bol bol cam bardakta çay için,, o iğrenç çaylar ve demirden bardaklar, anlarsınız gidince boşverin şimdi :) terliksiz botsuz :)) yalınayak bol bol halıda dolaşın, bol bol kısa şort hafif elbise ile evde yayıla yayıla oturun uzanın, yerlere yatın bol bol tv izleyin ve durmadan zaping yapın, askerde ne açarsalar o çünkü.. yüzme biliyorsanız kendinizi kısacık şortlarla özgürce çocukca havuzlara atın.. bol bol melemen, sucuklu yumurta, patates kızartması yiyin.. bol bol büyük baş bir soğanı kesip çorbanızın yanında yiyin, soğan bulamzsınız askerde kolay kolay mümkünse sakallarınızı özgür bırakın. bol bol evde vakit geçirin
yapın işte bunları, aklıma bukadar geldi... askerde ne demek olduğunu anlarsınız bunların.
ben kaçar, iyi geceler.
Arkadaşlar ilk mesajım foruma 2005 yılında üye olmuşum :)
Neyise urfa şubesinden bende sevk evraklarımı aldım. Urfadan gidecek arkadaşlar sabah erken gidip sıraya girip kolayca alabilirler. fazla kalabalık olmamasına rağmen sistem çok yavaş çalışıyor olmasu yada benim şanşıma oyle denk gelmesindenmi bilmiyorum işlemler anca 4 saatde bitti Diyarbakırda giriyoruz sınava yol parası falan 15,50 verdiler. Normalde işlemler kısa surmesine ragmen çok uzuyor haberiniz olsun. kütügümde urfada oldugu için sadece kimlikle aldım sevk evraklarımı...
Arkadaşlar bende bir soru soracağım rica etsem bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim.
Ekim 2010 da tecilimi bozdurup askerlik için başvuru yaptım yedek subay aday adayı olarak, ve bugün itibari ile şubeye gidip sorduğumda ''yarın diplomanla beraber gel sevkini al, aralıkta askersin'' dediler, ancak ben bazı nedenlerden dolayı askerliği ertelemek istiyorum,
benim durumum ne olur, para cezasımı alırım? alırsam ne kadar olur, veya sonuç ne olur? yasal hakkım nedir? bi yardım edermisiniz lütfen... şimdiden bilgi paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: bjkjb
quote:
Orijinalden alıntı: styldodgy
quote:
Orijinalden alıntı: gs_06
quote:
Orijinalden alıntı: TheHardestPart
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: yedinumara
RESİMLER GELDİ BEYLER,
GS_06 nickli arkadaşımızın resimleridir.
burdaki gibi oluyor yıkansa bile, fotodaki gibi, 1 ayda bir ancak yıkanıyordu bizim usta birliğinde, yada albay felan denetime geleceğinde acil yıkanırdı, sen sadece kendi yatağından sorumlusun, yıkanr gelir sen yerleştirirsin nevresimi felan. gıcık iş, nevresim yorgan kılıfı gider, yerine başkasının yırtık malı da gelebilir. yıkanır ama bişeye benzemez. kurumadan gelir, ıslak ıslak yatarsın o gece onlarla. bakın resimde yastık kılıfı yorgan kılıfının haline. yanımdaki milli güreşçi senay bu fotodaki. iyi arkadaş ya.
anladım oda ayrı bi sıkıntı yani bakalım daha neler cıkacak kurcalayınca yavaş yavaş artıo sıkıntılar
bakın burdaki parkamda 9 yere ismimi koca koca yazdım, foto biraz büyük olsa gözükecek, burda çavuş rütbemde yok ama çavuşum tabiki yanımdaki arkdaş gibi, çavuşun hiç bir önemi olmadığı için takmadım burdaki yedek parkama,, diğer resimdekilerde vardı, kazak ve bere almayın, gördüğünüz gibi askeriyenin malıdır ve dışradakinden çok daha kalitelidir daha sıcak tutacaktır.
ben dikerim ya çubuklari yok demesinler görüp fotoda sona
gs_06 arkadaşında kot pantolon falan, izin var mı ki? eşofman, pantolon renklerini sorun etmezler demi, standart bi renk var mı?
arkadaş çarşıya çıkacaktı öbürsü gün, o yüzden aldı eşyaları, çalınmasın diyede giydi. :)) sorun olmaz akşam istediğinle dolaş, bir tane yeşil bişey olsa yeter,, okadar sorun dğil bu işler,, sadece çalınma riski yüksek ben tavsiye etmem,, benim gibi dolaş derim, yani altta askeri eşfoman, üstte rahat kazak ve üstünede o meşur parka, kafada bere iyidir, dışarda dolaşırkeb gece iyi oluyor, ben hiç yerimde durmazdım, bu benim fix kıyafetim o yüzden, bu kıyafetle gazino, veya market, veya dışarda ağaçların altına oturup muhabbet, yada koğuşlarda dolaş,, ve bunlarla uyu :)) yani ikide bir değiştirmediğim fix kıyafet, ... sorun yok kıyafetten yana, istersen şortu çek dolaş kırmızı.. sorun yok,, tabi nöbetin görevin yok ve gece 20.00 ve sonrası için dir bu,,, bazı geceler dışarı çıkardık kahve makinalarına 50 kuruş atıp kahve alır ve içerken şarkılar söylerdik,, mesela 03.00 te çıkar 04.00 de dönerdik. istediğini yaparsın gece yani. tabiiiii kiiiiii usta birliğinde isen.....
quote:
Orijinalden alıntı: isbabur
Arkadaşlar bende bir soru soracağım rica etsem bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim.
Ekim 2010 da tecilimi bozdurup askerlik için başvuru yaptım yedek subay aday adayı olarak, ve bugün itibari ile şubeye gidip sorduğumda ''yarın diplomanla beraber gel sevkini al, aralıkta askersin'' dediler, ancak ben bazı nedenlerden dolayı askerliği ertelemek istiyorum,
benim durumum ne olur, para cezasımı alırım? alırsam ne kadar olur, veya sonuç ne olur? yasal hakkım nedir? bi yardım edermisiniz lütfen... şimdiden bilgi paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.
ozaman bunu belirt tecil al zarfi almadin sürece bişey olmaz ama sen en iyisi git memurla görüş
Arkadaşlar bende sevk işlemini hallettim sınav yeri yazılı olan o meşhur sarı zarfı aldım sınav yeri ÇORLU 5. KOLORDU KOMUTANLIĞI yerini bilen varmı :))
ii akşamlar arkadaşlar. narlıdere de sınava girecekler hangi gün uygun olur sizce yogunluk bakımından ? bilgisi olan var mı?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: triger
bende merak ediyom bari hafta sonları yatsak
quote:
Orijinalden alıntı: katsolimon
selamun aleyküm tertipler. peki dedelerimize sormak istiyorum, haftasonları kaçta kalkılıyor? şöyle 10-11e kadar gerine gerine yatabiliyor muyuz? kalkınca da güzel bi sucuk yumurta ohhh
birliğine göre değişir kalkacağınız saatler,,
hafta içi sabah içtiması bizde 8.15 ti haftasonu sabah içtiması 9.30 du bizde, bu içtimaya girecek kadar kalksan yeter... haftasonu nöbetim yoksa ve çarşı inimde yoksa ben kalkmazdım, komutan yataktan atardı beni gelip :))))... ya bu tip şeyleri öğrenirsiniz orada. merak etmeyin, çakallıklar çok, burda anlatılmaz yaşamak lazım.
abi sizde saatler süpermiş ya. çoğu yerde fix 6 diye biliyorum kalkma saati.
iyi muhaaptı...kafam bozulmuştu ama şimdi iyi sevindim...mubetler gayet güzel..sabah bir arkadaş tek tip muhabeti yapmıştık ama şimdi herşey güzel görünüyor...herkese hayırlı geceler bakim
quote:
Orijinalden alıntı: biyolog_34
Arkadaşlar bende sevk işlemini hallettim sınav yeri yazılı olan o meşhur sarı zarfı aldım sınav yeri ÇORLU 5. KOLORDU KOMUTANLIĞI yerini bilen varmı :))
tam merkezdedi çorlu otobusune binip orion alişveriş merkezinde inersin servis var ücretsiz ona binersin tam önünde indirio ama yazin falan sanirim orasi denip 105 kolorduya göndermişler ama 5 yaziosa dedim gibi olay bu çok basit yerde yani
quote:
Orijinalden alıntı: josh88
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: triger
bende merak ediyom bari hafta sonları yatsak
quote:
Orijinalden alıntı: katsolimon
selamun aleyküm tertipler. peki dedelerimize sormak istiyorum, haftasonları kaçta kalkılıyor? şöyle 10-11e kadar gerine gerine yatabiliyor muyuz? kalkınca da güzel bi sucuk yumurta ohhh
birliğine göre değişir kalkacağınız saatler,,
hafta içi sabah içtiması bizde 8.15 ti haftasonu sabah içtiması 9.30 du bizde, bu içtimaya girecek kadar kalksan yeter... haftasonu nöbetim yoksa ve çarşı inimde yoksa ben kalkmazdım, komutan yataktan atardı beni gelip :))))... ya bu tip şeyleri öğrenirsiniz orada. merak etmeyin, çakallıklar çok, burda anlatılmaz yaşamak lazım.
abi sizde saatler süpermiş ya. çoğu yerde fix 6 diye biliyorum kalkma saati.
sabah içtimasından kendini sıyırtırsan kata kulli ile, öğlen 12 ye kadar uyursun nöbetinde yoksa hafta sonu, haaa bunu yaparkende kendi birliğinde biyerde uyuma, mesela bizde üst kat bando mızıka biliğiydi, bu durmlarda orda bir yatağım vardı yatacak, kaç orda yat.. yatakta bulursalar oyarlar askerliğin bitmez :))).. teksas gibi bazı konular, askerlikten başka herşeye benzer, yeterki yolunu yordamını bil, sizler son bir ay kurdu olacaksınız, ve askerlik aaa çok basitmiş diyeceksiniz ama ozamana kadar da canınız çıkacak. bu işler böyle malesef. çarşınız olmayacak çarşıya çıkacaksınız, nöbetiniz olacak nöbete başkasını koyacaksınız, içtima olacak görevde gözükeceksiniz,, gece yemekhaneyi açtıracaksınız, banyoyu acemilerin sırası olsada o gün sizde kullanacaksınız. çarşıdan 17.00 de birliğe giriş yapmanız gerekirken 18.30 da girip bundan yırtacaksınız bikaç hareketle, bunlar gibi çook şey öğrenince rahatlarsınız,, ben bu işlerin ustasıydım orda, nöbette uyudum, 7 gün kitleyeceklerdi diskoda, ama aaa bir baktılar nöbet defterinde rapor tutulmamış, çünkü murat ve uzun dönem bikaç arkadaşı operasyonla nöbet defterini yok etmiş ve yerine komutanın imzasını basarak yeni nöbet defteri oluşturmuş, kimsenin de ruhu duymamış gibi... :)))
ben çıkmalıyım acil.. bye bye
teşekkürler kardeş sağolasın...
ya arkadaşlar şimdi aralık 12 sinde gittik birliğimize...o ilk gün ne olacak ne yapacaz....sürü psikolojisimi?ve sabah ilk güne uyanırken neler bekliyor bizi?uzun uzun anlatan olursa sabırsızlıkla okuyacagım
askerde olan herkeze banka hesap kartı cıkarılıyormus dıye duydu dgrumu acaba bılgısı olan varmı goturmeye gerek yok dıyorlar
quote:
kardeş ben çorluluyum benimle irtibatta ol arkadaşım sınawa forumdaki arkadaşlarla çorluda girecek gelmek isteyenlerle beraber giricez..
quote:
Orijinalden alıntı: Çift kuşe
quote:
kardeş ben çorluluyum benimle irtibatta ol arkadaşım sınawa forumdaki arkadaşlarla çorluda girecek gelmek isteyenlerle beraber giricez..
ben çorlulu degilim ama bilirim hersene nerdeyse ordayim akrabam var neresinden çorlunun
varmı yokmu dıye bılen varmı acaba cevap lutfen
quote:
Orijinalden alıntı: ayaz85
askerde olan herkeze banka hesap kartı cıkarılıyormus dıye duydu dgrumu acaba bılgısı olan varmı goturmeye gerek yok dıyorlar
doğru demiş kim dediyse, ama sen önceden çıkar bulunduğun yerden bence, çünkü 1 ayda ancak alırsın o kartını ve içerde 60 tl gibi bir rahin para bırakıyorsun galiba, kullanamıyorsun, geri almak koşulu ile içerde rahin kalıyor o para, o para rehim kalmasa bile değmez 1 ay bekleme, şimdi rahat rahatken çıkarttır akbank tan ve ziraat ten,, ziraat dışarda kolay bulursun, akbank ta içerde oluyor genelde.
son bu arkadaşa cevap yazdım, acil çıktım. iyi geceler....
:))) onu bunu boşverinde demir para götürün bol bol, :)) 1 liklerden, ne demek istediğimi ilk günden itibaren anlarsınız içeri girince.. ben kaçar.
ilk gittigin gün evraklarını alacaklar daha sonra kamuflaj botunu eşofman ayakkabı vs vs.. o tip şeyleri vercekler. ben 331 dim ve çok kalabalıktı. sizde öyle olacaksınız. normalde yatacagın buddy in fln hepsi ayarlanır ama. kalabalık olduğu için bizde mal herifler ayarlamamıstı. ama bi yönden iyi oldu buddy mi kendim seçtim.. Biz gece 2 ye kadar kantinde igrenç bi şekilde bekledik en sonunda yatabildik ve 5 te kaldırdılar. o ilk gece ve sabahı çok igrençtir hiç tanamadıgın 40 adam dip dibe yatıosun sabah "koğuş kaaaaaaaalk" diye uyanıyosun ve o verdikleri kamuflajı fln hemen giymek zorundasın. ilk günler hiç bişey yapmazsınız. katılış muaynesi aşı vs öyle işlerle geçer günler. zaten acemilikte üstünüze gelmezler sabahtan akşama kadar sağa dön sola dön uygun adım bunlarrla geçer.. Hepinize tavsiyem nereye düşeceginizi düşünmeyin, önemli olan orda askerlik yapacagınız arkadaşlar ve basınızda komutanlar; bunlar iyi olsun neresi olursa olsun.. Acemilik en zor günlermiş gibi gelir ama aslında en keyifli zamanlardır çünkü NÖBET yoktur ve yemin etmediginiz için komutanlar size istedikleri gibi davranamaz.. artık 1 ayınız kaldı sivilde çabuk geçer ama askerde geçmez :) 1 ay dışarı çıkamayacaksınız bu psikoloji çok kötüdür o yüzden umarım kafa dengi arkadaslar bulup bol bol gülersiniz. 335 lerde orda olacagı için onlarla bol bol muhabbet edersiniz, onlar size yardım eder şimdi deli gibi sizi bekliyorlardır...
quote:
Orijinalden alıntı: kenan112acil
ya arkadaşlar şimdi aralık 12 sinde gittik birliğimize...o ilk gün ne olacak ne yapacaz....sürü psikolojisimi?ve sabah ilk güne uyanırken neler bekliyor bizi?uzun uzun anlatan olursa sabırsızlıkla okuyacagım