Şimdi Ara

3. VİTESE GEÇMİYOR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
2
Favori
2.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Polo 2013 manuel aracım var. Hareket halinde 3. vitese atmaya çalıştığımda 3. vitese girmiyor 1. vitese atıyor. 

Şanzımancıya gittim, şanzıman ile ilgili bir sorun olmadığını söyledi.

Not:

1- Sadece hareket halinde iken yapıyor.

2- Genelde devir saati 2.5 üzeri iken Sadece 3. viteste yapıyor.

• Giderken 2. Viteste iyice hizlanin, 3 e atacaginiz zaman debriyaja basin ve bekleyin 5 saniye kadar bekledikten sonra 3 e takmaya calisin. 5 saniye bejleyip geciyor mu ona gore degerlendirelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    o durumda senkromeç ya da dişli mi olur sıkıntı yaratan?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

Dişlidense beklesende gecmez. Senkromec olabilir tam durdurmuyor olabilir disliyi. Diger viteslerde de gecis zor ise balatadan olabilir

• Bazen geçmiyor debriyajı pompalayınca geçebiliyor mu mesela 2. De hızlıyken 4 e geçiyor mu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2019 yılında - 2012 model 1,6 dizel vardı aynı sorun bende oldu vites tellerinden biri kopmustu diğeride sıkıntıydı ikisinde değiştirdim.

hocam merhaba, dediğiniz gibi 2. viteste iyice hızlanarak 3. vitese atmaya çalıştım geçmedi bekledim debriajda vitesi tekrar 3. vitese atmaya çalıştım 3. vitese geçmedi, 1. vitese geçti.

3. vitesin orda bi sertlik var geçmiyor 3. vitese. Devir yüksekken yapıyor.

bi kaç tamirciyede götürdüm anlayamadı. 

baskı balataları da kontrol ettim baskı balatadan değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5.vitesten 1. vitese düşmek
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Park halindeyken 3 e takip kalkabiliyorsun ama degil mi durdugu yerde geciyor?

Arabanin altini falan vurduysan belki vites kolunu sanzumana baglayan demiri yamultmussundur diyecegim ama durum senkromec gibi geliyor

Günaydın hocam. Park halindeyken sorun yok 3. Vitese geçiyor. Sadece dediğim gibi yüksek devirde 2. Vitesten 3. Vitese atarken yapıyor.

Bu arada vites değiştirirken cartlama sesi falan çıkartmıyor hocam. 3. Vitesi bulmuyor 1. Vitese geçiyor.

şanzıman yağından olabilir mi acaba 2013 model

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ellemon -- 26 Eylül 2023; 7:52:34 >
  • Ellemon kullanıcısına yanıt

Cartlasa baski balata ayirmiyor diyecektim de once vites demirine sonra vites tellerine bakilmasi lazim onlar da olmazsa sanzuman acilacak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.