Şimdi Ara

3. dünya savaşı senaryoları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • dünya nüfusu gün geçtikçe artıyor. 2011 verileri 7 milyar insanın mavi gezegende yaşadığını söylüyor tahminimce şimdiki rakam 7,5-8 milyar arasındadır. eskiden arkadaşım hep derdi 3.dünya savaşı çıkmak zorunda diye.savaş haklı haksız taraf gözetmeksizin kayıpların yaşandığı bir olgu. şimdi sinemalarda world war z filmi gösterimde bilen bilir izlemedim henüz ama düşünüyorumda son 10 yıldır sinema dizi oyunlarda konular salgın hastalık virus zombi vs. bilinç aklımıza empoze edilmiş bir haldeyiz. acaba 3.dünya savaşı böyle birşeyi olacak yada güçlü büyük devletler yıkıcı silahlar yerine virus salgın gibi ilaçlar üzerinde ne gibi hazırlıklar yapıyor. sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. oluşabilecek senaryolar yada edindiğimiz bilgiler varsa paylaşırsanız sevinirim.

    not: kültür bilim devamlı takip etmeye çalıştığım donanımforum bölümü daha önce böyle bir konu varsa affola birde ilk konum cümle düşkünlükleri için özür dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cukleski -- 27 Haziran 2013; 4:17:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 3. dünya savaşını kimse istemez hele para babalarının işine geleceğini sanmam dünya artık askerle toprak işgali değil, savaşlar psikolojik ve ekonomik olarak yapılmakta insanların emeğini çalmak varken sırtından geçinmek varken kim ölmelerini ister. Güçlü ülkeler devamlı olarak aksiyona giriyorlar ama havlayan köpek ısırmaz diye bir söz vardır. Teknoloji öyle bir ilerliyor ki kendi kendisini çökertmesi muhtemel zaten öyle olmasa bile bir savaş durumunda insanlığın büyük bir oranı tarihe karışır.

    Evet virüsler mantıklı hem nükleer bombalara göre ucuz hemde gizli olarak kullanılabilir, Amerika gibi ülkeler bu silahları önce kendi vatandaşlarında deniyorlar, virüsün yayılma hızı ölümcül etkisi gibi istatistiklere göre geliştirme aşamalarını planlıyorlar. Atom bombası kullanmaları olağan üstü durumlar haricinde çok zor zaten karşının eli armut toplamıyor sen 1 tane atarsın karşı 10 tane atar bunun için riski göze alamazlar. İran ve Türkiye'nin nükleer bomba yapmasına izin verilmiyor çünkü bugün en büyük koz karşıyı korkutarak yıldırmak eğer bu silahlara sahip olursanız kolay kolay kimse sizi ısırmaya kalkamaz. Dolayısıyla savaşlar gizli olarak yürütülüyor ve halkı karşısına almak istemeyen devletler için iç savaş çıkartmak en çok kullandıkları stratejidir. İç savaşı desteklersin sonra batan bu ülkenin parasını cebe indirirsin borsa vs. yolu ile. Nerede kaldı mertçe savaşlar ?

    En basiti insanlara bak birbirlerini arkadan haince vuruyorlar kimse meydana yiğitçe çıkmıyor. Savaşlar artık bilek gücü ile değil akıl gücü ve bilgi ile yapılıyor. Al en büyük koz sanal medya, bir ülkenin geleceği gençliği ise onları uyuşturucuya bağımlı yaparsın, tüketici bireyler haline getirirsin, magazin programlarına destek verirsin ama, ava giden avlanıyor etki tepkiye neden oluyor herkes zarar ediyor bu durumdan kazanan ne kazanıyor sence? Herkes kuru bir toprağa gidecek ve bunca oyun neden diye soruyorsun kendine birde şöyle düşünüyorum ya ölümsüz olsaydık o zaman doğduğumuza pişman olurduk herhalde.




  • Şu anda savaş çıksa ki istemem dünyada insan bırakmayacak kadar teknoloji ve silah var. Savaşa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdiye kadar meydana gelen savaşlar olmasaydı dünya çok daha kötü halde olabilirdi.kimse savaş istemez ama dünya için sanki gerekli gibi.
  • Nüfusu azaltmak-nüfus yoğunluğunu için herzaman yapılır savaşlar. Az insanı yönetmek daha kolaydır. 7 milyar insan para babaları için fayda değil zarar. Ben 15-20 yıl içindede savaş çıkabileceğini düşünüyorum. Sanki devletler, filmler ve oyunlar bunun altyapısı hazırlıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.