Şimdi Ara

333. DÖNEM(Nisan-2010) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.199
Cevap
11
Favori
549.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu zarfın ıçındekini çok merak ediyorum benim zarf kapalı acaba bende ne yazıyorr..?? açsam ne olur kii
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceyhunyildiz86

    bu arada benim sınav günümü 2 nisan olarak söylediler var mı başka izmir narlıdere de girecek?


    Ben varım kardeşim 3. gün öğlen gideceğim buluşım toplanalım gitmeden organize olalım
    izmir güzelyalıdaım ben sen?
  • bu arada cuma günü ankara merkez askerlik şubesindeydim ankaralılar bilirler tüm şubeler burada kimsecikler yoktu memurlar muhabbete dalmış tek tük insan vardı yaklaşık 4 saat kaldım askelik işi için değildi gözlemlerime göre hakikaten çok çok az kişiyiz birkaç rütbeli ile muhabbet ettiğimde aldığım kanı çok değerli olacağız emin olun, sadece bazı arkadaşlar nöbet konusunda sıkıntı çekebilir ama nasip işi bu işler takmayın herşey güzel olacak emin olun gönlünüz rahat olsun, çok kişi olup çadırda yatacağınıza 2 ranza birleştirip 3 kişi yatacağınıza boş koğuşlarda krallar gibi takılırsınız yani güzel olur merak etmeyin pozitif düşnün



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WORLDTHUNDER -- 13 Mart 2010; 2:41:30 >




  • ankara etimesgutta girecem bende 2sinde.
  • sanırım herkes o gunu beklıo buyuk gun gelsede kutulsak ya:d bende beklıorum o günü gel artık gel:d
  • boy 184 kilo 72 benimkide kilo az olduğundan mı olmaz şimdi._?? komando olmak istiyorum ama mülakatta bakar mı komutanlar istekli olanları değerlendirme gibi bir şey yoktur herhalde...
  • Valla iki gun formu takip edemedim masallah cosmus millet yaf hala ben kucukyalida sinava girecek kimseye denk gelmedim facebook dada sadece bir kisi daha var iki kisi sinava girecegiz bu gidisle sabah erkenmi gitsem ne yapsam ondan önce girerim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: demirveren


    quote:

    Orijinalden alıntı: endmuh_konya


    demirveren; tabi ki konya sırası arkadaşım :)) tek tek gelip herkes yazmış ismini, en son da ben yazmıştım ve 53 sıradaydım. ama bence konya için olsa bile az yani sonuçta..

    bcank; kesinlikle haklısın söylediklerinde..ben biraz işte sabırsız davranıyorum, bir de kafmda bazı durumları rahatlatabilmek için bir an önce hayırlsııyla yapıp gelelim diyorum..



    :) bugün 12 si ve konyada 53. kişi isen bu ay sonuna kadar 150 olur diyelim:) toplamda da ortalama 80 il alıp bunu çarparsak 80*150 =12000 kişi yapar
    tabiki istanbul ankara izmir burda daha fazla olur başvuru. ama konyada büyük il. zaten nüfusun az olduğu şehirler büyük illeri dengeler. kısaca bence bu dönem 15000 i geçemeyiz. gecen aralıkda 40000 kişi gitmiş. ama bu da bir ardaşın yazısını göre son 6 yıldaki giden en fazla asker sayısıymış.






    bnm bildiğim aralıkta 96000 kişi gitmiş bu dönem 10000i zor bulursunuz dedi kadın gördüğüm en boş dönemlerden biri dedi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mky37

    boy 184 kilo 72 benimkide kilo az olduğundan mı olmaz şimdi._?? komando olmak istiyorum ama mülakatta bakar mı komutanlar istekli olanları değerlendirme gibi bir şey yoktur herhalde...



    Bu soruya cevap veren çıkarsa iyi olacak...
    Ayrıca bende muayeneye gittiğimde rda boy filan ölçerler diye ki öncedende hiç merak etmediğimden ölçmemiştim bana sordu boyun kaç diye bende direk 1.78 dedim kilo dedi halbuki ta gece sene tartılmıştım 65 filandı ama muhtemelen şimdi daha çoktur... neyse boyumuda çıkınca ölçtürdüm baska bi yerde boy 1.82 çıktı kiloda 67 ymiş yani değerler yanlış bende komando olmak istiyorum desem senden olmaz raporu gibi birşey derlermi acaba? zate daha sarı zarfımıda almadım... ayrıca görevli bana komando olmak istermisin diye sordugunda evet demiştim acaba onunda etkisi varmı?




  • Günaydın torunumun torunları :))

    Herşey göz açıp kapanıncaya kadar geçip gidio rahat olun :))
    Ama ilk yeşilleri giydiğinizde zaman kavramı ortadan kalkıcak onu da söylemeden edemeyeceğim.
    Sorularınız vaarsa bi süre burdayım.

    Bu arada ramcofb devrem sanırım asteksin o yüzden hala buralardasın sana da en acilinden hayırlı tezkereler diliyorum.

    Kral 329. Devre
  • Aha yine geldi sorularınız varsa sorun diyen birisi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darth templar

    Aha yine geldi sorularınız varsa sorun diyen birisi.


    :)) iyi bişi mi söledin kötü mü anlayamadım ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZEITGEIST

    arkadaşlar ciddi anlamda çok azız, askerlik şubesindeki memurlarla işlemlerimin yapılmasını beklerken baya bi sohbet etme şansım oldu sistem çöktüğü için, ben öğlen saat 3 gibi gitti şubeye, bugün ilk gelen kısa dönem sensin, 1 haftadırda en fazla 10 kişi geldi dediler. geçen dönem bunun nerdeyse 10 katıydı dediler.
    hatta biri espiri falan yaptı 333 sünüz en seksi grupsunuz az ama öz olcaksınız bu gidişle diye , bende azız diye en seksi ayağına öpmesinler bizi sonra askerde dicektim ama tuttum kendimi

    memurlardan biri bi handikapınız var, az olucağınız için çoğu işin size kalma ihtimali daha yüksek dedi. inşallah öyle bi piyango patlamaz.
    nisanda asteğmen sayısının çok olmasını sordum, nisanda her zaman az kişi gider o yüzden astek çokmuş gibi görünür yoksa yok öyle bi durum, kimin gidiceği tamamen şans yormayın kafanızı dedi. bu dönem son yılların en az başvurusu varmış 329 ve 331 in yoğun olması yüzünden. o yüzden yine asteğmen çokmuş gibi görünücek dedi.

    bu arada İzmir Gaziemirde sınava giren 329. yada 331. dönem arkadaşlar bilgilerini deneyimlerini tavsiyelerini paylaşırlarsa bizim içinde güzel olur hani. gittiğimizde ne yapıcağımızı bilelim bizde


    gaziemir'de sınava girmedim sadece geçen aralıkta (331. dönem) arkadaşımı sınava götürdüm . ilk gün sabah 6 gibi ordaydık, sıra numarası 560'taydı. arkadaşım da 4 gibi içerdeki işini bitirip nizamiye kapısından çıkmış. ama tabiki bu dediklerim gereksiz bilgi, bu dönem o kalabalıktan eser olmıycak.

    merak eden olursa diye sınav yerine ulaşımı biraz tarif etmeye çalışıyım. arabayla gidecekseniz,
    şehir içinden gidecekler için: üçyol tarafından gaziemir'e doğru gidin, gaziemir tansaş'a yaklaştığınızda sağ şeride geçin (tünele girmeyin, sapışı kaçırırsınız) zaten tünelin girişinden önce üzerinde sağ tarafa doğru ok olan bi "Gaziemir Ulaştırma Personel Okulu" tabelası var. sağdaki yola girdikten sonra ilerden sola dönerek tünelin üstünden geçeceksiniz ve tansaş'ın tam karşı tarafına geçmiş olcaksınız. ordaki geniş yoldan içeri girince 2-3 tane daha tabelayı takip ederek kolayca ulaşırsınız.
    havaalanı tarafından gelecekler de, üçyol-konak istikametine doğru gidicekler. sol taraflarında gaziemir tansaşı (zaten başka yok) gördüklerinde sağ doğru ok olan "Gaziemir Ulaştırma Personel Okulu" tabelasını da görürler, ordan sağa saptıktan sonra zaten 3-5 dakikalık yol.

    otobüsle gidecekler için hat numarası veremiycem, gaziemir veya sarnıç yazan otobüslerin ordan geçmesi lazım. tansaş'ın ordan içeriye doğru yaklaşık 10-15 dakikalık bi yol yürümeleri gerekicek.




  • arakadaslar bısey cok merak edıyorum.
    sımdı gun 12 nısan geldı ve bız teslım olduk ve kogusa gırdıgımızde koguslar dolumu olucak yoksa boşmu yanı okumamıslar cahıller her ay askere gıdebılıyor ya o yuzden koguslar bos dııl dımı??? yanı bız onlar varken kogusa gırcez ve neresı bossa kapmayamı calısıcaz??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EriadoR_


    quote:

    Orijinalden alıntı: timucfb

    yahu bu arızalı hangi evrakta yazıyo sarı zarf mühürlü bende onun içinemi koyuyolar acaba?


    evet dostum sarı zarfın içindeki kağıtta yazıyor. o da muayene esnasındaki kilon ve boyuna göre belirleniyor. bir yazıdan okuduğum kadarıyla hesaplanması şöyle:

    boy - 103 > kilon olmalı.
    eğer değerleri hatırlıyorsan bulabilirsin ne yazdığını. kendimi örnek vereyim:

    muayenede 175cm boy, 76 da kilom gelmişti.
    175 - 103=72 (olması gereken ideal kilommuş)
    sonuç olarak kilom fazla geldi. doktorda a33f1 yazdı kağıda. bundan dolayıda a-aa arızalı yazıyordu benim kağıtta da. ancak bunun yedek subaylığa değil de sadece komando olmaya engel olduğunu duydum

    ya benim boy 1.74 kilo 72
    bu hesaba göre benimde 1 kg fazlam var. ama bana herhangi bir şe yazmadılar bana. muayene olduğum da askere elverişli yazdılar. şimdi burda sorun var mı sizce




  • hayırlı sabahlar herkese... günler günler geçtikce 333. dönem sayfası da ilerlemeye başadı baya baya :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freedom24

    arakadaslar bısey cok merak edıyorum.
    sımdı gun 12 nısan geldı ve bız teslım olduk ve kogusa gırdıgımızde koguslar dolumu olucak yoksa boşmu yanı okumamıslar cahıller her ay askere gıdebılıyor ya o yuzden koguslar bos dııl dımı??? yanı bız onlar varken kogusa gırcez ve neresı bossa kapmayamı calısıcaz??




    tertibim sorduğun soru için diil ama şu cahiller okumamışlar lafın biraz hoş olmamış insanları bu şekil sınıflandırman yanlış bence. o insnların arasında benden ve senden akıllı ve bilgili ne kadar insanlar var gerek yok bunlara tertibim...
  • Susurluktan tüm tertiplerime ve torunlarımıza selamlar...şafak demiş 65 . gelsin 12 nisanda alalım biletlerimizi :)
    331.dönem olarak 333. ün sayfalarını incelediğimde 4 ay önceki bizim konuşmalarımız aklıma geliyor..birgün sizlerde yurdun dörtbir tarafındaki internet cafelerde bu satırları yazıyor olacaksınız..hiçbir konuyu sıkıntı etmenize gerek yok..asıl askerlik başlayana kadar olan dönem diyebilirim...kafanza takılan soruları sorabilirsiniz elimizden geldiğince cevaplamaya çalışalım..eğer bulamazsanız 331 kısa dönem sayfamızda bütün soruların cevaplarını araştırabilirsiniz..

    haydi gelin artık da bizler gidelim...:D

    Susurluğa düşenleriniz olursa dört gözle bekliyor olacağım...

    Herkese hayırlı olsun şimdiden..hayırlı teskereler...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpozer13


    quote:

    Orijinalden alıntı: EriadoR_


    quote:

    Orijinalden alıntı: timucfb

    yahu bu arızalı hangi evrakta yazıyo sarı zarf mühürlü bende onun içinemi koyuyolar acaba?


    evet dostum sarı zarfın içindeki kağıtta yazıyor. o da muayene esnasındaki kilon ve boyuna göre belirleniyor. bir yazıdan okuduğum kadarıyla hesaplanması şöyle:

    boy - 103 > kilon olmalı.
    eğer değerleri hatırlıyorsan bulabilirsin ne yazdığını. kendimi örnek vereyim:

    muayenede 175cm boy, 76 da kilom gelmişti.
    175 - 103=72 (olması gereken ideal kilommuş)
    sonuç olarak kilom fazla geldi. doktorda a33f1 yazdı kağıda. bundan dolayıda a-aa arızalı yazıyordu benim kağıtta da. ancak bunun yedek subaylığa değil de sadece komando olmaya engel olduğunu duydum

    ya benim boy 1.74 kilo 72
    bu hesaba göre benimde 1 kg fazlam var. ama bana herhangi bir şe yazmadılar bana. muayene olduğum da askere elverişli yazdılar. şimdi burda sorun var mı sizce



    dostum bu standart bir hesap. ancak yorumlardan anladığım kadarıyla muayene sırasında doktorlar da kafalarına göre 1-2 kg ı tolere edebiliyorlar galiba. bunu da kişinin komando olma isteği doğrultusunda yaptıklarını düşünüyorum.(ya da fiziki yapısı çok müsaitse de olabilir)
    bu hesap üst sınırdı. bunun bir alt sınır hesaplama yöntemi varmıdır onuda bilmiyorum.




  • katılıyorum bende tertip hoş olmamış....
  • 
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.