Şimdi Ara

30-35000 TL Araç Kıyaslama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 4 haftadır forumda kıyaslamalara bakıyorum, internetten araclara bakınıyorum bir cok yorum okudum.
    Sonuc olarak aklımda kalan araçlar Golf (1.6 Hitler Motor), Seat Leon, Honda Civic ve Renault Megane (sadece bu dizel) oldu.
    Nedenleri;
    -Gerektiğinde çabuk satılması,
    -Kaliteli ve sorunsuz olması,
    -Lpg uygun olması
    -Olmazsa olmaz sunroof diyorum ama temiz olsun sunroof olmasa da olur napalım

Butçem max 34.500-35.000 TL civarında.
    İstanbul trafiginde sedan arac kullanmak cok da gerekli değil. yılda 2 defa memlekete gidiyorum (2500X2 en az 5000 km) varsın HB olsun araba birşey olmaz.
    Ama inanın temiz arc bulmak o kadar zor ki artık gidip sıfır Golf Trendline almak üzereyim (sunroof falan yok boş :) )
    Bir kac arac bakıyorum ve fiyatları acaba uygun mu bilemiyorum. Önceki aracımda gercekten 8000 TL zarar ettim. Bu nedenle bu sekilde bir zarar da etmek istemiyorum.

Ben linkleri paylaşmak istiyorum yorumlarınızı rica ediyorum. Uygun olduguna inandıgım aracı gidip görüp hemen alacagım
    Şimdiden teşekkürler.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-1-6-comfortline-jetta-2007-39000-km-benzersiz-85932285/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sag-onden-kazali-ama-serviste-yapilmis-oto-85078475/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-18000-km-de-lpg-li-cok-temiz-ev-alacagim-icin-satiyorum-87098823/detay/#

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2008-model-full-golf-tour-88025971/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-20bin-km-de-gs-plakali-siyah-tertemiz-leon-full-72674508/detay/

Tekliflere acıgım :)

Edit: Başlık değiştirdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LorD_KeNNy -- 5 Haziran 2012; 16:11:54 >

• O fiyat aralığında araba alacak olsam, şartlarım lpg,HB ve az yakıt olsa Civic HB alırım hiç diğerlerine bakmazdım bile.1.8 motor olmasına rağmen 1.6 gibi yakar.Forumda konusu var adamlar 5.2 lt ortalama ile geziyorlar.Ben jazzda zor tutturuyorum o oranı 1.8 çok dersen aynı aracın 1.4 ü de var.ama ben 1.8 alırdım.canavar gibi kaçar.Sadece sunroofdan vazgeçmiş olursun inan ona da değer.Bende jazz var sunrooflu kaç kere açtın desen hatırlamam bile.Kışın kar yağmur derken açamıyosun yazında direk güneş kafana vuruyor eee ne zaman açacam sunroofu ben??

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-honda-civic-1-4-i-vtec-88428414/detay#
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-honda-lpg-li-boyasiz-degisensiz-81928963/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-efsane-siteye-geri-dondu-86282489/detay

• Öncelikle şunu belirtmek isterim ki otomobil ev.arsa gibi kar ettiren yada zarar ettirmeyen bir eşya olarak düşünme.

Otomobil bir tüketim maddesidir cep telefonu.beyaz eşya vs.vs.

Kullanırsın eskir yaşlanır yerine yenisini alırsın 1000 liraya aldığın telefonu 2 sene kullandıktan sonra 1000 liraya satabilirmisin tabiiki de hayır otomobili de böyle görmelisin.

Değer kaybetmeyecek bir yatırım unsuru arıyorsan ev arsa al bence.

Zamanında otomobil bir yatırım aracımıydı evet fakat 70'li yıllardaydı bu Almancılar Almanya'dan araba getirir Türkiye'de satar kar ederlerdi fakat artık otomobil yukarıda yazdığım gibi bir tüketim malıdır beyaz eşya cep telefonu bilgisayar gibi.

Ama şunu da belirtmek gerekir ki en az değer kaybeden markalar VW ve Honda'dır
  • gercekten civic hb cok güzel bu modele hiç bakmamıştım. peki ikinci eli nasıldır bu aracın zarra ettirri mi acaba?

quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki otomobil ev.arsa gibi kar ettiren yada zarar ettirmeyen bir eşya olarak düşünme.

Kullanırsın eskir yaşlanır yerine yenisini alırsın 1000 liraya aldığın telefonu 2 sene kullandıktan sonra 1000 liraya satabilirmisin tabiiki de hayır otomobili de böyle görmelisin.

Zamanında otomobil bir yatırım aracımıydı evet fakat 70'li yıllardaydı bu Almancılar Almanya'dan araba getirir Türkiye'de satar kar ederlerdi fakat artık otomobil yukarıda yazdığım gibi bir tüketim malıdır beyaz eşya cep telefonu bilgisayar gibi.

Dostum elbette alış verişte dedigin gibi olur fakat benim son tecrübem gercekten cok kötüydü. aldım götürüp kar edeceğim gibi bakmıyorum tabii ki eskiyeck ve fiyatı düşecek ama bazı araclarda bu cok fazla bazılarında nisbeten daha az. ben cok fazla km yapamdıgımdan ve arabaya cok cok iyi baktıgımdan sorun olmaz
    hep kapalı ve brandalı sadece haftasonları kullanılır devamlı boya koruma içi dışı pırıl pırıl, mümkün oldugunda trafikte kullanmam. cok yormam en ufak sorunda bile kontrol ettiririm gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LorD_KeNNy -- 4 Haziran 2012; 14:33:27 >

• dostum senin kriterlerine sahip olsam alacağım tek araç dizel megane 3 otomatik viteslisi olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LorD_KeNNy

gercekten civic hb cok güzel bu modele hiç bakmamıştım. peki ikinci eli nasıldır bu aracın zarra ettirri mi acaba?

quote:

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki otomobil ev.arsa gibi kar ettiren yada zarar ettirmeyen bir eşya olarak düşünme.

Dostum elbette alış verişte dedigin gibi olur fakat benim son tecrübem gercekten cok kötüydü. aldım götürüp kar edeceğim gibi bakmıyorum tabii ki eskiyeck ve fiyatı düşecek ama bazı araclarda bu cok fazla bazılarında nisbeten daha az. ben cok fazla km yapamdıgımdan ve arabaya cok cok iyi baktıgımdan sorun olmaz
    hep kapalı ve brandalı sadece haftasonları kullanılır devamlı boya koruma içi dışı pırıl pırıl, mümkün oldugunda trafikte kullanmam. cok yormam en ufak sorunda bile kontrol ettiririm gibi.

bence o kadar zarar ettirmez ama şu arabaya bir türlü ısınamadım

• @teztex abi acıkcası güzel ama ben oyle cok yol yapmıyorum dizele bu nedenle gerek var mı diye oturup 3 defa düşünüyorum.
    Buarada abi valla sen bana araba bulursan hem gelir alırım hem de çayını içerim ellerinden operim :)

@famousekolll dostum güzel gibi gorundu gozume baktım falan ama tasarımı cok uzay bunun :) güzel gorunuyor evet ama bir düşündüm de evli barklı adamız abartmaya gerek yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LorD_KeNNy -- 4 Haziran 2012; 14:43:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.000.000 TL Araç önerisi
    3 hafta önce açıldı
    10.000 tl ye lpgli araç...
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben Focus HB Arardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0x

Ben Focus HB Arardım

müdürümde var HB focus o da vereyim arabayı sana diyor aslıda ilk sahibi o da servsi bakımlı sorunsuz 50000km.de falan ama kesinlikle düşünmüyorum. cunku aracın gercekten tipi hiç güzel gelmiyor bana. HB olacak diye bir şartım yok Honda HB bakmıstım acıkcası Golf ve Seat'a yakındım bilemiyorum.
    35000 TL de para veriyorsam madem tipini de düşünmeliyim hoşuma gitmeyen bir arac ne kadar iyi olursa olsun binmekten zevk alamam
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666

O fiyat aralığında araba alacak olsam, şartlarım lpg,HB ve az yakıt olsa Civic HB alırım hiç diğerlerine bakmazdım bile.1.8 motor olmasına rağmen 1.6 gibi yakar.Forumda konusu var adamlar 5.2 lt ortalama ile geziyorlar.Ben jazzda zor tutturuyorum o oranı 1.8 çok dersen aynı aracın 1.4 ü de var.ama ben 1.8 alırdım.canavar gibi kaçar.Sadece sunroofdan vazgeçmiş olursun inan ona da değer.Bende jazz var sunrooflu kaç kere açtın desen hatırlamam bile.Kışın kar yağmur derken açamıyosun yazında direk güneş kafana vuruyor eee ne zaman açacam sunroofu ben??

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-honda-civic-1-4-i-vtec-88428414/detay#
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-honda-lpg-li-boyasiz-degisensiz-81928963/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-efsane-siteye-geri-dondu-86282489/detay

• quote:

gercekten civic hb cok güzel bu modele hiç bakmamıştım. peki ikinci eli nasıldır bu aracın zarra ettirri mi acaba?

quote:

Dogrudur fakat size tek tavsiyem vw yerine yukarıdakı arkadasın paylastıgı civicleri önerebilirim.

VW'den daha güncel bir platforma sahip ve daha donanımlı honda da değer kaybı konusunda başarılı bir markadır ülkemizde fazla değer kaybetmez.

• Aşşağıdaki konuya bak bi kardeş.Adamların yakıtına bak özellikle.

http://forum.donanimhaber.com/m_21868187/mpage_22/key_/tm.htm
  • bütçeyi biraz aşarak 1.2 tsi leon, ya da astra 1.6 alabilirsiniz. ki bu araçlarlar sıfır olacağı için tertimiz olacak ama satarken daha çok zarar ettirecektir.
  • 1,4 ile 1,8 karşılaştırması mutlaka oku derim.adamlar 1,8 ile ne yakıyor inanamıycaksınboşluğu kaldır

http://www.team hondaturkey.com/forum/lpg_cng_ve_alternatif_yakit_sistemleri/civic_hb_vtec_14_ve_18_yakit_tuketim_farki-t54420.0.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 4 Haziran 2012; 16:08:13 >
  • @RAN999 atmosferik motor bir arac istiyorum dostum. TSI falan turbocharged motorlar bana gore degil ben eski adamım :) Astra düşünmüyorum.

@666 Honda güzel güzel de kanıma girme :)

Şirketimiz toplu arac alımı yaptı Volkswagenden. Eger oradan 3000 TL civarında sıfırda bir indirim yaptırabilirsem 1.6 Golf Trendline alacagım arkadslar.
    Cunku ikinci eli de cok güclü bir arac. 2 yıl sonra satacagımı da düşünürsem sıfır arac sorunsuz, ve artı indirim ile sanırım bana da uygun gelir.
    haber gelmesini vekliyorum bakalım ama olabilir mi bilemiyorum da.
  • quote:

@RAN999 atmosferik motor bir arac istiyorum dostum. TSI falan turbocharged motorlar bana gore degil ben eski adamım :) Astra düşünmüyorum.

@666 Honda güzel güzel de kanıma girme :)

Şirketimiz toplu arac alımı yaptı Volkswagenden. Eger oradan 3000 TL civarında sıfırda bir indirim yaptırabilirsem 1.6 Golf Trendline alacagım arkadslar.
    Cunku ikinci eli de cok güclü bir arac. 2 yıl sonra satacagımı da düşünürsem sıfır arac sorunsuz, ve artı indirim ile sanırım bana da uygun gelir.
    haber gelmesini vekliyorum bakalım ama olabilir mi bilemiyorum da.

Bomboş bir araba alıcam diyosun yani? O kadar para verip boş bir arabaya binmezdim açıkcası.Birde şu 2.el olayını düşünüp durma.Sen aldığın arabanın keyfini çıkarmaya bak.Ben jazzı satarsam tek alacağım araba civic HB.Şimdilik düşlerimi süslüyor

• bu arada trendlineda yükseklik ayarlı ön yolcu koltuğu bile yok gerisini sen hesap et işte.Yanına eşin oturdu ama yükseklik ayarı yok????
  • Görüştüm golf 2,5 ay sonra geliyor ve fiyat garantisi veremiyorlar :)
    Golf işi yattı gibi. hem 2,5 ay bekleyecegim hem de kuyuya tas atıp gelecek sesi bekleyeceğim.
    Param var doğuş nerden istersen ordan alırım

Honda HB bakıyorum abi ilanlardan falan neden olmasın da diyorum. Aslında ilk gördüğümde "O Ne Lan" diye tepki vermiş oldugum bir aractır kendisi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.