Şimdi Ara

3 günlük Trakya gezisi için tavsiyelerinizi bekliyorum. (plan netleşti) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
2
Favori
3.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vitisvinifera68

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Arkadaşlar 1 mayıs tatilini değerlendirmek için Türkiye'de gezmediğim tek tük yerlerden bir tanesi olan Trakya bölgesini gezmek için bir program yapmıştım.
    Planım kabaca şu şekildeydi
    1 mayıs cuma atatürk havaalanına iniş (araç kiralanacak) iğneadaya gidiş rehber eşliğinde o gün akşama kadar longoz ormanlarını gezmek akşam iğneada da kalıp sabah kahvaltıdan sonra edirneye hareket
    2 mayıs sabah kahvalatıdan sonra edirneye varış akşama kadar edirnede gezmek akşam keşan yada geliboluya hareket ve bu iki yerden birinde konaklama
    3 mayıs sabah erkenden gelibolu milli parkında rehber eşliğinde bir gezi, akşam üzeri hareket tekirdağda köfte molası, akşam 8 de atatürk havalimanında aracın teslimi ve uçağa biniş.

Ancak az önce iğneada'da kalmayı planladığımız yeri aradım ve 1-2 mayıs için tamamen dolu olduğunu öğrendim dolaysıyla benim ilk plan yatar gibi ya o gün sabah istanbuldan iğnedaya geleceğim ve gezip akşam edirneye gideceğim (ki bu mümkünmüdür) ama araştırdığım kadarıyla yolların bozuk ve tek şerit olduğu yazıyor dolaysıyla hız yapmaya uygun değilmiş gibi bir intiba edindim.
    mapsten yaptığım ölçüme göre 200 km lik bir güzergah bu güzergahı 2 saatte alabilirmiyim.
    tabi iğne ada edirne arasında 175 km burayı da 1.5 saatte dönebilirmiyim?
    İğneada da veya Gelibolunda rehber tanıyan varmı?(ama ciddi rehber soruyorum yoksa bizim ahmet oraları çok iyi bilir durumu değil)

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
    (aslında bütün gezi rotalarımı kendim yaparım ama bu ara iş nedeniyle acaip sıkışığım ve rezervasyonları bir an önce yapmam gerekiyor yoksa açıkta kalabiliriz)

Merhaba, Sehitliği görmediyseniz, gelmişken Şehitliğe de uğramanızı tavsiye ederim.

şehitlik dediğiniz çanakkale şehitliği ise gelibolu yarımadasında diye biliyorum. gelibolu yarımdasında neresi varsa gezeceğiz zaten hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: vitisvinifera68

quote:

bu arada yollar için ayırdığım zamanlarda çok absürd bir durum varsa bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim.
    Örneğin tekirdağdan atatürk havaalanına 1.5 saat yazdım ama trafik falan olurmu? 1.5 saat yeterlimidir.

İstanbul için gün ve saat çok şey fark eder. Normalde 120-130 km ile açık trafikte gidersiniz ama trafik sıkışıksa çok zor.

işte tekirdağ atatürk havaalanı arasında pazar akşamı tarfik olurmu acaba? yani atatürk havalanından öncesinde trafik olma olasılığı varmıdır?
  • Bena aslen kırklareli' liyim. Geçtiğimiz kurban bayramı tatili ile birlikte 10. gün dolaştım. Çıkış yerim izmir-Adapazarı- ist. Kırklareli-edirne-uzunköprü-keşan- Gelibolu- çanakkale-İzmir.
    İğne adaya uğramadığım için ve uzun yıllardırda gitmediğim için size sağlıklı bir bilgi veremiyeceğim. Ancak İğne adadan edirne istikametine devam edeceksiniz, iğne adada işinizi bitirdikten sonra iğne ada-Demirköy-pınarhisar-Kırklareli istikametinde gidip,arkadaşın dediği gibi K.eli merkezde o köfteyi yemeden devam etmeyin (Kasaplar çarşısı, köfteci küçük mustafa) diye sorun her kes gösterir, Tavsiye ederim. Edirneye devam ediceksiniz ama Babaeski yolundan değil 60.km kestirme yoldan gidin derim ben ordan gittim aynı zamanda kendi köyümün içinden geçiyor, ancak 120-130 basacağım derseniz Kırklarelinden Babaeskiye kadar gelin otobana girin ordan son durak edirne zaten. Edirnede mutlaka ekmeksiz ciğer tava yiyin, yediğinize değecektir,ama bunuda meydanda büyük medrese var onun yan tarafında görürsünüz zaten 7-8 tane sıra sıra dükkan hepside ciğer yapar hangisinde yerseniz yiyin hepsi aynı kalitede güzeldir. Edirneden çıktınız, uzun köprü-keşan-gelibolu o yolda büyük keyif alırsınız çünkü duble yol ve çok çok iyi.Zaten Gelibolu yarımadasında şehitlikleri falan gezersiniz. Ancak ben üç gün gelibolu yarımadasını gezemedim yada gezmeye doyamadım desem daha doğru olur sanırım.Hocam keşke 2.5 gün değilde 1. haftanızı ayırabilseniz,inanın bu gitmek istediğiniz yerler bu ülkenin görülmesi gereken yerleri çok keyif alacaksınız buna emin olabilirrsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

Bena aslen kırklareli' liyim. Geçtiğimiz kurban bayramı tatili ile birlikte 10. gün dolaştım. Çıkış yerim izmir-Adapazarı- ist. Kırklareli-edirne-uzunköprü-keşan- Gelibolu- çanakkale-İzmir.
    İğne adaya uğramadığım için ve uzun yıllardırda gitmediğim için size sağlıklı bir bilgi veremiyeceğim. Ancak İğne adadan edirne istikametine devam edeceksiniz, iğne adada işinizi bitirdikten sonra iğne ada-Demirköy-pınarhisar-Kırklareli istikametinde gidip,arkadaşın dediği gibi K.eli merkezde o köfteyi yemeden devam etmeyin (Kasaplar çarşısı, köfteci küçük mustafa) diye sorun her kes gösterir, Tavsiye ederim. Edirneye devam ediceksiniz ama Babaeski yolundan değil 60.km kestirme yoldan gidin derim ben ordan gittim aynı zamanda kendi köyümün içinden geçiyor, ancak 120-130 basacağım derseniz Kırklarelinden Babaeskiye kadar gelin otobana girin ordan son durak edirne zaten. Edirnede mutlaka ekmeksiz ciğer tava yiyin, yediğinize değecektir,ama bunuda meydanda büyük medrese var onun yan tarafında görürsünüz zaten 7-8 tane sıra sıra dükkan hepside ciğer yapar hangisinde yerseniz yiyin hepsi aynı kalitede güzeldir. Edirneden çıktınız, uzun köprü-keşan-gelibolu o yolda büyük keyif alırsınız çünkü duble yol ve çok çok iyi.Zaten Gelibolu yarımadasında şehitlikleri falan gezersiniz. Ancak ben üç gün gelibolu yarımadasını gezemedim yada gezmeye doyamadım desem daha doğru olur sanırım.Hocam keşke 2.5 gün değilde 1. haftanızı ayırabilseniz,inanın bu gitmek istediğiniz yerler bu ülkenin görülmesi gereken yerleri çok keyif alacaksınız buna emin olabilirrsiniz.

Hocam ben bu ülkenin aşığıyım ve doğusundan batısına gezmeye doyamıyorum inanın 1 ay zamanım olsa köy köy gezmek isterim esasen ama zamanın kısıtlı olması nedeniyle böyle alel acele programlar yapmak zorunda kalıyoruz.
    Verdiğiniz tavsiyeler için çok teşekkür ederim. Maps ten Kırklareli-Edirne arasını inceledim otobana inmeyeceğim (otobana inersem sizin söylediğiniz hızlar benim için çok az kalır) ben o söylediğiniz süratleri diğer yolda yapamazmayım (ayni yol çok ve sert virajlımı) tecrübeli bir sürücüyüm ve türkiyenin hemen hemen her yerinde araç kullandım ve zamandan kazanmak için sürat yapmam gerekiyor.(hızı övmek için yazmıyorum)
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

• Kırklarelin'den Edirne'ye eğer otobandan gitmeyeceksiniz, yaklaşık 30 dakikalık ( biz askeri araçla 45 dakikada gidiyorduk ) yolu tercih edeceksiniz demektir, o yol da bazı yerler de keskin virajlar oluyor çok ta basmaya gelmez açıkçası, ama keyifli bir yol devamlı köylerin civarından devam ediyor, hele bir köprüsü var daha yolun başlarında çok dar dikkat edin, bazen karşıdan kamyon falan gelebiliyor, aman deyim aceleye gerek yok.. Geç gidin ama sağlam gidin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MhmT 106 GTI

Kırklarelin'den Edirne'ye eğer otobandan gitmeyeceksiniz, yaklaşık 30 dakikalık ( biz askeri araçla 45 dakikada gidiyorduk ) yolu tercih edeceksiniz demektir, o yol da bazı yerler de keskin virajlar oluyor çok ta basmaya gelmez açıkçası, ama keyifli bir yol devamlı köylerin civarından devam ediyor, hele bir köprüsü var daha yolun başlarında çok dar dikkat edin, bazen karşıdan kamyon falan gelebiliyor, aman deyim aceleye gerek yok.. Geç gidin ama sağlam gidin.

Bilgiler için teşekkür ederim. Araçta ailem olacak zaten hocam. Risk almadan hızlı gitmeye çalışalım ben o kadam kısa suruyor ise zaten sorun yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam haritada gösterdiğim güzergah benim köyümden geçen yolu 60 km kısaltan yol,temiz iyi bir asfalt ancak gidiş geliş yol. ve kontrolsüz yol yani bir kaç tane köyün içinden geçeceksin dikkatli kullanman gerek. keskin viraj yok genelde dümdüz bir yol. Ama bir evvelki mesajda dediğim gibi edirneden Geliboluya çok keyifli gideceksiniz buna emin olun.
    Not kırmızı yuvarlak içindeki köy benim doğduğum köy.
     3 günlük Trakya gezisi için tavsiyelerinizi bekliyorum. (plan netleşti)

• quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

Hocam haritada gösterdiğim güzergah benim köyümden geçen yolu 60 km kısaltan yol,temiz iyi bir asfalt ancak gidiş geliş yol. ve kontrolsüz yol yani bir kaç tane köyün içinden geçeceksin dikkatli kullanman gerek. keskin viraj yok genelde dümdüz bir yol. Ama bir evvelki mesajda dediğim gibi edirneden Geliboluya çok keyifli gideceksiniz buna emin olun.
    Not kırmızı yuvarlak içindeki köy benim doğduğum köy.
     3 günlük Trakya gezisi için tavsiyelerinizi bekliyorum. (plan netleşti)

Tekrar teşekkür ederim o halde İğneada ya 1 saat daha fazla zaman kaydirabilirim.

• hocam bi kere İğne ada yada Kıyıköy de mutlaka balık yemelisiniz, köfte için tercihim Tekirdağ yerine Kırklareli yada Ahmetbey olurdu nedense Tekirdağ köftesini sevemedim bi türlü zevk meselesi tabiki
    arkadaşında dediği gibi Edirne'de de mutlaka tava ciğeri deneyin Meriç boyunu gezin derim şimdiden keyifli yolculuklar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onrblt26 -- 6 Nisan 2015; 1:34:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onrblt26

hocam bi kere İğne ada yada Kıyıköy de mutlaka balık yemelisiniz, köfte için tercihim Tekirdağ yerine Kırklareli yada Ahmetbey olurdu nedense Tekirdağ köftesini sevemedim bi türlü zevk meselesi tabiki
    arkadaşında dediği gibi Edirne'de de mutlaka tava ciğeri deneyin Meriç boyunu gezin derim şimdiden keyifli yolculuklar...

hocam iğneada veya kıyıköyde balık yeme şansımız malesef yok, kırklarelinde köfte edirnede ciğer olayları tamam zaten ama kıyıköyde kahvaltı yapma şansımız olacak. Gecenin bu saati oldu halen araştırıyorum. Yarın rezervasyon işleri ile uğraşacağım.
    İlginize teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: orktas

Şehir içi tek ve iki şerit, şehir içinde zaten hız yapmanız mümkün değil ışıklar vs. var ama sizi aksatacak bir durum olmaz.
    Sadece Edirne Merkez de durmayı düşünüyorsanız yollar bozuk sayılmaz ama Ilçelere özellikle de Havsaya giderseniz ralli pistinde gidiyormuşsunuz gibi hissedersiniz.

Dediğiniz sürelerde gidebilirsiniz.

gezinin zaman anlamında en sorunsuz kısmı edirne kısmı olacak aslında
    peki iğneadayı biliyorsanız orası için ayrılacak 5-6 saat yeterli bir süremidir yoksa hiçbirşey anlamadan dönmek anlamınamı gelir sizce?
    çünkü şimdi biraz bakıyorum sanki 3 günü oraya ayırsak ancak yetermiş gibi geliyor dolaysıyla eğer böyleyse rotadan orayı çıkarabilirim.
    dolaysıyla edirne, gelibolu ve tekirdağı rahar rahat gezer iğneadayı seneye bahara bırakırız.

15 yıl vizede yaşadım inanınki iğneadaya bir kere gittim iğneada hakkında pek birşey söyliyemiyeceğim ama 200 km yol için siz 2,5 saat ayırın tam rotanızı bilmiyorum ama çorludan vizeye giderken mümkünse7-8-9 3-4-5 11-12-01 saatlerinde yolda olmamayı tercih edin işçi giriş çıkış saati oluyor çünkü yollar zaten tek şerit birde üstüne o sıkışık yollarda otobüslerin arasında gitmek hiç mi hiç istemezsiniz rotadan yolunuzu hesapladığınız zaman pm den iletişime geçerseniz çerkezköyden sonrası için tarif verebilirim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hakeerus

Biz karaağaç mevkiinde bir apartta kaldık.
    ilk gün kıyıköy, iğneada, longoz ormanlarını rahat gezersiniz. Akşam yemeğinide Kırklareline denk getirriseniz, plan tutar. Top ocaklarını sorun, yol üstünde kalmıyorsa gitmeyin derim. Çok da cazip bir durumda değiller.

baktım şimdi top ocaklarınıda listeden çıkardım. çünkü direk anayoldan kırklareline gitsem daha iyi olacak.
    ilk gün güzergahı kıyıköy, iğneada, kırklareli.
    geliboluyu ise mutlaka rehberle gezeceğim zaten ama orada yollar nasıl yani keşandan geliboluya ve geliboludan istanbula süratli gitmeye imkan varmı?

gelibolu keşan arası ara ara çalışmalar vardı ama emin olun hızınızı düşürecek kadar ağır çalışmıyorlar yinede basa basa gidebilirsiniz o yolu en son sömestrede kullandım 120 140 yapabiliyorsunuz gayet rahat çoğu yer zaten çift şerit bi keşan girişinde viyadük ve yol yapım çalışması vardı

• quote:

Orijinalden alıntı: canakkaleli17

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: orktas

Şehir içi tek ve iki şerit, şehir içinde zaten hız yapmanız mümkün değil ışıklar vs. var ama sizi aksatacak bir durum olmaz.
    Sadece Edirne Merkez de durmayı düşünüyorsanız yollar bozuk sayılmaz ama Ilçelere özellikle de Havsaya giderseniz ralli pistinde gidiyormuşsunuz gibi hissedersiniz.

Dediğiniz sürelerde gidebilirsiniz.

gezinin zaman anlamında en sorunsuz kısmı edirne kısmı olacak aslında
    peki iğneadayı biliyorsanız orası için ayrılacak 5-6 saat yeterli bir süremidir yoksa hiçbirşey anlamadan dönmek anlamınamı gelir sizce?
    çünkü şimdi biraz bakıyorum sanki 3 günü oraya ayırsak ancak yetermiş gibi geliyor dolaysıyla eğer böyleyse rotadan orayı çıkarabilirim.
    dolaysıyla edirne, gelibolu ve tekirdağı rahar rahat gezer iğneadayı seneye bahara bırakırız.

15 yıl vizede yaşadım inanınki iğneadaya bir kere gittim iğneada hakkında pek birşey söyliyemiyeceğim ama 200 km yol için siz 2,5 saat ayırın tam rotanızı bilmiyorum ama çorludan vizeye giderken mümkünse7-8-9 3-4-5 11-12-01 saatlerinde yolda olmamayı tercih edin işçi giriş çıkış saati oluyor çünkü yollar zaten tek şerit birde üstüne o sıkışık yollarda otobüslerin arasında gitmek hiç mi hiç istemezsiniz rotadan yolunuzu hesapladığınız zaman pm den iletişime geçerseniz çerkezköyden sonrası için tarif verebilirim

Tamamdır hocam teşekkür ederim.

• Gitmişken Gelibolu Şehitliğinde de zaman geçirin. Çanakkaleden feribotla gideceksiniz. Yalnız 1 gün yetmez, adadaki otelde 1gece kalın. Aksi taktirde arabayla ordan oraya hiçbirşey anlamadan koşuşturmak zorunda kalırsınız son feribotta 4 civarı, hayatta yetmez adanın tamamını rahatca gezmeye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Gitmişken Gelibolu Şehitliğinde de zaman geçirin. Çanakkaleden feribotla gideceksiniz. Yalnız 1 gün yetmez, adadaki otelde 1gece kalın. Aksi taktirde arabayla ordan oraya hiçbirşey anlamadan koşuşturmak zorunda kalırsınız son feribotta 4 civarı, hayatta yetmez adanın tamamını rahatca gezmeye.

Gelibolu Şehitliği Gelibolu yarimadasinda degilmi

• Evet, tekirdağ, şarköy taraflarından gidecekseniz karayoluyla da olur ama uzun sürer biraz.
  • quote:

Evet, tekirdağ, şarköy taraflarından gidecekseniz karayoluyla da olur ama uzun sürer biraz.

Hocam gözden kacirdiniz sanırım. Orasi rota dahilinde. Rehber eşliğinde 6 saatte gezmeyi planlıyorum

• quote:

quote:

Evet, tekirdağ, şarköy taraflarından gidecekseniz karayoluyla da olur ama uzun sürer biraz.

Hocam gözden kacirdiniz sanırım. Orasi rota dahilinde. Rehber eşliğinde 6 saatte gezmeyi planlıyorum

Rota halinde ile neyi kast ettiğinizi anlamadım ama 6 saatte hepsini gezmeniz mümkün değil. Rehbere de gerek yok. Adada harita satılıyor her yerde, belirli bir güzergahta sağlı sollu anıtlar, şehitlikler vs vs var, rota dediğiniz buysa. Ama çok fazla irili ufaklı yer var ve hepsine bakmak istiyorsunuz, bazıları da büyük olduğu için uzun zaman geçiyor, hele bir de müzesini de gezmek isteyeceğinizi düşünürsek mümkün değil. O kadar vakitte ancak yarısını gezersiniz, onda da tam tatmin olmazsınız çünkü çok acele olur, ne adanın tadını çıkarabilirsiniz, ne şehitliği detaylıca görmüş olabilirsiniz. Çok güzel, huzurlu bir ada. İnsan oturup, mis gibi çanakkale rüzgarını yüzünde hissederek deniz manzarasına dalıyor uzun uzun. Yalnız belli yerleri var insan geçerken ürperiyor nedense, sırtı diken diken oluyor, hep aynı yerler ben gittiğimde. Ada çok huzurlu, köyleri çok tatlı, insanlar durgun, hayat sakin vs ama orada bir köy evinde gece kalıyor olsam baya bir ürperirdim sanırım.

• quote:

quote:

quote:

Rota halinde ile neyi kast ettiğinizi anlamadım ama 6 saatte hepsini gezmeniz mümkün değil. Rehbere de gerek yok. Adada harita satılıyor her yerde, belirli bir güzergahta sağlı sollu anıtlar, şehitlikler vs vs var, rota dediğiniz buysa. Ama çok fazla irili ufaklı yer var ve hepsine bakmak istiyorsunuz, bazıları da büyük olduğu için uzun zaman geçiyor, hele bir de müzesini de gezmek isteyeceğinizi düşünürsek mümkün değil. O kadar vakitte ancak yarısını gezersiniz, onda da tam tatmin olmazsınız çünkü çok acele olur, ne adanın tadını çıkarabilirsiniz, ne şehitliği detaylıca görmüş olabilirsiniz. Çok güzel, huzurlu bir ada. İnsan oturup, mis gibi çanakkale rüzgarını yüzünde hissederek deniz manzarasına dalıyor uzun uzun. Yalnız belli yerleri var insan geçerken ürperiyor nedense, sırtı diken diken oluyor, hep aynı yerler ben gittiğimde. Ada çok huzurlu, köyleri çok tatlı, insanlar durgun, hayat sakin vs ama orada bir köy evinde gece kalıyor olsam baya bir ürperirdim sanırım.

Rota dahilinde derken yani orada planin içinde zaten demek istedim. Tarihi yerleri rehber eşliğinde geçmenin tadı çok farklıdır heleki bu yer Çanakkale savaşının geçtiği yerse kesinlikle daha farklıdır Diye düşünüyorum. Zamanim kısıtlı olduğundan daha fazla vakit ayırmak istesem de bu mümkün değil malesef. İlginize teşekkür ederim.

• İgneada Yolu o kadar virajlıdırki biraz hızlı girsen metrelerce asagı yuvarlarnırsın cok tehlikeli hız yapılmaz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.