Şimdi Ara

307 lpg li araçta benzin göstergesi düşmesi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
5
Favori
54.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben lpg yi taktırırken tam olarak hatırlamıyorum 100 tl mi 150 tl mi ne soylemişti oyle bi fiyata takıyoruz demişti bende taktırmamıştım ücretsiz olduğunu oyle bi şeyin haberim bile yoktu ben onu araştırırım mutlaka

keudge ;

bende ilk denediğimde olmamıştı ancak lamblia arkadaşın anlattığını tekrar okuyunca şarj etmişti bnm beyin düğmeye basılı halde çalıştıracaksın aracı oyle denedin mi ? kabloları tersi düzü yok oylede denedim çalışıyor
  • aslında denedim ama o şekildede olmadı zaten en son direcin ayağı kırldı ve bende sinirlenince direk bağlayarak yaptım ve depoda olan benzini direk gösterdi tabi bu şekilde ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum. dirençin görevi tahmin ettiğim kadarıyla kısa devre akımını düşürmek onun için tekrar direnç alarak deniyecem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lamblia

ben sürekli kullanıyorum.hiçbir sorun yaşamadım. psa modül biraz farklı çalışıyor ustanın demesine göre.onda araç lpg de giderken yine ibre düşüyor ama aracı stop edip çalıştırdığınızda ibre düzeliyormuş.bizim yaptğımız sistemde aracı çalıştırmadan önce düğmeye basılı tutup kontağı çeviriyoruz.ışıkların hepsi yandığında benzin ibresi full gösteriyor.motoru çalıştırmaya gerek yok. sonra kontağı kapatıp 30 saniye kadar bekledikten sonra düğmeye basmadan kontağı açtığımızda benzin ibresi olması gereken yerde oluyor.içiniz rahat olsun.sorun çıkmaz.

paylaşım için çok teşekkür ederim lamblia kardeşim.

Bugün ben de 307 aracıma bu sistemi yaptırdım.

LPG kiti atiker marka ve 1 ay önce takıldı.

Malzeme (buton ve direnç) 1 lira tuttu. Özel peugeot servisindeki elektrikçi çocuğa da 10 lira verdim.

Sistem süper çalışıyor.

Bundan sonra o servis bu iş için en az 40-50 lira fiyat çeker herhalde. Nasılsa işi öğrendiler :)

• rica ederim kardeş.aslında bu psa modül işini araştırdıktan sonra lpg montajı yaptırmak gerekiyor.göstergenin düştüğünü lpg taktırdıktan sonra öğrendiğimde çok geçti.o yüzden psa modül diye birşeyin olduğundan bile haberim yoktu.usta bana montajı yaptıktan sonra göstergenin düşeceğini laf arasında söyledi(bu devirde kimseye güvenilmiyor).ben de önemli birşey olmadığını düşünmüştüm.gerek yok demiştim.ama sonra gösterge düşüp o sinir edici bip sesini sürekli duyunca sinir oldum.gösterge sürekli dipte olduğu için ne kadar benzin kaldığını da anlayamıyorsun.benzin miktarını öğrenmek için bir miktar benzin almak gerekiyor.bu da insanı sinir ediyor.madem zırt pırt benzin alacaktım ne diye lpg taktırdım diye düşünmeye başladım ve ustaya gittim. psa modül taktırmak istediğimi söyledim.usta psa modülü takmayı bilmediğini, bu iş için 2 hafta sonra ankaraya gidip tunalıda montajını öğreneceğini ve beklememi söyledi.(işte ozaman bu servise gittiğime pişman oldum).el mahkum tek servis olduğu için ben de beklemeye başladım.1 ay oldu yok, 2 ay oldu yok. adam bir türlü gidemediğini bahane edip durdu.beni 3 - 4 ay oyaladı. ben de şehir dışında başka bir teleflex servisini arayıp takıp takamayacaklarını sordum.takabileceklerini ama ilerde sorun çıkabileceğini söyleyince tereddütte kaldım.150 tl de çok gelmişti zaten. forumda bununla ilgili bir arkadaşla telefonda görüşüp bu işlemi nasıl yapacağımı öğrendim ve uyguladım.sonuç gayet güzel. başımdan geçenleri okuyanlara ibret olsun.karşılaşacağınız olaylar hakkında bir fikir verir umarım.

• Valla birkaç gün önce C4 aracıma uyguladım bunu çünkü 307 ile aynı parçalara sahip hemen hemen aynı araçlar ama tip olarak değil tabi. Çok güzel oldu bu olay PSA modül 150 lira bir de başka yerde 3-k diye bir firmanın icadı var 40 lira onlarında online satışı yoktu zor bela irtibata geçtim de nerden alabiliriz diye onlar da 40 lira yollarsanız yollayalım demişlerdi ama bu konuyu görünce 50 kuruş a bir adet direnç ve küçük bir bas-bırak butonu aldım lehimi kablolara kendim yaptım şamandıradan gelen kabloları da kapı eşiğinin altından ben buldum ve biraz sıyırıp kabloların ucunu oraya düğümledim ve de elektrik bantıyla bantladım sağlamlaştırdım sonra da LG sisteminin aç kapa butonunu taktıkları yerin yanına tornavidayla bir delik açıp oraya jel japon yapıştırıcıyla yapıştırdım (jel olmasını özellikle tavsiye ediyorum çünkü diğer sıvı olanı yüzünden iki kere buton takmak zorunda kaldım ilk taktığım butonun içine sızdı ve tuşu basmaz etmişti yapıştırarak) şimdi sabahları kontağı takıyorum butona basılı tutup kontağı çeviriyorum ama tam çalıştırmıyorum sonra da kapatıp otuz saniye sonra aracı çalıştırıyorum gayet güzel çalışıyor. İlk buton basılı yarım kontak çevirdiğiniz zaman gösterge ibresi yükseliyor ve yol bilgisayarı 500 km gibi değerler gösteriyor sonra da 30 saniye sonra araç çalışırken normal depoda olanla kaç km yapabileceğinizi gösteren rakam geliyor. Allah razı olsun bu konuyu açandan yolda kalmaktan kurtuldum sayesinde 5 kere bu yol bilgisayarı yüzünden yolda kaldım şimdiye kadar depoda benzin var sanıyorum o ikaz ışığını iplemiyorum bazen ne zaman benzin koyduğumu unutuyordum şimdi artık sinir bozucu ışığı söndürebiliyorum depoda ne kadar yakıt olduğunu da görebiliyorum bu çok güzel oldu valla.

• ARKADAŞLAR HİÇ BOŞUNA UĞRAŞMAYIN

Buton, modül vs. gerekmiyor. Aracın kabloları ilede oynamayın. tek yapmanız gereken araca en azında 100 tl lik benzin koymak. bu kadar basit. benzin koyduktan 1 gün sonra problemin çözüldüğünü göreceksiniz. tüm sorun araçta çok çok az benzin ile dolaşmak. bende aynı şekilde bu sorun ile uğraşırken, o sırada kredi kartı akaryakıt kampanyası vardı ve 100 tl lik yakıt almam gerekti. son gündü ve araçta gaz full olarak doluydu. mecburen benzin almak zorunda kaldım. birdenbire sorun düzeldi. yaklaşık 3 aydır araçta yarım depodan fazla benzin tutuyorum. gösterge 2 günde bir kendini otomatik olarak resetliyor. yani yarım depodan fazla benzin olduğu halde yarım depoya kadar düşüp sonra tekrar eski haline dönüyor. yani çok az bir oynama var. zaten arabalarımız sabahları azda olsa benzin harcıyor. o yüzden 100 tl lik benzin koymanızın size bir zararı olmaz. bu kadar basit.

• quote:

Orijinalden alıntı: lthec

ARKADAŞLAR HİÇ BOŞUNA UĞRAŞMAYIN

Buton, modül vs. gerekmiyor. Aracın kabloları ilede oynamayın. tek yapmanız gereken araca en azında 100 tl lik benzin koymak. bu kadar basit. benzin koyduktan 1 gün sonra problemin çözüldüğünü göreceksiniz. tüm sorun araçta çok çok az benzin ile dolaşmak. bende aynı şekilde bu sorun ile uğraşırken, o sırada kredi kartı akaryakıt kampanyası vardı ve 100 tl lik yakıt almam gerekti. son gündü ve araçta gaz full olarak doluydu. mecburen benzin almak zorunda kaldım. birdenbire sorun düzeldi. yaklaşık 3 aydır araçta yarım depodan fazla benzin tutuyorum. gösterge 2 günde bir kendini otomatik olarak resetliyor. yani yarım depodan fazla benzin olduğu halde yarım depoya kadar düşüp sonra tekrar eski haline dönüyor. yani çok az bir oynama var. zaten arabalarımız sabahları azda olsa benzin harcıyor. o yüzden 100 tl lik benzin koymanızın size bir zararı olmaz. bu kadar basit.

evet benimde tespitim bu yönde oldu. bunu da uzun yolda benzin yarının altına düşünce çogunlukla resetlyor

• kardeşim merhaba bende 206 + aldım yeni lpg taktırdım benzin ibresi düşüyor yazmış olduğunuz malzemeleri aldim elektronikci arkadaşim yaparım ama beyne zarar verirse karişmam diyor riski göze almalımıyım ban yardımcı olurmusunuz.
  • kardeşim merhaba bende 206 + aldım yeni lpg taktırdım benzin ibresi düşüyor yazmış olduğunuz malzemeleri aldim elektronikci arkadaşim yaparım ama beyne zarar verirse karişmam diyor riski göze almalımıyım ban yardımcı olurmusunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stepfly

kardeşim merhaba bende 206 + aldım yeni lpg taktırdım benzin ibresi düşüyor yazmış olduğunuz malzemeleri aldim elektronikci arkadaşim yaparım ama beyne zarar verirse karişmam diyor riski göze almalımıyım ban yardımcı olurmusunuz.

Ben yaptım hiçbir sorun da yaşamıyorum çok da faydasını gördüm, en azından benzin göstergesinin sinir bozucu ışığını görmek zorunda değilim :)
  • Merhaba arkadaşlar biraz önce servisle görüşdüm durumu izah ettim adamların kafası basmadı anlamadılar birtürlü hayır olmaz böyle birşey araçınız garanti dışı olur benzin göstregesi bunlarda böyle 10 liralık 20 liralık koyacaksın diyor borç harç aldım arbayı zaten tekrar bir masraf açarsa çok madur olurum lütfen beni bu sıkıntı kosunuda iknaa edip açiklayıcı bir bilgi verirmisiniz hani sonuçda beyne bizim farklı bir komut vermemiz arabayın düzenini alt üst etmezmi ilginize ve bilgilerinize çok teşekkür ederim cvp ve yorumşlarınızı bekliyorum tşk.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar biraz önce servisle görüşdüm durumu izah ettim adamların kafası basmadı anlamadılar birtürlü hayır olmaz böyle birşey araçınız garanti dışı olur benzin göstregesi bunlarda böyle 10 liralık 20 liralık koyacaksın diyor borç harç aldım arbayı zaten tekrar bir masraf açarsa çok madur olurum lütfen beni bu sıkıntı kosunuda iknaa edip açiklayıcı bir bilgi verirmisiniz hani sonuçda beyne bizim farklı bir komut vermemiz arabayın düzenini alt üst etmezmi ilginize ve bilgilerinize çok teşekkür ederim cvp ve yorumşlarınızı bekliyorum tşk.

Kardeş aracın nedir 307 mi bilmiyorum ama ben C4 te bir sorun yaşamadım. Milletin korktuğu arabanın beynini yakar gibi bir söz geçiyor ama bu olayda bir tane de Direnç var bu direnç bir şey yaptırmıyor direnç olmasa zaten yakar bir şeyleri orası belli o buton bir nevi kısa devre yaptırıyor sanırsam ama bir problem yaşamışlığım yok benim hemde kendim yaptığım halde bir oto elektirkçiye falan da gitmedim. 50 kuruş a halloldu. Ama çok korkuyorsan PSA modül taktır 150 lira verip ya da 3K diye bir site vardı oradan aracına uygun modülü al 50 liraya. Ayrıca aracın beynine değil şamandıraya bir sinyal gönderiyor ve şamadıra yeniden okuyor depodaki yakıtı. Bir arkadaş ta yarım depodan fazla yakıt koyarsanız kendi kendine okuyor demiş yani her zaman yarım en az depo yakıtın olmalı deponda.

• selam kardeşim araçim 206+ ilgine bilgine alakana çok sağol malum elektronik beyinli filan olunca bu araçlar korkuyor insan ister istemez ama en kısa zamanda riski göze alip deneyeceğim bugüne kadarda acıkcasi bu işlemden yana sıkıntı yaşayanı hiç görmedim netde ama açıkcası konuyu senin bahsettiğin gibi benim gibi takıntılı adamlara daha tekniksel anlatılsa harika olur nede olsa herkezde bilgi var ama yanlış bilgide cabası yorumunu bekliyorum teşekkürler bu arada lcd,led ,plazma ve hifi sistemlerinde bilgi almak isteyenlere yardımcı olurum ok tşk.
  • Merhaba bende c4 vtr var 2005 model,

bu sistemi bulandan allah razı olsun, kaç kere yolda kaldım rezil oldum bu yüzden, parçaları 2 TL'ye aldım, arkadaşla beraber monte ettik. hiçbir problem yok. sapasağlam çalışıyor.

tekrar teşekkürler.
  • quote:

selam kardeşim araçim 206+ ilgine bilgine alakana çok sağol malum elektronik beyinli filan olunca bu araçlar korkuyor insan ister istemez ama en kısa zamanda riski göze alip deneyeceğim bugüne kadarda acıkcasi bu işlemden yana sıkıntı yaşayanı hiç görmedim netde ama açıkcası konuyu senin bahsettiğin gibi benim gibi takıntılı adamlara daha tekniksel anlatılsa harika olur nede olsa herkeste bilgi var ama yanlış bilgide cabası yorumunu bekliyorum teşekkürler bu arada lcd,led ,plazma ve hifi sistemlerinde bilgi almak isteyenlere yardımcı olurum ok tşk.

Kardeş rica ederim.
    Valla yorum bekliyorum yazmışsın gözümden kaçmış kaç gün de geçmiş aradan.
    Kusura bakma. Ben bir sorun yaşamıyorum bazıları araç beynini yakacaksın falan diyordu ama hiç de öyle bir olay yok gayet tıkır tıkır çalışan bir sistem. Maksat şamandra yeniden depoyu okusun yeter. Bu da 50 kuruşluk bir düğme ve direnç sayesinde oluyormuş fazla para vermeye gerek yok. Sende denemek istersen zaten konu başında gayet güzel anlatılmış bende tekrar anlatmıştım C4 için ama konu zaten peugeot için açılmış (gerçi bizim arabalar sanki İstikbal ve Bellona gibi aynı fabrikanın malı mıdır nedir yedek parçaları bile aynen tutuyor) sistemleri de aynı zaten. Arka koltukların altında şamandıra kablolarını bulunca zaten ön sağ kapının marşbiyelinin altından geçtiği için oradaki plastik tırnaklı dirsek benzeri şeyi biraz zorlarsan çıkıyor onu sökünce kablolar ben buradayım diyor zaten. Seçemezsen kablolara işaret koy arka koltuğun oradan çek kımıldayan kablolar aradığın kablolardır zaten. Ondan sonrasını ben lehimsiz hallettim çakmakla ısıtıp kablo erimek üzereyken yana doğru çektim hemen açıldı sonra da ucunda direnç ve butonun lehimlendiği ve ucunu açtığım kabloları tek tek doladım elektrik bandıyla da sardım kapattım birbirine değmesin diyede ayrı ayrı yerlerden (iki üç parmak kadar mesafe bırakarak) soydum kabloları sonra da birbirine bantladım tekrar. Asıl mesele butonu koyacak iyi bir yer bulmakta benim araçta sol altta LPG montajı yapan ustalar güzel bir yer bulmuşlar tam far ayar düğmesinin altında boş bir göz vardı bende hemen yanına tornavidayla bir delik delmiştim oraya monte ettim butonu ancak önce butonu takıp sonra kabloları bağlamak gerekti benim buton için çünkü düğme kısaydı ve delikten dışarı çıkıntı oluşturmadığı için basmak imkansızdı plastiğe tam sıfır oluyordu. Neyse sonra da bastım Japon yapıştırıcıyı taş gibi oldu. Bu arada butonu monte ederken spreyli japon yapıştırıcı kullan ya da japon yapıştırıcıya karbonat kat ama hızlı yapıştırmak lazım yoksa karbonatı katınca kuruyor hemen ama yapışınca japon plastiğe dönüşüyor sökmek imkansızlaşıyor bu da sağlam yapıştırıcı yapmanın yolu. Neyse işte ondan sonra arabayı gösterge düştükçe stop ettikten bir dakika sonra butona basarak yarım çeviriyorsun kontağı çalıştırmıyorsun gösterge yüksek bir rakam okuyor (muhtemelen yarım depo kadar yakıt gösteriyor) sonra geri kapatıyorsun bir 30 saniye kadar bekliyorsun sonra da basıp çalıştırıyorsun bu ikinci kontak çevirmende depodaki yakıtı doğru okuyor ve düzgün değer veriyor.

Yaparsan kolay gelsin kardeş takıldığın bir şey olursa sorarsın.

• Sık sık lazım oluyor.
  • peugeot 307 yi tüpte kullanırken içinde benzin olmasına rağmen yol bilgisayarından ötütü benzin ibresi dibe vurduğunda motor stop ediyor mu?? yoksa sadece fuel low hatası mı veriyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vurucu05

peugeot 307 yi tüpte kullanırken içinde benzin olmasına rağmen yol bilgisayarından ötütü benzin ibresi dibe vurduğunda motor stop ediyor mu?? yoksa sadece fuel low hatası mı veriyor?

stop etmez sadece benzin göstergesi yanar o kadar.
  • bende 206 için yaptım sistem falan değil denemek için soketi çıkartıp soketin şamandıra uçlarına direnci soktum kontağı açtım benzin ibrtesi fırlayın verdi. sonra direnci söküp soketi yerine taktım. yarım depo benzin çıktı. ama soketi adam gibi takmamısız birde tırnağına oturmuyor. kasislerde çıkmış heralde araba çalışmadı. benzin pompasına elektirik gitmediği için. Allahtan LPG de çalıştırdım sonra bir açtım fiş soket oynamış :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: redstone78

quote:

Orijinalden alıntı: vurucu05

peugeot 307 yi tüpte kullanırken içinde benzin olmasına rağmen yol bilgisayarından ötütü benzin ibresi dibe vurduğunda motor stop ediyor mu?? yoksa sadece fuel low hatası mı veriyor?

stop etmez sadece benzin göstergesi yanar o kadar.

Tesekkurler cevabiniz icin.bir kac sorum daha olacak.peki motor ariza lambasi yaniyor mu?yaniyorsa bir zarari olur mu? Nasil sondurulur? Tesekkurler simdiden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.