Şimdi Ara

32 ve 64 bit işletim sistemlerinde overclock farkı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili arkadaşlar öncelikle herkeze selamlar,Şimdi ben de E2160 işlemci,2*2 667 mhz ddr2 dual ram,Asus p5ne-sli anakart,tagan 530 psu vs.. bileşenlerim var şimdi Windows Xp pro 32 bit işletim sisteminde bu işlemciyi 3240 mhz de ve ramleri ise 720 mhz de görebildim stabil olarak,lakin Vista ultimate 64 bit te ise 3006mhz işlemciyi ve 668 mhz de ramleri görebildim. Daha fazla çıksam Crush dump mavi ekran hatası veriyor fazla çıkmıyor yani bu arada işlemciyi 1.45 voltta ve ramler ise 2.1 voltta daha fazla voltaj veremiyorum sistem kendini resetliyor sonra.Sonuç olarak ben şunu anladım 32 bit işletim sistemin de overclock yapmak la 64 bit işletim sisteminde o/c yapmak farklılık gösteriyor ve 64 bit işletim sistemleri daha fazla güç çekiyor.Acaba doğru mu anlamışım.Beni bu konu hakkında bilgilendirirseniz sevinim.Şimdiden teşekkürler ve saygılarımı sunarım.İyi forumlar...

• Hayır hocam olay 32 bit 64 bit olayı degıl.Olay vista'da bıtıyor..Sızın de dedıgınız gıbı xp'de stabıl olan ıslemcı malesef vista'da olmuyor..Ramlerı birde tek 2 gb olarak deneyın..
    Vista 64 bit ultimate işletim sistemin de ise:işlemci aynı 3.06 ghz de ramler bu sefer 668 mhz de oluyor anca daha yukarsı olduğunda ise'hemen mavi ekran ve 'initializing for CRUSH DUMP'diyor.aha dedim ramler çakıldı.Anlamadım nasıl işe şimdi sorun ram de mi işlemcide mi???
  • Anlaşıldı.Zaten xp ye geri döndüm.Artık windows 7 yi bekliyorum bakalım. Cevaplar içim teşekkürler..
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.