Şimdi Ara

3400 CLAWHAMMER 1MB OVERCLOCK DENEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    YENİ ALDIĞIM S754 3400 CALWHAMMER İŞLEMCİ İLE DÜN İLK DEFA OVERCLOCK DENEMELERİ YAPTIM.
    CPU 11 ÇARPANLI VE BENİM TAKOZ RAM LAR İLE 230 MHZ FSP YE KADAR ÇIKABİLİYORUM VE BUDA 2500 MHZ E TEKABÜL EDİYOR.
    FAKAT BU AYARLARDA ASLA 3D MARK TESTİNİ BİTİREMİYORUM.TESTİN YARISINDA VEYA SONLARINA DOĞRU MAKİNA ELEKTRİĞİ KESİP KENDİNİ RESETLİYOR.
    İŞLEMCİ İLE BERABER VGA YI OVERCLOK YAPTIĞIMDA TESTİN ORTASINA BİLE GELEMİYORUM.
    BEN PROBLEMİN PSU DAN KAYNAKLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM AMA ANLAMADIĞIM ŞEY ÇOK DANDİK BİR PSU DA DEĞİL TAGAN.
    YORUMLARINIZI ESİRGEMEZSENİZ SEVİNİRİM.
    BU ARADA İŞLEMCİ DELİ ISINIYOR STANDART HIZLARDA 45-55 DERECEYİ 1,6 VOLTTA 2500 MHZ DE 80 DERECEYİ GÖRDÜ.
    BU CALWHAMMER ÇEKİRDEKLER NE ÇOK ISINIYORMUŞ DA HABERİM YOKMUŞ.
    BİRDE P4 İŞLEMCİLERLE DALGA GEÇİYORDUM BAŞIMA NELER GELDİ

• Hocam 230FSB yi ramler kaldırmıyor olabilir Ram böleniyle oynayıp bi dene bence
  • KAÇ YAPMAMI TAVSİYE EDERSİN BÖLENİ??
  • FSB*0.9 yapmalısın. O zaman 230*0.9=207MHz oluyor bunu da raminin kaldırması lazım yani Ama MSI BIOSunda bölenler nasıl onu bilmiyorum. Yazabilirsen daha çok yardımcı olurum. Bi öyle dene eğer restart atmazsa bil ki ramlerin 230FSB kaldırmıyordur. Çünkü benim Corsair bile 227FSByi geçmiyor 2.8 volt ile
  • 80 derecede çok tabi ramlere kalmıyodur onun resetlenmesi :)
    biraz serinlet arkadaşı 40 derecede çalışan bi arkadaşımız o 80 iki katına tekabül ediyo sanki yanlış hesaplamadıysam :P 130 derece prescott çalıştırmak gibi bişi :)

bide ucuz ram alırken V-Data tercih ediniz A-Data nın value ramleri oluyolar kendileri default voltajla 250 yapıyo alayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcAN the teKMe -- 6 Ağustos 2005, 11:35:52 >
  • SONUŞ OLARAK PSU DAN YANA OLMA İHTİMALİ YOKMU DİYORSUNUZ RESETLEME OLAYININ????
    FAKAT ŞU DA VAR, SADECE EKRAN KARTINI OVERCLOCK YAPTIĞIM ZAMANDA KİLİTLENMELER YAŞIYORUM.
    BUNU YAZMAYI UNUTMUŞTUM ŞİMDİ GELDİ AKLIMA.
  • PSU yetmiyor olabilir. 6800Ultranın kitapçığında en az 420 falan yazıyor benim bildiğim Ki işlemcinde baya çekiyordur. Bence Power Supplydan olabilir.. Ekran kartınıda fazla abartmış olabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 Overclock 4.4 GHz
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 80 drece çok fazla biraz söndür ateşini yoksa işlemcinin başına vuracak kardeş.
  • Güç kaynağın yetersiz... 380W o sisteme yetmez...
  • 6800ultra'ya 380watt yeter mi abi sen başka dandirik bir vga tak ta öyle dene cpuyu
  • HIMMM.....
    GERÇİ OVERCLOCK YAPMADAN EN UFAK BİR SIKINTI YAŞAMIYORUM.
    SANIRIM BENİM TAGAN I SATMA VAKTİM GELMİŞ.
    BRNDE BİRDE 300W FSP VAR İKİSİNİ BİRDEN SATIP SAĞLAM BİR PSU ALMAK LAZIM SANIRIM.
  • +111
    quote:

Orjinalden alıntı: MuratBayrakçı

HIMMM.....
    GERÇİ OVERCLOCK YAPMADAN EN UFAK BİR SIKINTI YAŞAMIYORUM.
    SANIRIM BENİM TAGAN I SATMA VAKTİM GELMİŞ.
    BRNDE BİRDE 300W FSP VAR İKİSİNİ BİRDEN SATIP SAĞLAM BİR PSU ALMAK LAZIM SANIRIM.
  • KALİTELİ PSU TAVSİYESİ BEKLİYORUM.TABİİ FİYATIDA UÇMASIN ARKADAŞLAR.
    MESELA FSP LERİN FİYATLARI BAYAĞI İYİ.NASILDIR SİZCE FSP LER????
  • diğer power lada harddiskleri cdrom u besle madem iki tane power ın var
    380lede anakart işlemci ekran kartı yaparsın mis :)

iki tane frisby al 350 watt 40 dolara 500 watt çıkarsalar yeter :P
    fanlarıda sessiz :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcAN the teKMe -- 6 Ağustos 2005, 13:02:56 >
  • Enermax>Tagan>Thermaltake>FSP derim ben
  • quote:

Orjinalden alıntı: ***CoNDoR***

Enermax>Tagan>Thermaltake>FSP derim ben

BENDE THERMALTAKE =
    DERİM
  • Bence sorun sıcaklıktan kaynaklanıyor. PSU yetmiyor olsaydı, ya bilgisayar hiç açılmazdı, ya da işlemci full load'a ulaştığı anda kendini resetlerdi. Sonuçta, test sırasında bilgisayar gittikçe daha fazla elektrik çekmeye başlamıyor heralde.

Ama sıcaklık test sırasında gittikçe artıyor. Ve arkadaş 80 C gibi sıcaklıklardan bahsediyor. Bence sorun bu.

Tabi PSU yetersizliğinin aşırı ısınmaya da yol açabildiğini unutmamak lazım. Yani PSU'nun konuya etkisi varsa bile dolaylı yoldan olduğunu düşünüyorum.
  • THERMALTAKE LER SIKINTI YARATIYOR DİYE BİLİYORUM.
    NET OLARAK ÖNEREBİLECEĞİNİZ BİR CİHAZ VARMI ARKADAŞLAR??
    YOKSA İKİ PSU BİRDENMİ KULLANSAM?
    GERÇİ NASIL OLCAĞI HAKKINDA FAZLA FİKRİM YOK VE BAYAĞI ZAHMETLİ BİR İŞ AMA MASRAFSIZ.
    BUNU YAPIP KULLANAN VARMI?VE YÖNTEMİ NASIL?
  • Hocam maddi durumun el verirse Enermax 500Watt al bence Daha iyi bir marka bulamazsın.
  • şu anda türkiyede satılan kaliteli herhangi bir psu stoklarda yok.olanlar da eski teknoloji yada yetersiz. ben 1 aydır psu almaya çalışıyorum.3 günde temin ederiz masallarından bıktım.4 dür sipariş iptal oluyor.ankaradan falan sakın sipariş vermeyesin ankaradaki sitelerin tamamı yalancı.istanbulda en azından stokta yoksa yok diyorlar.ağustos sonuna doğru inşallah doğru dürüst bir psu bulucaz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.