Şimdi Ara

345 ayt hala anlıyamadığım soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
22
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/35050528_1734549009966160_6333807646008672256_n.jpg?_nc_cat=0&oh=9e06e3bf174a146746617be7348609dd&oe=5BADD9F1

Tamam üstteki kısım sandwich teoreminden x geliyor eyvallah ondan yana sıkıntı yok türevide 1 olur ve y = x gelir eyvallah

Ama bize 0 olduğu noktadaki eğimi sormuyor mu
    0 olduğu noktalardaki eğim için x = 0 kısmındaki türevi alıp eğimin 0 olduğunu söyleyemezmiyiz ?

• sandwich falan milletin kafasını karıştırma kardesim

dediğin doğru o teoremden limit 0 a yaklaşırken fonksiyon y=x gibi davranıyor , 0 daki egime bakarken 0 in sağından ve solundan türeve bakilir sadece iki türlü de türev 1 çıktığı icin teğetin denklemi y=x olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: batsınbudünya1

sandwich falan milletin kafasını karıştırma kardesim

dediğin doğru o teoremden limit 0 a yaklaşırken fonksiyon y=x gibi davranıyor , 0 daki egime bakarken 0 in sağından ve solundan türeve bakilir sadece iki türlü de türev 1 çıktığı icin teğetin denklemi y=x olur
    Şimdi anlıyorum 0 kopma noktası olduğu için o noktadaki türevine bakmamız için 0 a sağdan ve soldan yaklaşıyoruz değil mi

üzerine basarak sorayım kritik nokta olduğu için sağ sol çaktık dimi normal bir nokta soraydı benim dediğim olacaktı yani

sağdanda soldanda fonksiyon 0 dışında y = x gibi davranıyor

evet işte bu tamam güzel

teşekkür ederim üstad sağolasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestofmath -- 15 Haziran 2018; 23:9:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bestofmath

Şimdi anlıyorum 0 kopma noktası olduğu için o noktadaki türevine bakmamız için 0 a sağdan ve soldan yaklaşıyoruz değil mi

üzerine basarak sorayım kritik nokta olduğu için sağ sol çaktık dimi normal bir nokta soraydı benim dediğim olacaktı yani

sağdanda soldanda fonksiyon 0 dışında y = x gibi davranıyor

evet işte bu tamam güzel

teşekkür ederim üstad sağolasın

Alıntıları Göster
    eğer bi noktadaki türeve bakıyorsak sadece fonksiyona o degerde sağdan ve soldan yaklasirkenki türeve bakıyoruz sadece ikisi de ayni degeri verirse o zaman vardır yani senin dediğin gibi o degerdeki yani 0 daki türevine bakmaya gerek yok süreklilik gibi düşünme yani, anladığını dusunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AYT'de Tüm Soruları Çözmek
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.