Şimdi Ara

32 Bit bilgisayarı 64 bite çevirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hangi bilgisayar parçasından dolayı bilgisayar 32bit'dir?

Bu parçayı en az hangi seviyeye yükseltirse 64 bit olur?

• 32bit 64bit sistemin özelliğidir, bilgisayarınızın rami 3gb ve üstü ise 64bit sistem yükleyin. 32bit sistemler sadece 3gb rami görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lovelorn Rhapsody -- 6 Eylül 2015; 15:48:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lovelorn Rhapsody

32bit 64bit sistemin özelliğidir, bilgisayarınızın rami 3gb ve üstü ise 64bit sistem yükleyin. 32bit sistemler sadece 3gb rami görür.

Ben 64 gb yüklememe rağmen, winrar gibi programlar hep 32 bit algılıyor. Bende acaba sistemim yetersiz de ondan mı böyle diye düşünüyordum.
  • Sistemin yeterliyse çevirebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladığım kadarıyla 32 bit ile 64 bit arasındaki farkı tam bilmiyorsunuz. öncelikle işlemciniz 64 bit işletim sistemini destekliyorsa ki fi tarihinden kalma değilse destekliyordur 64 bit işletim sistemi kurabilirsiniz. Her windowsun 32 bit ve 64 bit sürümleri vardır. Kullanıcı hangisini istiyorsa onu indirip kurabilir.

Programlar da aynı işletim sistemi gibi 32 ve 64 bit olarak kodlanıyor. 32 bit işletim sisteminde sadece 32 bit olarak kodlanmış programları kullanabilirken, 64 bit işletim sisteminde hem 32 hem 64 bit programları kullanabilirsin. bilgisayar simgesini sağ tıklayıp-özellikler dediğinde sistem penceresi açılır. Ve orda sistem türünde işletim sisteminin 32 bit mi 64 bit mi olduğu yazılır. 32 bit ise format atıp 64 bit işletim sistemini kurabilirsiniz. 64 bit işletim sistemi kurduktan sonra winrar gibi programları da 64 bit olarak indirirseniz 64 bit olarak çalışır.

programlarda 32 bit olduğunu belli etmek için x86, 64 bit olduğunu göstermek için x64 yazısı kullanılır. indireceğiniz programın 32 bit mi 64 bit mi olduğunu en kolay bu yolla anlayabilirsiniz. Kurulu programlarda ise değişiklik yapmamışsanız 64 bit programlar programfiles klasörüne , 32 bit programlar ise programfiles (x86) klasörüne kuruludur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire.Sword -- 6 Eylül 2015; 22:03:37 >

• Bilgisayarın 32bit veya 64 bit olması o bilgisayarın rami ile ilgilidir. Hocamın dediği gibi bilgisayarın fi tarihinden kalmadıysa ve 3gb ve üstü rame sahipsen istediğin işletim sisteminin 64 bitini USB veya DVD'den kurabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.