Arkadaşlar, İtalyan takımlarının çoğu 3 defansa döndü. Bizde 3 defanslı sistemi denesek mi
Kadroyu yaptım ben ;
Değerlendirir misiniz bir ? Benim ki sadece bir fikir...
Melo'yu bilerek yazmadım daha 3 maç cezası var..
Kapı gibi 3 tane defansımız olsa olur da elimizdekilerle zor.
3lü defans yapacaksan 5li orta sahadan en az 2 oyuncu defansif (1i her iki yönü oynayabilen çok kaliteli) olmalı. Şu an maalesef bizde bu türden oyuncular yok
bizim ligde imkansiz gibi bisey
Kelimelerim konuya dair fikirlerimi açıklamaya kifayetsiz kalıyor.
Ayrıca 3-4-1-2'nin kanadında oynayacak oyuncu hem bek hem açık görevini görür. Yani o kulvar tamamen ona ait olur. Eboue sağ tarafı tek başına götürür de Riera ağır kalabilir orada..
Bu daha çok 5 defans gibi olmuş. Eboue ve Riera ile kanattan atak geliştirmemiz zor olabilir. Amrabat şart bence. Muslera
Sabri Semih Dany Eboue (Hakan)
Hamit Selçuk Melo Amrabat (Aydın) (Yekta) (Emre)
Sneijder
Drogba (Burak) Benim aklımda bu var.
quote:
Orijinalden alıntı: sir balık
Bu daha çok 5 defans gibi olmuş. Eboue ve Riera ile kanattan atak geliştirmemiz zor olabilir. Amrabat şart bence. Muslera
Sneijder
Amrabat sol bek ve sol açık görevi göremez zannetmiyorum.
3-5-2 yıllardır İtalya'da kullanılan bir sistem. CL'de ise yine 4-4-2, 4-2-3-1 gibi taktiklere dönüyorlar.
Ama bana sorarsanız en iyi dizilişimiz budur ;
quote:
Orijinalden alıntı: qarizmaa52
Kağıt üstünde iyi ama Yekta ve Hamit'e defansif anlamda çok yük biner ve onlara her zaman güvenemeyiz bu konuda
Puyol, Maldini ve Ramos gibi 3 adamın varsa oynarsın yoksa bu ülkedekilerle bunu oynaman çok sorun yaşatır takıma Ayrıca Appiah ve Aurelio gibi 2 adet ortasaha oyuncusuna ihtiyacın olur bu sistemde. Çok çok zor bir sistem bizim ülkemiz için
eboue 3lü defansın adamı ama ne riera ne hakan nede amrabat 3lü defansda solu kontrol edemez. hem bunları tartışmak bile saçma geliyor bana. baksana fatih hocaya 4-2-3-1 e dönmedi daha. 3lü defansa geçmesi çok çok çok zor
quote:
Orijinalden alıntı: SS10
quote:
Orijinalden alıntı: qarizmaa52
Kağıt üstünde iyi ama Yekta ve Hamit'e defansif anlamda çok yük biner ve onlara her zaman güvenemeyiz bu konuda
Sneijder
Amrabat sol bek ve sol açık görevi göremez zannetmiyorum.
Ters olmuş olabilir. Zaten boşlukları falan koymadı, yedekler falan kaydı hep. Demek istediğim 4-4-1-1 oynayabileceğimiz. Kadro çok geniş zaten. Oyuncu tercihleri sürekli değişir. Ama bir sistem oturtmak lazım. Yine de FT en iyisini bilir.
kim 3 lü oynuyormuş merak ettim. Bir ara oynanmış 3-5-2 avr ki hiç bir kanar oyunucusu tam saha oynayamadığı için vaz geçilmiş sistemdir.. Riera mı? emre mi;? amrabat mı kim 90 metre ileri geri gidip duracak. 2 defa giderler 3 ncü giderlerse Karacaahmete giderler.. Arti 3 lü oynayan takım makım yok, çok nadir oda maç seçilerek oynanır.. 3 defans oyuncusu koyup defansı güçlendirme yoluna gidileceğine çift ön libero veya sadece melo nun gerçek önlibero olduğu bilinenerek yerine yerli bir oyuncu alma ile yapılabilecek işleri denemek gerekirdi. 3 lü defans üfürmesinden ve çift santrafor üfürmesinden geçmek gerek.
napoliden başka bilmiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: ExtrameBOY27
kim 3 lü oynuyormuş merak ettim. Bir ara oynanmış 3-5-2 avr ki hiç bir kanar oyunucusu tam saha oynayamadığı için vaz geçilmiş sistemdir.. Riera mı? emre mi;? amrabat mı kim 90 metre ileri geri gidip duracak. 2 defa giderler 3 ncü giderlerse Karacaahmete giderler.. Arti 3 lü oynayan takım makım yok, çok nadir oda maç seçilerek oynanır.. 3 defans oyuncusu koyup defansı güçlendirme yoluna gidileceğine çift ön libero veya sadece melo nun gerçek önlibero olduğu bilinenerek yerine yerli bir oyuncu alma ile yapılabilecek işleri denemek gerekirdi. 3 lü defans üfürmesinden ve çift santrafor üfürmesinden geçmek gerek.
Juventus geçen sene 3-5-2 oynayarak namağlup şampiyon oldu. Bu sezonda 3-5-2 oynuyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: Solert
quote:
Orijinalden alıntı: ExtrameBOY27
Juventus geçen sene 3-5-2 oynayarak namağlup şampiyon oldu. Bu sezonda 3-5-2 oynuyorlar.
Peki diğer Avrupa devleri angutyo mu? böyle güzel ve karlı (sizin deyiminizle) bir sistemi uygulamıyorlar. 3 lü defans çok istisna bir durumdur.. Çünkü kanatlar zayıf kalır. Bİr de defans sıkıntın varsa oynarsın, göbekte 2 li ile halledemenler 3 lü yaparlar. Lucescu bizden bjk'ye gittiğinde bjk oyuncu kapasitesi yüzünden den 4 lü oynayamadı ve luce mecburen 3 lüye döndü ve öyle şampiyon oldular.. Ama luce başka hangi takımında 3 lü oynamış?