Şimdi Ara

3 günlük Trakya gezisi için tavsiyelerinizi bekliyorum. (plan netleşti) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
123
Cevap
2
Favori
3.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Şimdilerde nasıldır bilemiyorum! 18-120'li yaşlarda gitmiştim, Kıyıköy ve Kastro güzel yerdir.

Ayrıca Atatürk Hava Limanından çıkınca, trafik varsa Beylikdüzüne kadar 60-80 dakikaya ancak gidersin. 3.5 saat gözüken İğneada 5 saati bulabilir.
    Dönüşü de iyi ayarlaman lazım İstanbul'da trafik her daim var. Limana varmak tahminden uzun sürebilir 1-2 saat öncelik tanımakta fayda var.

Dönüş izlenimlerini, bekliyorum.

* Bende 1 ay önce İstanbul'daydım, Gelibolu'ya gitme planım vardı ama miskinlikten/üşengeçlikten bir türlü yola çıkamadım.

Araç olarak ne buldun?

Ya beni de en çok trafik korkutuyor hadi iğneadaya 1 saat geç gideyim önemli değil de özellikle dönüşte trafik olursa (ki olabilir çünkü 3 günlük tatil) uçağı kaçırma ihtimali ortaya çıkabilir. çok erken yola çıkayım desem bu seferde geliboludan bir şey anlamamış olacağım. şeytan iğneadayı plandan çıkar doya doya gelibolu ve edirne yap diyede dürtmüyor değil aslında
    Araç olarak yine düşük motor hacimli bir araç olsun dedim malüm benim merakımda bu kasaya küçük gelen motorlar
    bu yüzden uzun zamandır denemek istediğim e180 veya 520 (1.6 motorlu) den birisi olsun dedim aviste lüks segmentte ya bunları tercih edecektim yada cherokee.
    Dönüşte özellikle tüketim verileriyle süslü klasik konularımdan birisini açacağım.
    umarım sende o zamana kadar cactus konusunu açarsın

İstanbul sınırlarına girdiğinden itibaren her şey olabilir. Hiç birşey olmamasına rağmen trafik tıkalı ve 1 saat öyle tin tin giderken,
    birden bire yok açılıveriyor " ne oldu ki şimdi! " diye bakakalıyorsun.

1 saatlik yol, 2 saatle sonuçlanabilir, o yüzden tedbiri elden bırakmamakta fayda var. Saat kaç olursa olsun trafik hep var,
    olmayınca şaşırıp bocalıyorsun.

Aslında! Çok zorunlu değilse İğne adayı çıkartabilirsin.
    Onun yerine, Edirne/Çanakkale/Gelibolu yapıp dönüşe yakın olmak daha mantıklı.

*Cactus'e bu kadar niye üşendim bilemiyorum! Bakarız bir ara..

• quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

Bena aslen kırklareli' liyim. Geçtiğimiz kurban bayramı tatili ile birlikte 10. gün dolaştım. Çıkış yerim izmir-Adapazarı- ist. Kırklareli-edirne-uzunköprü-keşan- Gelibolu- çanakkale-İzmir.
    İğne adaya uğramadığım için ve uzun yıllardırda gitmediğim için size sağlıklı bir bilgi veremiyeceğim. Ancak İğne adadan edirne istikametine devam edeceksiniz, iğne adada işinizi bitirdikten sonra iğne ada-Demirköy-pınarhisar-Kırklareli istikametinde gidip,arkadaşın dediği gibi K.eli merkezde o köfteyi yemeden devam etmeyin (Kasaplar çarşısı, köfteci küçük mustafa) diye sorun her kes gösterir, Tavsiye ederim. Edirneye devam ediceksiniz ama Babaeski yolundan değil 60.km kestirme yoldan gidin derim ben ordan gittim aynı zamanda kendi köyümün içinden geçiyor, ancak 120-130 basacağım derseniz Kırklarelinden Babaeskiye kadar gelin otobana girin ordan son durak edirne zaten. Edirnede mutlaka ekmeksiz ciğer tava yiyin, yediğinize değecektir,ama bunuda meydanda büyük medrese var onun yan tarafında görürsünüz zaten 7-8 tane sıra sıra dükkan hepside ciğer yapar hangisinde yerseniz yiyin hepsi aynı kalitede güzeldir. Edirneden çıktınız, uzun köprü-keşan-gelibolu o yolda büyük keyif alırsınız çünkü duble yol ve çok çok iyi.Zaten Gelibolu yarımadasında şehitlikleri falan gezersiniz. Ancak ben üç gün gelibolu yarımadasını gezemedim yada gezmeye doyamadım desem daha doğru olur sanırım.Hocam keşke 2.5 gün değilde 1. haftanızı ayırabilseniz,inanın bu gitmek istediğiniz yerler bu ülkenin görülmesi gereken yerleri çok keyif alacaksınız buna emin olabilirrsiniz.

Babaeskinin köyündenmisin?

• hocam en güzeli otobandan ver elini edirne oradan geliboluya gelin gezin arabayı karşıda bırakır bi Canakkaleye geçersiniz mis gibi canakkalede bi turlar sonra yaya olarak geliboluya geri dönersiniz oradanda dönüş yolculuğu başlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trakya soğuktur bence ertele ve geniş bir zamanda gez, koşturmak yorucu olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: canakkaleli17

hocam en güzeli otobandan ver elini edirne oradan geliboluya gelin gezin arabayı karşıda bırakır bi Canakkaleye geçersiniz mis gibi canakkalede bi turlar sonra yaya olarak geliboluya geri dönersiniz oradanda dönüş yolculuğu başlar

Haklısınız sanırım iğneada yi bir başka bahara bırakmaliyiz yoksa gelibolu ya vakit kalmayacağı gibi uçağı kaçırma durumu da ortaya çıkacak

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Trakya soğuktur bence ertele ve geniş bir zamanda gez, koşturmak yorucu olur.

Artık çok geç hocam biletler alındı araç kiralandİ. Ayrıca iş nedeniyle izin veya tatil zamanı yaratmakta her zaman mümkün olmuyor ne zaman bir fırsat bulsak değerlendirmeye calisiyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Betfair

quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

Bena aslen kırklareli' liyim. Geçtiğimiz kurban bayramı tatili ile birlikte 10. gün dolaştım. Çıkış yerim izmir-Adapazarı- ist. Kırklareli-edirne-uzunköprü-keşan- Gelibolu- çanakkale-İzmir.
    İğne adaya uğramadığım için ve uzun yıllardırda gitmediğim için size sağlıklı bir bilgi veremiyeceğim. Ancak İğne adadan edirne istikametine devam edeceksiniz, iğne adada işinizi bitirdikten sonra iğne ada-Demirköy-pınarhisar-Kırklareli istikametinde gidip,arkadaşın dediği gibi K.eli merkezde o köfteyi yemeden devam etmeyin (Kasaplar çarşısı, köfteci küçük mustafa) diye sorun her kes gösterir, Tavsiye ederim. Edirneye devam ediceksiniz ama Babaeski yolundan değil 60.km kestirme yoldan gidin derim ben ordan gittim aynı zamanda kendi köyümün içinden geçiyor, ancak 120-130 basacağım derseniz Kırklarelinden Babaeskiye kadar gelin otobana girin ordan son durak edirne zaten. Edirnede mutlaka ekmeksiz ciğer tava yiyin, yediğinize değecektir,ama bunuda meydanda büyük medrese var onun yan tarafında görürsünüz zaten 7-8 tane sıra sıra dükkan hepside ciğer yapar hangisinde yerseniz yiyin hepsi aynı kalitede güzeldir. Edirneden çıktınız, uzun köprü-keşan-gelibolu o yolda büyük keyif alırsınız çünkü duble yol ve çok çok iyi.Zaten Gelibolu yarımadasında şehitlikleri falan gezersiniz. Ancak ben üç gün gelibolu yarımadasını gezemedim yada gezmeye doyamadım desem daha doğru olur sanırım.Hocam keşke 2.5 gün değilde 1. haftanızı ayırabilseniz,inanın bu gitmek istediğiniz yerler bu ülkenin görülmesi gereken yerleri çok keyif alacaksınız buna emin olabilirrsiniz.

Babaeskinin köyündenmisin?

Kırklareli- İnece

• Yine araya giriyorum ama köftenin adı Küçük Mustafa değil, Birtat'dır Kırklareli'de

• Arkadaşlar otellerde yer bulmakta yaşadığım sıkıntılar nedeniyle (sanırım herkes 3 günlük tatili değerlendirmek istemiş) ve bu yoğunluğun dönüşte trafikte bizi zorlayacağını öngörerek bugün bütün planı değiştirdim kalacak yerlerinden rezervasyonlarını tamamladım. Ana plan şu şekilde oldu.
    1.gün
    Gezilecek yer:Ecebat-Kilitbahir-Çanakkale Merkez
    Konaklama: Çanakkale (ecebattaki iyi otel/motel/pansiyonların hepsi dolu)
    Güzergah: Havaalanı-Tekirdağ-Gelibolu-Ecebat-Çanakkale

2.gün planı
    Gezilecek yer:Gelibolu Yarımadasının tamamı
    Konaklama: Edirne
    Güzergah: Gelibolu-Keşan-Edirne-Konaklanacak yer

3.gün
    Gezilecek yer:Edirne
    Güzergah: Edirne-Havaalanı
  • Bu güzergah içerisinde (artık güzergahı değiştiremem) tavsiyeleriniz varsa alabilirim arkadaşlar.
    Birde çanakkaleye arabayıda geçirmeyi planlıyorum araştırdığım kadarıyla kilitbahirden feribot varmış bu mantıklı bir hareket olurmu?
  • quote:

Arkadaşlar otellerde yer bulmakta yaşadığım sıkıntılar nedeniyle (sanırım herkes 3 günlük tatili değerlendirmek istemiş) ve bu yoğunluğun dönüşte trafikte bizi zorlayacağını öngörerek bugün bütün planı değiştirdim kalacak yerlerinden rezervasyonlarını tamamladım. Ana plan şu şekilde oldu.
    1.gün

2.gün planı

3.gün

Çanakkale'de Kolin Hotel'e bir bakın bölgede ki en iyi otellerden biridir.

Böylece Çanakkale kordonda ilk Truva atını da görebileceksiniz. Merkezde olduğunuz için kızarmış peynir helvası mutlaka alın, deneyin.

Edirne'de Margi Hotel yine en yeni yapılı en iyi otellerden biridir. Hem alışveriş merkezinin(Margi Outlet) yanında olması gezecek, alışveriş yapacak imkan verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Losgalacticos

quote:

Arkadaşlar otellerde yer bulmakta yaşadığım sıkıntılar nedeniyle (sanırım herkes 3 günlük tatili değerlendirmek istemiş) ve bu yoğunluğun dönüşte trafikte bizi zorlayacağını öngörerek bugün bütün planı değiştirdim kalacak yerlerinden rezervasyonlarını tamamladım. Ana plan şu şekilde oldu.
    1.gün

2.gün planı

3.gün

Çanakkale'de Kolin Hotel'e bir bakın bölgede ki en iyi otellerden biridir.

Böylece Çanakkale kordonda ilk Truva atını da görebileceksiniz. Merkezde olduğunuz için kızarmış peynir helvası mutlaka alın, deneyin.

Edirne'de Margi Hotel yine en yeni yapılı en iyi otellerden biridir. Hem alışveriş merkezinin(Margi Outlet) yanında olması gezecek, alışveriş yapacak imkan verir.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim peynir helvasını deneriz.
    Çanakkalede bir arkadaşımızda kalacağız.
    Edirnede de hilly otelde yer olmayınca Margi otelden oda aldık.

Ecebatta eli yüzü düzgün hiçbir otelde 1-3 mayıs arası yer yok, iğneada keza, edirnede hilly de yer yok margide standart odaların hepsi dolu hemde neredeyse 1 aylık bir süre olmasına rağmen durum bu.
    (bunları konuyu okuyan ve o taraflara o dönemlerde gezi düşünenler varsa ellerini çabuk tutsunlar manasında yazdım)

• Hatta denk gelirseniz Margi Hotel'de konserler falan da oluyor bazen.

Keyifli bir gezi olacak sizin için.

İyi tatiller dilerim..
  • Losgalacticos kullanıcısına yanıt
    hocam tabi ki kişisel zevklerdir ama birtat artık eski birtat değil ve köfteyi yedikten sonra ağızda oluşan donmuş yağ tadı nedeniyle ben pek tavsiye etmiyorum...
    bu arada Kırklareli de bi de dibek kahvesi içilir...
  • quote:

Hatta denk gelirseniz Margi Hotel'de konserler falan da oluyor bazen.

İyi tatiller dilerim..

Vakit ayırdığınız, değerli yorumlarınızı paylaştığınız için tekrar teşekkür eder, gezi dönüşü izlenimleri okumaya beklerim.
    Saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onrblt26

hocam tabi ki kişisel zevklerdir ama birtat artık eski birtat değil ve köfteyi yedikten sonra ağızda oluşan donmuş yağ tadı nedeniyle ben pek tavsiye etmiyorum...

artık kırklareli ve iğneada tarafını seneye bıraktık. longoz ormanlarında uzun yürüyüşlere çıkmak içinde aslında böylesi daha iyi oldu gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onrblt26

Belki bilirsiniz şehrin içinde, Ziraat Bankası'nı geçtikten sonra sola dönüş var oraya döndüğünüzde 3 ya da 4. dükkan Serhad Köftecisi. En eskilerden biridir. Benim tavsiyem orası aslen ama hiç bilmeyen birine tarif etmesi zor bir yer

Asıl Adil & Necati Pastanesinde şeftalili kornet ünlüdür. Süzülmüş'te de yoğurt daha ne olsun..

• quote:

quote:

Hatta denk gelirseniz Margi Hotel'de konserler falan da oluyor bazen.

İyi tatiller dilerim..

Vakit ayırdığınız, değerli yorumlarınızı paylaştığınız için tekrar teşekkür eder, gezi dönüşü izlenimleri okumaya beklerim.
    Saygılarımla.

Rica ediyorum konuyu takipteyim.

Tekrar iyi tatiller.

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Hocam selam

1- Ben hergün Edirne-Kırklareli gidip geliyorum. Merkezden merkeze 40dk sürer. daha hızlı giderseniz riskli olur. Eski yol, köylerden geçiyor, traktör-hayvan çok, virajların eğimleri ters sürekli kaza olan ölüm virajları var. Babaeski üzerinden gitmek daha da uzun sürer, zaten radar var.

2- Çanakkale'de 2 gün çok olur.

3- Köfteyi Tekirdağ'da değil Edirne ve özellikle Kırklareli'de yemeniz lazım.

4- Tavsiyem şudur (konaklamalarınız sabit kalacak şekilde) :

2. gün öğleyi çok geçirmeden yola çıkıp hedef:
    "büyükmandıra" belediyesi
    sütlü tavuk çevirme ve kuzu tandır, yanında manda yoğurdu, köfte, kuzu pirzola, böbrek yiyin. Oradan edirne'ye devam. yaklaşık 1 saat sürer, yol çok müsait değil.

Hava kararmadan varmanız zor o yüzden akşam Selimiye, Eski Cami, Üç Şerefeli Cami, Arasta, Alipaşa çarşısı'nı gezersiniz. Camiler karanlıkta daha güzel olur. karaağaç köyü cafe/kahvelerinde takılabilirsiniz. çok özel bir durum yok. kafa dinlersiniz.
    içki içmiyorsanız yapacak pek bir şey yok. içiyorsanız "önceden rezervasyon yaptırarak" asmaaltı ocakbaşı (müziksiz, yiyecekler-mezeler iyi) ya da zindanaltı meyhanesi (müzikli, yiyecekler-mezeler kötü) mekanlardır.

Edirne'de akşam yemeği olarak Ciğerci Niyazi Usta'da 1+ porsiyon tava ciğer yiyin. Ayran-yoğurt işlerine girmeyin sütaş satıyor. En iyi ciğer budur.

Çarşıda Akgünler-Sivrikaya peynircilerinden beyaz peynir alırsınız.

3. gün sabah erkenden kalkıp sabah havasıyla Tunca-Meriç Köprüleri, (şu an su altında, su çekilirse) Söğütlük tarafını görürsünüz. Pazarkule sınır kapısı çok yakın gidip görün enteresan oluyor. karşıda köpek var, "yunan köpeği" görmüş olursunuz :)

Öğleye doğru II. Bayezid Külliyesi'ne gidersiniz. Oradan Tabyalara gidersiniz, toplam 2 saat almaz.

Uçağınız saat kaçta bilmiyorum ancak bonus olarak:

Kırklareli'ye gidiş: 40dk
    Köfte yemek: 40dk
    Kırklareli'den İstanbul'a gidiş: 2 saat

dönüşte kırklareli sıkıştırılır. görecek bir şey yok, köfte yemeye gidilir.
    Edirne-istanbul 250km
    edirne-kırklareli 55km
    Kırklareli-istanbul 210km
    mesafeden pek kaybetmiyorsunuz.

ekleme: bu tarz maceralarda kilit nokta sabah 7'de kalkmaktır. tecrübeyle sabittir bütün gün bitiyor:) açıldıktan sonra keyfiniz yerine gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit+ -- 8 Nisan 2015; 22:12:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yigit+

Hocam selam

1- Ben hergün Edirne-Kırklareli gidip geliyorum. Merkezden merkeze 40dk sürer. daha hızlı giderseniz riskli olur. Eski yol, köylerden geçiyor, traktör-hayvan çok, virajların eğimleri ters sürekli kaza olan ölüm virajları var. Babaeski üzerinden gitmek daha da uzun sürer, zaten radar var.

2- Çanakkale'de 2 gün çok olur.

3- Köfteyi Tekirdağ'da değil Edirne ve özellikle Kırklareli'de yemeniz lazım.

4- Tavsiyem şudur (konaklamalarınız sabit kalacak şekilde) :

2. gün öğleyi çok geçirmeden yola çıkıp hedef:
    "büyükmandıra" belediyesi
    sütlü tavuk çevirme ve kuzu tandır, yanında manda yoğurdu, köfte, kuzu pirzola, böbrek yiyin. Oradan edirne'ye devam. yaklaşık 1 saat sürer, yol çok müsait değil.

Hava kararmadan varmanız zor o yüzden akşam Selimiye, Eski Cami, Üç Şerefeli Cami, Arasta, Alipaşa çarşısı'nı gezersiniz. Camiler karanlıkta daha güzel olur. karaağaç köyü cafe/kahvelerinde takılabilirsiniz. çok özel bir durum yok. kafa dinlersiniz.
    içki içmiyorsanız yapacak pek bir şey yok. içiyorsanız "önceden rezervasyon yaptırarak" asmaaltı ocakbaşı (müziksiz, yiyecekler-mezeler iyi) ya da zindanaltı meyhanesi (müzikli, yiyecekler-mezeler kötü) mekanlardır.

Edirne'de akşam yemeği olarak Ciğerci Niyazi Usta'da 1+ porsiyon tava ciğer yiyin. Ayran-yoğurt işlerine girmeyin sütaş satıyor. En iyi ciğer budur.

Çarşıda Akgünler-Sivrikaya peynircilerinden beyaz peynir alırsınız.

3. gün sabah erkenden kalkıp sabah havasıyla Tunca-Meriç Köprüleri, (şu an su altında, su çekilirse) Söğütlük tarafını görürsünüz. Pazarkule sınır kapısı çok yakın gidip görün enteresan oluyor. karşıda köpek var, "yunan köpeği" görmüş olursunuz :)

Öğleye doğru II. Bayezid Külliyesi'ne gidersiniz. Oradan Tabyalara gidersiniz, toplam 2 saat almaz.

Uçağınız saat kaçta bilmiyorum ancak bonus olarak:

Kırklareli'ye gidiş: 40dk
    Köfte yemek: 40dk
    Kırklareli'den İstanbul'a gidiş: 2 saat

dönüşte kırklareli sıkıştırılır. görecek bir şey yok, köfte yemeye gidilir.
    Edirne-istanbul 250km
    edirne-kırklareli 55km
    Kırklareli-istanbul 210km
    mesafeden pek kaybetmiyorsunuz.

ekleme: bu tarz maceralarda kilit nokta sabah 7'de kalkmaktır. tecrübeyle sabittir bütün gün bitiyor:) açıldıktan sonra keyfiniz yerine gelir.

Hocam detaylı bilgiler için çok teşekkür ederim.
    Dönüşte eğer vakit kalırsa bu kadar methiyeden sonra kırklarelinde köfte yemezsek artık ayıp olur.
    Çanakkaleye 2 gün bencede çok olur oradan ne kadar erken çıkarsak o kadar iyi. Camileri akşam gezme fikride hiç aklıma gelmemişti. Bu fikir için de ayrıca teşekkürler.
    Ciğerci niyazi ustayıda bulabilirsek deneriz.
    Peynir alırmıyız bilmiyorum geçen sene urfadan peynir almıştık akmıştı bir daha gezilerden bu tür şeyler (akacak tarzda ) almamaya meyilliyim ama bu noktada ben bilmem eşim bilir
    uçağım akşam 8 de ama ben en geç 6,30 da orda olacak şekilde yola çıkmalıyım çünkü daha önce benzer tecrübeler yaşadım (lastik patlaması v.b. gibi) zor durumda kalmak istemiyorum.
    Sabah erken kalkma kısmı ise benim için problem değil ben yanlız gittiğim(çocukların olmadığı) bütün gezilerde sabah 5 te kalkar güneşin doğumunu fotoğraflarım. Hatta bu gezide de eğer çok yorgun düşmemişsem her gün yine o saatte kalkar fotoğraf çekerim ama 2 küçük kuzum var onların uykusunu bölmeye kıyamıyorum genelde yola çıkışımız 9 u buluyor.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.