Şimdi Ara

30.000₺ Sistem Önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bütçenin ucu açık, sadece salt performans düşünmeyin , tematik bir sistem toplayın o paraya hocam, bu kadar parayı alıp rastgele en kalitesi diye ürünleri seçip koyarsanız o paraya anlamsız ötesi olur. Benden söylemesi
  • Bütçe sorunu yoksa piyasadaki en kalite ve yüksek performanslı ürünler belli zaten, bu portföyden rastgele seçse de anlamsız olmaz zaten. Ama tematikten kastınız renk, görünüm, kozmetikse arkadaşın seçtiği parçalar birbirleriyle her anlamda uyumlu. Onun harici kablo vs zaten düşük maliyetli. Custom sıvı sogutma düşünülebilir ama bu bileşenlerle 30k bütçe yetmeyebilir.

Ryzen 9 3900X amd tarafındanda en tepede şuan, 9900K tercih edilebilirdi o arkadaşın tercihi artık.
    MSI MEG X570 ACE mosfet kalitesiyle iyi noktada yüksek OC ile kullanabilir. Aorus Extreme alınabilirdi bence çok gerek yok.
    Ramler B-DIE. cl ve mhz ideal
    PSU tier a+
    kasa mis, sogutucu ideal.

hayırlı olsun demek düşer bize.
  • quote:

Anakart ve kasa harici mükemmel bir sistem olmuş. Kasa görüntü olarak zevk meselesi ama anakartı bence x570 aorus master ile değiştirin.

Ekran kartını MSI aldığımdan dolayı anakartı da MSI seçmek istedim. Kasa olarak gönlümde COOLER MASTER Cosmos C700M var ama fiyatı kasa için anormal miktarda yüksek o yüzden biraz daha sadeliğe kaçıp NZXT seçtim.

quote:

Bu bütçeye şu videodaki gibi Sleeve kablo da alın.https://www.youtube.com/watch?v=UL606UsuItY

O videoyu geçen gün izlediğimde hoşuma gitti Sleeve kablo. Kasayı toplatırken alabilirim.

quote:

Hocam neden 3950x için Kasım ayını beklemiyorsun? Şunun şurasında kaba hesapla bir ay kaldı. Elde edeceğin ekstra 4 çekirdek de cabası.

Mağaza ile görüştüğümde 3900x modelinin tahmini olarak ekim ayının ikinci haftasında tedarik edilebileceğini söylediler. Zaten sonrasında kasıma da pek bir şey kalmıyor. 3950x olarak terchimi değiştirebilirim.

quote:

Ryzen 3950x

Gigabyte x570 Aorus Master(extreme varsa onu alin amazondan felan)

Sapphire nitro 5700xt (yeni nvidia cikana kadar bu idare eder sizi)

3600 mhz veya 4000mhz ram destek listesine bakip 16x2 seklinde ram alinmali. Mobildeyim bakamadim.

Phanteks evolv x kasa

Corsair HX850i 850W 80 Plus Platinium

Kesinlikle ikinci el isik sizmasiz ips veya va panel 2k 144hz monitor. Sifir tavsiye etmem. Surpriz yumurta resmen

CoolerMaster MasterLiquid ML360R RGB

Ekran kartım şu an mevcut. Kdv indirimi varken hepsiburada üzerinden aldım.
    Ram özellikle baktım gskill bununla ilgili videosu da var. Ryzen 3000 ve x570 ile uyumlu olduğu şeklinde.
    Monitör canımı en çok sıkan nokta. Işık sızması gibi bir durum yaşarsam değişim yapacaklarını söylediklerinden dolayı pek dert etmiyorum. Çıkmasını beklediğim başka monitörler de var aorus fi27q-p, asus tuf gaming vg27aq, lg 27gl850g gibi. Sistemi toplayana kadar satışa çıkanlar olursa aralarından seçim yapıp ona göre tercihimi değiştireceğim.

quote:

youtube dan 2080ti ve 4k oyun testlerine bakmanızı temenni ederim bu bütçede bence 4k monitör tercih etmek daha saglıklı

örnek olsunhttps://www.youtube.com/watch?v=o05tDiRnRAI

Açıkçası WQHD olarak monitör seçmeyi pek istemiyorum daha doğrusu çok geniş ekran sevmiyorum. Sizin paylaştığınız viewsonic xg350r-c model 3440x1440p çözünürlükte ve oda 2k WQHD olarak geçiyor. Başta 4k olarak istiyordum ancak 4k ve 144hz olan monitörlerin fiyatlarını gördükten sonra tercihimi 2k 144hz olarak değiştirmiştim.
    Oyun testlerinde 4k çözünürlükteki testlere epey bakmıştım. Ultra ayarlarda her oyunda olmasa da AAA diyeceğimiz oyunlarda 60 fps değerini bile zor görüyor şu an için. Bu biraz da optimizasyon ile alakalı olsa da ilerleyen zamanlarda ne kadar optimize olursa olsun fps artması için kaliteyi kısmam gerekecek.

quote:

Bütçenin ucu açık, sadece salt performans düşünmeyin , tematik bir sistem toplayın o paraya hocam, bu kadar parayı alıp rastgele en kalitesi diye ürünleri seçip koyarsanız o paraya anlamsız ötesi olur. Benden söylemesi

Tematikten kastınız aydınlatma konusundaki uyum ise açıkçası açık sıvı soğutma sistemlerdeki görsellik dışında pek RGB sevdiğimi söyleyemem. Kasanın tüm ışıklarını söndürüp karanlığa gömeceğim gibime geliyor. Tabii bu şu anki görüşüm, topladıktan sonra fikrim değişedebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilatin -- 24 Eylül 2019; 17:55:0 >

• 30k ya sistem toplasam monitörüm ultrawide qhd olurdu
    Acer x34p ya da Asus xg35pq gibi monitörlere bakardım. 4k hala mantıklı değil.

www.istanbulbilisim.com
    Asus XG35VQ 35" 4ms Freesync Curved Oyuncu Monit�r�
    https://www.istanbulbilisim.com/asus-xg35vq-35-4ms-freesync-curved-oyuncu-monitoru-fiyati-281080.html

Şu fiyata bu monitörü de zor bulursun ben olsam kaçırmazdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İmzamdaki sisteme bakabilirsin hocam işlemci ryzen tabanlı olursa daha uzun ömürlü olur tabi ekran kartını da 2080 ti yaparsınız.

Sizin kafanızdaki sistemle benim kullandığım sistemde h700i kasa - gskill remler ve asus pg279q 2k monitör zaten ortak bu bileşenler zaten çok kaliteli bunları düşünmenize gerek yok.

Sıvı soğutma kraken tavsiye ederim
    Psu olarak corsair de seasonic'de olabilir

Son olarak diyeceğim bu tarz üst düzey sistemlerde bence harici bileşenlere ,görselliğe ve konfora da para harcamak gerekebiliyor. Yani bütçenizin tamamı 30 binse fare klavye rgb fan sleeve kablo oturduğunuz sandalye de biraz önem arz ediyor diye düşünüyorum
  • msb_bjk kullanıcısına yanıt
    Ekran kartım zaten Rtx 2080ti lightning z var. İşlemci Ryzen 3900x alacağım ancak stok beklemem gerekirse Ryzen 3950x çıkmasını beklemeyi planlıyorum. Bütçeyi monitör ve kasa olarak 30k ayarladım tabi aşadabilirim. Sandalye olarak Adore Max Office Racing var. Klavye logitech g815 modelinin Türkiye'ye gelmesini bekliyorum. Fare konusunda henüz tercihim yok test edip elimdeki rahatlığına göre tercih yapacağım.
  • pilatin P kullanıcısına yanıt
    benim dedigim ve brokeengineer hocamın dedigi aynı monitör tarzı 4k curved 3440x1440 4k secin

kasa aldınızmı hocam eger 4k monitör seçersek işlemcide 3900x yada 3950x gereksiz olur 4k da işlemciye aşırı yük binmez zaten 3800x her işin üstesinden gelir bence

ve gene bu paraya yani 21 bin tl ye bi adet daha 2080ti yapıştırırdım ben sli 2080ti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 24 Eylül 2019; 19:11:4 >
  • 30.000₺ Sistem Önerisi
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    2080ti sli da düşündüm. Testlere falan baktım ama sli desteği fazla yaygın olmadığından pekte tatmin edici sonuçları olmadığını gördüm. Dediğin gibi sli yapacak olursam lightning z modelinin tekrardan indirime girmesini beklemem gerekir. Ben indirimle 9400e aldım. Güncel fiyatı 12k şu an. 19k sadece ekran kartına gitmiş oluyor. Geri kalan 11k'dan 5k zaten monitöre gidiyor. Kalan 6k ile ram, işlemci, kasa, ssd ve psu almak zor olur. Bütçemi dahada esnetmem gerekir bu durumda ki buna değeceğini düşünmüyorum.
    ben yaptım koydum tabi böyle yüksek bütçe olunca 2080ti slı daha mantıklı geliyor bana tabiki kendi kararınız daha gamer koltuk vs de var
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Performans artışının gerçekten değecek miktarda olacağını bilsem gerekirse ocak ayına kadar bekler bütçemi 40k'ya kadar yükseltirim.
    hocam 1 kere alıcan zaten kdv indirimnleri oluyor her ay indirim oldukça topla topla geç

4k üzerine geç

40 bin güzel rakam odanızıda gaming room da yapabiliriz 10k sına

gaming koltuk masa ses sistemi vs vs

özelden bana yazın opsiyonları degerlendirelim dostum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 24 Eylül 2019; 20:49:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pilatin

2080ti sli da düşündüm. Testlere falan baktım ama sli desteği fazla yaygın olmadığından pekte tatmin edici sonuçları olmadığını gördüm. Dediğin gibi sli yapacak olursam lightning z modelinin tekrardan indirime girmesini beklemem gerekir. Ben indirimle 9400e aldım. Güncel fiyatı 12k şu an. 19k sadece ekran kartına gitmiş oluyor. Geri kalan 11k'dan 5k zaten monitöre gidiyor. Kalan 6k ile ram, işlemci, kasa, ssd ve psu almak zor olur. Bütçemi dahada esnetmem gerekir bu durumda ki buna değeceğini düşünmüyorum.
    Monitörü amazon.com.tr de sepete atıp takipte kal hocam. Piyasası 6 bin civarı normalde bir gün sepetime baktığımda satıcı amazon.com.tr iken fiyatı 3990 tl ye gördüm ben öyle aldım. Daha sonra bir kere daha denk geldim hatta. Amazon.com.tr de böyle 1 2 adet stok bu tarz fiyatlardan satılabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msb_bjk -- 24 Eylül 2019; 22:1:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• msb_bjk kullanıcısına yanıt
    Dediğin gibi denk gelsem bile ışık sızıntısı vs olduğunda iade veya değişim süreci uzun olacak. Asus pg279q sıkıntılı bir monitör bu açıdan düzgün birine denk gelmek artık epey şansa kalıyor.
  • Düşünmedim çünkü mac laptop kullandım ama işletim sistemini sevemedim. Beni cezbeden esas kısım rtx ekran kartlarındaki ışın izleme teknolojisi olması.
  • Şu paraya bir titan rtx yakışırdı aslında.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Harddiskte Seagate e hiç güvenmedim nedense her aldığımda kusurlu çıktı.WD BLACK 2 TB düşünebilirsiniz tercih meselesi gerçi.Monitörü daha yüksek hzli seçebilirsiniz sisteminiz high end bir sistem.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yanlarına fiyatlarını da yazsaydınız daha iyi olurmuş
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.