Doğru cevapları mavi renkle işaretledim. Yardımcı olur musunuz? @Data Black hocam buralardaysanız yardımcı olur musunuz? ![]() Üç noktayı görünce eksiltili cümle diyorum, yanlış mıyım? ![]() ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
3 paragraf sorum

-
-
-
-
-
tamamdır hocam @DrDex
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-4A681DC35Teşekkür ederim hocam :) valla video çözümü de beni pek tatmin etmedi bu soruda. Hiçbir şık sağlamıyor dedim çözerken, işaretlemek için işaretlemiştim. Çok dolaylı şekilde baksak belki anca dediği şık çıkar :) bu arada sıralama sorusunu da anladım, çok sağolun hocam ya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrDex -- 30 Haziran 2021; 17:48:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: DrDexHocam acaba eksiltili cümleyi yüklemi olmayan cümle olarak mı kabul etmiş? Üç noktalı yerlerin yüklemi olduğu için eksiltili kabul etmemiş sanırım.
Alıntıları GösterAslında bir yüklem var, ama devamı gelecek diye kastetmişler, soruyu o mantığın üzerine kurmuşlar. Aslında soruyu hazırlayanın bu tip cümlelerde eksik cümle kullanması gerekir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: DrDexTeşekkür ederim hocam :) valla video çözümü de beni pek tatmin etmedi bu soruda. Hiçbir şık sağlamıyor dedim çözerken, işaretlemek için işaretlemiştim. Çok dolaylı şekilde baksak belki anca dediği şık çıkar :) bu arada sıralama sorusunu da anladım, çok sağolun hocam ya
Alıntıları GösterÖnemli değil hocam, sonrasında atacağınız Türkçe-Edebiyat grubu sorulara bakabilirim. Tarih soruları da olur Tarihim de iyidir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-4A681DC35Önemli değil hocam, sonrasında atacağınız Türkçe-Edebiyat grubu sorulara bakabilirim. Tarih soruları da olur Tarihim de iyidir.
Alıntıları Gösterİyi niyetiniz için çok teşekkür ederim hocam. :) sayısalcıyım ama paragrafa biraz fazla taktım sanırım. Bugün 2. Paragraf kitabımı da bitirip üçüncüsüne başladım. Düzenli çözünce güzel ilerliyor sanırım. Paragraf atabilirim sanırım, sizi etiketlerim sorularda :) tarih e başlarım da şimdi değil sanırım. Deneme sınavları alıp tarihi o şekilde halletmeyi düşünüyordum. Tekrardan çok çok teşekkür ederim hocam :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: DrDexİyi niyetiniz için çok teşekkür ederim hocam. :) sayısalcıyım ama paragrafa biraz fazla taktım sanırım. Bugün 2. Paragraf kitabımı da bitirip üçüncüsüne başladım. Düzenli çözünce güzel ilerliyor sanırım. Paragraf atabilirim sanırım, sizi etiketlerim sorularda :) tarih e başlarım da şimdi değil sanırım. Deneme sınavları alıp tarihi o şekilde halletmeyi düşünüyordum. Tekrardan çok çok teşekkür ederim hocam :)
Alıntıları GösterÖnemli değil hocam, soruları bekliyorum
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-4A681DC35Aslında bir yüklem var, ama devamı gelecek diye kastetmişler, soruyu o mantığın üzerine kurmuşlar. Aslında soruyu hazırlayanın bu tip cümlelerde eksik cümle kullanması gerekir.
Alıntıları GösterValla hocam Bi alışkanlıktır sürüp gidiyor açıkcası, hiç böyle Bi soruya denk de gelmedim. Üç nokta görünce eksiltili diyordum :) benzetme ögesini de güzel saklamışlar :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: DrDexValla hocam Bi alışkanlıktır sürüp gidiyor açıkcası, hiç böyle Bi soruya denk de gelmedim. Üç nokta görünce eksiltili diyordum :) benzetme ögesini de güzel saklamışlar :)
Alıntıları GösterEvet hocam, Türkçede kurnaz soru hazırlamak alışkanlıktır. Önden haberdar edeyim Ösym Türkçecileri de kurnaz Türkçe sorularını sever. Önemli olan soruya dikkat etmek, hatayı minimuma indirmek, 2020 Ösym Türkçede birçok kişiyi yanılttılar hatta.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-4A681DC35Evet hocam, Türkçede kurnaz soru hazırlamak alışkanlıktır. Önden haberdar edeyim Ösym Türkçecileri de kurnaz Türkçe sorularını sever. Önemli olan soruya dikkat etmek, hatayı minimuma indirmek, 2020 Ösym Türkçede birçok kişiyi yanılttılar hatta.
Alıntıları GösterBu yüzden ales çıkmış soruları da öneriyorlar. Onları sınava yakın zamanda çözmeyi planlıyorum. Açıkcası arada paragraf denemesine yönelip ardından soru bankası çözmek hız konusunda da fayda sağlıyor, doğru çözmede de fayda sağlıyor. Başlarda çok yavaştım, çözdükçe açıldım :) paragraf denemesi çözmenin güzel yanı düzenli çözünce hangi tarihte biteceğini biliyorsun ve bu da motive ediyor insanı :) o kitap bitince netlerin artacak, hızlanacaksın falan. Bu beklentiyle sabretmek güzel oluyor. 2 yıldır paragraf sorularına bakamıyorum sınavın :) Bi ara çıktı alıp bakmam lazım, merak ettim. Baya zormuş diyorlardı bu yılki paragraflar için.
-
quote:
Orijinalden alıntı: DrDexBu yüzden ales çıkmış soruları da öneriyorlar. Onları sınava yakın zamanda çözmeyi planlıyorum. Açıkcası arada paragraf denemesine yönelip ardından soru bankası çözmek hız konusunda da fayda sağlıyor, doğru çözmede de fayda sağlıyor. Başlarda çok yavaştım, çözdükçe açıldım :) paragraf denemesi çözmenin güzel yanı düzenli çözünce hangi tarihte biteceğini biliyorsun ve bu da motive ediyor insanı :) o kitap bitince netlerin artacak, hızlanacaksın falan. Bu beklentiyle sabretmek güzel oluyor. 2 yıldır paragraf sorularına bakamıyorum sınavın :) Bi ara çıktı alıp bakmam lazım, merak ettim. Baya zormuş diyorlardı bu yılki paragraflar için.
Alıntıları GösterEvet hocam, son iki senenin paragrafı zordu. En son 2020 Öabt Edebiyata girmiştim, onu bile tus seviyesine çekmişlerdi. Zihin yorucu Türkçe sorularını iyi çözmek gerekiyor. Rüştü Hocanın Fulleten Paragraf diye bir kitabı vardı tavsiye ederim ama sınav ayarından zor, sınav ayarı için Paragrafolojiyi öneririm.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-4A681DC35Evet hocam, son iki senenin paragrafı zordu. En son 2020 Öabt Edebiyata girmiştim, onu bile tus seviyesine çekmişlerdi. Zihin yorucu Türkçe sorularını iyi çözmek gerekiyor. Rüştü Hocanın Fulleten Paragraf diye bir kitabı vardı tavsiye ederim ama sınav ayarından zor, sınav ayarı için Paragrafolojiyi öneririm.
Alıntıları GösterHocam ben benim hocam yayınlarının paragraf soru bankasını ve hız renk paragraf denemesini bitirmiştim. Şimdi de 3d paragraf denemesi çözüyorum. 3 haftaya o da bitiyor. Rüştü hocanın da fulleten paragraf ve tecrübe paragraf kitapları var bende. Limit de var. Bugün biraz piyasa araştırması yaptım, 345 paragraf denemesi, paragrafın şifresi paragraf denemesi, limit paragraf denemesi ve bilgi sarmal paragraf soru bankası kitapları baya Bi revaşta olan kitaplarmış. Deneme olan üç yayının her biri 1 ay sürer bitmesi, 3 ayda üçü biter. Bilgi sarmal da da 20 deneme var ve ekstradan soru bankası şeklinde. O da 1.5 ay falan alır. Yani Bi 5 ayımı alır rahat. Deneme şeklinde olduğu için hız ayarını da tutturabilirim gibime geliyor. Sabit yapamadığım paragraf tipleri varsa da soru bankasından ilgili kısmı çözerim. Sınava kalan diğer sürede de ales tyt falan çıkmış sorularını çözerim. Bakalım evdeki hesap çarşıya uyacak mı :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: DrDexHocam ben benim hocam yayınlarının paragraf soru bankasını ve hız renk paragraf denemesini bitirmiştim. Şimdi de 3d paragraf denemesi çözüyorum. 3 haftaya o da bitiyor. Rüştü hocanın da fulleten paragraf ve tecrübe paragraf kitapları var bende. Limit de var. Bugün biraz piyasa araştırması yaptım, 345 paragraf denemesi, paragrafın şifresi paragraf denemesi, limit paragraf denemesi ve bilgi sarmal paragraf soru bankası kitapları baya Bi revaşta olan kitaplarmış. Deneme olan üç yayının her biri 1 ay sürer bitmesi, 3 ayda üçü biter. Bilgi sarmal da da 20 deneme var ve ekstradan soru bankası şeklinde. O da 1.5 ay falan alır. Yani Bi 5 ayımı alır rahat. Deneme şeklinde olduğu için hız ayarını da tutturabilirim gibime geliyor. Sabit yapamadığım paragraf tipleri varsa da soru bankasından ilgili kısmı çözerim. Sınava kalan diğer sürede de ales tyt falan çıkmış sorularını çözerim. Bakalım evdeki hesap çarşıya uyacak mı :)
Alıntıları GösterŞimdiden kolay gelsin hocam, İnşallah istediğiniz yeri başarırsınız.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-4A681DC35Şimdiden kolay gelsin hocam, İnşallah istediğiniz yeri başarırsınız.
Alıntıları GösterTeşekkür ederim hocam :) inşallah.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X