Bildirim
345 ayt mat 3 hangi adım hatalıdır

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bjorn Ironside -- 30 Mayıs 2020; 22:57:34 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
-2 olsa -8 olmaz mı kanka
pardon sazan gibi atladım daquote:
Orijinalden alıntı: shelveyy
-2 olsa -8 olmaz mı kanka
Bu kadar nefret ettigim soru tarzi yok yemin ederim. Zorlugundan degil, adam ilk hatayi 2'de yapiyor ama 3'te gozune soktugu icin bazi yayinlar 2 bazi yayinlar 3 aliyor.
bilmiyorum ne kadar doğru ama ilk denklemin deltası 0 dan küçük yani reel kökü yok.ama adım4 te 2'yi kök olarak göstermiş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civis_romanussum -- 30 Mayıs 2020; 23:7:22 >
2 Kök olamaz çünkü iki tarafta da 0 yapan değer 0 lar sadelesemez sadelesseydi eğer tüm sayılar birbirine eşit olurdu 2.0=3.0 gibi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
X=2 olsa en yukarıdaki denklemi sağlaması lazım sağlamıyor. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi irrasyonel kökler var ama soru i^2=-1 diye belirtmemiş böylede olmayabilir.
Polinom bölmesi mantığı ile de sonuca ulasılabilir x^3=8 yazıp ve x^2 yerine -2x-4.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam o ikiyi köke yazamazsın o zaman iki tarafı (x-3) le çarp köke 3 de olur mu öyle saçmalık
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2 yukarıdaki denklemi sağlamadığından olmuyor fakat bence adam il hataydı x-2 ile çarpmakta yapıyor öyle bir iişlem yapılmaz çünkü haksız mıyım -
Yani ben hala anlamadım. İlk hatayı birde yapmadı mı aslında kendisi kök oluşturdu. -2 kökü değildi dediğin gibi bölünce xli bi şey
eşitliğin iki tarafına da yaptığı için sıkıntı yok.
Hata nerde ve neden o zaman
4.adımda işte 2 ilk denklemi sağlamıyor
Bende bundenemeyi dün aksam cozdum kac net yaptiniz merak ettim. Ben 33d 3y 4 bos yaptim
Soruya gelincede ben soyle dusunmustum delta 0 dan kucuk oldugu icin iki tane irrasyonel koku daha var gibi
İrrasyonel kökleri de olduğu için -
3bos 3 yanlıs hedefiniz kaç hocam
En üstteki denklemin deltası küçük 0 olduğu için kök yok ondan x^3-8=0 yaparız. Zaten reel kök yoksa “2” sayısı kök olamaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi degree -- 31 Mayıs 2020; 0:53:50 >
Kesinlikle ya bomboş bir soru tipi. tyt de olsa anlarım ama ayt dediğin şey salt bilgi ölçmeli dikkati ölçen tyt var zaten. bu sene de bu aptal soru tipinden soracak maalesef ösym.quote:
Orijinalden alıntı: Arandiel
Bu kadar nefret ettigim soru tarzi yok yemin ederim. Zorlugundan degil, adam ilk hatayi 2'de yapiyor ama 3'te gozune soktugu icin bazi yayinlar 2 bazi yayinlar 3 aliyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- hukuk okumak mantıklı mı
- doping hafıza yorumlar
- vitreolizis tedavisi olanlar yorumları
- 80 tyt 50 ayt kaç bin
- gata tıp sıralama
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X