Şimdi Ara

35 ile başlayan imei tr midir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba yazılım yüklemesi sonucu hard brick olmuş bir galaxy s2 telefonum var

2.el aldığım şahıs bana yurtdışı demişti ancak samsung türkiye ile konuştuğumda cihazınızın imei numarası 35 ile başlıyorsa türkiyedir diye bilgi verdi doğrumudur acaba

cihaz yurtdışı diye bildigim için anakart değişimi yapmıyorlar acaba tr cihaz mı olduğunu nasıl anlayabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46C9B32AF -- 22 Ekim 2012; 20:34:52 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

35 ile Başlayan IMEI Numaraları Türkiye'ye Ait Midir?

Bir IMEI numarası (Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği), bir mobil cihazı benzersiz bir şekilde tanımlamak için kullanılan 15 basamaklı bir sayıdır. IMEI numaranızın ilk iki hanesi, cihazınızın menşe ülkesini belirtir.

35 ile Başlayan IMEI Numaraları

35 ile başlayan IMEI numaraları Türkiye'ye aittir. Bu, cihazınızın Türkiye'de üretildiği veya ithal edildiği anlamına gelir.

86 ile Başlayan IMEI Numaraları

86 ile başlayan IMEI numaraları Çin'e aittir.

iPhone IMEI Numaraları

iPhone'ların IMEI numaraları 35 ile başlar, ancak cihazınızın Türkiye'de monte edilmediği anlamına gelmez. Apple, iPhone'ları dünya çapında çeşitli ülkelerde üretmektedir.

Özet

35 ile başlayan bir IMEI numaranız varsa, cihazınız Türkiye'ye aittir. 86 ile başlayan bir IMEI numaranız varsa, cihazınız Çin'e aittir. IMEI numaranızın ilk iki hanesini kontrol ederek cihazınızın menşe ülkesini belirleyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sanırım TR olayı doğru. Böyle söyleyince 4 telefonu da kontrol ettim ve hepsi de 35 ile başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VooPoo -- 22 Ekim 2012; 19:28:40 >
  • 35 ile başlayan cihazların ülkemizde garantisi geçerli mi peki?
  • Pek emin değilim ama TR olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeyazBüyü

35 ile başlayan cihazların ülkemizde garantisi geçerli mi peki?

bende bunu merak ediyorum yurtdışı diye aldığım cihaz şuan tr olarak görünüyor
  • Dün ve bu gün samsung çağrı merkezinden iki farklı kişi ile görüşüp imei numaramı vererek kontrol ettirdim, ancak cihaz yurt dışı olduğu için hiç bir şekilde garantiden faydalanamazsınız dediler.
  • benimde 35 ile baslıyor.yurtdısı telefonumu atmasaydım keske ordan bakıp teyit ederdik
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.