Şimdi Ara

34 dakka kala windows repair takılıyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilgisayarım bozuldu ve formatlamak istemedim çünkü artık o kadar çok formatladım ki her seferinde Microsoft'u aramam gerek ki buda çok sinir bozucu... Bu yüzden de windows reapir yapmak istedim fakat her defasında 34. dakkaya geldiinde aynen saatlerce öle kalıyor.. Bunun balki bazı parçaları çıkartarak geçirebilirm die düşündüm fakat şimdi bütün o parçaları çıkartamam. BIOS'dan bunları (PCI girişlerine takılı) parçalarımı kullanıma kapatmam mümkünmü??? Anakartım ASUS P4P800S-X ve BIOS'um da American Megatrends... Yardımlarınızı acilen bekliyorum ve şimdiden teşekkürler...



  • on board olanları yapabiliyorsun ama diğeri hakkında fikrim yok .34 dakka olayına gelince aynı olay benimde başıma geldi.o dakikalarda sitem bileşenleri aranıyor ve sorunlu olan bir bileşende takılıp kalıyor.Ben benimkinde ram in cıkarıp farklı slota falan takıp devam edebilmiştim.Ama hangi parçada sorun onu anlamak zor gerçekten.
  • Aslında normalde bütün parçalar çalışıyor sadece bu repair olayında sapıtıyolar... Bence televizyon kartı yüzünden oluyo bu, çünkü onun driverları yüklü değil ve onları arıyo... Yapabileceğim başka bir şey warmı peki ram dışında??
  • Yardımcı olabilecek bir vatandaş yokmu????
  • benimkide 34 de mavi ekran yaptı yani C ye format kabul etmedi son çare D ye formatladım gitti güzelim depo.sağlık olsun.. kotalı olunca...
  • Bence temiz bir xp kurulumundan sonra image programıyla sürücünün yedeğini al (tabi 2. bir sabitdisk ya da dvd sürücün varsa). Böylece repair ya da formatla uğraşmazsın.
  • bu nasıl birşey ki.
  • Kardeş sanırım kurduğun xp orjinal mi?
    Benim başıma gelen şöyleydi yükleme yaparken takıldı bende cd yi çıkarıp başka bir xp cd si yerleştirdim orayı geçtikten sonra tekrar ilk cd den devam ettim herşey normal.


    @gezmen dediğini nasıl yapabiliriz ?

    İmage derken sistem mekanik 6 pro var menüsünde öyle birşey görmüştüm dediğin olabilir mi ?
  • Dediğin programı bilmiyorum ama "Acronis True Image" programını öneririm. Kurduktan sonra bu programla boot cd'si yaratıyorsun. Mesela windows "C" sürücüsünde, ikinci sürücü olarak "D" var diyelim. Programla C'nin komple yedeğini alıp D'ye atıyorsun. Sistem göçtüğünde boot CD'si ile bilgisayarı açıyorsun ve yedeği c sürücüsüne sıva yapıyorsun. Belgelerim klasörünü de önceden d'ye taşırsan önemli belgelerine de sistem göçmelerinde birşey olmaz. Programın kullanımı ile ayrıntılı bilgileri web'de bulabilirsin. Bu arada bu kadar sık format atmak zorunda kalıyorsan bir yerde sorun olabilir. Sabit diskte bozuk sektör ya da başka bir sorun olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezmen -- 15 Ocak 2007; 18:35:46 >
  • Sen aktivasyonu internet üzerinden yapmıyor musun? Aaaa
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gezmen

    Dediğin programı bilmiyorum ama "Acronis True Image" programını öneririm. Kurduktan sonra bu programla boot cd'si yaratıyorsun. Mesela windows "C" sürücüsünde, ikinci sürücü olarak "D" var diyelim. Programla C'nin komple yedeğini alıp D'ye atıyorsun. Sistem göçtüğünde boot CD'si ile bilgisayarı açıyorsun ve yedeği c sürücüsüne sıva yapıyorsun. Belgelerim klasörünü de önceden d'ye taşırsan önemli belgelerine de sistem göçmelerinde birşey olmaz. Programın kullanımı ile ayrıntılı bilgileri web'de bulabilirsin. Bu arada bu kadar sık format atmak zorunda kalıyorsan bir yerde sorun olabilir. Sabit diskte bozuk sektör ya da başka bir sorun olabilir.

    İlgine teşekkür ederim sık format atmıyorum ama bir sorun olduğunda bu da çare olabilir diye düşündüm.c sürücümde hiç birşey tutman belge program setup ları dahil.Tekrar teşekkürler.

    Sağlıcakla.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.