Şimdi Ara

30 kilo için spor salonu. Muz vs gibi takviyeye gerek var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 30 kilo fazlamı atmak için spor salonu araştırıyorum galiba birisinde karar verdim 7 aylık 450tl. Aslında bel fıtığı başlangıcı için havuzlu isterdim ama 1 yıllık satıyorlar ve pahalı o yüzden gerek yok zaten ideal kiloya düşünce bel sorunu kalmaz diye düşünüyorum

    Nette biraz araştırma yaptım antrenmandan 1 saat önce bir muz çok faydalıymış, 7 aylık süreçte hergün 1 tane muz yesem diyete ve sporuma gerçekten fayda görürmüyüm
    Migrosda ithal muzun fiyatını araştırdım hergün 1 tane yersem spor salonu kadar para tutuyor 7 aylık süreçte ama çok faydalıysa yiyeceğim. Kahvaltı da 1 tane c vitamini için kivi düşünüyorum hergün. Bunun dışında 1 tane saç dökülmesi için kullandığım multivitamin tarzında bir ürün var

    Spor sırasında 1 litre su içmeyi planlıyorum. Spor bitincede 1 tane sade maden suyu. Eve gelince ise 2 kare bitterli türk kahvesi(kahveyi önce içmiyorum çünkü gitmek istediğim spor salonu uzak zaten bu yüzden eve gelince içeyim dedim). Yorumunuz nedir?

    Bide kilo verdikçe güç ve kondisyon otomatik artar dimi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Su Aygırı- -- 28 Şubat 2020; 10:40:0 >







  • :D Sizin gibi yeni başlıyacak kişilerin soruları gerçekten komik oluyor. Öncelikle kalori hesabı yapmalısın, Kilo vermek için gereken kaloriyi protein ve karbonhidrat ağırlıklı doldurman lazım. Yemekten keserek veya mucize birşey yiyerek sağlıklı bir zayıflama sağlıyamazsın. bitterli türk kahvesi, muz , kivi , maden suyu takılma böyle şeylere :D:D komik yani, ne istiyorsan ye tabi kalori açığı oluşturarak. Kalori hesabı diye yazarsan internete nasıl hesaplayacağını öğrenebilirsin.
  • Bobby Zzz kullanıcısına yanıt
    Ben de sizin tavrınızı anlamıyorum. Siz spora başladığınızda kalori makrp hesabı, antreman sistemlerine dair her şeyi biliyor muydunuz? Ne bu küçük görme olayı?

    Dostum googlede kalori hesabı diye arat. Boy kilo yağ oranı ve aktifliğine göre alman gereken kalori miktarını sana söyleyecek. Fatsecret uygulamasını indir normalde bir gün içinde neler yiyorsan uygulamaya kaydet ve sonuçta çıkan kalori değerine bak. Kilonun x1.5 katı kadar protein kilon x1 kadar gr yağ ve geri kalan karbonhidrattan gelicek şekilde beslenme planını düzenle.

    Kilo vermek için kardiyovasküler egzersizlere ağırlık ver. Aynı zamanda spor salonuna gidiceğin gün sayısını kararlaştır. 3 gün ise full body antremanlar 4gün ise upper lower antremanlar 5-6 gün ise push pull legs antremanlar izle.

    Yazdığım terimlerin hepsini googlede aratıp bulabilirsin. Takıldığın bir nokta olursa konu altından alıntılayıp yazarsan yardımcı olurum.

    Sağlıklı sporlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 30 kilo fazlanız var hala spor sonrası bitter vs. yemeyi düşünüyorsunuz. Diğer arkadaşlarında yazdığı gibi kalori açığı yapacaksınız ve zayıflayacaksınız. İsterseniz hamburger yiyin pizza yiyin ama karb yağ protein değerlerini fazladan almayın. Karbonhidratlı yemekleride spordan önceki öğünde yerseniz spor sırasında enerji düşüşü yaşamazsınız, muzunda olayı o zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam benim de fazlam var ve 2 güne yazılıyorum spor salonuna. Daha önce gitmişliğim var ama elimde olmayan sebeplerden bırakma durumunda kaldım.
    Şimdi tekrar yazılıp 1 sene içerisinde 40-45kg vermeyi planlıyorum. Arkadaşların dediği gibi daha spora başlamadan şunu yesem hesabına başlamışsın, bu yanlış.
    En basitinden benim yapacaklarımı anlatayım sana. Belki diğerlerine göre yanlış gelebilir.
    Kalori alımını indiriyorum hocam ben 1000-1500 arasına. Sabahları 3 yumurta beyazı + 1 sarısı, 2 ufak salatalık, domates, zeytin ile doyuruyorum karnımı.
    Ara öğünlerde bol bol elma, salatalık ve 1 kase yoğurt tüketiyorum. Akşam da bazen ton balığı + salata, bazen haşlanmış tavuk göğüsü, bazen 1 kase çorba yiyorum.
    Muzu pek önermiyorlar kilo vermeye çalışırken o sebeple yememeye çalışıyorum. Bu şekilde 2 ayda 15-16 kilo vermişliğim var. Bu sayıyı 20'ye çıkarma şansım da vardı ama biraz yaramazlık yapmıştım. Bu sefer o yaramazlıkları da yapmamaya çalışacağım. Sporda da 50-55dk civarı karışık çalışıyorum haftada 4-5 gün olacak şekilde.
    Hiç bir şekilde yağ yakıcı ilaçlara veya protein tozlarına ihtiyaç duymadım zaten gerek de yok zira ne kadar kilolu olunursa o kadar hızlı kilo veriliyor zaten.
    Hani 80-85 kiloya düşeriz, kilo vermemiz baya zorlaşır o zaman yağ yakıcı doğal şeylere yönelinebilir. Tercih meselesi.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.