Şimdi Ara

30 bin YTL'lik araca, 130 bin YTL harcadı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Adana'da bir modifiye firması, 30 bin YTL değerindeki otomobile, ses, görüntü, dış ve iç dizayn için 130 bin YTL harcadı. Yaklaşık 1 ton yük binen aracı, bir otomobil dergisi Mayıs ayı sayısına kapak yapmayı kararlaştırdı.
    Başta ABD olmak üzere yurtdışında yaygınlaşan modifiye, son yıllarda yurtiçinde de yoğun talep görmeye başladı. Otomotiv sektöründeki canlılığa paralel olarak araçlarda modifiyeye olan ilgi artıyor. Her geçen gün yeni, hatta çılgın dizaynlar, Türk ustalarının ellerinde hayat buluyor.
    Artan talepler karşısında hızla gelişen, büyüyen ve değişen modifiye dünyası, araçları yeniden yaratmada sınır tanımıyor. İsteyen sadece kaportada ufak değişiklikler yaptırırken, bazı meraklılar araçlarına tamamen yeni görünüm kazandırıyor.
    Modifiye dünyasında yaşanan çılgınlıklara bir yenisi Adana'da eklendi. Tekbaş Otomotiv Şirketler Grubu'na bağlı T&B Garage firmasının dizayn ekibi, Honda Civic marka otomobili yaklaşık 8 aylık çalışmanın sonucunda yeniden yarattı.
    Firma Sorumlusu Mehmet Turgut, kendisi başta olmak üzere ekip arkadaşlarının modifiyeye özel ilgi ve merak duyduğunu, bu merak sonucu 9 ay önce oluşan ekibin, geçen sürede önemli gelişmeler kaydettiğini belirtti.
    Turgut, 6-7 kişilik ekibin otomobilin içinde altyapı ve fiber çalışması yaptığını, ses, görüntü sistemleri eklendiğini, bazı parçaları özel olarak yurtdışından getirttiklerini ve tamamıyla el işçiliği ile dizayn ettiklerini söyledi.
    Sadece, aracın iç kısmından geçen ve bakıldığında kullanıcının görmediği ses sistemi kabloları için 3 bin dolar harcadıklarını ifade eden Turgut, şunları söyledi:
    ''Yaklaşık 3 yıldır böyle bir aracı oluşturmanın hayalini kuruyordum. Uygun ekibin kurulması ve patronun bu iş için gerekli bütçeyi onaylamasıyla çalışmalara başladık. Sonunda Türkiye'de benzeri bulunmayan bir araç ortaya çıktı. Aracı görenler gözlerine inanamıyor. Bazıları gelip, (bu gerçek mi yani çalışabilir mi?) diye soruyorlar. Şu anda dizayn, ses ve harcanan miktar olarak en iddialı araç konumunda. Türkiye'de bu konseptte başka otomobil yok.''

    TÜRK USTALARININ BAŞARISI

    Turgut, aynı aracın ABD veya Avrupa'da modifiyesinin 250-300 bin YTL'ye mal olacağını, ancak Türkiye'de ucuz işçilikle bunun yarı fiyatına aracı tamamladıklarını söyledi.
    Otomobilin yurtdışındaki benzerlerine oranla daha düşük fiyata mal edilmesine karşın aynı, hatta daha yüksek kalitede olduğunu savunan Turgut, ''Bu aracın ortaya çıkmasında Türk ustalığının önemli yeri var. Teknolojiye hakim değiliz ancak, işçiliğimiz çok iyi. Tamamıyla elişi çalışma yapıyoruz. Biraz ağır işliyoruz ama ince detaylara önem veriyoruz. Bu nedenle ortaya daha güzel bir çalışma çıkıyor'' diye konuştu.
    Turgut, eklenen parçalar nedeniyle otomobil ağırlığına yaklaşık 1 ton eklendiğini, bu nedenle performansta bir azalma olduğunu söyledi. Turgut, bir süre sonra motorla ilgili çalışmalara da başlayacaklarını belirtti.
    Bir hipermarkette sergilenen otomobilin yoğun ilgi gördüğünü anlatan Turgut, CNR Fuarcılık, ses sisteminin distribütörü olan Xtreme firmasının, TR Tunning dergisinin otomobile talip olduğunu vurguladı.
    Turgut, otomobilin TR Tunning dergisinin Mayıs ayı sayısına da kapak olacağını söyledi.

    biraz eski haber galiba verildiyse özür

     30 bin YTL'lik araca, 130 bin YTL harcadı!







  • Modifiyenin bazı insanlar için bir tutku olduğunu biliyorum ama bu arabaya harcanan o kadar paraya yazık bence.
  • gerçi bu şirket işi ama bireysel olarakta bi ton para harcayanda çok, böyleleri olmasa akıllılar nasıl para kazanacak. tutkununda bir ölçüsü olmalı, modifiye arabanın değerini aşıyorsa eksik olsun öyle tutku,israftan başka birşey değil,birde görmemişin oğlu derler haklı olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vestigo -- 26 Ağustos 2009; 18:54:54 >
  • 130 bin tllik neler var acaba araçta
  • Çok CıvıC olmuş
  • biraz da performans gerekli bence
    motora da bir şeyler yapsalardı
    güç artırımı gibi
    firma tabi ki reklam amaçlı yapmıştır
  • Hocam kusura bakma ama, 130 bin ytl modifiyesine harcandı diye yazılan haberde insan aracın müzik sistemiyle ilgili resimler koymaz mı yani insaf
  • Gereksiz bence
  • Pek gerek de yokmuş yani...
  • 160 milyara modlu m3 alsalarmış

    firmanın ne işine yarar ki o zaman
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GöKHaN 35

    Gereksiz bence

    Bencede hadi motora birşeyler yapılsa neyse. Ayrıca araca 1 ton daha yük binmiş gitmez o araç
  • Araç 3 sene öncesinin aracı.... 130 bin lira direk haberi yazanların uydurması tabi... Hadi en fazla 15 bin lira...
    Müzik sistemli araç görmek isteyenler e39 540i var Auto hifi'de Emma SQ avrupa ikincisi.....
    Müzik sistemi nasıl olur ona bir baksınlar...


     30 bin YTL'lik araca, 130 bin YTL harcadı!

     30 bin YTL'lik araca, 130 bin YTL harcadı!

     30 bin YTL'lik araca, 130 bin YTL harcadı!

     30 bin YTL'lik araca, 130 bin YTL harcadı!

     30 bin YTL'lik araca, 130 bin YTL harcadı!

     30 bin YTL'lik araca, 130 bin YTL harcadı!

     30 bin YTL'lik araca, 130 bin YTL harcadı!

     30 bin YTL'lik araca, 130 bin YTL harcadı!




  • 130.000 TL değil de 13.000 TL çalışır. Ayrıca şu ALÜMİNYUM paspasları kim icat ettiyse inşallah Japonya'da baklavacı olarak iş bulur...
  • Jantlar'da iğrenç
  • çok klasik olacak belki ama 160'a neler alınırdı diye düşünmeden edemiyorum
  • 160 bine süper bir A5 alır bu araca da soldan 250 ile geçerken el sallardım..
    ya onu da geçtim kçı kırık bir civic'e bu kadar paralar harcanmasına aklım ermiyor abi.. 10 bin de olsa 3 bin de olsa harcamam ben bi kuruş.. ona para vereceğime gider altıma bir alman çekerim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F0NDiP -- 26 Ağustos 2009; 21:34:50 >
  • muhahah 130 bin mi ? bana bi civic ,+5000 Euro verin yeterli bakin onu ne hale getiriyorum
  • Honda nın Honda olmasının nedeni motor modifiyesinin yapılabilmesidir. Motorda birşey yapılmadan 1 ton arttırılmış çok komik gerçekten

    Amerikan modifiye olmuş bu araç yani bi akvaryumu eksik.

    Jant larda Amerikan bence, çünkü Amerikalı zenciler bu garip jantları büyük 4x4 lere takıp ne güzel oldu diye bayılıyorlar Belgeseller de.
  • Iyyy o jantlar ne öyle.
  • jantlar yakışmamış bu kadar para değmez bence
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.