Şimdi Ara

35-45 bin otomatik araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ağırlıklı eşim kullanacağından sedan tercih etmiyoruz . Otomatik (yokuş kalkışta sıkıntı çıkarmayacak), donanımlı az yakan maksimum bagaj sunan araç arıyorum. Araç 2. el olacak

    1. opel astra hatchback 1.4 t otm.
    2. Seat leon 1.6 tdi otm. (içi biraz boş gibi)
    3. Citroen c4 1.6 e-hdi otm
    4. Pejo 308 hdi otm
    5. kia ceed 1.6 crdi otm.

    Araç ağırlıklı Ankara içinde kullanılacaktır fikirlerinizi gerekçeleri ile belirtebilirseniz sevinirim. Eşim opel istiyor ama ben araştırıp almaktan yanayım.



  • Buffa B kullanıcısına yanıt
    bu seçeneklerden en iyisi astra olacaktır diye düşünüyorum 1.4 t otm. tadından yenmez. bendede vardı bir aralar astra hb 1.3 cdti sport çok konforlu genel olarak iyi orta konsol karışık ben motordan dolayı satmıştım 1.3 motora sinir oldum.
  • Listeye Fiat Bravo ve Megane 3 ekleyin.

    Aracı satın almadan eşinizde kullansın özellikle C4 ve 308 şanzımanı biraz değişik bu iki aracı deneyin.

    Yarı otomatik oldukları için yokuşta kaydırıp kaydırmadıklarını kontrol edin derim.

    Bir de İ30 eklenebilir eski kasa listeye.

    Az yakanlar 308 ve C4 (Bir de Megane3)

    En çok yakan Astra.

    En az sorun çıkaracağını tahmin ettim Ceed.

    Tasarım bence Astra.

    En konforlu vites geçişi Leon DSG sağ olsun.

    Ben ise bayansa bir Civic öneririm .ok km yapmayacaksa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kutu149

    Listeye Fiat Bravo ve Megane 3 ekleyin.

    Aracı satın almadan eşinizde kullansın özellikle C4 ve 308 şanzımanı biraz değişik bu iki aracı deneyin.

    Yarı otomatik oldukları için yokuşta kaydırıp kaydırmadıklarını kontrol edin derim.

    Bir de İ30 eklenebilir eski kasa listeye.

    Az yakanlar 308 ve C4 (Bir de Megane3)

    En çok yakan Astra.

    En az sorun çıkaracağını tahmin ettim Ceed.

    Tasarım bence Astra.

    En konforlu vites geçişi Leon DSG sağ olsun.

    Ben ise bayansa bir Civic öneririm .ok km yapmayacaksa.

    Hocam yorumlarınız için teşekkür ederim benim için aracın sorunsuzluğu değer kaybetmemesi ve ekonomik olması önemliyken eşim için tasarım ön planda . Dsg leon ve astra eşimi seçimi bense c4 e baktım. Eşim reno kesinlikle istemiyor ve ben onu ikna edebileceğimi sanmıyorum. Bravo nun 2. eli yok gibi birşey. c4 ü denemek için bir galericiye istekte bulundum cevap dönmesini bekliyorum, leon içi çok boş bir araç donanım olarak dış tasarımı ne kadar güzelse içi bir o kadar kötü. Astra hakkında detaylı bilgim yok yokuş kalkışı ve vites geçişi nasıl bilemiyorum. 308 ve c4 de vites geçişleri hızlı olsun beklentim yok sadece değerini koruyabilir mi bunu merak ediyorum.




  • Buffa B kullanıcısına yanıt
    Hocam galerici ile uğraşmayıp neden direk Citroen Bayisinden istemediniz ki?

    Onlar verirdi.

    Sonuçta bakmak değil almak parayla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kutu149

    Hocam galerici ile uğraşmayıp neden direk Citroen Bayisinden istemediniz ki?

    Onlar verirdi.

    Sonuçta bakmak değil almak parayla

    Bayilerin pazar günleri test sürüşü olmuyor birde alacağım arabaya bakmayı istiyorum sıfırına değil
  • Buffa B kullanıcısına yanıt
    c4 veya seat diğerlerine bakmayın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1. Opel astra hatchback 1.4 t otm. --->> Astra gelecek sene Corsa'dan sonra kasa değişimi yaşayacak. Ayrıca bu seçenekler içinde benzinli olan tek seçenek. Ama tork konvertörlü 6 ileri tam otomatik şanzımanı en büyük artısı.
    2. Seat leon 1.6 tdi otm. (içi biraz boş gibi) --->> Bu seçenekler içinde bana göre en zayıf olanı, Golf platformunu kulanıyor ama malzeme ve işçilik Golf'ün yanına bile yaklaşamazken, yol gürültüsü, rüzgar gürültüsü, arka amortisörleri sert darbelerdeki sesleri falan yani genel yalıtımı oldukça zayıf. Ayrıca DSG riski...
    3. Citroen c4 1.6 e-hdi otm --->> Tek kavramalı robotize şanzıman olması ve bunu handikapları dışında bence bu seçenekler arasında oldukça mantıklı bir seçenek. Gerek motoru, gerek tasarımı gerekse de donanımı oldukça tatminkar.
    4. Pejo 308 hdi otm --->> Dizel otomatik henüz yeni kasada mevcut değil, buradan bir önceki kasa düşünceğinizi anlıyorum ancak bir önceki kasa açık ara Peugeot tarihnin en tipsiz aracı. Ayrıca neredeyse hiç satmadığı için ikinci elide ciddi zayıf. Birde bunların üstüne tek kavrama robotize şanzımanın handikapları ekleniyor.
    5. Kia ceed 1.6 crdi otm. -->> Concept Plus donanımlısı benim kendi aracım. İşçilik ve iç mekan kalitesi, tam bağımsız arka süspansiyon sistemi, en baz donanımda bile oldukça dolu olan bir araç. Ayrıca tork konvertörlü 6 ileri tam otomatik şanzımana sahip ancak kendi aracını övüyor denilmesin diye çok fazla ayrıntıya girmek istemiyorum.


    (Astra ve Cee'd'in fikir vermesi açısından benim testlerimde nasıl bir izlenim bıraktığını okumak isterseniz:http://forum.donanimhaber.com/m_79899603/tm.htm )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERG81 -- 9 Ağustos 2014; 12:11:35 >




  • Üstad testlerinizi okudum baya emek vermişsiniz elinize sağlık. Piyasada çeşitlilik var ve çok kafa karıştırıyor kimisi bir model tavsiye ederken kimisi aman yanaşma diyor. Astra tip olarak beğendiğim bir araç ama kimse sorsam çok sık arıza verdiğini söylüyorlar. Listemde olmayan i30 style dizel otm. ve auris 1.4 d otm lere de bakmaya başladım. Gene hyundai için çok yakıyor ve auris için otm. sıkıntılı diyenler var.Vw grubunun araçları boş olması sebebiyle listeye dahil etmedim. Kısaca kafam çok karışık ve henüz bindiğim mondeo yu satmışda değilim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buffa

    Üstad testlerinizi okudum baya emek vermişsiniz elinize sağlık. Piyasada çeşitlilik var ve çok kafa karıştırıyor kimisi bir model tavsiye ederken kimisi aman yanaşma diyor. Astra tip olarak beğendiğim bir araç ama kimse sorsam çok sık arıza verdiğini söylüyorlar. Listemde olmayan i30 style dizel otm. ve auris 1.4 d otm lere de bakmaya başladım. Gene hyundai için çok yakıyor ve auris için otm. sıkıntılı diyenler var.Vw grubunun araçları boş olması sebebiyle listeye dahil etmedim. Kısaca kafam çok karışık ve henüz bindiğim mondeo yu satmışda değilim.

    Hyundai i30 Kia Cee'd ile aynı yumurta ikizi araçlardır, şanzıman motor yürüyen aksam farkı çok ufak ayar farklarıyla ayrılır. Bu yüzden tüketim açısından kendi aracımdan yola çıkarak bir kaç bilgi paylaşmak isterim.
    Ben aracı aldığımda 7,2-7,5 ortalamalarında tüketime sahiptim (Aslında bu tüketim bile tam otomatik tork konvertörlü, 128 beygir gücünde ve 1400 kilo ağırlığındaki araç için normal) ancak ilk 5000 km'den sonra tüketim 6,8-7,0 litre civarına oturdu ve ilk bakıma kadar bu ortalama ile devam etti.
    İlk bakımdan (15.000 km) sonra ise 6,3-6,6 ortalama tüketime düştü. Güzergahım her zaman aynıdır, İstanbul Göztepe-Tuzla arası (Yaklaşık 40 kilometre) sabah ve akşam işe gidiş geliş trafiği, kimi zaman dur kalk kimi zakan akan trafik.
    Şu an 18.000 km'ye geldim ve bu 18.000 km sonunda şunu gördüm, her ne kadar rodaj yok dense de günümüz araçlarında halen parçaların alışma süresi var. Bu süreç tamamlandıktan sonra tüketim ciddi şekilde düşüyor.

    Kıyas açısından baktığımda, bizim şirket araçları olan Ford Focus 1.6 TDCI manuel vites araçların ortalaması 6,0 litre veya Fluence EDC'ler 6,2-6,5 litre arasında olan tüketimlerini görünce bana Hyundai i30 veya Kia Cee'd in tüketimi artık son derece tatminkar geliyor.
    Ancak Hyundai'de tam kapsam 5 yıl garanti sunulurken Kia'da 2 yıl tam kapsam +3yıl bazı parçalar hariç garanti sunulmaktadır, ki bu önemli bir ayrıntı. Neden Hyundai'nin garantisi daha avantajlıyken Kia aldınız derseniz tamamen siyasi nedenler ile tercihim bu yönde oldu, ki bu konuya burada giremem; ama garanti bazında bakarsak mantık Hyundai diyor.

    Astra test yazımı okumuşsanız orada bahsettiğim Astra 1.6 Turbo Otomatik kullanan arkadaşım bugüne kadar 2 arıza ile karşılaştı; birincisi ön takım ile ilgili bir problemdi, ikincisi ise otomatik şanzımanın ilk hareketini sağlayan bir valfinin bozulmasıydı ancak ikiside garantiden giderildi. Şu an yanlış bilmiyorsam 60.000 km'ye geldi ve başka bir sorun ile karşılaşmadı; tek şikayeti tüketimi
    Auris ise güzel bir araç ancak bu seçenekler içinde hem en güçsüzü (90 Bg) hem de tek kavramalı robotize şanzımana sahip ve ne yazık ki bu iki eksisine rağmen diğer tüm rakipleriyle aynı fiyata satılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERG81 -- 9 Ağustos 2014; 13:57:44 >




  • honda civic benzlik otm ler hakkında ne düşünüyorsunuz i30 bütçemi aşıyor biraz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buffa

    honda civic benzlik otm ler hakkında ne düşünüyorsunuz i30 bütçemi aşıyor biraz.

    Eşiniz için sedan araç kullanmak sorun olmayacak ise Civic çok başarılı bir araçtır. Aynı zamanda bir önceki aracım olan son kasa Civic 1.6 Otomatik Elegance'ı 1 yıla yakın kullandım, benim izlenimlerim:

    +'ları:
    - Aracın otomatik şanzımanı bana göre BMW 'nin kullandığı 8 ileri ZF'den sonra en başarılı otomatik şanzımandır.
    5 ileri tork konvertörlü şanzımanın geçişleri neredeyse çift kavramalı robotize şanzımanları kıskandıracak kadar hızlıdır, ki robotize şanzımanların yaşadığı kararsızlıklar bu şanzımanda bulunmaz.
    Ayrıca eğime veya fren yapış şeklinize göre kompresyon uygulayan ve bunu hatasız yapan piyasadaki nadir şanzımanlardandır. Benim Cee'd'den bile başarılıydı bu şanzıman (ki Cee'd 'de ZF üretimi 6 ileri bulunmasına rağmen).
    - Aracın motoru aşırı beslemeli olmamasına rağmen çekişi 1.6 benzinli atmosferikler arasında oldukça canlı ve başarılıdır (Misal Astra Turbosuz 1.6 veya Cruze'a göre).
    - 6 yıl tam kapsam garanti tıpkı Hyundai gibi uzun yıllar kafanızın rahat etmesini sağlar (Gerçi Honda sorunda çıkarmıyor ).
    - Aracın tüketimi 1250 kiloluk ağırlığa, benzinli ve otomatik olmasına rağmen başarılıdır. Ben İstanbul içi 8,1-8,3 ortalamalarda kullanıyordum (Astra 1.4 Turbo Otomatik 9,5'tu)
    - Fiyatına göre donanımı oldukça iyidir.
    - İkinci eli oldukça güçlü, ben malum siteye ilan koyduktan 3 gün sonra 30'den fazla kişi aradı ve ilk gelen (Balıkesir'den forumu takip eden çok iyi bir arkadaş) aracı satın aldı.

    -'leri:
    - Aracın bagajı bir sedan için çok büyük değil, hatta 440 litre ile sınıfının küçüklerinden.
    - Bakımları 10.000 km'de birdir.
    - Ön kapılar iç kısımdan cam açma ve kapama sırasında esneme yapar, Civic'lerde kronik.
    - Otobanda 130-140 km/s hızdan sonra gezinme yapabiliyor (Cee'd ile 190 km/s hızda bile milim gezinme yoktur).
    - Kaporta sacı çok ince olduğu için alışveriş merkezi gibi yerlere parkettiğinizde yanınıza parkeden ve kapı açmayı bilmeyen yurdum hayvanları yüzünden kapılarda milimlik ezilmelerle karşılaşabilirsiniz.
    Ancak aracın sac kalınlığının güvenlikle uzaktan yakından alakası yoktur. Zaten Ncap'ten 5 yıldızlı bir araçtır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERG81 -- 9 Ağustos 2014; 14:56:40 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.