Şimdi Ara

3.YIL MEZUNA KALMA DÜŞÜNCESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
1.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir 2000'li olarak bu sene ilk mezun senemede.12.sınıfa göre yaptığım hataların farkındaydım seneye hızlı ve hırslı bir giriş yaptım.Dershaneye yazılmıştım daha sonra dershaneyi bıraktım.Mezunluğun psikolojik baskısı ilk aylar kendini göstermesede baharın gelişiyle birlikte kendimi anlamsız bir boşlukta hissetmiştim.Odam ve çalışma masam beni boğuyor içimdeki o tarifsiz nedeni bilinmeyen pişmanlık kendini çok sert bir şekilde gösteriyordu.Evimden çok nadir çıkıyordum kitap almaya vs.Hiç arkadaşım yoktu ve neredeyse konuşmayı unutmak üzereydim.Arada kendi kendime konuşmasam ciddi olarak kafayı yiyecektim.Lise arkadaşlarımdan bir kaç kişiyi nadiren arardım hal hatır sormak için(Mezunluğun en zor kısmıda bu zaten insanın hiç arkadaşının olmayışı.Yalnızlık gerçekten zor birşey).Mezun senesi benim gibi sert bir insanı çok duygusal bir hale getirmişti.Özellikle bahar ile birlikte çalışmalarımda bozukluklar meydana geldi.Sayısal öğrencisi olan ben fizik dersini hep erteledim.Ayrıca Türkiye geneli denemelere neredeyse hiç girmemem sanırım Nisan ayı gelince yüzüme sert bir tokat gibi çarpıldı.Askeri lise sınavlarından 6k girsem bile dağ gibi bir fizik müfredatının varlığı beni korkutmuş ve sayısaldan eşit ağırlağa yönelme düşünceleri kafamın içine girmeye başlamıştı.Aslında bunu yapmamın ardındaki neden her daim derece isteyen bir kişiliğe sahip olmam.Fiziksiz ne kadar iyi yaparsam yapayım ODTÜ,Boğaziçi vs gibi okulları hep kaçıracaktım.Aklımda hep bilgisayar mühendisi olmak vardı.Büyük hayalleri olan ama köşeye sıkışmış bir insandım.Bu beni yıldırmadı bilgisayar mühendisliği olmuyorsa bile eşit ağırlıktan ekonomi tercihi yapayım dedim.Mayısın ortaları gibi edebiyat dersi hayatta hiç görmemiş ben edebiyat çalışmaya başladım.Bu süreç içerisinde edebiyatı tam olarak bitiremesede fena birşey yapmadım sınavda.

Buraya kadar olan benim bu yılki ilk mezunluk tecrübemdi.Sonuç olarak Boğaziçi ekonomi bölümünü kesin olarak kaçırmışım Odtü ekonomi bölümünün gelmesi için dua eden bir insanım şu anda.Ailem hukuk yazmam için çok ciddi zorluyorlar beni.Yazıp onları mutlu etsem bile hayatım boyunca mutlu olamayacağım bir bölüme gideceğim.Oysa bilgisayar mühendisliği için ne hayallerim vardı...En azından ekonomi gelse ondada başarılı olabilirim.Çok büyük bir kararsızlık içindeyim.Bu yıl beni çok hırpaladı.Öte yandan hayallerimin benim psikolojimden çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.Bir yıl daha bu psikolojiye dayanabilirim sanırım.Yaşım 19 ve eğer seneye kalırsam 20 yaşında üniversiteye başlamış olacağım.Hayata geç atılmak biraz beni düşündürüyor.Bu sene ki en büyük hatan neydi derseniz kesinlikle denemelere fazla girmemek ve çok tekrar etmemek derim kesinlikle.Ayrıca arada kütüphaneye gitmek faydalı olabilirdi benim için.Artık daha tecrübeli daha hırslı ve hatalarından pay çıkarmış biriyim.Ayrıca bilgisayar mühendisliği bölümünün benim için biçilmiş kaftan olduğuna inanıyorum.Burdan edindiğim inovatif fikirler ile girişimcilik yapmak istiyorum.ODTÜ EKONOMİ bölümü gelmez ise mezuna kalacağım galiba.Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız ?Belki 60 70 yıl yapacağınız bir meslek için 3.seneye kalmak mantıklı bir hamlemi olur ? Kendimi kumar oynuyor gibi hissediyorum resmen kimilerinin hayali olan bölümlere kazanmama rağmen hayallerim için bir kez daha zar atmak.Allah'ın hakkı üçtür derler ben son şansımı denemek istiyorum siz arkadaşlardan naçizane tavsiyeler almak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf2156 -- 28 Haziran 2019; 0:44:2 >

• up.
  • Ben ODTÜ için mezuna kalıyorum. Senden 2 sene önce mezun olan biri daha mutlu bir hayat mi yaşıyor? Etrafına bak, aselsan'da çalışan odtülulerin kaç tanesi cidden mutlu sence? İçine sinen ve doğru olduğuna inandığım şeyi yaparsan gerçekten mutlu olursun. Hayatın amacı mutlu olmak değil diyorsan seçeneklerin farklı olmalı tabii ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuciliusBagus -- 28 Mart 2020; 15:59:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • belki 1 yıl daha acı çekeceksin ama değer gerçekten,kazanınca her şeyi unutursun bu arada hukuk yazılır mı bu ülkede cidden adalet yok ki
  • Kumar oynamak şöyle olur: elinden gelenin en iyisini yaparsın ona rağmen olmaz ama "ya seneye olursa" dersin ve tekrar girersin. Sen daha elinden gelenin en iyisini yapmamışsın ki. Ben olsam tekrar girerdim hayallerim için. Olmasa bile puanımın yettiği yerleri kabullenmek daha kolay olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/3-sene-mezun-hikayesi--127653689

• quote:

Orijinalden alıntı: LuciliusBagus

Ben ODTÜ için mezuna kalıyorum. Senden 2 sene önce mezun olan biri daha mutlu bir hayat mi yaşıyor? Etrafına bak, aselsan'da çalışan odtülulerin kaç tanesi cidden mutlu sence? İçine sinen ve doğru olduğuna inandığım şeyi yaparsan gerçekten mutlu olursun. Hayatın amacı mutlu olmak değil diyorsan seçeneklerin farklı olmalı tabii ki.
    Haklısınz hocam teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. Kez mezuna kalmak
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arslanyusuf09 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle bana göre çok sıkıcı bir bölüm.Heyecanı yok yeni şeyler keşfedip tarih kitaplarına geçmeyeceğim asla.
  • Mithellius M kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam vicdanıma bir su serptiniz.En iyisini yapmamış olmak bir parça olsada beni yeniden en iyisini yapmak için teşvik ediyor.
  • Ah be hocam bende mezundum bu sene, beni biyoloji bitirdi, diğer dersler gibi yapabilseydim keşke o dersi de. Elimden geleni bu sene de yapamadım sınavda ama en azından aldığım puan ile hayalim olmasa da gitsem üzülmeyeceğim yerlere yerleşebileceğim. Sıkıldım artık üniversite sınavına hazırlanmaktan farklı bir şey yapmak istiyorum, 11.sınıftan beri tek yaptığım iş bu. Bu yüzden ben artık bir yerleri yazıp gideceğim. Ancak siz hala gücünüz olduğuna inanıyorsanız devam edin tabiki 2-3 yıl kaybetmekten zarar gelmez.
  • Mithellius M kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle sen eksiğini biliyorsan ve hatalarının farkındaysan kesinlikle mezuna kalmalısın ama ben her şeyi yaptım diyorsan iş başka.

• Ben de hemen hemen senin gibiyim hocam 130k dan mezuna kalmıştım şimdi 60k gelecek seninki gene iyi. Benimde en büyük hatam denemelerden kaçmaktı doğru dürüst deneme cozmedim tyt matta patladim. Bir yanim git olumm çekilmez bir yıl daha bu çile diyor zaten yaş 19 oldu git kurtul diyor bi yanımda ilerde pişman olmamak icin bir sene daha diyor. Sınavdan önceki iki üç hafta beni psikolojik olarak yipranmistim asiri stresten. İsin psikolojik boyutu olmasa 3. Senemde bu seneki hatalarimdan hiçbirini yapmam duzenli deneme tekrarını yaparım ama arkadaşlarımın hepsi üniversiteli olacak evde yalnız delirmeden nasıl calisagim korkuyorum bu yüzden kalırsam dershane denemlerine girerim en azından gelisimimi görür motive olurum.

• Yaş konusunu fazla kafaya takmayın. 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brütal -- 23 Temmuz 2019; 21:24:46 >
  • Dershane denemelerine girmeyi bende planlıyorum hocam.Özellikle Türkiye geneli bütün denemelere girmeye çalışacağım mutlaka.
  • yusuf2156 kullanıcısına yanıt
    Elinden gelenin en iyisini yap ve olmazsa o zaman tekrar deneme ama şuanda sınırlarını zorlaman gerek diye düşünüyorum yoksa hayat boyu acaba kalsaydım ve elimden geleni yapsaydım ne olurdu diye düşünebilirsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2000lisin daha bence kal

• Ben de düşünüyorum 3 .yıla kalmayı calismamamin cezası 😓

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.