Şimdi Ara

35 mbps hız ile Netflix çok yavaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
8.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Türk Telekom'un 35 mbps internetini kullanıyorum. Youtube'dan 4K videoları sorunsuz bir şekilde izlerken Netflix'te tıkanıyor. En düşük çözünürlük ne bilmiyorum ama 160P gibi bir görüntü sunuyor ve bunu açması neredeyse 1 dakikadan fazla sürüyor. Korkudan ileri geri alamıyorum izlediğim şeyi çünkü yüklenmesi dakikalar alıyor ve çamur gibi bir görüntü açıyor. Türk Telekom'un Netflix'e uyguladığı özel bir ambargo falan mı var? Çektiğim işkencenin sebebini bilen veya yaşayan var mı?



  • Cahil misin, trol müsün diye soracaktım, vazgeçtim, farketmez.
    Sana birkaç bilgi de ben vereyim, Netflix neymiş fikrin olsun.
    190 Ülkede 140.000.000'a yakın abonesi olan Netflix'in aylık ortalama cirosu 1.000.000.000 Dolar civarındadır, Türkiye'de 170.000'den fazla abonesiyle aylık 4.000.000 TL.nin üzerinde ciro yapar. Ayrıca dünya üzerindeki TÜM internet akışının yaklaşık % 16'sı Netflix için kullanılmaktadır.
    Netflix çok karlı bir şirkettir ve bu paralardan büyük kazanç elde eder.
    Türk Telekom dediğimiz arap şirketi ise 2018 yılı için 1.400.000.000 TL net zarar açıkladı, "açıkladı" kelimesinin anlamı şu: bu kadar saklayabildik. Yani o zararı en az % 50 arttır ki, gerçeğine yaklaş. Ha, o zarar araplara kaçmıyor, senin bir taraflarımıza kaçıyor.
    Özet, tt maliyeti 1000 lira düşürebilmek için her şeyi yapar.
  • Kulübe hoş geldin. Aylardır, haftalardır derdimiz bu bizim de ancak çözüm bulamadık.
    https://forum.donanimhaber.com/netflix-hiz-sorunu-kablonet-sizin-hiziniz-kac--129890374-7
  • Youtube netflix gibi bir işe girerse netflix kalmaz youtube çok hızlı iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun genel olarak mevcut. Bazı kişilerde bu sorun olmayabilir ama sorun olduğu gerçeğini değiştirmez. Rezalet bir sunucusu var. Kaliteyi otomatik olarak ayarlaması onların ne haddine? Sen bana YouTube gibi kalite bende istediğim kalitede izleyeyim.

    50 mbps hızım ama netflix ölü gibi.

    Ne YouTube videolarında sorun var,
    Ne oyunda sorunda,
    Ne canlı yayınlarda sorun var.

    Netflix pişmanlıktır.
  • Bende Telekom 35 mbit abonesiyim. Bir içerik açtığımda PC'den, içeriğin açılması için 6-7 saniye önce beklemem gerekiyor. Ardından çamur gibi görüntü ile başlıyor, Allah'tan max 30 saniye içerisinde tekrar iyi bir kaliteye geliyor ve sabitleniyor.

    Şu an çok rahatsız edici değil ama daha önce hiç olmazdı böyle bir şey. Bence Türk Telekom kısıtlama uyguluyor.

    Muhtemelen kotalar kalktığı için Netflix kullanımı -özellikle akşam saatleri- yükseldi.

    Bir aralar Youtube'da böyle sorunluydu, sonra Google kapasite arttırarak sorunu çözmüş sanırım. Netflix'in ya da Türk Telekom'un bir iyileştirme yapması gerekiyor.

    Hatta bana sorarsanız Türkiye'ye özel dizi yapan ve yapacak olan, Organize İşler'i falan getiren bir firmanın Türkiye'de de sunucusu olmalı ki böyle şeylerle uğraşmayalım.
  • YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    çünkü iss'ler netflix'e özel bandwith throlting yapıyor yani özel kısıtlama yapıyorlar belirli bir siteye.

    böylece yoğun saatlere girince o siteye erişim yavaşlatılıyor ve türk telekom sunucularına ağırlık binmemiş oluyor.

    tamamiyle iss'nin suçu netflix'te hiç bir sıkıntı yok. 8 mbps ile full hd çok çok rahat izliyorum superonline ile işyerinde. yoğun saatler dahil.
  • ÖZELKUVVET kullanıcısına yanıt
    onun sebebi artık youtube eski bir mecra olduğu için orada ki sıkıntıların ülkemizde çözülmüş olması ve yavaşlatılmaya maruz kalmaması.

    netflix ise yeni yeni popülerleşiyor ve yoğun saatlerde çok kişi kullanmaya başladığı için iss'ler den bazıları türk telekom gibi özel yavaşlatma yapıyor. Eğer o olmasa netflix'i de çok rahat kullanırısınız merak etmein
  • Şu siteden de görebiliriz ki netflix'e erişimde en yavaş türk telekom olmuş. Acil bir çalışma şart. Bir ton para ödüyor insanlar ama istedikleri şeyleri bile izleyemiyorlar kısıtlamalardan dolayı.
    https://ispspeedindex.netflix.com/country/turkey/
  • Ben dsmart net 16 mbit ile vestel tvde sorunsuz izliyorum bazen 4k ya kadarda çıkıyor 16mbit olmasina rağmen tabi 7.68 mbit ile 4k yayin aliniyor yazıyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackLead

    onun sebebi artık youtube eski bir mecra olduğu için orada ki sıkıntıların ülkemizde çözülmüş olması ve yavaşlatılmaya maruz kalmaması.

    netflix ise yeni yeni popülerleşiyor ve yoğun saatlerde çok kişi kullanmaya başladığı için iss'ler den bazıları türk telekom gibi özel yavaşlatma yapıyor. Eğer o olmasa netflix'i de çok rahat kullanırısınız merak etmein
    netflix'teki 100 bin abone mi ttnet in radarına takılacak. 50 milyon abonesi var ttnet'in bence bilmeden konuşmayın
  • Dostum bence sen çok bilmeden konuşan birisin. Dün ki sansür konusunda en son bir şeyler saçmalıyordun. Yine seni düzelteyim ben. Türk telekom abone sayısı demek telefon ıvır zıvır dahil demek. Sabit internet abone sayısı 10 milyonu geçik, fiber internet abonesi de 4 milyona yakın yani toplam 14-15 milyon internet aboneleri var. Zaten türkiye'de internete erişimi olan kişi sayısı yaklaşık 50 milyon, hepsi mi türk telekomlu bunların

    İster inan ister inanma bunlar hep internet servis sağlayıcılarının halt yemesi. Yurtdışı kaynaklı sunucular olduğu için netflix hep yüksek veri çektiği için biliyorsun herkese fullhd,4k falan izliyor o yüzden yoğun saatlerde kendilerini rahatlatmak için netflix'e olan erişim kısıtlanıyor.

    Zamanında aynılarını youtube içinde yaşamıştık. Yakında netflix ile ortak bir çalışma yaparak çözerler umarım sorunu. Başka da yapacabilecek bir şey yok. Diğer iss'lerde aynı sorunlar olabiliyor. Ben mesela kablonetliyim. Dün yani cumartesi akşamı bende de sıkıntı oldu. Sonra telefonun internetinden denedim aynı içerik full hd sıkıntısız açıldı.

    Tüm dünyada hiç bir sıkıntı yok ama bizde var bu demek oluyor ki sorun netflix kaynaklı değil. Bizim paragöz çakal firmaların haltları.




  • Dün bilgisayarda bende aynı sorunu yaşadım.
    Bilgisayardan Opera, Maxthon, Chrome aracılığı ile 1080p izliyorum ama dün bir kaç saniye çamur gibi görüntü ile başladı.
    Açtım kapadım yine aynı.
    Sonra Beelink Gt1 Mini'den açtım netflix i (540p görüntü izni var) hiç öyle bir sorun yaşamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay arkadaşlar, Netflix dünyasına girmeye hazırlanırken bu kadar sıkıntı şaşırttı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • VPN kullanın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Celonfix

    VPN kullanın.
    İlginçtir VPN kullanınca gözle görülür şekilde hızlanıyor. Bilgisayardan telefonun internetine bağlandığımda hiçbir sıkıntı yok. Anında istediğim içeriğe ulaşabiliyorum. Sanırım TT oyunbozanlık yapıyor.
  • mic kullanıcısına yanıt
    dostum sabahtan beri ne anlatıyoruz biz , nesine şaşırdın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mic

    İlginçtir VPN kullanınca gözle görülür şekilde hızlanıyor. Bilgisayardan telefonun internetine bağlandığımda hiçbir sıkıntı yok. Anında istediğim içeriğe ulaşabiliyorum. Sanırım TT oyunbozanlık yapıyor.

    Alıntıları Göster
    TT bant genişliği sınırmalaması yapıyor. Senelerdir yaptığı bir şey bu TT'nin. Sadece Netflix değil Google servislerinede yapıyor bu kısıtlamayı (Youtube,Play Store).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 25 Şubat 2019; 23:27:30 >
  • Ya ağzı olan konuşuyor ttnet nesine uygulayacak turkiyede tekel Ttnette türknet dsmart bilmemne alayı ttnetin altyapisini kullanıyor. Nf ttnetin umrunda değil sorun NF kaynaklı. Ingilizceniz varsa canli sohbete bağlanin veya direkt arayin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah bozulmaz ama 50 Mbps ile Netflix hd yi sorunsuz izliyorum.

    6 günde ul 2 gb dload 100 gb

    kotam 75 gb ;)
  • SOL fiberde ve sıkıntısız bağlantısı olan biri olarak şunu söyleyeyim. Bir şey izlemeye başladığımda önce çok düşük kalitede başlıyor, gerçek kalitesine gelmesi yaklaşık 5 dakika sürüyor. Gerçekten ISS sınırlama yapıyor mu anlamak için durmaksızı 10 dakika izleyin. 10 dak. sonra kalite hala düzelmediyse sınırlama var diyebiliriz. Bu arada, internet exlprer haricindeki tarayıcılar en fazla 720p oynatıyor. Full HD yapmak için eklentiler falan var ama bayaa zahmetli. O an hangi kalitede oynadığını görmek için, windowsta bazı tuş kombinasyonları var, google da araştırın bulursunuz. PS4 ile izlerken sağ joystick'e basın. bazı televizyonlarda da info tuşuna basınca geliyor kalite bilgisi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.