Şimdi Ara

3 Ay Ülke Genelinde Beyaz Eşya Almayın (%50 İndirim Garantisini Veriyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 Ay Ülke Genelinde Beyaz Eşya Almayın (%50 İndirim Garantisini Veriyorum)

Beyaz Eşya Fiyatları ÖTV İndirimine Rağmen %100 Arttı (Fırsatçı Beyaz Eşya Sektörü)

Dolar 6,5 tl iken bulaşık makinesini 2800 tl ye aldım

Dolar 5,80 tl iken aynı bulaşık makinesi 4660 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 25 Haziran 2019; 21:17:23 >

• Özellikle bosch,arçelik,beko. Soyguncular.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Acaba model kalite farklılıkları mı var diyorum ama sadece bundan olsa bu fiyat farkı buna çok fazla diye düşünüyorum. Bu işin içinde başka bir iş var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 26 Haziran 2019; 19:18:47 >

Orijinalden alıntı: batu25

Bosch yurt dışında bizim paramızla hesaplayınca daha pahalıya satıyor, bizi bizden daha çok düşünüyor da arçelik bekoya ne oluyor da fiyatları bosch ile yarışıyor anlamıyorum.
    Arçelik-Beko alınca aslında makine ile birlikte reklam bedelleri ile 2-3 tamir ücretini de peşinen vermiş oluyoruz. 10 liralık ürüne 15 lira verip sonra ucuza tamir ettirdim, servis hizmeti süper diye seviniyoruz.

Bosch'un ürünlerinin artık %90'ı burada üretiliyor. Haliyle devlet teşviki, vergi indirimleri, lojistik avantajı, ucuz iş gücü avantajı vb. bir çok konuda avantajı var. Burada daha uygun olmasının sebebi de bu bana göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Arçelik-Beko alınca aslında makine ile birlikte reklam bedelleri ile 2-3 tamir ücretini de peşinen vermiş oluyoruz. 10 liralık ürüne 15 lira verip sonra ucuza tamir ettirdim, servis hizmeti süper diye seviniyoruz.

Bosch'un ürünlerinin artık %90'ı burada üretiliyor. Haliyle devlet teşviki, vergi indirimleri, lojistik avantajı, ucuz iş gücü avantajı vb. bir çok konuda avantajı var. Burada daha uygun olmasının sebebi de bu bana göre.

Alıntıları Göster
    Sayın hocam burda pek katılamayacağım şu and evde beko d1 3001s var, 2007 de alındı, yıl 2019 bir kere bozulmadı.Sadece rayın sonunda tekerlekleri tutan plastik parça kırıldı, raf çekince geliyordu orayı pense ile yamulttum taş gibi oldu ..
    Ben gene de yeni bulaşık makinesi almayı düşünüyorum yeter kahrımızı çektiği :)

3 Ay Ülke Genelinde Beyaz Eşya Almayın (%50 İndirim Garantisini Veriyorum)

Alman malı logixx 8 was28764tr 7 senede 2 kere bozuldu bu arada.. sadece biri garanti kapsamındayken. tahliye pompası. Diğeri bilya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi researcher12 -- 26 Haziran 2019; 15:42:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Evet katılıyorum bu söylediklerinize. Bulaşık makinesi dışında da beyaz eşya grubunda alıncak bir ürünü olduğunu da düşünmüyorum. Hepimiz arçeliğin düşük bosch un yüksek servis ücretlerinden bahsediyoruz ara ara ama bir de olaya alıp kullandığımız ürünün başta verdiğimiz parayı hak edip etmemesi açısından bakmamız gerekiyor aslında. Örnek verecek olursam arçeliğin çamaşır makineleri bana hiç fonksiyonel gelmiyor. Ek fonksiyonları saçma sapan. Mesela ilave su tuşuna basınca ilave su almayan bir makine üretebiliyor. Kullanma kılavuzunda daha az çamaşır doldurun diye de bir uyarısı mevcuttu en son şimdi değişti mi bilmiyorum. Sonra doğru düzgün bir program kısaltma fonksiyonu yok sadece ana programları kapsıyor. Böyle şeyler de haliyle kullanımdaki esnekliği çok fazla kısıtlıyor. Ben böyle bir makineyi sırf parça ücreti düşük diye de alıp evime sokmam. Bosch a baktığımda bu konularda arçelikten fersah fersah önde. Bu yüzden arıza yaptığında da yaptırılmayı hakettiğini ve nispeten daha yüksek ücret ödemenin de bir noktada çok da sorun edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Buna en iyi örnek de vestel verilir herhalde. Kullandığımız süre boyunca servisle yüz göz olmaktansa bir kere alıp uzun süre sorunsuz kullandıktan sonra arıza yaptığında yüksek ücret ödemek insanı daha az yıpratır.

• quote:

Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

Boschun Türkiye’ye gönderdiği homeprofessional ile Almanya’da sattığı homeprofessional modellerinin aynı kalitede ve donanımda olduğunu sanıyorsanız şaşırmakta haklısınız
    Hocam ben buna pek katılmıyorum. Genel anlamda kalite düşüşü olsa da ülke ülke ayrı bantlarda üretim yapmak daha maliyetli olmaz mı üretici için? Hem birçok ana parçanın bahsedilen makinede her ülkede aynı olmasıysa ne gibi bir kalite farklılığı yaratır ki?

Orijinalden alıntı: candogan62

Alıntıları Göster
    Hocam merak ettiğim bir husus var. Bu Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde satılan WAT serisi makineler de TR üretimi midir yoksa temel parçalar orada üretilip Türkiyede de üretilen makinelere de bu parçalar mı takılıyor? Neticede Çinde üretilen çamaşır makineleri de aynı parçalara sahip sonuçta.

• quote:

Orijinalden alıntı: denizata06

Hocam ben buna pek katılmıyorum. Genel anlamda kalite düşüşü olsa da ülke ülke ayrı bantlarda üretim yapmak daha maliyetli olmaz mı üretici için? Hem birçok ana parçanın bahsedilen makinede her ülkede aynı olmasıysa ne gibi bir kalite farklılığı yaratır ki?

Alıntıları Göster
    Hocam ayrı bantlara ne gerek var ?

Ülkelerin kendilerine göre kalite standartları var. Ve takdir edersiniz ki Türkiye’nin kalite standartları hiç te yüksek değil.

Dolayısıyla hiç bir marka Türkiye’ye göndereceği ürünler için kendini çok kasmıyor.

Yerli markalardan tutun da beyaz eşyanın babası Mieleye kadar, ister İnanın ister inanmayın durum böyle.

Dolayısıyla aynı segment modellerin fiyatlarının aynı kurda Türkiye’de daha ucuz olması normal.

Satın alma gücü ise farklı bir şey. Biz bir asgari maaş ile ancak baz bir model alabiliyorken adamlar bir asgari maaş ile 4 parça set alabiliyorlar.

• K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Hah ender bilgili yürüyen ansiklopedi Kenan Bey de geldi . Bir ara beni BSH ye şikayet edip ürünlerimi garanti dışı çıkarmakla tehdit ediyordunuz ettiniz mi

Orijinalden alıntı: -YucukluSucurtam-

Hah ender bilgili yürüyen ansiklopedi Kenan Bey de geldi . Bir ara beni BSH ye şikayet edip ürünlerimi garanti dışı çıkarmakla tehdit ediyordunuz ettiniz mi
    Kardeşim sapık mısın her yazdığım mesaja atlıyorsun.

Nedir bu kuyruk acın bilmiyorum ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 26 Haziran 2019; 18:4:30 >

Bana gönderme ima yaparsan ben de sana ağzının payını veririm hadi ok?

Sapıklıkla bunla ne alakası var kadın mısın tatlım?

Bana gönderme ima yaparsan ben de sana ağzının payını veririm hadi ok?
    Sen benim aklıma bile gelmiyorsun. Senin ne olduğun bile belli değil senin neyini ciddiye alıp gönderme yapayım allah aşkına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -YucukluSucurtam- -- 26 Haziran 2019; 18:8:16 >

O yüzden mi binlerce fake hesabınla mı sosyal medyada damladın
    He kardeşim he öyle.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.