Bildirim
333. DÖNEM(Nisan-2010) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (501. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

10 Misafir (7 Mobil) - 3 Masaüstü,
7 Mobil

Giriş
-
Bitiyor ama bizde bittik hadi artık, gel 16 eylül. _____________________________ -
18 Eylül olan terhis tarihim 1 gün yol izniyle 17 eylüle geliyo. Buda demek oluyo ki safak : 29 sadece 29. Bekliyoruz! . . . _____________________________ -
26 Derim daha da konuşmam. _____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: bym_tiago
alın size güzel bir ktm hikayesi;
zamanında kısa dönem vatani görevimi icra etmek üzere şırnak 'a gitmeye niyetlendim.tabi uçak olsun istedim, haritaya baktım, en yakın yer batman..
teslim günü sabahı uçağa bindim, öğleye doğru batmandaydım.haritada yaptığım ölçek hesabına göre 100km idi sadece şırnak. daha zamanım var diyerek batman'ı gezmeye koyuldum, yemek yedim vs..
ee, yolcu yolunda gerek diyerekten bi askerlik şubesine otogarın yerini sordum, ne de olsa herkese sorulmaz oralarda.
komutan gülerek otur akradaş dedi, bi çay söyledi.sonra batman komando tugayının bi landı geldi aldı beni.ve, 15 dakika sonra KTM ile tanışmıştım..
3 gün batman KTM de yere gazete kağıdı sererek sabahladıktan sonra(boş yatak yoktu,olsa da yatamazdım hrlde) burdan şırnak 'a konvoy yok, seni siirt 'e gönderelim dediler.
hrlde burdan daha kötü olamaz diyerek güvenlik konvoyu eşliğinde siirt 'e yola koyulduk.aynı günün akşamı siirt KTM ile tanışmıştım.
siirt 'te beni karşılayan KTM komutanından "burdan şırnak 'a konvoy yok ki" haberini aldıktan, ve niye boşuna geldiğim ile ilgili azarımı yedikten sonra 2 sürecek siirt KTM işkencesini yaşamaya başladım. 2. günün sonunda aynı komutan "başımıza bela oldun sen, zaten burdan şırnak 'a konvoy yok,n!apcaz seni" derken şaşkın şaşkın bakıyordum.ve sonunda beni tekrar batman 'a iade etmeye karar verdiler.
ertesi gün yine geldiğim yoldan batman 'a dönerken şubeden verilen askerlik zarfının kaybolacağını nasıl tahmin edebilirdim..
tekrar eski dost batman KTM 'ye girerken komutanın "ne geldin sen yine" tepkisine karşı cevap veremedim.
2 gün daha batman 'da, ama bu sefer ortası sarı-siyah desenli yastıkları olan ve birleştirildiğinde 2 ranzada 5 kişinin yatabildiği ve bi türlü kaç yatağın var olduğunu sayamadığım (o kadar çoktu) koğuşlardan birinde işkence çekmeye devam ettim.
2. günün sonunda beni tekrar siirt 'e göndermeye kalktılar.durumu anlattıktan sonra "bari diyarbakır 'a git o zaman" diyerek yeni bi yolculuğa yelken açmamı sağladılar.
o akşam diyarmakır KTM ile tanıştım.
aklı olan insan saymaya kalkışmaz, ama ben denedim. muvaffak olamasam da en az 500 ranza vardı sanırım.bu da 4 duvar arasında 1000 (bin) kişinin yattığını gösteriyor.
diyarbakır 'da, akşam yemeğinin buşaşıklarını orda tanıştığım hakim arkadaşımla birlikte yıkadıktan sonra sabah tekrar yola koyulacağımızı öğrendik.bu sefer istikamet şırnak idi.şırnak 'a gidebilmeyi bu kadar arzulayacağım 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi..
sabah şırnak konvoyuna dahil olabilen şanslı asker adaylarından biriydim.hakim arkadaşım diğer konvoyu beklemek zorunda kalmıştı.hikayemin buraya kadar olan kısmını anlatınca bana biraz da acıyarak torpil yapıyorlardı..
türkçe bilmeyen bi şöförün kullandığı transit ile yola koyulduk.fakat cizreye geldiğimizde hava kararmaya başlamıştı ve şöförümüz karanlıkda daha fazla gidemeyeceğini söyleyerek bizi cizre KTM 'ye bıraktı.o akşam cizre KTM ile tanıştım.
dicle nehri kıyısında tarihi bi yer olan topçu taburu başta çok sevimli görünmüştü gözümüze.hemburda o kalabalık da yoktu, sadece biz.yatmak için koğuşlara girdiğimizde, buranın haddinden daha fazla TARİHİ olduğunu anladık.sabah uyandığımda suratımda bir avuç toprak vardı diyeyim, siz anlayın.
orda kaldığımız 3 günün sonunda şırnak için yola çıkacaktık ve hepimiz binanın (viranenin) üzerimize çökmediği için şükür ediyorduk.
sonunda, cudi ve gabar dağlarının kesiştiği KASRİK gecidinden geçebildikten sonra şırnak 'ı gördük.o kadar sevindim ki, gözlerimin yaşardığını gizlemeyi başaramadım.
şırnak 'tan daha büyük olan birliğime (tümen) teslim olduğumda firar 'ımı vermek üzere olduklarımı öğrendim.batıya geçmek için tek yol olan turizm jandarmalığı sınavını da çoktan kaçırmıştım.
ee, dile kolay 10 gündür yollardaydım.nerdeyse bütün güneydoğuyu gezmiştim.askerde albay 'ın habercisi olup da diğer yerleri de tek tek gezdiğimi anlatmayayım hiç.
KTM lerle ilgili bi sürü soru gördüm, ben de size KTM ler hakkında biraz bilgi vereyim dedim,yaşanmış olaylarla örnekleyerek.
arkadaşlar, gidebiliyosanız birliğinize direk gidin, KTM ye fln bulaşmayın.ama planlayın, yoksa benim gibi 100 km 'yi 10 günde gidersiniz.
dipnot: tüm yaşadıklarıma rağmen, ki size yolda yaşadığım ayrıntılardan, şehit tabutlarından, toplumsal olaylardan hiç bahsetmedim, oralarda olmaktan gurur duydum.çağırsınlar yine giderim.vatan bizim, beklemek gerek..
giden gençlere ktm ye girmemeleri için cok dil döküyorum. artık bu hikayeyi gösterecem:D
bende agrıda yapmıştım ve -7 şafak sayanların hikayelerini duymuştum.
ne yapın ne edin ucak bileti alın o zaman biraz ciddiye alıp yolluyorlar:D olmadı komutana yalvarın. komutanım yarın sabah sizi ararım evimden aramadım firarımı verin felan deyin:D
şafaklar epeyi azaldı seri atıştadır.
offf şimdi düşündümde adam mı öldürdünüz beaaa
atacagını atmış:D hürgeneral_____________________________
-
-
kaldı 25 bitiyor lannnn _____________________________ -
batarsa 24 ağrıdan selamlar.. _____________________________ -
atarsa 24 ..bu torunlar bizim alaya ne zaman gelecekler yaa _____________________________ -
atarsa 26... 3 çarşı kaldı.. bitiyor... _____________________________ -
torunnn nerdesin hadi çık gel artık sıkıntı bastı kıbrısın sıcağında ama daha 24 güneş batar bu saatten sonra başka görürmüyüm görmem _____________________________ -
23 _____________________________ www.youtube.com/@sarmalbiyoloji -
atarsa 30 benim:)). hadi torunlar bekliyorum sizi gelin artık :)). _____________________________ -
sondan 3. çarşı bu arada. _____________________________ -
Atarsa 24, başka yok. Kısmetse biticek inşallah ama çok kastı yaa... _____________________________ Bünyesi sıkkın kişi... -
Kalan : 25
Yazıyla : Yirmibeş..._____________________________ -
Atarsa 21 3 hafta sonra bugün doğan güneş diyoruz...
_____________________________ -
Buyrun geri sayım :)http://www.oztek.gen.tr/ (not: ben mi sayıyım dicem ama ayıp olmasın şimdi:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaladin -- 26 Ağustos 2010; 12:29:24 >_____________________________ -
hadi artık güneş... öyle bi doğ ki bizi sevdiklerimize kavuştur... gel artık... _____________________________ -
gerçekten bit artık yaa... sabrımız sınanıyo resmen.. _____________________________
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X