Şimdi Ara

327. Dönem 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı - Kırklareli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
14.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar, gazamız mübarek olsun, forumda araştırdığım kadarıyla şehri ufak, güzel askerliği ise genel kanı olarak güzel olacağı belirtilen bir yer. Hepimiz için hayırlısı olur inşallah. Allah yadımcımız olsun

Engin Dalcı
    Denizli
    327. Kısa dönem. Piyade / Er

• bende sizinleyim ama bana biraz uzak :( yol sorunu olur gibi mfd_fatih@hotmail.com
  • Tertiplerim bende Pazar akşamı saat 17.30'da teslim oluyorum.

Doğan Görkem ORHON
    İstanbul
    327. Kısa Dönem Piyade Er

Burdan dağıtıma gönderiyorlar mı? Öğrenen var mı?
  • arkadaşlar dağıtım kırklarelinin içinde oluyo...yani ilçelerine falan dağıtılıyorsunuz...bende 323. kd olarak yaptım...dağıtımımda kırklareli merkez komutanlığı olmuştu...inzibattım yani...gittiğinizde otogarda bizim arkadaşlar karşılayacak sizi...bir minibüse koyup tugaya gönderecekler.

Orjinalden alıntı: sbay

arkadaşlar dağıtım kırklarelinin içinde oluyo...yani ilçelerine falan dağıtılıyorsunuz...bende 323. kd olarak yaptım...dağıtımımda kırklareli merkez komutanlığı olmuştu...inzibattım yani...gittiğinizde otogarda bizim arkadaşlar karşılayacak sizi...bir minibüse koyup tugaya gönderecekler.

Sağolasın arkadaşım bilgilerin için. Ancak ben özel arabamla gidicem merkezde değil mi tugay? Bir de nasıl bir yer, sürgün yeri diye öğrendim, kısa bilgi verebilirmisin?
  • 325. kd olarak hala askerim. şuan 5. hudutda şerifçavuşdayım. tugayda acemilik dönemini geçirdim. duyduklarımdan ve tahmin ettiğimden daha güzel bir askerlik dönemi geçirdim. toplam 28 gun surecek acemiilik dönemi boyunca sık sık büyük rütbeli komutanlar tarafından ziyaret edileceksiniz. ben 14 aralık saat 19:00 da teslim oldum. kırklareli merkezde otogarda iniyorsunuz sizi bekleyen askerler tarafından hemen alınıyorsunuz. kendiniz gitmek isterseniz asker değilim diye söyleyip ayrılabilirsiniz. Sizi otobuüsle tugaya götürüyorlar. Orada revirde sağlık kontrolünden geçiyorsunuz. daha sonra size gerekli olacak malzemeleri veriyorlar. yanınıza fazla bir şey almanıza gerek yok. eğer kış dönemi gidiyorsanız içliklere kadar veriyorlar ama yanınıza yedek almakda fayda var kışları çok soğuk oluyor. Daha sonra yolun karşı tarafında 28 gününüzü geçireceğiniz acemi birliğinize geçiyorsunuz. ORada dağıtım yapıyorlar herkesi geçici yatakhanelere gönderiyorlar. Pazartesi yada ilk iş günü sizin esas koğuşlarınıza takımlarınıza gönderiyorlar. 4 hafta süren bir eğitim var. Yemin törenine hazırlık. Bol bol yürüyüş yapıyorsunuz. 40 dakikalık dersler halinde eğitim alıyorsunuz. Her gun banyo yapabilirsizin. Çamaşırlarınızı haftada bir yıkatıyorsunuz. Gazinoda bulunan kantinden her türlü ihtiyacınızı çok ucuza karşılayabilirsiniz. 55. mekanize tugayında kısa dönem askerleri tugay komutanı A. Baki ERDOĞAN çok seviyor. Ziyaretinize gelecek ve sorunlarınız varsa onları dinleyerek ve mutlaka çözüme kavuşturur. Biz kendisinden döner istemiştik hem tavuk döner getirtthemde mangalda köfte. Daha sonra kolordu komutanı Yaşar CİHANSIZ ziyaretimize geldi. Bütün kısa dönemleri sinema salonuna topladılar orada bize eğitim veren komutanları dışarı çıkarttırarak sohbet etti. Kendisine herşeyi sorabilrisiniz. Ama eğitim az yada burada çok rahat askerlik yapıyoruz demeyin. Bizde bi tane asker söyledi ondan sonra 15 gün oryantasyon eğitimi aldık usta birliğinde. Yemin törenine kadar rahat bir acemilik dönemi yaşayacaksınız. Oraya gelen askerlerin yarısını hudutlara yolayacaklar. Biz 350 kişi geldik 175 kişi huduta gönderildi. Huduta gideceklerin isimleri Kara kuvvetleri komutanlığından geldiği için yer değiştirme için pek şansınız olmuyor. Ama hudutlar merkezde kalmakdan daha iyi. Ben 5. hudut taburuna seçildim. Burada kura ile 1. bölük merkezini seçtim. 5. hudut karargahı Demirköyde. 1. bölük merkezi Şerifçavuş, 2. bölük merkezi İğneada. Buralarda kısa bir eğitim aldıkdan sonra bölüklere bağlı karakollara dağıtılıyorsunuz. Şerifçavuşa bağlı kocabayır ve armutveren karakolları, İğneadaya bağlı :Beğendik ve avcılar karakolları var.

325 Kd Ümit Güner

• bende 311. kısa dnem askerdimm süper bi yer komutanlarımı çok özledimm:)
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.