Şimdi Ara

32W4000 vs le32a656 PC Monitor Olarak hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

PC de ana monitorum olarak kullandığım 17" CRT yerine 32" LCD tv almak istiyorum, ekran kartım hd4850.

Genelde pc monitor olarak öne çıkan 2 tv var sony 32w4000 ve samsung le32a656. PC de genel olarak web surf ve fps oynuyorum, input lag, pcde sorunsuzluk gibi konularda hangi tvyi önerirsiniz? 32w4000 de sharpness kapatılamıyormuş ve pc olarak da olsa post processing yapıyormuş diye duydum ve açıkçası bu beni düşündürüyor, samsung da ise genel bir yergi hakim fakat alıp çok memnun olanlar da var. xvycc desteği, resim üzerinde daha fazla kontrol, vga 1080p desteği, pc modunda post processing çok az olması ve dış görünümü benim için artıları :) 1 - 2 hafta içinde almayı düşünüyorum ve yardımlarınız bekliyorum, şimdiden teşekkürler

• Kimse yok mu cevap verecek?
  • 32W4000 çok iyi monitör kalitesi varmış .

Fiyat olarak 32A656 daha iyi ama sen 32W4000 almanı öneririm .
  • 32W4000 monitör olarak en iyisi. Sharpness falan kapatılabiliyor, kapatılamayan bir ayar yok.
    Input lag olarak da mükemmel. LCD tvler içinde daha iyisi yok. Tek eksiği 0-255 pc renk değerlerini desteklememesi. Ama ATI kartın olduğu için sorun olmaz o da.
  • quote:

Orjinalden alıntı: onefootingrave

32W4000 monitör olarak en iyisi. Sharpness falan kapatılabiliyor, kapatılamayan bir ayar yok.
    Input lag olarak da mükemmel. LCD tvler içinde daha iyisi yok. Tek eksiği 0-255 pc renk değerlerini desteklememesi. Ama ATI kartın olduğu için sorun olmaz o da.

Desteklememesi ne gibi eksi oluşturur.? Atide sorun olmuyor Nvidia da olurmu.?

656 nın yerine 756 yı koysak ne olur acaba Kıyaslama açısından.
  • quote:

Orjinalden alıntı: izmitcarsi

quote:

Orjinalden alıntı: onefootingrave

32W4000 monitör olarak en iyisi. Sharpness falan kapatılabiliyor, kapatılamayan bir ayar yok.

Desteklememesi ne gibi eksi oluşturur.? Atide sorun olmuyor Nvidia da olurmu.?

656 nın yerine 756 yı koysak ne olur acaba Kıyaslama açısından.

Nvdia da şu an için sorun olur. Nvidia da suan sadece filmler için limited rgb seçeneği var, ancak oyunlarda ve diğer desktop uygulamalarında limited rgb uygulanamiyor. Sonuç olarak oyunlardaki karanlık kısımlar aşırı karanlık (aydınlık kısımlar da fazla parlak) oluyor. Detay kaybediliyor vs.. Bu sebepten dolayı ATI ye geçtim ben, tv yi ilk aldığımda bu renk değerleri hakkında bilgim yoktu malesef. Tabi bu arada ilerde Nvdia yeni bir driver çıkarıp bu durumu düzeltebilir belki kim bilir. Ama benim fikrim 0-255 renk değeri gösteren bir tv alınmasıdır. 40W bile destekliyor olabilir malesef bu konuda bilgi bulmak mümkün değil gibi. Bir tavsiye yapamıyorum ne yazıkki.

• Sony W modeli icin input lag mukemmel demissiniz ama, tepkime suresi 8ms.

Samsungda ise 5-6ms.

Bu durumda Sony nasil oluyor da mukemmel oluyor? Ayrica bazi siteler gamer icin Samsung 6 serisini tavsiye ediyor siddetle. Bilginize.

Bu arada ATI 1:1 Pixel Mapping olaylarinda genelde cuvalliyor. Nvdia kart alirsaniz sorun yasamazsiniz.

Daha dun aldim bu TVyi (32a656) 1080p cozunurlukte Prince of Persia oynadim (deneme amacli). Tepkime suresi ve goruntu mukemmel. 19" monitorde oynuyormuscasına huzlı ve ondan cok daha fazla da kaliteli. Bir ara goruntunun fotosunu cekip foruma koyarim.

Sonuc olarak para soz konusu degilse, Sony. Para da onemli derseniz kesinlikle Samsung.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Turetskiy_Muj

Sony W modeli icin input lag mukemmel demissiniz ama, tepkime suresi 8ms.

Samsungda ise 5-6ms.

Bu durumda Sony nasil oluyor da mukemmel oluyor? Ayrica bazi siteler gamer icin Samsung 6 serisini tavsiye ediyor siddetle. Bilginize.

Bu arada ATI 1:1 Pixel Mapping olaylarinda genelde cuvalliyor. Nvdia kart alirsaniz sorun yasamazsiniz.

Daha dun aldim bu TVyi (32a656) 1080p cozunurlukte Prince of Persia oynadim (deneme amacli). Tepkime suresi ve goruntu mukemmel. 19" monitorde oynuyormuscasına huzlı ve ondan cok daha fazla da kaliteli. Bir ara goruntunun fotosunu cekip foruma koyarim.

Sonuc olarak para soz konusu degilse, Sony. Para da onemli derseniz kesinlikle Samsung.

Input lag elmaysa , tepkime süresi de armut oluyor :) o yüzden sony input lag de mükemmel. Tepkime süresiyle ilgili herhangi bir yorum yapmadım. Nvidia fanatikliği yapıp da insanları yanlış yönlendirmesek nasıl olur ayrıca... Sadece 32W4000 icin konusuyorum (zannetmiyorum ama belki 32a656 0-255 destekliyordur), eğer sadece pes gibi oyunlar oynayacaksanız sorun olmaz ancak karanlık görüntüler barındıran oyunlarda (örnek olarak fallout 3) ciddi görüntü problemi yaşarsınız, sırf bu sebepten çok sevdiğim 8800gt kartımı sattım.

• quote:

Samsungda ise 5-6ms.

Hayırlı olsun öncelikle. Bende pc de oyun internet vs. icin düşünüyorum zaten 42" plazma var film vs. şeyleri ordan izliyorum. Genelde Pc amaçlı kullanıcaz yani. Sende memnun kaldın heralde tv den..

Arkadaşın bahsettiği sorunlardan mevcutmu 656 dada.? Karanlık aydınlık sahnelerde falan oluşan sorunlardan yani.

• Ek bilgi olarak bu bahsettiğim karanlık/aydınlık problemine Black Crush deniyor. Daha çok bilgi internette mevcut. Nvidiayı bırakalı 2 ay kadar oldu o sürede çıkan sürücülerde limited RGB için değişiklik yaptılar mı bilmiyorum.
  • Benim boyle bir fanatikligim yok. Oyunla aram da iyi degildir. Yas da 30 bu arada.

Hem ATI hem Nvidia kartlara sahip bilgisayarim var evde. Neden fanatiklik yapiyim ki? Sonucta babamin firmasi degil. Ben Havacilik sektorunden ekmegimi yiyorum (Bu arada elektronik muhendisiyim, az cok bilisim sektorunu de takip ederim).

Ben gordugumu ve duydugumu soyluyorum.

Zaten en sonunda yazdim. Parasi olan Sony alsin diye. Nitekim alacagim ikinci LCD Sony olacak benim.

Input lag (imajin alinip ekranda gosterimine kadar gecen zaman) ile Response Time (LCDnin 1 pixellik goruntuyu siyahtan beyaza ve tekrar siyahtan siyaha olustururken gecen zaman dilimi, kisaca 1 pixellik goruntunun ekranda olusabilmesi icin gecen zaman) aslinda elma ve armut degildirler. Ikisi beraber gider. Hatta biri birine karsi grafigi incelenir.

Hangi uretici Input Lag degerini verir? Ama tepkime suresini verirler. Ben de ona istinaden tepkime surelerinden bahsettim.

• quote:

Orjinalden alıntı: izmitcarsi

quote:

Samsungda ise 5-6ms.

Hayırlı olsun öncelikle. Bende pc de oyun internet vs. icin düşünüyorum zaten 42" plazma var film vs. şeyleri ordan izliyorum. Genelde Pc amaçlı kullanıcaz yani. Sende memnun kaldın heralde tv den..

Arkadaşın bahsettiği sorunlardan mevcutmu 656 dada.? Karanlık aydınlık sahnelerde falan oluşan sorunlardan yani.

Kesinlikle sorun yok. En sonki yazilimi yukledim. Goruntu mukemmel denilecek duzeyde.

Eldeki fotograf makinesiyle birkac resim cektim. Makinenin kapali mekanlarda performansi cok kotu. Ayrica otomatik ayarlarda cektim. 1.5 metreden. Bu goruntulerin kat be kat fazlasi var. Resimlerde kotu gozukuyor cunku.

Prince of Persia

BDRip DIVX Goruntuleri:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turetskiy_Muj -- 29 Aralık 2008; 12:52:47 >

• 0-255 olayından haberim yoktu, bilgi için teşekkürler. Uygun fiyata bulduğum zaman 32w4000 düşünüyorum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.