Şimdi Ara

3 Senelik vücut geliştirme değişimim (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
10
Favori
34.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gladyo38 G kullanıcısına yanıt
    sen de çok 'yalnış yapmışın' kanka
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gladyo38

    3 sene çalışıp hiç karın kası hareketlerine önem vermemek olmamış, doğrusu benim için vucut demek karın kasları ( baklavalar sert taş gibi estetik karın demek ) çok yalnış yapmışın yağda var gibi vucudunda.

    bende 9 aydır gidiyorum karın kası yapmak zor, ama şimdiden şekle soktum az çok ona çok önem veriyorum zaten vucut diyince biceps, karın , ve gögüs kası + bacak ve omuz olabilir. sırt nedense bana saçma geliyor tabi çalışıyoruzda :D





    sırt saçma kanka çalışma bende çalışmıyom sonuçta sırtımızı göremiyoruz ne gerek var boş iş
  • Arkadaşlar lütfen soru sormak istiyorsanız buraya yazın, özelden hep aynı sorular soruluyor, artık bir noktadan sonra cevapları kopyala yapıştır yapmak zorunda kalıyorum, buradan sorarsanız başkaları da okur en azından.
  • Omuz sakatlığı geçirdin mi hiç?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır geçirmedim, o açıdan baya şanslıyım, bilgisiz olduğum zamanlar uzun bir süre ısınmadan, yanlış formda, barı boynuma indirerek Bench Press yaptım.

    Ama hiç omuz sakatlığı geçirmedim, omuz sakatlığı konusunda baya şanslıyım yani, spor hayatım boyunca Omuz kaslarımda ağrı bile olmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 26 Eylül 2017; 23:24:38 >
  • Power liftinge direk Texas methotlami geçiş yaptınız? Stronglifts 5x5 , 3x5 yada farklı bir güç programı uyguladınizmi texastan önce? Texas programına ilk geçtiğinde liftleriniz kaçtı? Bende Texas method beğendim ama liftlerim uygunmu emin değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet direk Texas Method ile başladım, çünkü spor hayatımın çok uzun bir bölümü tamamen boş programları uygulayarak geçtiği için Texax Method'a başladığımda rakamlarım orta seviyeye yakındı.

    120 KG 5 tekrar Squat, 100 KG 5 Tekrar Bench ve 130 KG 5 tekrar Deadlift yapacak seviyedeyken başlamıştım sanırım.

    Seviyesine uygun olmadan bir programa başlamak yapılan en büyük yanlıştır ve tamamen saçmalıktır, birisinde bir programı görüp de sırf o gelişti diye seviyene bakmadan bir programa başlamaman gerek, ama eğer rakamların uygunsa öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 29 Eylül 2017; 8:10:8 >
  • mevsres M kullanıcısına yanıt
    Kilom 75 1 yildir ağırlık çalışıyorum. Liftler 80 kg 5 tekrar bench, 125 kg 5 tekrar deadlift, 45 kg 5 tekrar overhead press. Squat bilmiyorum evde çalıştığımdan anca bar squat yapıyorum. Genelde Jefferson squat yapiyorum. Texas için erken mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında gelişimden memnunum dostum. Sen iyi gelişmişsin diye geçmek istemiyorum Texas methoda anlattigin kadarıyla hoşuma gitti program. Uzun zamandır Uyguladigim program push - pull - leg. Ciddi anlamda faydasını gördüm hem güç hem hacim alma konusunda. Ama daha fazla güc kazanmak için bi sure power lifter tarzi calissammi diyorum. Aklım kayıyor arada :) bence boş programlar diyerek gömme bodybuildingi. Suanki haciminin büyük bölümünü bb sayesinde elde ettiğini düşünüyorum açıkçası :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterkame -- 29 Eylül 2017; 10:52:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En sevdiğim before after 50 li kilolardan 80 küsüre.



    Güzel gelişim nazar değmesin.



    Bacak ve Göğüs ölçün nedir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence rakamları biraz daha artırdıktan sonra geçmelisin eğer geçmeyi düşünüyorsan, çünkü Deadlift falan belki artar ama Bench çok iyi artmaz bence şu an bu programa başlasan, çünkü 80 KG 5 tekrar Bench yapacak seviyede birisi için yetersiz bir Bench Press hacmine sahip program.

    Şu anda gelişmeye devam ediyorsan ve rakamlar artıyorsa bence hiç gerek yok program değiştirmeye, gelişim durduktan sonra geçersin bu programa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 29 Eylül 2017; 23:19:40 >
  • mevsres M kullanıcısına yanıt
    Sanırım en mantıklısi bu şekilde. Suanki program açıkçası iyi güçlendiriyor beni. Bu şekilde devam edeyim. Bu powerlifting programlarının seviyesi nedir? Örnek novice seviyesi için stronglifts 5x5 , intermediate için Texas method, madcow 5x5, madcow 5 3 1 gibi programlar var. Advanced seviyesi için hangi program ideal olabilir? Biraz bakindim ama bununla ilgili birşey göremedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Advanced seviyeler için Candito 9 Week Squat peogramı var, Sheiko Method var, Smolov var vesaire.
  • hocam, merhaba konudaki yorumlarınızı okudum ve powerlifting işine girişmek istediğimin farkına vardım(5-6 yıldır bu işlere girişmeye çalışıyorum ama bir türlü başlayamadım bir spor salonunda en fazla evde bir şeyler yaptım). halihazırda hedeflediğim iki şey var: güçlü ve yapılı olmak(güç konusu çok daha önemli diyebilirim yapılı kısmı yağlı olmaya bile kayabilir benim nezdimde sorun olmaz). powerlifting de bu ikisi için bulunmaz nimet sanıyorum. özellikle şimdiki halinizin fotosundan direkt bunu anladım. şimdi sormak istediğim şey şu stronglifts 5x5 diye bir program var oldukça ünlü bunun android uyg. unu da indirdim. kiloma yaşıma boyuma ve daha önce bu işi yapmamış olmama dayanarak bana bir program hazırladı uygulama. direkt bu programı uygulamaya koymamda bir kusur var mıdır sizce? çoğu hareketi zaten başlangıç olarak 20kg seçti uygulama bu da ağırlıksız bir bar oluyor sanırım. ama deadlifti 40kg seçti o biraz endişeye düşürmedi desem yalan olur ağır olmasından ötürü. onun haricinde işe girişmeden önce her türlü bilgiyi edinmeye çalışacağım hareketlerin doğru yapımı konusunda (riskli hareketler olduğunun farkındayım). ve spor salonu olarak da üniversitedeki spor salonunu kullanacağım, fakat orada her daim yanımda olup hareketlerime güvenlik açısından yardım edecek birisi muhtemelen olmayacak bu konu sizce çok sorun olur mu? bu ve bunun gibi durumlar hocam umarım birazcık anlatabilmişimdir durumumu, yanıtınızı sabırsızlıkla bekliyorum, sağlıcakla kalın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

    Gram hesabi yaptiniz mi onu sordum. Protein karb yag'i kac gram aliyorsunuz



    Ben suan 88 kiloyum, yag orani 17, boy 1.90



    Karb:400

    Protein:200

    Yağ:100 aliyorum.





    Toplamda antrenman gunu 4000e falan denk geliyor

    Hocam günde 4k kalori nasıl aliyosun diyetini yazar mısın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brütal kullanıcısına yanıt
    Hareketlerde yardım edecek kimse yoksa youtubeden ağırsağlamın egzersiz rehberi serisini izle. Defalarca izle iyice kafana yaz. Program doğru ağırlıkları vermiş endişelenme. Ona sağdık kal. Emin ol çok memnun kalacaksın. Başta ağırlıklar düşükken formuna çak özen göster. Ağırlık artınca başına bela olur. 12 hafta olarak kendinide şartlama her antreman ağırlık arttırmak zorunda değilsin. 3 hafta ağırlık artmazsa %10 azalt tekrar yükle. İyi beslenip dinlenirsen güzel sonuçlar alırsın. Ağırsağlamın sitede beslenme rehberi var onuda oku. Güçlenmek için kalori fazlan olması iyidir. Oradan kaç kalori alman gerektiğini hesaplarsın. İlk başta amacın düzgün formu sinir sistemine tanıtmak olsun zaten başlangıçta ağırlıklar kolay artar zorladığı zaman formlar iyi hale gelmiş olsunki hem sakatlanmayasın hemde odağını ağırlığa verebilesin. Kolay gelsin başarılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • texas methoda ben de başladım fakat internwtten bulduğum çizelgeyle telefona indirdiğim uygulama farklı çizelgeleri uyguluyo nedense ve 5 sete girmeden önce bi 5 sette ısınma oluyo genel de bu konuda bilgin var mı hangiis doğru hangisi yanlış ve de deaflift squat rakamım çok yukardayken benchim çok az bu konuda napmalıyım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun kardeşim
  • Tebrik ederim gerçekten başarılı buldum gelişmeni.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum dostum dostum sen tam bir hayvansın bu iyi anlamda mükemmel bir vücudun var harikulade! Acaba sana bir şey danışabilir miyim?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.