Şimdi Ara

341'ler 25.mekanize ardahan,göle,oltu varsa yardım edebilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı 
    Sınıfı TANK 
    Statüsü Kısa Dönem Er 
    Branşı - 
    İlk Katılışını Yapacağı
    Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 59'uncu Top. Eğt. Tug. K.lığı 
    ERZİNCAN 
    İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.08.2011 
    Temel Eğitimini Müteakip
    Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri 25'inci Mknz. P. Tug. K. Yrd. Tnk. Tb. K.lığı
    OLTU ERZURUM
    ----——

Oltu hakkinda bilgi alabilirsem cok iyi olur cunku erzincan hakkinda az cok bilgi var ama oltu hakkinda hic gormedim...hava nasildir ne tur isler yaptirilir agir olur mu, ulasim carsi falan nasil? Yas oldu 30 bi de cocuk birakacaz yakn bir yer daha iyi olurdu ama kismet burasiymis

Simdiden tskler
  • benim usta birliğim oltu idi.bir kere şunu söyleyeyim o çevrede gidebileceğin en iyi yere gidiyorsun.iklim ılıman tabiki o çevreye göre.yemekleri askeri şartlara göre normalin üzerinde iyi.ben matematik öğretmeniydim ve mehmetçik dersanesinde görevlendirildim.her türlü sorunu sorabilirsin şimdi veya acemiliğinden sonra her türlü cevaplarım kardeş.
  • Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı BAKIM
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    İlk Katılışını Yapacağı
    Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 59'uncu Top. Eğt. Tug. K.lığı
    ERZİNCAN
    İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.08.2011
    Temel Eğitimini Müteakip
    Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri 25'inci Mknz. P. Tug. Loj. Des. K.lığı Bkm. Brl. 1'inci Bkm. Bl. K.lığı
    - ARDAHAN
  • Kardeş ben matematik öğretmeniyim senin dediğine göre mehmetçik dershanesinde çalışıcaz herhalde...Benim sorularım Askerlik ardahan da rahatmıdır bir de beni farklı bölgelere mi gönderirler yoksa merkezdeki yerde mi kalırım...Dershane birliğin içinde mi acaba..?biraz da ardahandan bahsedersen kardeş çok makbule geçicektir ....
  • dershane birliğin içindeydi en azından 2009'da öyle.oltuda kendi takım elbiseni kendin getirip giyiyordun ama ardahanda sanırım siyah bir takım elbise veriliyor ve herkes tek tip giyiniyordu.ardahan şehir olmasına rağmen bir ilçeden daha küçük.ben oltuyu çok daha fazla beğenmiştim ardahan'a göre örneğin.tabiki şunu söyleyeyim eğer oraya senin dışındada matematikçiler gelirse aranızdan seçim yapılıyor.dershaneye girdiğin anda askerlik bitmiştir senin için.ondan dolayı gittiğinde olası bir mülakat olursa dershanede çalıştığını,öğretmenlik tecrübelerin olduğunu belirtirsen iyi olur bence.
  • kardeş ben askerliğimi geçen yıl ardahan mehmetçik dershanesinde asteğmen olarak yaptım . 12 temmuzda terhis oldum. öncelikle darısı başına diyerek sana biraz bilgi vereyim.
    1- Dershane binası olarak meb'den isteyeceğiniz bir binayı kullanacaksınız.
    2-tek tip takım elbise giyeceksiniz. ardahan kısıtlı şartları nedeniyle öyle ucuz bir yer değil. esnaf genelde ya bu fiyata alırsın ya gidersin tavrı içinde. bu nedenele takım elbiselerinizi başka bir yerden ayarlamaya çalışın
    3- ordu evinde yer varsa orada kalırsınız. ama zırt pırt atılmak durumunda kalacağınız için, anlaşabilirseniz hep beraber eve çıkın.
    4- ardahanda inanılmaz sıkıcı bir şehir şimdiden kendini buna hazırla. bilgisayar film arşivi vs. ne bulursan götür.
    5- bol miktarda kışlık kıyafete ihtiyacınız olacak.

bu yıl bizden daha kötü şartlarda askerlik yapacağınızı da belirteyim. dershanenin bulunduğu bina motel yapıldığı için bu yılki asteğmenlerin vakit geçirebilecekleri bir yer yok. sizi bölüklere dağıtabilirler. öğlene kadar birliklerde kalır öğleden dershaneye geçersiniz. ayrıca yeni tayin olan komutanlar hakkında pek iyi şeyler anlatılmıyordu. kısaca kendinize dikkat edin. birbiriniz arasında yaşayacağınız uyumsuzlukları, tartışmaları, yanınıza verilecek olan kısa dönemler de dahil dışarıya aksettirmeyin. en önelisi de çalışlıyor görünün. boş olsanız bile göz önünde olmayın. tatil günlerinizde dahi...

kafana takılan birşey olursa sorularını cevaplarım...
    moralini bozmak istemem asla; ama neyle karşılaşacağını da bilmeni isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi protein27 -- 29 Ağustos 2011; 14:17:52 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mehmetçik dershanesinde çalışacak olanlar ders saatine kadar bölükte kalırsa ne yapıyor? ya da ders dışında ne gibi görevler yükleyebiliyorlar aydınlatır mısınız? bölük içinde laptop telefon serbest değil mi motel olmasa da?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr Bishop

mehmetçik dershanesinde çalışacak olanlar ders saatine kadar bölükte kalırsa ne yapıyor? ya da ders dışında ne gibi görevler yükleyebiliyorlar aydınlatır mısınız? bölük içinde laptop telefon serbest değil mi motel olmasa da?

Asteğmen öğretmenler bölüklere verildiğinde kendilerine kol komutanlığı dahi yaptırabilirler. Oradaki resmi görevin ne olursa olsun, komutanın iki dudağının arasından ne emir çıkarsa onu yapmak zorundasın. Ben yapmam ben öğretmenim gibi veryansınlar asla işe yaramıyor. Ancak Ardahan'da biz genelde kendi halimize bırakıldık ve bölük komutanıyla da aramızı iyi tutunca bölüğe gitmeyip odamızda yatarak vaktimizi geçirebildik. ders dışında askerliğimizin büyük kısmında dershane binasında oturduk. tabiki bu durum gideceğiniz yer ve komutana göre değişir. laptop meselesine gelince, kışlaya laptop sokmak yasaktır. ancak pek de üzerinde durulmaz bunun. son olarak şunu söylemek isterim, her ne olursa olsun öğretmen asteğmenler Türkiye'de en rahat şartlarda askerliği yapacaklar. içleri rahat olsun ve bunu zorunlu bir memuriyet farz etsinler.

• Kesinlikle rahat olucaksiniz cok dogru söylemis arkadas.
  • arkadaşlar benimde 341ci dönem astegmen öğretmen ardahan-göle cıktı 15 eylülde gidiyorum . yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla biraz sıkıntı cekcez ama sanırım bu sıkıntı sadece soğuk ve tam olarak bize içerde ne iş yaptıracaklarını bilmememizden kaynaklanıyor. başka bi önlem almamız gerekirmi. mesela ben şimdi izmirden erzincana ktmye katılcam. sizce eşyalarımı önceden kargoyla ardahan göleye göndermem mantıklımı? veya yine buna benzeyen benim aklıma gelmeyen ulaşımımızı veya ordaki yaşantımızı kolaylaştırabilecek bi kaç tiyo verebilirmisiniz? aga ben izmirli adamım benim orda kıcım cok pis donarmı kısacası bunu soriyim:D
  • ben oltuda yaptım mehmetçik dershanesinde.göle'de -49'u görmüş arkadaşlar termometrede bunu belirteyim yani çok soğuk bir hava bekliyor seni.tugayın en soğuk yerine gidiyorsun ama yinede mehmetçik dershanesi en rahat yerdir her zaman.yalnız tabii her zaman şu problem var ekstra işler yüklenme çabası içerisine girebilir komutanlar.onun için yoğun gibi görünmek gerekiyor ya da fazla göz önünde bulunmamak.zaten kısa dönemlerde verilecektir yanınıza onlarla konuşup bir ekip gibi davranmak lazım..bu şekilde davranırsanız problem olmaz..
  • eywllah kardeşim teşekkür ederim.. biz en kalınından 2 takım elbise hafta sonu ders anlatmak için ... hafta içide herhalde kamuflaj giyilioyo.. yün donlar yükleyip götürelim ozmn :D bu sene böyle biter.. sana geçmiş olsun darısı bizim başımıza..
  • Aynen kardeş giyinirsin kalın kalın sıkıntı olmaz.haftaici ayda 3-4 defa bir bölügün nöbetci subayı olursunuz.ayrıca üst rütbeli komutan cocuklarina özel derse gidebilirsiniz.
  • Oltu mukemmel bi yer içiniz rahat olsun . 349 kd olarak 5 ayimi orada geçirdim.havasida erzurumla hic alaksi yok. Çarşısı küçük internet ve güzel bi kahvaltıdan başka bişey beklemeyin. Ekin cafeyi tavsiye ederim ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.