Şimdi Ara

3000-3500 TL DELL Mİ/ HP Mİ/ MONSTER Mİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
2
Favori
4.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://www.sinerji.gen.tr/dell-inspiron-7567-4b30f81c-i5-7300-8gb-1tb-4gb-vga-156-linux-pmu406506

    http://www.hepsiburada.com/hp-omen-15-ce007nt-intel-core-i5-7300hq-8gb-1tb-128gb-ssd-gtx1050-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-2cj35ea-p-HBV000006VV9U

    https://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V12-1.html#.WdAcW1t-rIU

    Siz olsanız hangisini seçerdiniz dostlar, dell alırsam ssd takviyesi yapabilirim(garantiyi bozmuyorsa) özellikle malzeme kalitesi, soğutma konusunda fikirlere ihtiyacım var.

    Kabaca kullanım ihtiyaçlarım dolayısıyla i5/1050 4gb/ssd kombinasyonu oluşturmak istiyorum.

    Ek olarak dell ve hp kafama daha çok yatsa da aklımda bazı soru işaretleri var. Dell'in akıllı ac adaptörleri daha sonraki yıllarda bana sıkıntı çıkartırmı, bozulduğunda temin etme zorluğu olur mu abartı fiyat isterler mi orjinaline. Sanırım orjinal dell adaptör kullanılmadığında performans düşüşü oluyormuş bu çok aklıma takılıyor.

    Hp ise yıllarca ısınma sorunlarıyla nam salmış bi marka, Fakat i7 yi soğutan Omen kasası i5 i hayli hayli soğutur soğuk bir makina kullanırım gibi geliyor. Kısaca Omen kasalarını premium sınıfı kasalardan kabul edebilirmiyiz yoksa alt segment ürünlerin malzemesinden iyi değil mi dersiniz ?

    Asus benzer sistemdeki ürününü tek fun çıkışı kullanması nedeniyle, Msi ve lenovo benzer sistemdeki ürünlerini ise 2 gb 1050 kullanmaları nedeniyle Acer vx'i ise tasarımının hoşuma gitmemesi nedeniyle değerlendirmeme almadım. Eğer benzer performansta bu fiyatlara beni daha memnun edecek bi marka varsa önerilere de açığım.

    Cevap verenlere şimdiden teşekkürler iyi forumlar

    Edit : Bütçeyi 4000'e çıkartıp 7567 i7 li versiyondan aldım, 1.5 aydır kullanıyorum memnunum. fikirlerini belirten yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quaresssma -- 26 Aralık 2017; 2:24:50 >







  • Monsterın kafana takılan yönü nedir

    upgrade desen sıkıntı değil

    bütün 1050leri 4 gb.

    Çift fan

    Bendeki i5 70 dereceyi geçemiyor



    Fiyatı bir zamanlar iyiydi hala iyi de tartışılır 3300 tuzlu demezsen



    Bendeki 1050ti ips ekran renkli klavye i5 olan abra v9.3

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • monsterin malzeme kalitesi hp ve dell e göre bilinmez geliyor.
  • http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=11583

    bunu da alternatif olarak düşünebilirsin.
    HP önermem servisi çok iyi değil.
    Dell biraz şans işi.
  • usta bu dediğin modelde dual fan ızgarası var mı .
  • bide son aldığım samsung s05-tr yandan 2 menteşeliydi mahvoldu menteşeleri büyük ihtimal çok ücret çıkacak diye yollamadım samsung a garanti süresi de geçti.

    o yüzden monsterin menteşelerine güvenemiyorum.

    omen ve dell ortadan tek kalın uzun menteşeyle bağlı olmaları, fanlarının daha büyük olması(bana öyle geldi) sebebiyle 1 adım önde duruyor
  • Quaresssma kullanıcısına yanıt
    Dell'i karşılaştırdığınız markalar HP ve Monster mi? Kalite ve sorunsuz servis açısından insanlar genelde Dell alıyor. Elektronik cihazda arızalı ürün gelmez mi gelir tabi ki ama servisin işi ne kadar hızlı ve sorunsuz hallettiğine bakacaksınız. Cihaz sorunsuz gelirse zaten büyük ihtimalle siz elden çıkarıncaya kadar bir daha servisle işiniz olmayacak. Genelde cihazlar ilk geldiğinde 3-5 gün içinde arızalıysa kendini belli eder.
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    dell hiç kullanmadım ancak yazılanlardan dolayı malzeme kalitesine güveniyorum ancak aklıma takılan 2 nokta var.

    1- yerinde servis hizmeti alabilirmiyim? türkiyenin neresinde olursam olayım bu hizmetten faydalanabilir miyim, yoksa sadece belli laptoplara belli şehirlere mi hizmet veriliyor. ürünü istanbul'a yollamakla falan uğraşmak istemiyorum olumsuz bir durumda. servis hizmetinden son yıllarda çokça şikayet olduğunu duydum özellikle kurumsal olmayan bireysel kullanıcılar yönünden.

    2- Ac adaptör(orjinal olduğuna dair makinaya sinyal yolluyormuş) bana sıkıntı çıkartırmı. adaptör orjinal değilse makinanın performansı düşebiliyormuş. ekşide bu konuda olumsuz bi yorum vardı çok kafama takıldı. biraz araştırdım dallanıp budaklanmış bir mesele gibi geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quaresssma -- 3 Ekim 2017; 11:36:26 >
  • Quaresssma kullanıcısına yanıt
    Bu model yerinde servis ile gelmiyor. Ancak extra ücretle garanti yükseltmesi yaparak bu hizmetten faydalanabiliyorsunuz. Ayrıca garanti süresini de uzatabiliyorsunuz.

    Adaptör konusu bence böyle olması mantıklı. iphone'lardaki gibi adaptör ve kablonun orijinalliği kontrol ediliyor. Dparça sitesinden her türlü orijinal parçayı temin edebiliyorsunuz. Cihaza hasar verebilecek orijinal olmayan bir adaptörün kullanılmasını engellemek sizce de doğrusu değil mi?
  • orjinali destekliyorum tabiki ama ihracatçı bana 5 sene parça sağlamak zorunda, ben 5 sene bittiğinde kullanmaya devam etmek isterim bir sıkıntısı yoksa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quaresssma -- 3 Ekim 2017; 19:1:11 >
  • Quaresssma kullanıcısına yanıt
    Parça desteği 10 yıl zorunlu diye biliyorum. Değişiklik yapılmış olabilir belki. İncelemek lazım. Ayrıca aynı adaptör 7566'da da kullanılmış, şimdi 7567'de kullanılmış. Belki önceki bazı modellerde de kullanılmıştır. Siz Dparça'dan talep edince temin edememe gibi bir sorun çıkacağını sanmıyorum.
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    hocam siz 7567 kullanıcı mısınız, kullanıcı iseniz bi menteşe ile ilgili birşey soracağım inceleme videolarında kapak açılıp kapatılırken biraz anormal geldi, sanki kayma varmış gibi. sıkıntı çıkarırmı sizce ? birde bazı arkadaşlar ekran hafif sola yatık filan diyorlar, yeni alınan bir üründe pek çok kişinin karşılaştığı bi sorun oldu menteşe.
  • Quaresssma kullanıcısına yanıt
    Kendim 7566 kullanıyorum. Oğluma da yeni 7567 aldık 1050ti olan modelini. Menteşeden kaynaklı paneli hafif soal yatması ve bu nedenle kapanmada sıkıntı çıkması olayı ne kendi cihaızmda ne de oğlumun cihazında yok. Oğluma gelen cihaz 9 Eylül 2017 tarihinde üretilmiş görünüyor. Belki yazın gelen partiden sonra hatalarını düzeltmişlerdir bilemiyorum. Sanırım bu sorun gelen bir partide oluştu. Ayrıca alırken Ebrar bilgisayarla telefonla görüştüm menteşe sorunu çıkarsa hemen paketleyip gönderin yenisini gönderelim dediler. Biraz da ona güvenerek sipariş verdik ama gelen cihazda gram sorun yoktu menteşe dışında da. Zaten 7566'dan deneyimli olduğum için cihaza windows vs. kurulumunda sorun yaşamadık. Dell'in kendi test programlarıyla tam donanım testi yaptırdım (bu testin sonuçları Dell'e de otomatik gidiyor bu arada). Donanım da sorunsuz çıktı, ayrıca kullanım esnasında da tespit edebildiğim bir sorun olmadı. Yeni gelen stoklarda bir sorun yok gibi görünüyor.




  • Hocam omen'in malzeme kalitesi kesinlikle üst segment. Dell ile omen arasinda kalmıştım. Dell de cikan kronik sorunlar nedeni ile ve kasa kalitesi sebebi ile omen aldim. Oldukca memnunum. Tavsiye ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende DELL 7567 de karar kıldım gibi. bundan öncede 3 sene dELL kullandım hiç sıkıntım olmadı.
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, ek olarak izlenimlerimden edindiğim kadarıyla daha çok ebrardan alanlarda sorun olmuş gibi geldi bu konuda bir bilginiz var mı ?

    ebrardan almayı düşünüyorum n11 üzerinden lakin, şimdi menteşede sıkıntı varsa geri yollasam yine menteşesi sıkıntılı ürün gelebilir hevesim kırılsın istemiyorum :))
  • Quaresssma kullanıcısına yanıt
    Bence alınan yerle ilgili br bağlantı yok. Çünkü ben her iki bilgisayarımı da ebrar'dan almıştım. Ebrar en çok sürümü olan yerlerden biri. En son 9 Eylül 2017 üretimli ürün aldık oradan. Ebrar'dan Faruk bey ile görüşün. Size her türlü açıklamayı ve yardımı yapacaktır. Bana n11 üzerinden verdiğim siparişle ilgili ürün elinize geçince kontrol edin sorun görürseniz hemen gönderin yenisini gönderelim önemli olan sizin içinize sinmesi demişti. Gelen ürün sıkıntısız olduğu için bu yola başvurmam gerekmedi ama gerekli yardımı yapacaklarına eminim. Sonn alışverişimie istinaden ebrar'ın elinde yeni stok olduğunu düşünüyorum.
  • Quaresssma kullanıcısına yanıt
    Arkadasimda monster a5 v12.1 var biraz kullanma sansi yakaladim ilk izlenimim olarak cok saglam gözüküyor dokununca da ayni hissiyati veriyor. Uzun sureli oyun kullanımında ise sogutma konusunda gayet başarılı bence tek kotu tarafı fan kısmının sağda olması:(

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında ağustos sonlarında ilk başta monster'a niyetlenmiştim epey araştırdım yorum okudum monsterin ilk 2 sene garantide mahcup etmeyeceğinden eminim.

    fakat gelgelelim ben bir bilgisayarı 2 sene için almıyorum en az 5-6 sene götürsün istiyorum(minimum servis ücretiyle) kullanıcı izlenimlerinden ve sogutma deneylerinden anladıgım kadarıyla dell malzeme kalitesi olarak 1 adım önde gibi duruyor.

    bir yandanda şunu düşünüyorum dell e yakınlaşırken abra 12.1 monsterin en alt segment bilgisayarı, haliyle kasasına en az harcanan bilgisayarlarından biri, fakat dell i7 de kullandıgı(senenin f/p ürünü seçilmiş) kasayı i5 te kullanıyor i7yi sogutan i5i hayli hayli sogutur mantıgıyla çok çok iyi bir sogutmasının olduguna inanıyorum. dell'in konuştuğumuz versiyonu elbette bir alienware değil ancak premium olmasa bile en azından orta-orta üstü segment bir kasa kullanılmış olduğu kesin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quaresssma -- 5 Ekim 2017; 12:36:7 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quaresssma

    aslında ağustos sonlarında ilk başta monster'a niyetlenmiştim epey araştırdım yorum okudum monsterin ilk 2 sene garantide mahcup etmeyeceğinden eminim.

    fakat gelgelelim ben bir bilgisayarı 2 sene için almıyorum en az 5-6 sene götürsün istiyorum(minimum servis ücretiyle) kullanıcı izlenimlerinden ve sogutma deneylerinden anladıgım kadarıyla dell malzeme kalitesi olarak 1 adım önde gibi duruyor.

    bir yandanda şunu düşünüyorum dell e yakınlaşırken abra 12.1 monsterin en alt segment bilgisayarı, haliyle kasasına en az harcanan bilgisayarlarından biri, fakat dell i7 de kullandıgı(senenin f/p ürünü seçilmiş) kasayı i5 te kullanıyor i7yi sogutan i5i hayli hayli sogutur mantıgıyla çok çok iyi bir sogutmasının olduguna inanıyorum. dell'in konuştuğumuz versiyonu elbette bir alienware değil ancak premium olmasa bile en azından orta-orta üstü segment bir kasa kullanılmış olduğu kesin

    Bakalim ben kardesime dell kendime abra a5 aldım kıyaslarını gelince yapıp bilgilendiririm sizi :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.