Şimdi Ara

308 Yakıt Tüketimi Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
11.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mithrandir24

    2. El hocam. Eski sahibi şehir içinde aracı tin tin 40-50 km hızla kullanan biri son 1 aydır falan araca hiç binilmemiş ayrıca.
    hah işte tın tın kullandığı için yüksek vites, düşük devirde kullanmaktan enjektörleri ve dpf'yi tıkamıştır. bosch dizel servise götür, enjektörleri temizlettir. sorun düzelecektir.

    edit: würth, liqui moly gibi enjektör temizleyicinin birini al. depoda çeyrek sevieyde yakıt varken katkıyı koy. üzerine de 20-30 liralık bir mazot al. sonra 20-30 km arabayı 3-4bin devirler arasında bir kullan. enjektörler açılsın kendisine gelsin. pislik varsa atsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquique -- 6 Eylül 2018; 14:18:6 >
  • Hdı ehdı bluehdı karsılastırmaları vardı, bı tanesı dıgerlerıne gore cok yakıyordu. Sehır ıcı kosullarını bılmem ama ıstanbul-bursa arası hele hele bır de kopruyu kullandıysan 120cc ıle o kadar yakmaması lazım.



    Cok km yaptıgın ıcın mı degıstırdın hocam aracı ?
  • iquique kullanıcısına yanıt
    Hocam 20 binde aracın enjektörü tıkanır mı ya??
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Leon'u soruyorsanız Km den değil, hem manuel hem benzinli olmasından hemde çok yoruyordu araç kullanımda.
  • Aracım Peugeot 308 1.6 BlueHDI 120hp EAT6. Sizin aracın otomatiği. Değerleriniz fazla geldi. Tabi bunda sürüş sitiliniz, trafik,yük, yolun eğimi, kısa mesafede kullanım, dur kalk, klima çok etkili. Şehir dışında klimalı 3.5 ile 5.9 arası ortalama değerler gördüm. çok dik rampası olmayan yolda 110-120 130 gibi hızlarda ortama 4,5 civarı tüketim olur. Çok dik rampalı ve daha yüksek hızlarda 5.5 gibi değerleri görmeniz lazım. Şehir için mesafe ve trafik çok etken. Şehir içinde klimalı 1-2 km mesafelerde 7-8 lt ortalama tüketim olur.Şehir içi Uzun mesafede rahat 5 lt altına düşebilir. Genelde şehir içi kısa mesafede (2-6 km) kullanıyorum bu nedenle karma ortalamam 5.4 litre. 110-120-130-140 km hızlarda İstanbul- Malatya, Balıkesir -Malatya, malatya -Balıkesir- Gaziantep yaptım. Şehir dışı ortalama 4.5 lt'yi geçmedi.
    3 günde ortalama belli olmaz zamanla oturur.Belki bu 3 günde kısa ve yoğun trafik kullanımınız fazla ise ortalama bu nedenle yüksek çıkmış olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kallus -- 6 Eylül 2018; 15:15:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mithrandir24

    Hocam 20 binde aracın enjektörü tıkanır mı ya??
    tıkanır hocam neden tıkanmasın? tın tın kullanılırsa tıkanabilir. yakıt kalitesi de malum. bence sen önce enj.temizleyiciyi dediğim şekilde koy ve 3-4 bin devirde 15-20 dk arabayla gazla. arabanın yakıt tüketimi düzelmezse bosch dizel serviste enj.leri kontrol ettir.
  • iquique kullanıcısına yanıt
    Benim araçta otomatik hocam Eat6 diye yazmıştım sanırım gözünüzden kaçmış.

    Değerleriniz çok iyiymiş hocam bende dediğiniz gibi bekleyeceğim artık birazcık değerler otursun diye.

    Edit: @iquique

    Hocam ben servise ileteyim bu konuyu dediğiniz şekilde o halde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mithrandir24 -- 6 Eylül 2018; 15:18:36 >
  • dizel araçlar uzun süre 2bin devir altında kullanıma uygun değildir. enjektörler tıkanabilir, dpf erken dolabilir. emekli amca, kadın sürücü gibi kişilerden dizel araç alırken dikkat etmek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mithrandir24

    Benim araçta otomatik hocam Eat6 diye yazmıştım sanırım gözünüzden kaçmış.

    Değerleriniz çok iyiymiş hocam bende dediğiniz gibi bekleyeceğim artık birazcık değerler otursun diye.

    Edit: @iquique

    Hocam ben servise ileteyim bu konuyu dediğiniz şekilde o halde.
    hocam sen önce en ucuz yöntem olan temizleyiciyi bir dene. şimdi boşu boşuna servise kendini öptürme. döviz fiyatlarından dolayı zaten servis fiyatları da arttı.
  • iquique kullanıcısına yanıt
    Aracın garantisi devam ediyor hocam tek kuruş vermem zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iquique

    dizel araçlar uzun süre 2bin devir altında kullanıma uygun değildir. enjektörler tıkanabilir, dpf erken dolabilir. emekli amca, kadın sürücü gibi kişilerden dizel araç alırken dikkat etmek lazım.
    Otomatikte ekonomi odaklı kullanım var. manuel olsa kolay ayarlanır ama otomatikte şehir içi devir 2000 olunca veya olmadan vites düşüyor. gaza basıp 2000 deviri geçersen araba çok hızlanıyor.genelde 1800 devir civarı oluyor. Sportta kulanım genel devir 2000'i geçer. şehir dışı sorun yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kallus -- 6 Eylül 2018; 15:25:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mithrandir24

    Aracın garantisi devam ediyor hocam tek kuruş vermem zaten.
    ya işçilik parası isterlerse? neyse sen bilirsin. tavsiye benden, uyması senden.
  • Üstad arkadaslarin soylediklerine ek olarak, lastik basinclarina, hava filtresinin temiz olup olmadigina, motor yagi fazlaligina da bi bak.
  • Dostum sen milletin dediği yakıt tüketimine göremi araç alıyorsun.Aracın teknik özelliklerine katalogun bakmak diye birşey var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mithrandir24

    Yok mu şu koca forumda 308 BlueHDI otomotaik aracı olan yahu atsın şu şehir içi yakıt değerlerini.
    33 km ort hızda 5,5 yakıyor.25-30 km ort hızda en fazla 6 yakması lazım

    Karşılaştırma açısından 308 in 5,5 yaktığı güzergahta 1,4 tsi dsg 6,5 yakıyor
  • Aynı aracın 1.2 Puretech EAT6'sı var bende de. 2bin km şehir içi ortalaması 6.6 lt gösteriyordu en son baktığımda. Şehir dışı 90-120 arası 5 civarı 120-160 arası da 6 civarı yakıyor.
  • Full depo yapın ve yıl bilgisayarınıda sıfırlayın 100-200 km sonra aynı istasyondan tekrar full depo yapın. Yol bilgisayarı ve pompa değerinin karşılaştırın.
  • Bu işte yanlışlık var.Arkadasin dediği gibi deposu fulleyip ölçün.Bende e-hdi var.8800 km ortalaması 5.6litre hız 33 km şeklinde.
  • 308 dizel otomatik önceki aracım. O araba az yakmaz, yani klasik manuel dizel Megane clio gibi kullanırsanız gaza çekinmeden basarsanız az yakmaz. 10 bin km kullandım 40 km ortalama hız ile 6 litre ortalamam vardı. Aynı şartlarda 316 da 6,7 ortalamam var. Ev iş güzergahında sadece 1 kere 4,9 ortalama yakalamıştım yakıt kasarak 308 ile başka hiçbir zaman 5 in altına indirmemiştim. Aynı şekilde 316 5,3 yakıyor hem de çok kasmadan. Ama Manuel olanların az yaktığını paylaşanlar vardı Facebook grubunda.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.