Şimdi Ara

345 Mantık hatalı soru açıklıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar bu soruda Mehmet Bey sanırım bir mantık hatasını gözden kaçırmış. Soruyu ilk önce güzelce okuyun arkadaşlarım. Sorunun çözümünü Mehmet Bey şöyle çözüyor:
    1/// Telefon 1 gün kullanıldı geriye 2 gün kaldı. 2 günde 2880 dakika olduğunu hesapladık.
    2/// İlk günde 7dakika 5 foto 20 sn video çektik ve toplamı 478 oldu.
    3/// 2880-478=2402. Ne kadar video çekebileceğimizi bulabilmek için son olarak 20 ye böldük ve cevap 120 çıktı.

GELELİM HATAYA

1—Mehmet hocam demiş ki bir cep telefonu şarjı tam iken hiçbir işlem yapmasan bile 3 günde şarjı biter. Hatanın adımı burda başlıyor. Bu cümle bize pratik hayatta telefonun operatöre bağlı olmasından veya diğer nedenlerden dolayı hiç kullanmasan bile şarjının azalacağını söylüyor.

2— Sorunun çözümünde ilk işlemimiz 1 gün kullandığımız için geriye 2 gün kaldı hadi hesaplayalım ile başlıyor. Diğer işlemimiz ise 1 günde ne kadar işlem yaptık 2 günden çıkaralım.

**3** 1 günde biz bu işlemleri yaptık fakat işlemlerimiz bittikten sonra telefonu bir kenara koyuyoruz. Hani demiştik durduğu yerde 3 günde şarjı biter bu telefonun. 1. Gün biz bir kısmı atlıyoruz bu telefon işlem bittikten sonra şarjı ufakta olsa azalmaya başlıyor.
    SONUÇ:: Mehmet hocam yaptığı çözümde 1. Günde yapılan işlemleri hesaplamış fakat işlem bittikten sonra telefonun boşta şarj yiyeceğini hesaba katmamış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• haklısınız hocam
  • aynn
  • Başka yorumu olan yok mu hem fikir miyiz?

• cevap 119 değil mi? sayfa kaç bu arada

• Hocam niye buna bu kadar takıldın ki

• tamam düzeltirim sonraki baskıda

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı şeyi çözerken düşünmüştüm fakat şıklarda serbest kullanımı da hesaba katacak bir değer yok gibiydi. O yüzden 3 gün muhabbetini düz kapasite gibi aldım.

• 345'te birkaç tane mantık hatalı soru var böyle, ben de geçen sene çözerken hacimli su doldurmalı bir soru vardı o hatalıydı onu hatırladım şimdi.

• aynen aynı hatayı ben de fark ettim. mantık hatası vardı bu soruda işaretleyip geçmiştim soruyu.

• Doğru

• doğru zaten okuyunca direk anlaşılıyor. kullanılmadan 3 gün gitmesiyle herhangi bir işlem yaparken işletim sistemi veya operatör ile arasındaki veri alışverişinde giden çıkarılması lazımdı
  • karpuzcu11 K kullanıcısına yanıt
    Cevap 120 diyor. Sayı prob. Orjinal sorular 3.

• Limonlu Maden Suyu kullanıcısına yanıt
    Kafama takıldı merak ettim diğer insanlar da böyle düşünüyor mu diye. Soruyu çözücem diye inat ettim videoyu izleyince sinirlendim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.