Herkese merhaba, koridora led şerit takmak istiyorum. Elimde 5m düz renk led var. Sr501 hareket sensörü, ve ldr de mevcut. Ldr hassasiyetini ayarlamak için potansiyometremde var. Tetiklemek için irl540n mosfette bulunuyor. 3 modlu çalışmasını istiyorum. Birinde düz yansın, diğerinde sr501 aktif olsun son modda gece modu olarak çalışsın istedim. Her modda ışığın parlaklığını ayarlamak ve ledi kapatıp açmak için dimmer modülü kullanmak istiyorum. Mosfet konusunda çok tecrübem yok. 3 modu da ayrı ayrı bağlantılarını nasıl yapacağımı kafamda oturttum ama bu modları tek devrede birleştirip modlar arası geçişi nasıl yapacağım konusunda kafam karıştı. Parçaların alışverişini yaparken, modüle çok odaklanmıştım ve kablo, anahtar gibi şeyleri alırken çok dikkat etmedim, on off on anahtar almışım. Piyasada da işime yarayacak bir on on on anahtar bulamadım. Nasıl bir devre şeması kurmalıyım? Modlar arası geçiş için nasıl bir çözüm bulabilirim? Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim