorulari dil bilgisi bilen bir öğrenci özgüveni yüksek olarak cevaplar... Teknik kısımları algılayan öğrenci anlamda bocalamaz. Konu sıralamasıni isteyen olursa detaylı yazabilirim. Basarilar

• İsmail Emre Hoca İ kullanıcısına yanıt
    Hocam konu sıralaması yaparsanız çok sevinirim

Deneyeceğim 3 hafta sonra editlerim

• 1- Cumlenin ogeleri 20+20 soru çöz konu anlatimina bak. +100soru ayni şekilde.

2- Cumle yapisi 20+20+20 soru+konu anlatimi3- sifat zamir zarf isim 20+20+20 soru4- fiiller-fiilimsi- çatılar20+20+20 soru6- edat bağlaç unlem 20+20 soru7- anlatim bozukluğu+ anlam bozukluğu 20+20+20+20+ ...8- Sözcükte anlam.. 20+20+20+20...9- cümlede anlam 20+20+20+20+20...10- paragrafta yapi 20+20+2011- paragrafta konu 20+20+2012- paragrafta ana düşünce 20+20+2013- paragraf tamamlama siralama 20+2014- paragraf yardomci dusunce 20+20+20+...15. İmlâ yazim ses olaylari 20+20+20...16- noktalamalar 20+20+20+20..17- işaretler 20+20+20...Önce soru coz sonra konu anlatimi. Yap. Bana da yazabilirsiniz.2-3 haftada en geç 1 ayda bilincli olarak 32-35 net araligina yerleştirsin. Basarilar.. konu anlatimi kitap gerek yok.. soru bankasi işini görür.. hergun 10 soru en az paragraf çöz uzak kalmayin.

• 2019 TYT-de 12 dil bilgisi sorusu bir yazim bir noktalama toplam 14 soru vardi teknik olarak . Dil bilgisi sorularini yarim yamalak bilen biri yalamazdi... Bizim hedefimiz bu 14 teknik sorunun tamamini yapip kalan 26 anlam sorusundan da en az 21-23 tane yapmak olmalidir... 36nin üstünü ancak bu yolla görürsünüz. Basarilar

Hocam onerdiginiz kaynak var mi?

• Up

• Dilbilgisini sağlam bitirdikten sonra 30+ya sabitlenir.sonra günde 1 deneme çözersiniz.deneme çözdükçe denemelerdeki paragraf sorularına alışıyorsunuz 2 set deneme felan bitirdikten sonra 35-40 arası oynar.Tecrübeyle sabittir türkçe 20-25 seviyesinden 35 seviyesine 2-3 haftada çıkabiliyor.35+ dan hiç düşmemek için paragraflarda taktikler geliştirmeniz lazım

• Arkadaşlar bilgi sarmal ve toprak yayınlarının denemeleri nasıl? Bir de 2020 basımları çıktı değil mi?
  • Scath S kullanıcısına yanıt
    Kaynak farketmez okyanus limit hizrenk sinav fdd birey soru bankası ve konulara göre soru cozmek önemlisi..

• Türkçeyi yaşa, onunla bütünleş. O zaman değil 35, 45 net bile yaparsın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.