Şimdi Ara

32 bit mi 64 bit mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    asus k52jt notebook var i3 işlemci 6370 1gb ekran kartı ve 3gb ram var fakat pc eski performansında değil üstelik format atalı 1 hafta olmadı.
    Sizce w8 mi w7 mi ? Ve 32 bit mi 64 bit mi ? Tek istediğim performans ( genel olarak , oyunlarda vs ) bunu nasıl sağlayabilirim ?
    Veya şu sıralar ek olarak ram alma gibi bi niyetim var sizce bunun yararı olurmu ? 2gb +1 gb var . 1 in yerine 4 alsam gözle görülür fark olurmu ? Düşüncelerinizi bekliyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taffoo -- 29 Kasım 2013; 4:25:40 >

• hocam benzer özellikte bir laptopda bende var
    i3 m330 2.13 ghz
    3 gb ram
    1gb hd5650 ekran kartı var
    orijinal sistemle(64bit win 7 home premium) formattan önce far cry 3 de 30 ve üstü fps alıyordum şu an(32bit win7 ultimate) en dandik oyunlarda bile 20 fps i geçmiyor
    ram takviyesi mi yapmalıyım yoksa tekrardan 64 bit mi yüklemeliyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bit olayının hıza olan etkisini bende çözemedim. bi oyun kastığında grafikleri düşürsemde pek fark göremiyorum tahminimce ekran kartından değil sistemin rami az geliyo gibi ( yada en kolay onu arttırmak olduğu için krndimi buna inandırıyorum tam emin değilim ) bilgisi olan arkadaşların beni aydınlatmasını istiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taffoo -- 30 Kasım 2013; 6:25:36 >
  • Öncelikle 32 bit 3gb rame kadar destekler.64se4gbden daha fazla ram destekler.yani siz 32bit kullanın w7-8 konusunda da w8 çünkü hızlı ve başlar menusu ekleniyor.

• Hocam peki asus vb şirketler neden orjinalde 64 bit kurulu satıyolar ? dediğine gayet mantıklı fakat koskoca şirket 64 bit destekli demek için bunu orjinalde böyle satışa sunacağını sanmıyorum cidden kafam karıştı :s 32 bit kuruyorum sonuçları paylaşıcam hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: taffoo

Hocam peki asus vb şirketler neden orjinalde 64 bit kurulu satıyolar ? dediğine gayet mantıklı fakat koskoca şirket 64 bit destekli demek için bunu orjinalde böyle satışa sunacağını sanmıyorum cidden kafam karıştı :s 32 bit kuruyorum sonuçları paylaşıcam hocam

Aslında bende 6 yıl önce bir hata yapıp Casper NEO bilgisayar almıştım.O zamanlara göre çokta kötü değildi aslında.Bilgisayarda 4GB Ram var ama 32 bit olduğu için 3gb görüyor.Şuan Packard bell bir bilgisayar aldım ve 4gb rami var.64 bit Windows 8 ile kullanıyorum.ASUS vb şirketler neden orjinalde 64 bit kurulu satıyolar ? demişsiniz.Bu bilgisayarlara kaç gb ram koyduklarına göre değişir.Örnek veriyim TeknoSA ya gidersen ASUS notebookların hepsi 4gb ve +olduğundan 64 bit oluyor.Başındada belirttiğim gibi bilgisayarın 4096mb rami varkende 32bit koydular ve 64 bit yüklediğimde 4gb oldu.

• geri 64 bit'e döndüm gözle görülür biçimde performans düşmesi oldu .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

geri 64 bit'e döndüm gözle görülür biçimde performans düşmesi oldu .

eğer farkettiysen Windows 7 yi örnek vereyim.64 biti 3gb 32 biti 2gb falan.Yani size uyanı kullanın.
  • 64 bit yüksek ram ve yüksek disk performansı ihtiyaçlarında çok belirgin sonuçlar verir ve verecektir
    3gb gibi standart bir ram var iken 64 bit kullanmanız size her konuda sorun çıkartacaktır.

64bit in performansını göz ardı etmek değil bu. sadece mevcut hardware inize uygun işletim sistemi seçeni 32 bit dir. isterseniz linux kurun. onda da 32bit kullanmanız size avantaj sağlayacaktır

ilerde ram alarak performans artışı olayına girmememizi de öneriyorum
    hardware upgrade i yerine değişimi düşünün
    misal.. uygun fiyata i7 serisi temel bir sd diski ile olan bir yapı

şuda aklınızda olsun

win7/8 in 32 bit lisansı ile 64 bit olarak da kullanabilirsiniz aynı hardware de

başarılar
  • quote:

hocam bit olayının hıza olan etkisini bende çözemedim. bi oyun kastığında grafikleri düşürsemde pek fark göremiyorum tahminimce ekran kartından değil sistemin rami az geliyo gibi ( yada en kolay onu arttırmak olduğu için krndimi buna inandırıyorum tam emin değilim ) bilgisi olan arkadaşların beni aydınlatmasını istiyorum :)

birkere 64 bitin güzelliğini bol ram olunca anlarsın. 32 ile 64 arasındaki fark: 64, 32'nin 2 katı. yani 64 bit 32 bite göre 2 kat daha çok kullanıyor sistemi. işlemcin 64 bit ise kasma olması mümkün değil 64 bitte ancak ramin 4 gb den fazla olmazsa anında çöker sistem.
  • hani abi çökmedi ???????? i3 işlemci 6370 1gb ekran kartı 3gb ram var 64 bit kurulu ???? madem bişey söyledin açıklarmısın ? hatta bi sefer 1 gb ramı sökü bile çalıştırdım gayet çökmedi :D açıklama bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: tosuntosun

64 bit yüksek ram ve yüksek disk performansı ihtiyaçlarında çok belirgin sonuçlar verir ve verecektir
    3gb gibi standart bir ram var iken 64 bit kullanmanız size her konuda sorun çıkartacaktır.

64bit in performansını göz ardı etmek değil bu. sadece mevcut hardware inize uygun işletim sistemi seçeni 32 bit dir. isterseniz linux kurun. onda da 32bit kullanmanız size avantaj sağlayacaktır

ilerde ram alarak performans artışı olayına girmememizi de öneriyorum
    hardware upgrade i yerine değişimi düşünün
    misal.. uygun fiyata i7 serisi temel bir sd diski ile olan bir yapı

şuda aklınızda olsun

win7/8 in 32 bit lisansı ile 64 bit olarak da kullanabilirsiniz aynı hardware de

başarılar

hocam yani hiç ram almana gerek yok mu diyorsun ? 1gb yerine 4 alsam da pek bi faydası olmazmı ?

• quote:

hocam yani hiç ram almana gerek yok mu diyorsun ? 1gb yerine 4 alsam da pek bi faydası olmazmı ?

şimdi olay ram lerin performans kıyaslamasına dönecek

nem örnekleri mevcut hardware de olabilecek kıyaslamalar için verdim ama bazıları nasıl düşünüp ne ile yorumluyor ... orası şüpheli bir durum...

taffoo...

şimdi sen notebook undaki mevcut (2+1) ram i çıkarıp yerine 2+2 alman ile 4 gb tek ram alma durumunda..... aldığın ram lerin frekansları ve markaları ile aynı makinede farklı performanslar alabilirsin. ha bu ne kadarlık bir fark olur... genel ortalamada %20 yi geçmez... bu %20 yi de şu şekilde detay vermiş olayım... eski performansının %20 si. oda olabilecek en iyi durumda. eğer makina nın performansı kötü ise ram değiştirme veya arttırma yönüne gidebilirsin. aksi halde ek masraf yapmak amortisman açısından pek de makul sayılmaz.

bide unutulan şu gerçeklik var.

nerdeyse 10 seneyi aşkın bir süredir ram ve işlemci değerleri baya hızlı ilerler iken SSD hard diskler çıkana kadar, genel makine performansı hep aynı seviyelere yakın idi. işte orada microsoft ve diğer firmalar 32 bit 64 bit değişiklikleri ile bu sorunu kendilerince elimine etmeye çalışsa da pek başarılı olamadılar. notebook larda ise.. uzun bir süre 7200 lük ler kullanılmadı. hala da kullanan az. genel ortalamada notebook disk hızları 5400 lerdedir. yani buda masaüstü bilgilayarlarının yaklaşık 12 yıl öncesi disk performansına yakın denilebilir. tabiki bu arada disk bellekleri olsun işlemci çeşitleri olsun... okuma yapan kafa sayıları ve dizaynlarında iyileştirmelerde oldu ama hız olarak hala eski sayılırlar

ama illemde bi yatırım ile iyileştirme yapayım diyorsanız...
    1) kullandığınız notebook un desteklediği max ram miktarını öğreniniz. çünki i3 lerin kullanıldığı modellerin bazılarında 3gb sınır olanları var idi. kontrol etmeniz gerek
    2) abakartınız 3gb dan yukarısını destekliyor ise......değişimi 1gb ram i çıkartıp diğer 2gb ram ın hız ve markasına uygun bir ek ram ile yapabilirsiniz.
    3) mevcut 32 bit lik sistemde bu farkı kontrol ediniz.
    4) pek bir fark göremediyseniz veya özellikle açılış anında bir yavaşlık var ise
    a) disk bakımları andını verdiğimiz... scandisk ve defrag (disk birleştirme) işlemlerini yapın. birçok son kullanıcı bu işlemleri bilmez. veya gerek görmez. doğal olarak hiçbir ek program veya oyun yüklenmese bile windows yapısal gereği yavaşlama gösterir. çünki windows disk üzerinde ilk gördüğü boşluğa dosyaları yazar. yeterli mi diye kontrol etmez. yetmeme durumunda kalan kısmı diğer sector deki boşluğa yazar. bu sektor ler arası fark önemi yoktur. doğal olarak da microsoft da sürekli bir disk bakımına ihtiyaç duyan bir işletim sistemidir. Linux veya diğer bazı OS larda durum farklı. onlar disk e kendileri bilerek dağınık yazarlar bilgileri. ama kafa okuma yönüne uygun bir şekilde dağıtırlar.
    b) disk bakım ve gereksiz dosya silme işlemlerini 2 haftada 1 veya ayda bir de olsa mutalaka yapınız. aksi halde kullandığınız makina sürekli yavaşlıcaktır. win 7 ve win 8 de disk bakım işlemleri aslında işletim sistemi içerisinde zamanlanmış görevlere ekli ama çoğu kişi bu görevlerin çalışma saatinde bilgisayarları kapalı olduğu için çalışmaya fırsatı olmaz. gün içerisinde de kullanıcılar bu arka planda çalışan disk bakımını bilmedikleri için reboot ederek o anki performans düşüşünü geçici olarak izale ederler.
    5) 32 bit win7 de yapacağınız bakım işlemleri her halükarda bir ek performans getirecektir size. siz 64 bit ile deneme yapmak isterseniz yapabilirsiniz.. fakat bu arada eğer oyun oynuyor ve haricen program yüklüyor iseniz bu programların bazıları win7 de sorun çıkartabilir. özellikle bu durum oyunlarda çok sık rastlanır.

şu birgerçektir ki.. windows zaman içerisinde kullanım ve sürekli bir program yükleme silme sonucu ile bir performans düşüşü yaşar. siz aynı makineye aynı versiyon işletim sistemini aynı disk ve partition a yükleseniz bile sildiğiniz windows dan daha performanslı bir seri göreceksiniz. çünki içinde artık ve temp dosyalar olmayan bir windows kullanıyor olacaksınız.

bu arada performans ve özellikle de internet yavaşlamasına sebep son dönemdeki makinelerinizi zombi durumuna getiren özel yazılım trojanlarda bulunmakta. makina larınıza daimi olabilirse güzel olur bir antivirüs veya internet security seviyesinde programlar kullanmanız veya belirli aralıklarla bu tür yazılımlar ile sürekli kontrollerden geçirmenizdir.

performanslı günler dileği ile

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.