Şimdi Ara

30 yaş + 101 Kilo + %30 yağ oranı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Vücut geliştirmeye yeniden başladım. Nasıl yeniden diyeceksiniz tabi. Önceleri bir kaç kere başlayıp bıraktım. 3 defa 1 ayı anca buldum. 1 defa ise 3 ay devam ettim.

    Hemen yadirgamayın. İş yoğunluğu, stresli bir meslek sahibi olmak falan derken odaklanma problemi yaşıyorsunuz. Yoğun iş temposundan sonra arta kalan zamanı da açıkçası tembelliğe veriyordum. Oyun film dizi falan derken iyice salmişiz anlayacağınız. Bu hafta bir hevesle tekrar başladım. 2 gün önce salonun diyetisyeni dek geldi. Bi ölçüm yapalim falan dedik. Başlıktaki acı gerçekle karşılaştım daha sonra.

    Anlayacağınız moral sıfır. Bir hevesile başlayıp bıraktıklarım gibi bu sefer ne yazık ki olmayacak. Bu sefer başka. :) gerçekten başka çünkü böyle gidersem işin içine sağlık problemleri de girecek. Düşünün karaciğer yağlanması bile başlamış.

    Neyse işte 2 gündür sert bir beslenme programına girdim. Daha önce 2 ay kadar dukan diyeti yapmıştım. Malum sadece protein ile besleniyorsunuz. Protein dışında hiç bir şey yemiyorsunuz. 89 kiloya düşmüştüm. Bu arada boy da 185. Yattığım yerden dukan ile 2 ayda 11 Kilo verdim. Fakat işin içine spor da girdiği için ne yapacağımı bilemiyorum. Internette suruyle bilgi var. 1 haftadir porgramlara bakiyorum ama isin icinden cikamadim. Cok fazla kirli bilgi var. Ama irademe guveniyorum. Şöyle izah edeyim. Dün sabah 3 yumurta ( sarısıyla beraber ) öğlen yağsız konserve ton balığı. Akşam haşlanmış karnibahar salata biraz haşlanmış bulgur ve bir avuç kavrulmamis badem.

    Bugün de aynı formülün biraz benzer ini yapacağım. Yani buna benzer temiz beslenme dediğimiz beslenme türünü devam mı ettirebilir yoksa daha en başta vücutcularin yaptığı gibi gram gram hesap yapıp mi devam edeyim bilemiyorum.

    Ayrıca yaş ta olunca açıkçası çekiniyorum biraz. Misal vücuda hiç şeker almıyorum. Gram dahi almıyorum. Bu ne kadar doğru. Hani belki enerji maksatlı biraz ihtiyac vardır.

    Tavsiyelere de açığım arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • kardeşim karaciğer yağlanması varsa yumurta ve kuruyemişe çok yüklenme.çünkü yüksek kalorili onlar. ye ama fazla yüklenme derim. sebzeye yardırman lazım. enginar-turp-salatalık-domates-biber-brokoli-zeytin-az yağlı peynir-maydanoz-dereotu bunların üstüne limon ve elma sirkesi dök ye.ekmek simit yok ama. tabağı fulle bunlarla korkma tıka basa ye doyana kadar bişey olmaz.akşam 7den sonra yoğurt salatalık harici bişey yeme. hatta akşam 7den sonra yememeye çalış.kabak karnıbahar patlıcan vesaire onlardan da yemek yapıp yemen lazım. un ve şeker içeren herşeyi tamamen kesebilirsin sorun yok.kızartmayı kes. tüm ekmek-simit poğaça börek makarna hertürlü hamur işi kurupasta yaşpasta bisküvi gofret çikolata dondurma hepsini sıfıra kadar indirebilirsin. meyveyi günde enfazla 2 adet çünkü meyve= şeker.

    reklamlarda gördüğün ve markette raflarda paket içinde satılan ürünleri yeme. et balık tavuk yiyebilirsin. bulgur ve pirinç pilavını ve patatesi kes.şekerli meyvelerden uzaklaş. kavun karpuz portakal, kayısı kurusu ve incir kurusu şov yapar. uzaklaş.

    acıkmadan sofraya oturma. iyice acıkmayı bekle ve acıkınca dediğim sebze tabağına yüklen.

    sebzeye yönelip günde en az 3000-5000 adım atarsan sorun olmaz. haftada 2 gün günde 10 bin adımlara doğru çıkarsan tamamdır bu iş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pokajy -- 30 Mart 2017; 16:45:33 >




  • 34 yaşındayım. ekim 14 de diyete başladım, spor yapmadan. mart 14 de diyeti bıraktım, spora başladım. diyete başladığımda 94, bittiğinde 76 kiloydum. boyum 175 cm. 5 ayda 18 kilo verim istesem daha fazla verirdim. çünkü haftada 1 gün alkol tükettim ve istediğim her şeyi yedim. diyeti bıraktığımda oranım %19 du. baktım hala vücudumda iğrenç derecede yağ var. ağırlık antrenmanları yapmaya başladım. 2 hafta oldu. kilom 1 kilo arttı ancak vücudum sıkılaşmaya başladı. diyet yaparken ne yedin içtin dersen. sabahları 2 dilim ekmek 1 yumurta kibrit kutusu kadar peynir. öğlen ve akşam çorba, salata ve 100 gr et yedim. çorba yoksa 2 yemek kaşığı pilav yada makarna yedim. her gün 2 fincan yeşil çay içtim. yeşil çay mutlaka iç. bir sürü çay denedim en iyisi yeşil çay. içmediğim haftalarda kilo vermem yavaşlıyordu. ekmeği sadece sabahları yedim. şeker tatlı, paketlenmiş hiçbir şey yemedim. akşam yemeğini iş hayatından dolayı gece 1 de bile yediğim oldu. en erken 8 de yiyordum. yukarıda da dediğim gibi haftada 1 gün alkol aldım ve istediğim her şeyi yedim. hiçbir şeyden korkma. ben diyetle birlikte sigarayı da bıraktım. 20 gün sonra az yemeye alıştım. kolay gelsin.




  • Şekeri ve unlu yiyecekleri hayatınızdan çıkarırsanız biraz spor yaparak rahatça kilo verirsiniz. Kilo vermeye yediklerinizle başlayacaksınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen panik olduysan ben asayım kendimi. Aynı yaştayız ve ben %35 gibi bir yağ oranı ile 132.5 kiloydum. Benzer stresli beyaz yaka hayatı bende de vardı. İlk yaptığım şey iş değiştirmek oldu. Stres yorgunluğu ve isteksizliği ikiye katlıyor. Boy 190 da olsa profesyonel seviyede sporculuk da olsa bel ve diz ağrısı ciddi boyutlara gelmişti.

    Spora başladım 40 günde 4,5 kilo verebildim. Sporun yanına Dukan diyetini ekledim ve 2 ayda 13 kilo daha verdim. Şu ara ne spor ne diyet düzgün gidiyor ama 3 kilo daha verip geçen Cuma 112,5 kiloya kadar indim. Yağ oranım da en son ölçüldüğünde %27-%28 falandı. Tekrar diyete sıkı sarılıp 105 kiloya inme niyetim var.

    Temiz beslenme işin en temel yöntemi. Etrafımda ne kadar sağlıklı kilo veren varsa hepsi yağ, un, tuz, şeker, nişasta ve alkol gibi direkt kilo tutucu şeyleri bırakıp temiz beslenerek kilo verdi. Sıfır yağ ya da sıfır karbonhidrat ütopya ki zaten tahıl kepekleri ile gerekli miktarda alıyoruz aslında tuzu da şekeri de karbonhidratı da.

    Ayrıca ben senin kilona insem tahminen yine iş değiştirip Business League'de basketbol takımı olan bir işle kariyere geri başlarım




  • Tekrar merhaba.

    yorum yapan herkese tek tek teşekkür ederim. Tavsiyeleri dikkate alacağım. Şöyle bir durum var. Ben bu zamana kadar fiziğime dikkat eden biriydim. Galiba herkesin uydurduğu şu EVLİLİK YARADI bahanesinin altına yatıp fiziğime dikkat etmeyi bıraktım diyeceğim size. Üniversitede zaten hareketliydik, bir de gün aşırı crossfit yapardım. Ha yaptığım şeyin crossfit olduğunu sonradan öğrendim ama yani mekik şınav ağırlık falan çalakalem çalışırdım. 1 ay hiç ellemezdim 3 ay yapardım, bilip bilmeden afedersiniz sığır gibi abanırdım yüksek ağırlıklara. Ama yine de düzgün bir fiziğe sahiptim.

    Hareketsizlik ve tembellik başlayınca o fizik te elden gitti anlayacağınız.

    Bu sayfayı log gibi kullanmak istiyorum. Dün itibari ile bir haftalık bu sancılı süreç geçti. Şimdi diyeceksiniz amma abarttın ne sancısı. Benim gibi bir Adanalı için sancılı oldu. Önüme gelen kebapları, şaşlıkları, şırdanları falan reddetmem bir kere başlı başına bir sancıydı. Egzersiz dışında beni bu kadar tüketen diet oldu. hele ilk 2 gün bildiğin ızdırap çektim.

    Şu ana kadar şöyle iğrenç beslenen bir adam düşünün: sabah kahvaltı yok. Bir bardak su. Öğlen yemeği şirkette ne çıkarsa. Ki genelde yağı kalitesiz bir şey çıkar. yanına yarım beyaz ekmekle gömdüğüm çorba. Sıfır salata, bol bol karbonhidrat. Üstüne bir de muhakkak tatlı. Akşam... Ah o akşamlar. En büyük golü de bu vakitte yiyorum. Gündüz ararım eşimi sipariş neyse ona göre bir şeyler hazırlar. Ya da dışarıda kebap falan. Yani bir kere en fazla 3 güne bir mutlaka bir kebap gömerim. Böyle yağlı, pideyle beraber. Bir de üstüne tatlı. Bir de üstüne akşam dizi ya da oyunla beraber kola, cips falan. Allahım allahım. Rezalete bakın beyler.

    Ha vücudum için rezalet ama damak tadı için muazzam bir şey bu dediklerim. En başta bu alışkanlığı bırakmak gerçekten inanılmaz zor oldu. Düşünün daha bir hafta olmuş. Ben büyük bir başarı olarak adlediyorum kendime :D Çünkü gerçekten öyle. Bunu devam ettirecek olmak da koyuyor aslında biraz.

    1 hafta boyunca beslenme programına geçelim;

    Şimdilik gram hesabı yapmıyorum. Yani ölçek ölçek peynir falan tartmıyorum şarküteri gibi. Az besleniyorum. Ve yediklerim genelde karma olarak şunlar; protein veren yağsız gıdalar. Yumurta, yağsız beyaz et, yoğurt, çiğ badem (akşamları bir avuç atıştırmalık) sebze meyve. meyve çok değil. Marul havuç domates, yağsız ton balığı, kereviz, enginar. Çok tuzlu olmamak kaydıyla tükettiğim hep bunlar oldu. Böyle bir sistem uyguladım kendime. karma deyince bunlara abandım diye düşünülmesin. Şu an bunu yazarken bile açım. Az yiyorum. Akşam 9 dan sonra yemiyorum. yoğurt çok tüketiyorum. Ev yoğurdu falan kaşık kaşık yiyorum. 2 gündür tuzsuz leblebi de yemeye başladım. Mideyi tok tuttuğunu söylüyorlar. Pek etkisini göremedim ama deniyorum bakalım.

    Ha tabi bu arada olmazsa olmaz egsersiz durumu da şöyle. 4 gün gittim. Bugün 5 olacak. Eklem ağrıları yavaş yavaş azalıyor. İlk iki antreman biraz sancılı geçti. Ama yoğun tempolu olan kardiyo yu hallediyorum. 15 dakika tempolu yürüyüş (1.5 km gibi) 15 dakika bisiklet biniyorum. Tolam yarım saat kardiyo. Antrenörün verdiği setleri de hiç azaltmadan yapmaya çalışıyorum. 1.5-2 saat sürüyor toplam antreman. Ağırlığa falan daha çok girmedim baştayım diye. Bir de orayı burayı kırmayalım şimdi. Boş barbelle falan çalışıyorum.

    Evet bu süreç sonu 1 hafta sonrası vücudun verdiği tepki şu oldu : 101 - 3,5 = 97,5...

    Çok mu iyi bir skor tartışılır. Bir kere antrenmanı hergün yapmış olsam belki o 3,5 kilo 5 olurdu. Ama beni soğutma riski var ne yazık ki. yani durum bu gençler. Bu rutinle 3,5 kilo verebildim 1 haftada. Hedef 80 kg.

    Fiziğimin, kemik yapımın gelişmeye çok uygun olduğunu falan belirtiyorlar. Bilmiyorum belki gaz amaçlıdır :) ama öyle düşünüyorum bende. Yani güzelim bir mustang kullanıp hiç bakımını yaptırmamak yıpratmak kötü kullanmak gibi bir şey galiba yaptığım :D

    2 ay sonu şöyle yavaş yavaş before after için fotoğraflar çekmeye başlayacağım bakalım. Daha yeni başlıyoruz :)

    Dediğim gibi bu sayfayı süreci takip için kullanacağım. Faydalananlar da mutlaka çıkacaktır eminim.

    Herkese iyi forumlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubillian -- 5 Nisan 2017; 13:29:5 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.