Şimdi Ara

337. DÖNEM (Aralık-2010) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI BURAYA (1015. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43.922
Cevap
9
Favori
2.198.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10131014101510161017
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BENDE HALLETTİN BUGÜN İŞLEMLERİMİ DEVRELERIM 10.77 TL MIDE ALDIM =) ARTIK ARALIĞI BEKLIYELIM SINAVIII :)))))
  • quote:

Orijinalden alıntı: biyolog_34

quote:

Orijinalden alıntı: Çift kuşe

quote:

Orijinalden alıntı: biyolog_34

Arkadaşlar bende sevk işlemini hallettim sınav yeri yazılı olan o meşhur sarı zarfı aldım sınav yeri ÇORLU 5. KOLORDU KOMUTANLIĞI yerini bilen varmı :))

kardeş ben çorluluyum benimle irtibatta ol arkadaşım sınawa forumdaki arkadaşlarla çorluda girecek gelmek isteyenlerle beraber giricez..

iyi olur valla beraber gireriz sınava çorluda :)

tmm sınawa yakın burdan yazışalım hepberaber gidelim sınawa belki aynı yere düşeriz

• Valla o kadar zor bi askerlik yaptım ki ben ve arkadaslarım yani.. o çok ayrı ama mükemmel arkadaslık vardı bizde o yüzden bi yerden sonra herşeye gülüp geçmeye başladık.. yani şöle söleyim kısacası bizim ağzımıza ettiler ibnler....

çok mu kişi iyi az mı sorun için... şimdi çok kişi olması kafa dengi arkadas bulman için iyi bi durum hemde bi iş yapılcaksa çok kişi yapmak doğal olrak iyi bişey... ama az kişi olunca hem çavuşlugun daha önemli olur hemde sana bi iş verirler ve pek sahada olmazsın tabi duruma göre değişir.. biz 333 ler çok rahat eder dioduk. çünkü biz 21 kısa dönemdik bataryada onlar 3 kişi olacaktı ama beni arayan bi arkadas vardı bize ne yaptılarsa o 3 kişiyede yapmıslar yani bişey farketmemiş..

Allah korusun bi daha askere gitcek olsam yine aralık dönemi gitmek isterdim.. en iyi dönem de gidiyorsunuz bence çünkü denetleme görme ihtimaliniz çok az hemde çıkacagınız tarih çok güzel..
    quote:

Orijinalden alıntı: soyerh

quote:

Orijinalden alıntı: kenan112acil

quote:

Orijinalden alıntı: paulpierce06

ilk gittigin gün evraklarını alacaklar daha sonra kamuflaj botunu eşofman ayakkabı vs vs.. o tip şeyleri vercekler. ben 331 dim ve çok kalabalıktı. sizde öyle olacaksınız. normalde yatacagın buddy in fln hepsi ayarlanır ama. kalabalık olduğu için bizde mal herifler ayarlamamıstı. ama bi yönden iyi oldu buddy mi kendim seçtim.. Biz gece 2 ye kadar kantinde igrenç bi şekilde bekledik en sonunda yatabildik ve 5 te kaldırdılar. o ilk gece ve sabahı çok igrençtir hiç tanamadıgın 40 adam dip dibe yatıosun sabah "koğuş kaaaaaaaalk" diye uyanıyosun ve o verdikleri kamuflajı fln hemen giymek zorundasın. ilk günler hiç bişey yapmazsınız. katılış muaynesi aşı vs öyle işlerle geçer günler. zaten acemilikte üstünüze gelmezler sabahtan akşama kadar sağa dön sola dön uygun adım bunlarrla geçer.. Hepinize tavsiyem nereye düşeceginizi düşünmeyin, önemli olan orda askerlik yapacagınız arkadaşlar ve basınızda komutanlar; bunlar iyi olsun neresi olursa olsun.. Acemilik en zor günlermiş gibi gelir ama aslında en keyifli zamanlardır çünkü NÖBET yoktur ve yemin etmediginiz için komutanlar size istedikleri gibi davranamaz.. artık 1 ayınız kaldı sivilde çabuk geçer ama askerde geçmez :) 1 ay dışarı çıkamayacaksınız bu psikoloji çok kötüdür o yüzden umarım kafa dengi arkadaslar bulup bol bol gülersiniz. 335 lerde orda olacagı için onlarla bol bol muhabbet edersiniz, onlar size yardım eder şimdi deli gibi sizi bekliyorlardır...

quote:

Orijinalden alıntı: kenan112acil

ya arkadaşlar şimdi aralık 12 sinde gittik birliğimize...o ilk gün ne olacak ne yapacaz....sürü psikolojisimi?ve sabah ilk güne uyanırken neler bekliyor bizi?uzun uzun anlatan olursa sabırsızlıkla okuyacagım

cok güzel anlatmışsın hocam teşekür...valla agzım acık okudum...birazda güzelmiş ya...kendimi asker sandım okurken teşekür

arkadaşın bu yazın için bende tşk ederim ,sağol sanki çok rahat gib anlatmışsın ,şöle sorum olaak ,çok adamın gittiği dönem mi iyi yoksa az adamın gittiği dönem mi iyidir ?

• bugün bakırköy şubede işleri hallettim sınav yeri çorlu
    baya uğraştırıyor arkadaşlar
    gidecekler sabah 8buçuk 9 gibi gitsin
    Kimimiz garip bir başına yolara düşerek, kimimiz de ailesinin ve sevdiklerinin yolcu etmesiyle yollara düşerek gelir asker ocağına. Sanki başka bir yaşama adım atıyormuş gibi heyecanlı ve ürkek bir şekilde Nizamiye kapısına yönelir. Kapıdan girerken sülüsünü gösterir nöbetçi askerlere ve çantası aranır, içeri alınır. Sanki tüm gözler üzerine çevrilmiş gibi hisseder insan. Yeni gelenler sivil elbiseli olduğu için bir arada oturtulur. Daha sonra bir Astsubay veya bir asker gelerek " hadi toparlanın gidiyoruz" der. Rast gele bir sıraya sokularak adi adım marş. Askerlik işlemleriniz yapılır, bölüğünüz belli olur. Tabi işlemler genellikle biraz uzun sürer bu yüzden beklersiniz. Kilonuz , boyunuz aklınıza gelen tüm özellikleriniz kısacası bilgi formunuz doldurulur. Tabi birde sağ ve sol kolunuzdan iki adet aşı olursunuz. Bu aşılar bazılarının dediği gibi cinselliği azaltan bir aşı değil içiniz rahat olsun :) Tüm işlemler biter ve bölüğünüze gitmek için beklersiniz.

Görevli asker gelerek sizi alır ve bölüğünüze götürür. Tabi yine sıraya sokarlar ( eee.. her şey düzenli olacak ya ) kalacağınız geçici koğuşunuz ve eşyalarınızın konacağı dolabınız gösterilir ( daha sonra yatak ve dolaplar değiştirile bilir). Yine yerleştikten sonra sıraya sokularak yemekhaneye götürülürsünüz. Nizamiyeden girdikten sonra artık her şey nizami ve emirle. Şansınız varsa ve işlemleriniz kısa sürede hallolduysa akşam yatağınıza erken yatarsınız ( genelde ilk gün gece yarısından erken yatan yoktur). Sabahın 05:00 de bir ses " koğuş kalk" der ve irkilerek uyanırsınız. İşte o an ben nerdeyim burası neresi der insan ve kalkar yatağından etrafa boş gözlerle bakar. Herkesin içini hüzün kaplar desek yeridir. Tam bir sudan çıkmış ördek misali.

Yatağınızı yapmayı yatmadan önce gösterdikleri için sabah mazeret üretemezsiniz ve belki de askerlik hayatınızın en uzun süren yatak yapma işlemini gerçekleştirirsiniz ( bu süre her sabah pratik yapınca azalıyor. Sakal tıraşınızı olmak için bir hayli uğraşacaksınız eee... nede olsa her kez tıraş olmak için aynı anda wc ye akın ediyor. Tıraşınızı oldunuz toplu halde içtima alanından sabah kahvaltısına götürülürsünüz. Daha sonra tekrar içtima alınır ( koyun gibi sayılırsınız. Günde 5 - 6 defa). Askeri elbiseleriniz ve iştikakınız olan kamuflajlarınızı alırsınız. Alırken dikkat edin, iyice kontrol edin eksik malzeme almayın, aksi halde sorun yaşarsınız. Artık tam bir askersiniz hayırlı olsun. Ne olursa olsun şunu aklınızdan çıkarmayın ülkemizde sağlıklı her erkek bu yollardan geçiyor, canınızı sıkmayın geçip gider :)

• arkadaşlar selam herkeze,

ÜSKÜDAR VE KADIKÖY şubelerinden sarı zarfını alan varsa bilgi versin lütfen
    yarın sabah iki arkadaş gideceğiz 7 de orda olmayı planlıyoruz
  • iyi geceler arkadaslar bu sabah gittim askerlik subesine dedim sevk evraklarını almaya geldim haftaya gel dedi :( dedim dilekçem kabul oldumu ogrenebilir miym baktı kabul edilmiş aralıkta askersin haftaya gel evraklarını al dedi .işyerine vermek için kağıt istedim onu da haftaya evraklarını alırken söyle dedi.bilen arkadaslar cvplarsa sevinirim.daha onceki basvuruda vermiş oldukları gibi askerlik durum belgesimi veriyolar yoksa bu seferki baskamı oluyo işyerlerine vermek için
  • iyi akşamlar devrelerim..bende sarı zarfımı aldım..ilçede şubeye gttm kimse yoktu 20 dk da aldm..3kimlik ve diploma fotokobisini istediler o kadar..yanlız kafama takılan bi şe var sevk belgesi die 2 adet form kağıdı doldurdum orada adres bilgilerm var dı sivil memur a dedm adres değişti dedm yenisini verdm eve geldm ki bi baktm yanlış vermşmm :S acaba bi sorun olurmu sonuçta sarı zarfımı aldm yanımda şuan :) :(
  • bildiğim kadarıyla bulundugun yerin subesindende alabiliyosun arkadasım
  • arkadaşlar bugün şu banka olayını hallediyim dedim. birkaç bankadan hesap açtıracaktım ilk önce akbanka gittim. ikametgah istediler elimde fatura dekontu vardı kabul etmediler faturayı getir dediler. yaw bi tek telefon üstüme onada artık telekom eve fatura göndermiyor. bu arada akbank hesap açmak için 25 lira istedi.. ordan kolay kolay hesap açtırmam ben. zaten bir sürü para kesecek bide üstüne 25 lira istiyor. bu akbank bankalar içinde en önde giden hırsızlardan.
  • geçen sene ben de bu zamanlar bu telaşeler içerisindeydim, buraları okuyunca çok kötü hissettim. İnanın şu an sanki herşeyi tekrar yaşıyorum. Çok garip bir his bu. Ayrıca bizim 331.ksd topiğine noldu anlamış değilim. Ben bilecikte yaptım. Bileceik İl Jandarma Komutanlığı. Buraya çıkan arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Yaw valla çok kötü oldum şimdi. O günler tek tek gözümün önünden geçiyor. Neyse, ama şu bir gerçek ki, BİTİYOR....
    Araç: Honda Civic 2012 Elegance Otm. PC: Toshiba Satellite A660-149 CEP: Nokia 5800
  • ZİRAAT BANKASINDA AÇTIRIN DEVRELERIM HESAP AÇTIRICAKSANIZ.. HEM ÜCRET YOK HEMDE 6 AYDA BİR 10 LİRA KESİNTİ VAR :D
    AYRICA ORTAK ATMLERDE DE GEÇİYOR :d:d:dd

Orijinalden alıntı: izmirli_3587

Askerde geçireceğiniz ilk gün.
    Kimimiz garip bir başına yolara düşerek, kimimiz de ailesinin ve sevdiklerinin yolcu etmesiyle yollara düşerek gelir asker ocağına. Sanki başka bir yaşama adım atıyormuş gibi heyecanlı ve ürkek bir şekilde Nizamiye kapısına yönelir. Kapıdan girerken sülüsünü gösterir nöbetçi askerlere ve çantası aranır, içeri alınır. Sanki tüm gözler üzerine çevrilmiş gibi hisseder insan. Yeni gelenler sivil elbiseli olduğu için bir arada oturtulur. Daha sonra bir Astsubay veya bir asker gelerek " hadi toparlanın gidiyoruz" der. Rast gele bir sıraya sokularak adi adım marş. Askerlik işlemleriniz yapılır, bölüğünüz belli olur. Tabi işlemler genellikle biraz uzun sürer bu yüzden beklersiniz. Kilonuz , boyunuz aklınıza gelen tüm özellikleriniz kısacası bilgi formunuz doldurulur. Tabi birde sağ ve sol kolunuzdan iki adet aşı olursunuz. Bu aşılar bazılarının dediği gibi cinselliği azaltan bir aşı değil içiniz rahat olsun :) Tüm işlemler biter ve bölüğünüze gitmek için beklersiniz.

Görevli asker gelerek sizi alır ve bölüğünüze götürür. Tabi yine sıraya sokarlar ( eee.. her şey düzenli olacak ya ) kalacağınız geçici koğuşunuz ve eşyalarınızın konacağı dolabınız gösterilir ( daha sonra yatak ve dolaplar değiştirile bilir). Yine yerleştikten sonra sıraya sokularak yemekhaneye götürülürsünüz. Nizamiyeden girdikten sonra artık her şey nizami ve emirle. Şansınız varsa ve işlemleriniz kısa sürede hallolduysa akşam yatağınıza erken yatarsınız ( genelde ilk gün gece yarısından erken yatan yoktur). Sabahın 05:00 de bir ses " koğuş kalk" der ve irkilerek uyanırsınız. İşte o an ben nerdeyim burası neresi der insan ve kalkar yatağından etrafa boş gözlerle bakar. Herkesin içini hüzün kaplar desek yeridir. Tam bir sudan çıkmış ördek misali.

Yatağınızı yapmayı yatmadan önce gösterdikleri için sabah mazeret üretemezsiniz ve belki de askerlik hayatınızın en uzun süren yatak yapma işlemini gerçekleştirirsiniz ( bu süre her sabah pratik yapınca azalıyor. Sakal tıraşınızı olmak için bir hayli uğraşacaksınız eee... nede olsa her kez tıraş olmak için aynı anda wc ye akın ediyor. Tıraşınızı oldunuz toplu halde içtima alanından sabah kahvaltısına götürülürsünüz. Daha sonra tekrar içtima alınır ( koyun gibi sayılırsınız. Günde 5 - 6 defa). Askeri elbiseleriniz ve iştikakınız olan kamuflajlarınızı alırsınız. Alırken dikkat edin, iyice kontrol edin eksik malzeme almayın, aksi halde sorun yaşarsınız. Artık tam bir askersiniz hayırlı olsun. Ne olursa olsun şunu aklınızdan çıkarmayın ülkemizde sağlıklı her erkek bu yollardan geçiyor, canınızı sıkmayın geçip gider :)

Bunları bizimle paylaştığın için teşekkürler

• Devrelerim hepinize merhabalar kayıt ekranına üye oldum kızmayın sakın :DD

Bugün Van şubeden sözde sarı ama asılda kahveye çalan renkteki zarfımı aldım :DD Dün gittiğimde bana bugün için randevu verdiler ve bugün gittiğimde kuyrukta bekleyenlere biraz ayıp ederek içeri girdim hemen.

İşlemler yaklaşık yarım saat sürüyo tabi memurun optimum çalışma şeklinde bu süre 10 dakikada bile halledilir. 1 tane form kağıdı dolduruyosunuz bi kağıda imza atıp adres yazıyosunuz ve birde optik kağıtta işaretlemeler yapıyosunuz onuda kahveye çalar zarf koyuyolar sınav sorularınızı bu optiğe işaretleyeceksiniz.

Eğer işlemleri daha önce işlem yaptığınız şubeden yapıyosanız diploma falan filan götürmenize gerek yok almıyolar zaten bizde var diyolar sadece kimliğinize bakıyolar. Bu işlemlerden sonra paranızı alıyosunuz 40.85777777 Ykr Küsüratları nerden bulup verdiler anlamadım ama bakın biz size bunları bile veriyoz artık sizi neler bekliyor düşünün artık demek istediler heralde :DDD

En son yarbaya imzaya gittim sn imza için paranı aldınmı canım dedi aldım komutanım diyecektim aldım canım dedim ilk potu orda kırdık anlıcağınız bişey demedi allahtan :DD Ve bu işlemlerden sonra zarfım bantlanıp kapıdan dışarı çıktım. Herkese hayırlı teskereler tertiplerim...

• eğer teslim olmaya yalnız gidiyorsanız, tekbaşınıza, bi de diğerleri sülalecek gelmişse, işkence o an başlıyor işte. Varsa imkanınız birileri ile beraber gidin. Skın erken gitmeyin.
    Araç: Honda Civic 2012 Elegance Otm. PC: Toshiba Satellite A660-149 CEP: Nokia 5800
  • quote:

Orijinalden alıntı: miniengix

Devrelerim hepinize merhabalar kayıt ekranına üye oldum kızmayın sakın :DD

Bugün Van şubeden sözde sarı ama asılda kahveye çalan renkteki zarfımı aldım :DD Dün gittiğimde bana bugün için randevu verdiler ve bugün gittiğimde kuyrukta bekleyenlere biraz ayıp ederek içeri girdim hemen.

İşlemler yaklaşık yarım saat sürüyo tabi memurun optimum çalışma şeklinde bu süre 10 dakikada bile halledilir. 1 tane form kağıdı dolduruyosunuz bi kağıda imza atıp adres yazıyosunuz ve birde optik kağıtta işaretlemeler yapıyosunuz onuda kahveye çalar zarf koyuyolar sınav sorularınızı bu optiğe işaretleyeceksiniz.

Eğer işlemleri daha önce işlem yaptığınız şubeden yapıyosanız diploma falan filan götürmenize gerek yok almıyolar zaten bizde var diyolar sadece kimliğinize bakıyolar. Bu işlemlerden sonra paranızı alıyosunuz 40.85777777 Ykr Küsüratları nerden bulup verdiler anlamadım ama bakın biz size bunları bile veriyoz artık sizi neler bekliyor düşünün artık demek istediler heralde :DDD

En son yarbaya imzaya gittim sn imza için paranı aldınmı canım dedi aldım komutanım diyecektim aldım canım dedim ilk potu orda kırdık anlıcağınız bişey demedi allahtan :DD Ve bu işlemlerden sonra zarfım bantlanıp kapıdan dışarı çıktım. Herkese hayırlı teskereler tertiplerim...

eğer bu potu askerdeyken geçtim yarbaya, tek kazık uzman çavuşa yaparsan vay haline...

• quote:

Orijinalden alıntı: yedinumara

arkadaşlar bugün şu banka olayını hallediyim dedim. birkaç bankadan hesap açtıracaktım ilk önce akbanka gittim. ikametgah istediler elimde fatura dekontu vardı kabul etmediler faturayı getir dediler. yaw bi tek telefon üstüme onada artık telekom eve fatura göndermiyor. bu arada akbank hesap açmak için 25 lira istedi.. ordan kolay kolay hesap açtırmam ben. zaten bir sürü para kesecek bide üstüne 25 lira istiyor. bu akbank bankalar içinde en önde giden hırsızlardan.

ben o akbankın ta ...
    reklamlarına da uyuz olmuşumdur zaten hep.

• 
Sayfa: önceki 10131014101510161017
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.