Şimdi Ara

307 1.4 hdi xr fan ve süspansiyon sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar farklı bir başlığa yazmıştım fakat cevap gelmedi. Bu sıralar fanın (manuel) 4. deviri çalışmıyor. Arasıra da fan bütünüyle duruyor; saniyeler sonra tekrar çalışıyor. Acaba sorun ne olabilir? Servis haricinde pratik bir çözüm bulabilir miyiz? Acil... Havalar soğuk haliyle:)

Artı olarak arka süspansiyonlara nasıl çözüm bulabiliriz? Yumuşak amörtisör takma dışında... Forumdaki başlıkları okudum. Fakat kesin çözüm bulan yok gibi yumuşak süspansiyon takma dışında. İlk zamanlar normal geliyordu ama artık can sıkıyor. Geçenlere arkadaşın broadway'ine bindim. O bile çukurlarda 307'den daha az ses çıkarıyor. Hatta hiç ses çıkarmıyor:)) 307'de çukurlarda tak tuk sesler geliyor. Arka lastikleri yolda bıraktım sanıyorsunuz. Yanıtlayanlara şimdiden teşekkür ederim...

• fan rezistansı arızalı olabilir. kablo demeti ucundaki soket zamanla eriyerek rezistansla teması kesiliyor.
    besleme olmadığından fan çalışmıyor. resizstas fan devirlerini ayarlıyor. kablo demeti revize edildi ilk nesiller
    için. kesin çözüm olarak değişmesi gerekiyor. kablo demeti fiyatı 300 tl rezistan 150 tl civarıydı.
    geçen yıl başıma geldi, fakat iyi bir elektrikçi geçici olarak teması sağladı ama eninde sonunda değiştirmen
    gerekiyor dedi. henüz bi sıkıntı çıkmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpimis

fan rezistansı arızalı olabilir. kablo demeti ucundaki soket zamanla eriyerek rezistansla teması kesiliyor.
    besleme olmadığından fan çalışmıyor. resizstas fan devirlerini ayarlıyor. kablo demeti revize edildi ilk nesiller
    için. kesin çözüm olarak değişmesi gerekiyor. kablo demeti fiyatı 300 tl rezistan 150 tl civarıydı.
    geçen yıl başıma geldi, fakat iyi bir elektrikçi geçici olarak teması sağladı ama eninde sonunda değiştirmen
    gerekiyor dedi. henüz bi sıkıntı çıkmadı.

Cevap için teşekkürler alpimiz,

Resiztas fan devirlerini ayarlıyor, demişsin ama sadece 4. devirin çalışmaması neyin nesi... Şu an 1 2 3 tıkır tıkır çalışıyor. Yani rezistans bozuk olsa ya da eriyerek soketle teması kesilse, fanın hiç çalışmaması gerekmez mi?

• ben fanla ilgili başımdan geçeni aktardım. fakat 307 de böyle elektrik sorunları
    zayıf aküden de kaynaklanabilir bi baktırsan iyi olur. aynı aracın 2004 modeli var bende.
  • En son ölçtürdüğümde aküde bir problem çıkmamıştı. Büyük ihtimalle başka bir sorun var. En iyisi baktırmak. Sağol alpimis...
  • Hehe:)))

Birkaç gün önce sanayide tanıdık bir elektirikçiye gittim. Aynen dediğin gibi direkt rezistansa baktı ve erime yapmış. Basit bir kaç tornavida hareketiyle temizleyip tekrar taktı. Şu an tıkır tıkır çalışıyor. Tabi geçici çözüm en azından şimdilik idare ediyor. İyi günler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C4 2012 1.6 HDI Titreme Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.