Sistemim: P4 2.8 ht northwood 512*2 400 mhz ddr bellekler 80 gb samsung u-ata hd asus p4v8x-x series anakart lg 52x cd-writer lg 18x dvd-writer floppy disk x1600pro agp 256 mb
arkadaşlar yanılmıyorsam bu sisteme 300 watt (gerçek) yaterli. Ancak ileride de sistem değiştirirsem elimde bulunsun işe yarasın diye 350 watt daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Şu an everestin kendi koyduğu psu var kasada ondan da ses geliyor ki zaten arada bir ekran kartını bozuyor şerefsiz.
Bana şöyle 60 ytl yi geçmeyecek gerçekrten 300-350 watt verecek psu lar önerirseniz sevinirim.
valla şahsen ben hiç kullanmadım, ama bunun 500W bir arkadaşımda var o kullanıyor gayet memnun bütçende 60ytl ile sınırlı olduğundan sana önerebileceğim bir bunu buldum. XILENCE XP400.(12) 400W gerçek 400w vermesede 300- 350 verir heralde ama forumdaki kullanan arkadaşlardanda öneri gelmeden alma derim...
asus ta kalitel diyorlar testleri geçiyormuş hangisini alsam acaba....
Bu bahsettiğiniz PSU lar işe yaramaz+çok seslidirler!
PSU bir PC nin en başta gelen parçasıdır!dolayısıyla bir kere alacaksın adam gibi alacaksın!yani paraya mecburen kıyacaksın YTL 60 a olan bir PSU dan iş beklemek oldukça zordur!
300/350W zaten sistemin çektiği ortalama güçtür,buna monitörde eklenince nasıl çalışacak stabil olarak,dolayısıyla min.450W PSU şarttır,ilerisinide düşünmek gerekir+ Selamlar
internetteki program normal kullanımda 206 watt tam yükte 293 watt çektiğini söyledi bende gerçek 300-350 yeter diye düşündüm yukarıdaki modelleri sanırım görmediniz tam 1 saniye farkla yazmışız da :D malum fiyatta da çok çıkamam bunlardan hangisini tercih edersiniz....
asus ta kalitel diyorlar testleri geçiyormuş hangisini alsam acaba....
Bak arkadaşım bir kere verdiğin güç hesabın yanlış!! 206/292 ü nasıl buldun?ayrıca bunların ilk kalkış güçleri vardır!PS deki güç limiti kadar PSU alınmazki!! %50 den fazla olmalıdır aradaki fark ve sana 400/450W çok stabil gelir+
Öteki türlü olursa,PSU kendisini çok zorlayarak maximum değere çıkacak ki buda ısı+ses demektir!! Yine bir PSU genelde gücünün verimini ortalama %60/80 arasında verir!hiç bir PSU %100 güç-verimlilik kapasityesinde çalışmaz sadece çok kaliteli PSU lar %80 lere ancak çıkar! Bu senin bahsettiğin PSU lar bana göre %60/65 verimlilikle çalışabilir!!
-Enermax firma olarak çok iyi PSU lar üretir ama bunlar değil,üst kaliteli serileri süperdir, bu çift fanlı olduğu için çok sesli çalışır,yüzüne bile bakma sakın
-FSP ler çok kaliteli PSU üretir ama bu serileri değil elbette!! Kötünün iyisi o zaman FSP350W lık olanı al ve dene!
Yani bütçen çok kısıtlı olduğu için,bir şey diyemiyorum,sana tavsiyem ilk işin para biriktir ve ilerde güçlü-kaliteli PSU al!! PSU,senin kullanacağın kapasiteden ne kadar fazlaysa o kadar stabil+sessiz+uzun ömürlü+gücünü fazla tüketmeden çalışır,öyle limitte çalışan PSU olmaz,bir sene sonra zaten ya bozulur,ya sesi çok artar! yada sistemine daha güçlü parçalar koyduğunda ise tekler ve çalışmaz!!
Kolay gelsin Selamlar
+1 bencede biraz daha para biriktir, 130 felan yaparsan daha iyi ve sağlam bir şey alabilirsin, sonuçta sürekli alınacak bir şey değil, birde ileride sistemini yenilersen aşağı yukarı tüm parçaları değişirsin kasa, ve psu hariç hangi sistemi kurarsan kur bu ikisi sağlamsa seni çok uzun süre idare ederler