Şimdi Ara

300-400 TL arası ekran kartı tavsiyesi[Çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hepinize çok teşekkür ederim ilk kez ati kart kullanıcağım ayrıca sizin sayenizde Gigabyte hd 6850 OC Alıyorum :)
    karta zaten ısınmıştım birazda üzerine konuşunca karar verdım bu kartı seviyorum :P

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
    Nvidia bir kart almak istiyorum anakartım her türlü karta vs. müsait o konuda sıkıntı yok.

Şu anda gts 250 e-green kullanıyorum ve bir PSU yada ihtiyacım olacak ama para yönünden açıkcası cok param yok önereceginiz karta uygun orta seviye bir psu da yazarsanız çok sevinirim

gtx 460 a baktım ama emin olamadım bu yüzden yardım ederseniz sevinirim.

e-green kart konusunda bana gülmeyin vallahi ben almadım onu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazymania56 -- 19 Temmuz 2011; 0:24:32 >

• 2. el garantili hd6950 ve gtx560 Ti bulabilirsen fena olmaz aslında.

Psu+ekran kartı mı lazım yoksa tek kart mı ? Tam olarak belirtirsen daha sağlıklı olur.. İlla nvidia mı ?

İşlemcini de belirtsen daha sağlıklı öneriler gelir.

Şu kart iyi bence :

GIGABYTE GV-R685OC-1GD HD6850 OC -- 330tl
    http://www.sanalmarketim.com/urun/ddc903f90bda3ecd4b5e09df7c475b12/GIGABYTE-GV-R685OC-1GD-HD6850-OC-1GB-GDDR5-256Bit-HDMI-DP-16x

FSP FSP SAGA II 500W GÜÇ KAYNAĞI -- 110tl
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-n460gtx-m2d1gd5oc-gtx460-gddr5-1gb-256bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=54177

• quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

2. el garantili hd6950 ve gtx560 Ti bulabilirsen fena olmaz aslında.

Psu+ekran kartı mı lazım yoksa tek kart mı ? Tam olarak belirtirsen daha sağlıklı olur.. İlla nvidia mı ?

İşlemcini de belirtsen daha sağlıklı öneriler gelir.

Şu kart iyi bence :

GIGABYTE GV-R685OC-1GD HD6850 OC -- 330tl
    http://www.sanalmarketim.com/urun/ddc903f90bda3ecd4b5e09df7c475b12/GIGABYTE-GV-R685OC-1GD-HD6850-OC-1GB-GDDR5-256Bit-HDMI-DP-16x

FSP FSP SAGA II 500W GÜÇ KAYNAĞI -- 110tl
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-n460gtx-m2d1gd5oc-gtx460-gddr5-1gb-256bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=54177

evet güç kaynagıda lazım olacak otomatik olarak.

Nvidia taraftarıyım aslında ama fanboy da degilim bu kart için ise bunun 5850 nin yenıden isim verilmiş versiyonu ayrıca dx9 da 5850 parçalıyor ve bu senın attıgın karta para verilmemesi gerektigini soyluyor cogu kisi ondan sıcak bakmadım acıkcası o karta :) zaten nvdia aramamın sebebide bu nvidia kartlardan anlıyorum amd kartlardan anlamıyorum açıkcası çekindigim bir diger durum işlemcim intel anakartım CrossFire destekli aslında pcyi babam ve arkadası sagolsun saçma sapan yapmışlar sistem şöyle:

unutmadan ben şu kartı düşünmüştüm açıkcası:

Cpu:i3 550 var(temizlerken elimden çok alçak bir yukseklikten düştü garip bir durum oluştu Tek Ekran kartı slotu çalışmıyor alt slotta kullanıyorum(bi 5 ay oldu olacak heralde baya uzun süredir bu şekilde 2 kart kullanmam zaten kolay kolay ben ondan sıkıntı yok) tek sorunu bu biraz garip ama evet aslında bir kez daha denemedim bu olaydan sonra belki taksam çalışacak )
    Anakart:Gigabyte H55M-UD2H
    Ram: Markasını unuttum lakin saglam bir marka biliyorum Tek slot 1600mhz 2gb ddr3
    Ekran Kartı: Gts250 e-green (hatta o kadar akıllılar ki psu ya para vermeyelim diye o 5 liralık aparattan alıp ekran kartına gücü o ek kabloyla vermişler.)

sanırım başka bir şey lazım degil ve yine sanırım anakart saglam bir anakart bakındım biraz bu sonuca ulaştım ekran kartından sonrada cpu yeniliycem aslında logitech dfgt alacaktım(direksiyon diyelim bilmeyenler icin) ama ekran kartı öncelikli şu anda benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazymania56 -- 18 Temmuz 2011; 23:51:47 >

• 5850-6850-gtx460
  • Gigabyte HD 6850 verelim sana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanxxn

Gigabyte HD 6850 verelim sana.

öyle bi diyorsunuz? hmm atiden cidden anlamıyorum ama kart hakketten saat hızlarına vs. baktım hoşuma gitti ama

kafamı karıştırıyor.

ilerde bu cpu ile crossfire yapamam sanırsam tek slotu dedigim gibi ekran kartını görüyor ama görüntü açmıyor elimden düştü tekrar denemem gerek aslında onuda denerim bir ara ama acıkcası hd 6850 den korkuyorum

açık konuşmak gerekirse korkuları endişeleri bir kenara bırakıp

Gigabyte hd6850 isterim fakat herkes 5850 de diretiyor ve aynı kart olduklarını söylüyor 5850 almakta ahmaklık gibi geliyor aynı e-green kart almak gibi buda gts250 gorunumlu 9800gt su anda kullandıgım ama kart hoşuma gidiyor atinin 6000 serisi ilgimi gerçekten çekti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazymania56 -- 18 Temmuz 2011; 23:57:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: crazymania56

quote:

öyle bi diyorsunuz? hmm atiden cidden anlamıyorum ama kart hakketten saat hızlarına vs. baktım hoşuma gitti ama

kafamı karıştırıyor.

ilerde bu cpu ile crossfire yapamam sanırsam tek slotu dedigim gibi ekran kartını görüyor ama görüntü açmıyor elimden düştü tekrar denemem gerek aslında onuda denerim bir ara ama acıkcası hd 6850 den korkuyorum

Gigabyte hd6850 isterim fakat herkes 5850 de diretiyor ve aynı kart olduklarını söylüyor 5850 almakta ahmaklık gibi geliyor aynı e-green kart almak gibi buda gts250 gorunumlu 9800gt su anda kullandıgım ama kart hoşuma gidiyor atinin 6000 serisi ilgimi gerçekten çekti

Korkma Gigabyte HD6850 her türlü MSI GTX460' ı ezer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanxxn -- 19 Temmuz 2011; 0:02:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

kafamı karıştırıyor.

Korkma her türlü MSI GTX460' ı ezer.

evet o kart üzerine düşündüm bence acıkcası ve araştırdım forumda sakın almayın sorunlu hatalı üretim hatası diyorlar gigabyte 6850 ve herkes 5850 üzerinde diretiyor bunu anlayamadım saat hızlarında vs. 6850 derken herkes 5850 nin 6870 i bile dövdügünü soyluyor ve sorunlu oldugunu alınmaması gerketigini soyluyorlar bunun bir püf noktası var mı?

örnek başlık atayım bır tane bunun gıbı tonlarca buldum:
    http://forum.donanimhaber.com/m_45883813/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazymania56 -- 19 Temmuz 2011; 0:03:36 >

• Çünkü 5850 çok büyük potansiyele sahip de o yüzden.Aslında 5850 nin gpu su 6870 den daha güçlü ama bir sürü kesintiye uğradığı için performansı az görünüyor.5850 ye bir oc attın mı 5870'i bile geçiyor inanılmaz hızlanıyor çok potansiyeli olan bir kart ama 6870 e oc yaparsan pek bişi ifade etmez çünkü kart zaten sınırında
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01salazar01

Çünkü 5850 çok büyük potansiyele sahip de o yüzden.Aslında 5850 nin gpu su 6870 den daha güçlü ama bir sürü kesintiye uğradığı için performansı az görünüyor.5850 ye bir oc attın mı 5870'i bile geçiyor inanılmaz hızlanıyor çok potansiyeli olan bir kart ama 6870 e oc yaparsan pek bişi ifade etmez çünkü kart zaten sınırında

ben o/c yapmasını aslında biliyorum yeteri kadar iyi ama yapmıyorum yinede donanımı eskittigini düşünüyorum o yüzden bu aradıgım cevaptı aslında eger o/c yapacaksam hiç 5850 bulaşmam default kullanmam gerek yoksa deli oluyorum acaba stabil mi oldu mu acaba fps arttı mı yoksa azaldı mı yani anlıyacagın paranoya oluyorum islemcime hali hazırda kayıtlı profillerim var yaptıgım 4.2ghz vs. ama inan kullanmıyorum halbuki gayet stabiller testleri sorunsuz tamamladım vs. ama rahat edemiyorum o/c li pc ile nedense

GV-R685OC-1GD bu modelinde sorun olmadıgını okudum internetten ve sanırım gigabyte hd 6850 GV-R685OC-1GD alacagım tabi eger başka birisi gelip bu fiyat aralıgında başka bir kart önermesse ki kart çok hoşuma gitti açıkcası sorun olmasından korkmuştum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

kafamı karıştırıyor.

Korkma her türlü MSI GTX460' ı ezer.

evet o kart üzerine düşündüm bence acıkcası ve araştırdım forumda sakın almayın sorunlu hatalı üretim hatası diyorlar gigabyte 6850 ve herkes 5850 üzerinde diretiyor bunu anlayamadım saat hızlarında vs. 6850 derken herkes 5850 nin 6870 i bile dövdügünü soyluyor ve sorunlu oldugunu alınmaması gerketigini soyluyorlar bunun bir püf noktası var mı?

örnek başlık atayım bır tane bunun gıbı tonlarca buldum:
    http://forum.donanimhaber.com/m_45883813/tm.htm

Ben kullanıyorum herhangi bir sorun bulamadım.

• Yav abi hiç bişi olmaz sen merak etme.Normalde gpu hızı 725 Mhz de çalışıyor 5850 nin.OC programıyla 900 e çıkarırsın bellek hızını 1200 e çıkarırsın tadından yenmez
  • @ hasanxxn evet araştırdım biraz bu modeller sorunsuzmuş sanırım bu karta doğru gidiyorum:
    http://www.efiyat.com/gigabyte-hd-6850-gv-r685oc-1gd-1-gb fiyat da uygun performans da uygun geldi.

@ 01salazar01 ben istersem 6850nin gpu ve bellek hızınıda o degerlere cıkarabılırım sanırım o sogutmayla

Core Clock 820 MHz bunu 900 yapmak eger gts 250 e-green bile 675 den 760 mhz yapabiliyorsam pekde zor olmaz.
  • 5850 kullanıyorum, açıkçası aldığım zaman şu fiyatta olsa hiç düşünmezdim. Ama teknoloji her saniye gelişiyor tabii..
    Yine de 5850 günümüzün arkasında kalmış değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbocat1

hd 3d dedikleri şey 6850 ekran kartının 3 boyutlu görüntülerde işlem yapabileceğini gösterir....
    3 boyutlu televizyon kanalları var ya hani 3d gözlük ile seyredilen kanallar.............
    5850 bunu desteklemiyor dolayısıyla 3d monitor alsanız bile 3 boyutlu görüntüleri izlemeniz mümkün değil.........
    alırsınız bir tane fulll hd 3d sony televizyon bağlarsınız 6850 ye o zaman farkı anlarsınız............
    şu durumda her halukarda uvd 3.0 desteği ve 3d tv desteği ile 6850 alınmalıdır........
    5850 serisi uvd 2.2 yi destekler 3.0 ı değil.....
    artı direct x 11 performansı 6850 de daha iyidir.... 5850 fizik işlemlerinde aşırı fps kaybına uğrar......
    6850 de fizik motoru dahada geliştirilmiştir........ tesselationu açtığınızda 5850 ile 6850 nin farkını anlarsınız direct x 11 de............. 5850 daha performanslı gibi görünsede iş fizik işlemleri ve tesselation uvd versiyon farkı gibi nedenlerden dolayı performans kaybına uğramaktadır.......... dolayısıyla 6850 nin gerisine düşmektedir.........
    unigine heaven testlerinde bariz şekilde kendini gösteriyor bu fark..............
    6850 tesselation ve fizik işlemleri devreye girdiğinde 5850 ile hızları aynı gibi düşünürseniz performans testlerinde öne geçiyor........... 6850 nvidianın fizik motorunu kullanan oyunlarda çuvallamaz.....
    fizik isteyen oyunlarda 5850 ve 6850 de fiziği maksimum ayara getirin ve farkı görün............ özellikle nvidia fizik motorunu kulllanan oyunlarda fark bariz şekilde kendini hissettiriyor........

bu yüzden 6850 yi tercih ediniz....... çünkü güncel teknolojiyi barındırır........

not ; bu arada kartım his 4650 agp 1gb 6850 kullanmam mümkün değil bu yüzden...........

Aradığım şey bu oldu hepinize çok teşekkür ederim ilk kez ati kart kullanıcağım ayrıca sizin sayenizde Gigabyte hd 6850 OC Alıyorum :)

• quote:

Yav abi hiç bişi olmaz sen merak etme.Normalde gpu hızı 725 Mhz de çalışıyor 5850 nin.OC programıyla 900 e çıkarırsın bellek hızını 1200 e çıkarırsın tadından yenmez

Evet yanık yanık yeriz :)
  • abi yanlış düşünüyorsun çoğu kart 900 Mhz e çıkar ama verim vermez.6850 ZATEN 900 MHZ YAKIN AMA 5850 725 MHZ DE 6850 NERDEYSE AYNI 900 MHZ E ÇIKARDIĞINDA DOLAYISIYLA VERİMİ ÇOK DAHA FAZLA OLUR BUNU DÜŞÜN
  • Off konu çözülmüş dalgınlıkla hortlatmışım kusura bakmayın
  • 6XXX serisi asla sorunlu değil, neden değil? 6XXX serisi maliyetleri azaltmak için 5XXX serisinden bazı işlem birimlerinin kırpılmış halidir. Tamamen oyun amaçlı kullanılabilen o seride GPGPU işlemleri yok, bunları alırlarken biraz da oyun amaçlı olan birimlerden de aldılar tabii, ancak maliyet azaldı.
  • quote:

abi yanlış düşünüyorsun çoğu kart 900 Mhz e çıkar ama verim vermez.6850 ZATEN 900 MHZ YAKIN AMA 5850 725 MHZ DE 6850 NERDEYSE AYNI 900 MHZ E ÇIKARDIĞINDA DOLAYISIYLA VERİMİ ÇOK DAHA FAZLA OLUR BUNU DÜŞÜN

peki düşünüyorum :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.