Şimdi Ara

32 yada 64 gb ramli sistem toplayacagim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Daha once 32 gb sistemle ilgili bir konu acmistim. Simdi 64 gb lik sistem arastiriyorum. Pc nin kullanim amaci vmware sanal bilgisayarlarla ilgili. Elimde 12 gb lik bir sistem var. Win 8 li 4 tane pc acinca ram doluyor. Bu isleme yonelik bir pc toplamaya calisiyorum. 32 gb lik sistem icin 4 ram slotlu anakartlar var. Ama 64 ram icin anakart varmi piyasada. 4 ram slotlular tek slotta 16 gb rami destekliyormu acaba. Eleg desteklerse 4 adet 16 gb ram kullanabilecegim anakart onerebilirmisiniz. Eger mumkun degilse 8 ram slotlu hesapli bir anakart oneriniz olabilir mi. Birde bu sistem icin hangi islemciyi onerirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retrocr -- 29 Haziran 2015; 8:27:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Burada oyun disi sistem toplamayi bilen pek cikmaz, o sebeple konu yalniz kalmis. Ddr 3 16 gb tek soket ecc li var. Yani server lar icin. 8 soketli anakart alabilirsin. Tercih ettigin bir anakart ve kasa boyutu ve butce limiti var mi ? Yoksa ne kadar ucuz o kadar iyi mi ? Performans icin bir kriter var mi ? Ornegin amd fx sistemli 64 gb sistem kurabilirsin, ama 2011-3 soketli intel tabanli sistem kadar performansli olmayacaktir. Her virtualm icin 8 gb ram mi dusunuyorsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mephalay -- 29 Haziran 2015; 10:47:56 >
  • Intel'in 2011-3 platformu yüksek çekirdek ve thread sayısıyla sizin için vazgeçilmez olacaktır. 2011-3 anakartların bellek kontrolculeri de fazla olduğu için istisnalar dışında 8 ram slotu bulunur. VMWare için ECC belleğe ihtiyacınız var mı? Eğer her sanal makinede veritabanları bulundurulmayacaksa çok gerekli olduğunu sanmıyorum ancak bu iş için belirlenen bütçeniz nedir acaba?
  • Bu ram boyutu isi server sinifina sokar ama bulabilirsen x79 anakartlarda 8ram slotlu modeller var onlardan alip 8x8 64gb yapabilirsin 16gb ddr3moduller ecc olarak var onlarinda anakarti farkli intel c600serisi chipsetlidirki is servere doner

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    12 GB DDR3 ram gerekli mi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.